Отговори
# 360
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ех Флъфи, как те разбирам. Там при вас е още по- зле положението. Аз имах възможност да избирам дали да са 12 месеца майчинството на 80% от заплатата или 10 месеца на 100%. Избрах 10те месеца, щото просто с 80% от приходите ни, бяхме обречени на глад  Tired
Сега се сетих, че като изтече майчинството ми е лято и имам право на един месец отпуска, та ще станат 11 месеците.

Йована цяла нощ беше с 39 температура, едва сутринта към 6 я свали. Сега няма, обаче е толкова крива, че ме изправя на нокти направо. Аз пък  от стреса, се събудих с ечемик на окото, трия го сега със златен пръстен, дано поспадне  Tired

# 361
  • Варна
Добро утро ,момичета!
Това с яслите и аз знам ,че трябва от сега да се мисли,ще поразпитам тук-там мои приятелки с по-големите бебета.
Едно въпросче  newsm78 :дали мога да ползвам Гино-дактарина (за гъбички) ,дали е съвместим с кърменето.Аз го ползвах по време на бременност,сега се чудя  може ли -не може ли  Thinking

Поръчах си помпичката- baby-vac,дано по-бързо да стане поръчката ,че направо се измъчихме с  тези сополи Whistling

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 12:38 от Velina_p

# 362
Набързо се включвам, че днес в програмата е Амстердам. Simple Smile

И ние изкарахме спокойна Нова Година, Нико противно на очакванията не плака въобще от бомби.
дори малко навън излизахме, но не се стресна. Но тия дни е доста ревлив.
От утре пък Мила е отново на училище и не знам как ще влезем в ритъм.

Гледам сте подхванали ясленските въпроси вече.
Тук майчинството е безумно кратко, на 3 месеца бебетата са вече на ясла.
Лист на чакащи няма вече голям, но е скъпо определено.
Детегледчки тук си позволяват само богатите, те са предимно чужденки и спят в дома ти.

# 363
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
И ние изкарахме домашна нова година. Имахме на гости един съсед австриец, та му показахме що е шопска салата и хоро  Joy
И тук майчинството е 3 месеца. И жените които работят имат домашни помощнички, които живеят в домовете им. обикновенно са от шриланка и филипините. честно казано е доста евтино да си имаш такава помощ

Честито със закъснение на всички именици! Да сте живи и здрави!   bouquet

Бобче, да се оправя Йована бързо! Кога се очертава да се прибира мъжа ти?

# 364
Честита месечинка на Илианка на фата моргана.  bouquet

Благодаря  Hug Да почерпя

Малкото чудо па на гостите по случай Нова година и едвам се приспахме, но за сметка на това тази нощ подобри собствения си рекорд и спа почти 12 часа  #Crazy Да не ви казвам гърдите ми на какво бяха станали...

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 12:56 от fata_morgana

# 365
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! ДА Е ЗДРАВА, УСМИХНАТА, ЩАСТЛИВА 2011-та ЗА ДРЕБОСЪЦИТЕ НИ И НАШИТЕ СЕМЕЙСТВА!

Ние си изкарахме малко по пенсионерски със семейството на сестра ми и малките им принцеси Simple Smile Алтай заспа като по часовник в 21.30 и се събуди чак в 03.00 за хапване както винаги. Малката на сестра ми когато не преследваше циците ми и не ровеше в деколтето ми, беше изключително послушна и тя си заспа навреме.
Ех Бобче, мъчно ми стана за тебе и Йована, дано се оправи бързо.
Пашик, радвам се че ни даде малко инфо за нани, и аз я мислех вече известно време. Важното е че са добре, нищо че не пише. А на теб защо ти е гадно, дано не е нещо сериозно. И на мен малко ми се скофти, защото разбрах, че мъжо пак ще заминава.. и така...

Честити месечинкиииии! Heart Eyes

# 366
  • Stavanger,Norway/ Varna
Като ви чета с това майчинство, направо се успокоих, че тук не е толкова зле. Как може само 3 месеца, как има раждаемост, направо незнам. Тук също се наема ау пер, или просто казано детегледачка, която живее в дома ти и долу горе струва колкото градината, може би малко по- скъпо. Ноооо на мен не ми харесва д ами живее чужд човек в къщи, а и социалния контакт и който детето получава в градината, както и ученето на езика, никой неможе да го замени.  Peace

# 367
И аз съм се замислила за яслата. Ние имаме батко, който е на градина в ОДЗ. Ако кандидатстваме сега за на есен, за да използваме предимството за братче, ми се струва че ще е много малък бебока - боледуват страшно много, не ги гледат както трябва и току що ще бъдат проходили , а и не на последно място трябва да се връщам на работа от септември, а аз искам от началото на 2012. За мен идеалното време за ясла е две год. , но тогава пък дали ще ни приемат е въпроса, защото няма да имаме предимство. Кандидатстването в чистите ясли в София започва от календарната година през която ще се запише детето, не може по рано.

# 368
Ох, тези ясли и градини! Много ме е яд, че точно срещу нашия блок има детска градина- с голям, много хубав двор, НО ...не работи! Затворена е от десетина години вече, сега от цялата сграда се използват само 2-3 стаи- плащат се данъци и такси в тях и това е. Не мога да разбера щом има такъв недостиг  на места за децата в ясли и градини-какво чакат, има толкова сгради- трябва само да се вложат пари в ремонта им и да ги отворят. Ще трябва и аз да проучвам въпроса с кандидатстването ooooh!

Иначе и ние изкарахме сравнително спокойна новогодишна вечер. Беше доста шумно навън та Ани се събуди още към 23.30 и посрещнахме новата година гушнати CrazyВ полунощ в най-голямата дандания вече се беше унесла и нищо не усети милата.

Днес излязохме на разходка, ама това слънце малко ни подлъга- замръзна ми дупето навън Crazy, но поне Йоана се понаспа.

# 369
Честита Нова Година- мир, любов и спокойствие на всички
Аз малко се изгубих, но се надявам бързо да наваксам. Ние сме добре, наддаваме си доволно, но коликите ни мъчат много. Вмера примерно цял ден е ревала и почти не спа. Давах инфакол, сега давам препоръчаната Gripe water, но си я мъчат и то доста макар и не всеки ден.
Гледам, че обсъждате ясленската тема- аз плътно ще си я гледам до две години, което значи, че вълненията се отлагат за догодина.

# 370
Щастлива Нова Година и от нас!Да си похваля гарджето- добре си поспива Simple Smile.
На ясла не мисля да я давам бебка, така че една грижа по-малко. Аз се чудя как ще я уча на два езика... 

# 371
ЧЕСТИТА НОВА 2011 ГОДИНА !!! НЕКА ДА СМЕ ПО-ЗДРАВИ, ПО-ЩАСТЛИВИ И ПО-ОБИЧАНИ   Gift Close-mas: santa2
Не съм ви чела много , нямам време . Бяхме извън града за нова година и там нета беше много слаб, не успях да влезна във форума.
Момичета моя бебок се събуди таяясутрин вир вода и като дишаше се чуваше едно хриптене , сякаш му беше запушен носа , но няма хрема. Възможно ли е да е от топлото ?

# 372
  • София
Момичета моя бебок се събуди таяясутрин вир вода и като дишаше се чуваше едно хриптене , сякаш му беше запушен носа , но няма хрема. Възможно ли е да е от топлото ?
Мисля че да, може би си го прегряла. Давай му повече водичка и ще се оправи (ако не му даваш вода по принцип, сега може да го поканиш и то само ще си реши). А през деня чуваш ли хриптене? И после пиши моля те как ти е детенце  Hug

Аз не искам да си давам Евенцето на ясла до 2 г., но май ще ми се наложи  Sad Зависи основно от татенцето - какъв доход ще има и ще реша по-нататък. Ми на 1 годинка са си бебета, някои не са проходили даже... Как да си я дам толкова мъничка?
Имаме си спасителен вариант - две баби, коя от коя по-мераклийки да я гледат (Бобче, да ти пратя едната, а?), но друго си е мама  Simple Smile Абе много неориентирана съм още.

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 17:33 от Arim

# 373
  • У дома
За много години, момичета. Желая на всички много здраве и късмет.

Нова година я посрещнахме що годе добре.

Лъчито ми е болничък, от вчера сме на АБ, мислих че ще се мине по-леко, но вчера много се влоши и викахме лекар вкъщи. Направо се е задръстил от сополи, а как кашля само, не може да се храни нормално.

За ясла незнам още, по принцип искат да се връщам по-скоро на работа, но съм казала, че много зависи от малкия и нищо не мога да кажа, поне до год. и пол. ще искам да си го гледам, пък после ще видим.

# 374
  • София
Честита нова година! Нека през нея да ни се случват само хубави неща, много да ни радват дечицата, да сме здрави и щастливи!

Мирче - вчера се бях сетила за вашият тати...Надявам се, че си е намерил работа, а ако не е - дано скоро открие подходящата и доходоносна.

цвети - как е бебчо? Има ли още хрипчета?
Георги все още не ми се е потил, дори и да го прегрея. Те кога почваха да имат потни жлези и да се потят? Нали като се раждат нямат?  newsm78 Дано всичко да е наред при вас.

Аз смятам да го давам на градина като наближи 2 годинки. При нас има 2 детски градини, и въпреки че са много деца в групите /25 - 30/ не вярвам да не го вземат. Рая на 2 пъти тръгваше и двата пъти я взимаха в момента в който й ставах готови изследванията - т.е. веднага.

На мен компютъра пак взе да прави номера. Рестартира се сам, особено ако отворя 2 прозореца, изписва ми, че нещо си не е в диапазон, наслага ми прозорците, размазва, иконите стават огромни...ама като нищо не разбирам си чакам тотално да сдаде багажа и тогава ще му мисля. Вчера реших, да пробвам да ги преинсталирам и четох в нета как става, но като никога не съм пробвала не се престраших. Дано успея да публикувам, преди да се е изключил.

Марта кели-  до коя детска градина живеете? Нашите живеят до 3 - та ясла. Като си ходя в Стара Загора напролет може да бутаме заедно количките.

АЗ изперквам вече с двете деца в нас. Рая приключва нощес с Аб - ка, но още си има остатъчна кашлица и гърлото й е червено. Няма да я пускам на градина утре. Горката, вече й писна в нас и се чуди какво да прави. То и времето е скапано и не става за излизане, а и Георги скоро няма да го изкарам, след прекараната болест.

Някоя мама беше писала за инхалации с физиологичен разтвор. Те за какво се правят? На Георги правих /нали и инхалатор си купихме/, но с Вентолин.

Общи условия

Активация на акаунт