Отговори
# 645
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти.

Добре дошли на новите мами. Роси, както казаха и другите момичета, с този сок дето го даваш на детето, вече си захранила  Rolling Eyes

Blurmoi , Мила сама заспива. слагам я винаги в интервала от 9 до 9 и половина всяка вечер в леглото, нахранена и си заспива. Естествено, реве някой път, даже повечето пъти, но не повече от 5 минути  Peace С каката се приспивахме доскоро и си ми беше като обица на ухото, но какво да ти кажа...., до дете е.

Мишана аман от безотговорни хора, добре поне, че жената от агенцията ще вземе някакви мерка, макар да не вярвам, че ще помогнат. Ама пак е по- добре от нищо.

Калинче, мерси, че попита- ами днес поне не съм вдигала температура, иначе продължава да ми е зле. Силна хрема и гадна кашлица и хептен нямам апетит и се тъпча насила да има кърма за Мила, че да отчетем някой друг грам в + на 12ти  Rolling Eyes Не се и наспивам, защото Йована ми прави номера посред нощите. Тя пък, се будди от кашлица, че и тя кашля и после докато заспи, става по незнам си колко пъти и прави бели в тъмното  ooooh! Нощес в 4 часа яде бой, прибарала сиропа за кашлица и сама пила, добре, че повечето го разляла, че незнам какво щеше да стане, ама и аз патка заспала съм го оставила на лесно досегаемо място. Да ми е за урок.   ooooh! ooooh!ooooh!
За капак, Мила, която обикновено през деня си поспива, днес не иска и съм сивсем гроги и само чакам да стане 9 вечерта, да си легна с децата  Tired

Олеее, какъв сняг заваля пак, аман, виждам през прозореца долу между къщите как се разхожда един фазан  Shocked

# 646
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добре дошли на новите мами!

Като заговорихте за сокове...влизам в кварталния магазин и искам по кг ябълки и моркови, /последно време доста плодове и зеленчуци ми се хапват/, при което продавачката ме пита:''Вие да не би вече да сте на сокчета?''  Shocked Казвам:'' А,...не това е за мене!'' Представям си как скромно й е прозвучало с 2-те торби  hahaha
bob4e, аз съм на мнение,че това което зависи от нас и можем да направим усилия, за да го променим трябва да го правим...Макар, че казаното от теб си е истина..и то именно в тая държава.. offtopic newsm50 Бобче, студ,студ,ама я виж каква хубава гледка си имаш.. newsm57
titka, така е, именно това ми направи силно впечатление, защото преди време бях чела за семействата, които държат децата им да посещават частни ДГ и занимални...за уж по-индивидуално и качествено образование..ама хей на...пример  ooooh!

# 647
Бобче, не забравяй и да пиеш  Mr. Green ... чайчета и други такива де Simple Smile
Ох Диданке, ние сме без коса вече доста време, пък и остатъка все повече намалява ooooh! И няма признаци за никнене на нова.. Чудя се вече дали изобщо ще има коса това дете?!
барбалетка, и Алтай се скъсва от рев докато го навличам в дрехите за навън. Направо ужас. Аз си обличам дори якето и така почвам да му слагам неговите дрехи  hahaha Иначе запознаваме целия вход с намеренията си да излизаме. Хубавото е, че след това се кротва навън.
Нови мами, добре дошли!

# 648
rosi09, blurmoi, разбира се, че приемаме нови членове. Добре дошли!  Hug
blurmoi, кажи повече за теб и за бебето - кога се роди и т.н. Иначе за приспиването - приспиваме се и ние. Лягам до нея, гушвам я и тя заспива. После я местя в нейното креватче.
bob4e, мила, не ти е лесно.  Hug
И Ева реве докато я обличам преди излизане.

