Силистра

• 22 953
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Поздрави на всички силистренски мами! Родена съм през далечната 1976 Embarassed Wink, живея и работя в Силистра. Имам дъщеря на 2 г. и 4 м. Ще се радвам, ако се срещаме по-често във форума, а и не само  Hug

# 166
Здравейте, Силистренски майчета!
Аз също съм от Силистра, живея и работя тук, но в момента съм в отпуск по майчинство и отглеждам сина си. Може с някои от вас да се засичаме по кафенетата и градинките. Grinning
Завършила съм ЕГ през 1998г.
Ще се радвам да се запозная на живо с настоящите силистренки, а и с тези, които са дошли само на гости тук!  Hug

# 167
Хей здравейте няколко дена ме нямаше и колко мами се се появили. HugРадвам се ,че се увеличава нашия отбор докато аз изгарях на морето. Party

# 168
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги в темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 169
Хей къде сте!!! smile3514
Лятото и горещините ви запратиха някъде а!!!Ама седнете и се обадете де. newsm17

# 170
здрасти, здрасти Grinning
аз съм си тук, но последните няколко пъти като поглеждах нямаше никой на линия и затова се поотказах. Сега и аз изчезвам /обедна почивка/, но се надявам по-чести да се виждаме.
Между другото детенцето ти ми е познато май, но не се вижда добре на снимката. Аз се казвам Мирослава. Почти всеки ден сме на площадката на Какаду. Ако ме познаваш, казвай Hug

# 171
Здрасти и от мен. И аз всеки ден поглеждам темата, но в тия жеги така съм се разложила, че ме мързи да пиша. mimi@avi, къде се намира това Какаду? Аз почти всеки ден съм на Биберона, че ми е по-близо до вкъщи. До центъра ходим само с колата, че иначе ни е трудно прибирането после.
А какво ще кажете да си организираме среща?

# 172
  • на брега на Дунав
Здравейте мами и от мен. Толкова съм се увлякла да пиша в другите форуми към бг мама, че въобще не съм забелязала, че ви има. Аз също съм от Силистра и като повечето от вас не вярвах, че има много силистренки във форума. Радвам се, че не е така. Laughing. Аз съм родена и продължавам да си живея в този малък, но много спокоен град. По цял ден кръстосваме улиците с дечурлигата и  вечер за отмора си пиша във форума Mr. Green. Сега ударих малко нет на аванта при моя мъж в клиниката и затова пиша по това време. Ще се радвам да се включвам и при вас. Това е от мен за сега. Ако някоя  мама от вас, излиза на разходки може да свирка да се запознаем. Пък то може и да се познаваме кой знае. Лек ден ви желая.

# 173
Здравей те а кой набор си Корнелия и къде е този биберон до центъра за работа с деца ли?Ние вече сме големи и не ходим там.Тайно се надяваме обаче да ни се наложи пак да ходим Twisted Evil

# 174
къде е този биберон до центъра за работа с деца ли?Ние вече сме големи и не ходим там.Тайно се надяваме обаче да ни се наложи пак да ходим Twisted Evil

Да, Биберона се намира точно там. Горещо ти пожелавам да се похвалиш скоро с добрата новина, ако правилно съм те разбрала.

# 175
  • на брега на Дунав
Здравей h.kirova много си пряма  Joy. Аз съм набор '79. Хайде малко повече инфо за мен  Laughing. Моят мъж ме излъга да се оженим на 1 април 2000г. Имаме две дечица, както се вижда от лентичките ми. Дъщеря ми е на 4 годинки, а синът ми на 2 месеца и половина. Занимавам се с дизайн, но не моден въпреки, че средното ми образование е в нашият прословут техникум по облекло. Завърших във Варна инж. дизайн , но сега стоя пред компа в къщи и правя сайтчета, презентацийки и други такива (абе каквото дойде). Ама от децата в последно време не съм работила много. Както и да е. Ако има нещо питай, ще казвам  Peace. Отивам сега, че ще излизаме на разходка с моите съкровища. До скоро.