# 649
Благодаря за посрещането мами!
За захранването, аз имам предвид - пюретата, не съм  се изразила правилно, извинявайте. Не знаех че и сокчето е захранване- все пак и давам съвсем мъничко...
Блурмой, защо 2-те капки Деавит на ден са те притеснили? Нашата педиатърка ни предписа същото и аз ги давам вече почти месец? Сгрешила ли съм?
Моята кукла също заспива сама- нахранвам я, слагам я в легълцето, около час без малко тя си говори на играчките и маха с ръчички и крачета и по някое време се отнася, като наближи ядене я събуждам или тя сама става и така...
А не ми се чака със захранването, защото... нямам логично обяснение - така ми идва отвътре, някакво вътрешно чувство ми казва да не чакам толкова, сякаш не ми се струва добре детето да е карало цели 6 месеца само на кърма и чак тогава да започна с пюрета... но не искам и да избързвам прекалено много, може би при 5 навършени месеца...  newsm78 има ли някой на моето мнение?...

# 650
Роси, Блурмор, добре дошли!   bouquet

Веселина Митева, успех на дело! Чакаме развоя  fingerscrossed

Честито на имениците!  Hug

За прането използваме течен на сано в момента, ползвали сме и тео бебе, но отзиви не мога да дам, защото хич не се справяме с прането и си знам, че проблема е в нас а не в препаратите или пералнята.  До скоро дори не отделях бяло от цветно пране. Сега слагаме бялото (чаршафи, хавлии и бодита и пижамки на Симона), заедно със нещата на Радо, а всички наши дрехи и външните дрехи на Симона перем като цветно. Нашето го перем с течния фрош в момента за проба, но преди това перяхме с тайд. Ако има акано обикновено отмивам акитата на мивката и после перем и остава, докато се суши избелява още малко и на следващото пране изчезва тотално, но никога от първи път.  Rolling Eyes Трудни петна по нашите и на Симона дрехи третирам с мелио. Много добре излизат.

И Радо реве при обличане за навън, както и след баня. Също не заспива сам, но вече имаме тренинг от каката.

# 651
  • Stavanger,Norway/ Varna
rosi09-това съвсем добронамерено- чете ли кърмаческия подфорум, цялата библиотека???? Просто начина, по който разсъждаваш, ме навежда на мисълта, че не си. Ако не си, прочети материала там, пък може и да си промениш мнението относно ранното захранване  Peace

# 652
Добре дошли на новите мами  Hug
Веси Миттева, успех  Peace

Бързо оздравяване на Кат88 и Бобченка.

И наш Чочко много реве като му обличам ескимоса, но в момента в който го сложа в столчето или количката и все едно с копче съм го натиснала да млъкне  Laughing И обличането след баня е мъка, много му е хубаво да е голичък и да рита с крачета.....нооооо да беше лятото ОК но сега не може  Naughty
Тини, хубаво си папка твоя юнак, а, на 3 часа, а аз се моля нашия да почне на 3 часа...че това на 2ч. направо.....докато се обърна и айде...пак гладен.....

Хайде..... bowuu

# 653
Честит празник на всички именници!

Сега да се отчета, ние днес бяхме на консултация и малкия е вече 5900 гр. и 60,5 см, явно наистина малките сами регулират теглото си когато са на кърма, нали предния месец беше качил повече от килограм  Mr. Green. Биха му и 5-валентната ваксина, дадох превантивно нурофен като се прибрахме и довечера в 21 часа пак, така посъветва доки. Някой писа, че не се давало нищо до 38,5, но все пак нали затова са ни педиатрите поне малко от малко да ги слушаме.

Зарат, мерси за инфото и мног се радвам, че си успяла да върнеш кърмата  Hug.

Арим, давай и ти не се отказвай, това много сладки мигове  Peace.

Колкото до цикъла моя го няма никакъв и много се радвам, че сега и него да се занимавам, мерси  ooooh!.

Ох, трябва да уча за изпити милички, а малкия как не ме оставя и за секунда, все иска да го разнасям, да се занимаваме с дрънкалите, песнички  ooooh! незнам как ще ми се получат нещата !

# 654
  • Sofia
Аз се присетих, че нашия педиатър на консултацията за 2 месеца ми каза, че следващия път /на 14.01/ трябва да може да се завърта от гръб на една страна. То това добре ама моя обича да лежи по гръб и ако го сложа на една страна прави чупки и си ляга по гръб. Та определено това не го можем. А вашите въртят ли се вече?

Аз не захранвам още, но на 10-тина дена се случва вечер преди лягане да имам по-малко кърма и тогава дохранвам с малко АМ. Другото което давам е водичка, ако реве и съм опитала всичко друго и не се е успокоил. Изпива 100 мл. на 3-4 дена.

Памперси през нощта не сменям. Аз го слагам в 11 да спи с нов памперс и до сутринта обикновено не е акал или ако го е напълнил то е минути преди подмяната. Дори и пишка по-малко през нощта докато спи. Основното пълнене става като се събуди преди да го извадя от чувалчето и да му облека гащеризона.

Аз давам деавит 2 капки на ден, че моя Ники заформи 9 килца /това на домашния кантар, още не съм го носила на консултация да ме освиркат пак/...

Пера с Тео бебе - течен на кратка програма /около 30 мин./. Ако има ако предварително го натривам със сапун след това си се изпира. Ако ме е домързяло да го натрия пускам дълга програма и пак се изпира...

# 655
rosi09, мила, ти вече си захранила. Захранване означава даване на каквото и да било друго освен кърма или АМ. Не се води по вътрешните ти чувства, те могат да ти "кажат" и, че новородено има нужда от сок, но истината е, че до 6 месеца то няма нужда от нищо друго освен кърма, кърма и пак кърма. Добронамерени съвети са това от нас, нищо повече! Ти сама си прецени. Според мен спри всякакви сокове, тъй като само дразнят стомахчето и минете само на кърма. Пък като навърши 6 м. можеш да захраниш с пюре или каша.  Hug
За Деавита не се препоръчва, тъй като съдържа и вит.А, а не е чист вит.Д. Аз давам по 1 капка на 3-4 дни, а има майки, които не дават въобще.

# 656
Димяни,виж,както си спорехме с мъжа ми кой има днес имен ден, попаднах на именния ден на Валерия, нали се чудеше кога е. Май заедно ще празнуваме на 21.01.  Grinning
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BC%D0%B5%D0%BD_%D0%B4%D0%B5%D0%BD

# 657
Здравейте момичета,
нещо тези дни ми беше много препълнена програмата и нямах и минутка за компютъра.
Искам да ви почерпя,че  днес голямото ми слънце има рожден ден, става на 6 год.
 newsm38 Ето я и каката ни: http://oktomvri2010.snimka.bg/family/mama-ma.482052
 Сега чакам гости, утре пък сме кръсници на едно причтелко бебе, а в събота ще ходим на ски на Боровец, ще се уча и аз на дърти години Mr. Green,пък да видим ще оцелея ли Simple SmileSimple Smile

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 18:54 от mama Ma

# 658
   Благодаря ви за отговорите момичета за хепатита  Hug Ще я запиша на педиатър като си ида в БГ и ще видим какво ще каже той. Знаете ли аз като не се осигурявам в БГ дали има детето право на педиатър  newsm78 Извинявам се, че ставам досадна вече с такива въпроси  Embarassed
  И неща реве като я преобличам, особедно през главата като се слага нещо. Ама тя си реве и без да я преобличам  hahaha Joy Сложила съм и до повивалника едни шарении, та понякога се зазяпва и не разбира цялата улица, че сменяме памперс.
  За заспиването сама мога само да си мечтая, аз се радвам като заспи докато се кърмим. Аз и като заспи с преспиване се радвам, днес в дъжда и студа мерех улицата с количката и от цялото мръзнене спа няма и час. Сега се хили, голям е бонбон  Simple Smile
    Ely-st децата са различни, моята е доста жилава, пък не може да се обръща все още така, спокойно. Девет кила леле, а аз си мислех, че моята Ненаядна е голяма  Mr. Green

# 659
Милички, някоя от вас има ли проблем с косопада, много коса ми пада, незнам какво да правя чак ..

Общи условия

Активация на акаунт