# 176
  Добре дошли на новите попълнения в нашата силистренска темичка  Hug!
  Някои от вас отдавна съм видяла да вилнеят из другите темички във форума и се чудех защо не се изявявате и тук  newsm78!
  Ако някой се интересува и се ровне към средата на темата дори може и да ме види, а инъче съм 79 набор и съм завършила ПМГ! От 8-9 години живея в София и общо взето веднъж в годината се прибирам откакто съм на работа!
   Корнелия, моята най-добра приятелка завърши "текстила" и учи после моден дизайн във Варна, където живее и по настоящем! Предполагам, че се познавате!
   Еййй, не ви знам как издържате в тия жеги в Сс! В София днес в 18:00ч на сянка термометърът показваше 37,8 градуса!
   Толкова от мен! Другото лято сигурно ще го изкарам в Силистра с бебо и големия и се надявам тогава да се запознаем на живо  Wink  Mr. Green!

# 177
  • Силистра
Мили момичета, много съм ядосана и разочарована и ...
Може би всички знаете Детската ясла май, че беше № 4 или по старому Златното еленче. Моят син от около месец я посещава, доволна съм поне за сега, но от няколко дни той е болен. Реших онзи ден, май беше четвъртък, след 18 ч. да го разходя малко и да го полюлея отидохме до яслата. В двора имаше и други майки с деца на около 2 годишна възраст. Наблюдавах две от тях, които ми направиха много грозно впечатление, отвориха си кутии с цигари, съответно хартийките и станиолите бяха хвърлени на земята, след като си изпушиха цигарите, съответно и фасовете бяха захвърлени на земята. Загледах се и с учудване видях, че навсякъде има фасове по земята, УЖАС, и моят син почти всеки ден играе там...
Но има и още въпросните майки започнаха да почистват ръцете на  децата си с мокри кърпички, след това старателно почистиха и своите, а освен това и краката си ... и можете ли да познаете къде ги сложиха? под влакчето ... Shocked
Отношението им към собствените им деца беше отвратително, нагрубяваха ги, обиждаха ги, караха им се за това че не могат да се пързалят на пързалката без да падат от нея, нещо което не всяко две годишно дете може .
Само след около 20 години тези невръстни госпожици ще бъдат същите мърли, извинявам се за израза, като майките си...ще се отнасят по същия начин към своите деца...
На къде отива този свят, на къде отива тази България, на какво учим децата си?
Дали и в другите цивилизовани държави е така?
Дали някога нещата ще бъдат различни?

# 178
  • на брега на Дунав
  ...   Корнелия, моята най-добра приятелка завърши "текстила" и учи после моден дизайн във Варна, където живее и по настоящем! Предполагам, че се познавате!
  ...
benighted съвсем възможно е да се познаваме поне по физиономия с твоята приятелка. По него време ние бяхме най-лудия випуск и все се изявявахме с една китара и "смешни" песни по разни мероприятия. Аз бях оркестъра  Joy, тъй де с китарата, та в този смисъл може и да се сети коя съм, ама не е задължително де  newsm78.
svetly_ ако има нещо, което мразя много това е някой да си хвърля отпадъците по неподходящи места. Скоро по този повод без да се усетя направих забележка на едно дете, макар, че никогане се меся. Ама просто не се сдържах и го изплюх набързо. Влиза то с майка си в един магазин, след секунди в краката ми пада една чаша от сок и аз с изумление установявам, че той фъстъка излиза пред вратата на въпросния магазин и си захвърля отпадъка където му видят очите. Та, напълно те разбирам мила, ама то ако майките  правят така какво очакваш от децата. Хайде пак чао, че малкия нададе вой.

# 179
Здравейте искам да се присъединя към вашето възмущение и аз съм пушачка за съжаление ,но също се дразня когато се хвърлят боклуци на всякъде.Малкия сме го научили , че отпадъците се хвърлят в коша и понякога носи един боклук през половината град ,защото
пък и кошовете са кът.
Корнелия извинявай ,че така директно те питах за набора ,но просто се надявах да си набор по близо до моя ,но няма значение.Радвам се ,че можем да контактуваме. Grinning
Fujiwara правилно си ме разбрала ,но мъжът ми се още се опъва, а аз се надявам да хвана последния влак .Все пак вече съм на 34. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт