Подарък за чужденче-българче?

• 2 756
  • 19
  •   1
Отговори
Честита Коледа!
Моля ви, дайте идея за подарък на две момиченца - англичанки, от български произход, на 5 и 7 години. Баща им ще идва в Бг скоро, та ще им пращаме подаръци. Аз имам някакви идеи, но не знам точно откъде да ги реализирам/купя:
1. игра, в която да има бг думички;
2. книжка с бг приказки - преведена и на англ.;
3. касетка с бг детски песнички
Моля да дедате идеи откъде да взема първите две /в София/
  Hug

# 1
Идеите ти са добри, според мен, но може ли да те поправя? Книжката с бг приказки, защо трябва да е преведена и на английски? Вземи книжка на български, да учат бг език, родителите им ще им обяснят ако не разбират нещо. И за третото, не касетка, а СД или ДВД. Касетки едва ли слуша някой вече. Иначе пак казвам, добри идеи имаш. Ако се сетя за други идеи ще пиша пак.
Аз за моята дъщеря, бих се радвала на книга на бг, като подарък от България. И това и поръчвам де, ако ме питат.

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 02:43 от ~ Dannie ~

# 2
  • UK/София

Като започнете със съвети за книжки на български за да учат езика ни и корем ме заболява.Може пък родителите да не искат точно сега децата им да учат български.Все това трябва да е преценка на родителя.А и за деца на 5 и 7г. едва ли ще е интересен подарък книжката.
  И защо всеки подарък трябва да се свежда до бг. език.Това е подарък за малки деца все пак. Simple SmileТова което тук няма и е много интересно за децата ми е Черен Петър, играят го с удоволствие.Вземи им дискове за ДВД с "Ну погоди", супер подходящо и интересно е за деца на тази възраст.Погледни сайта на издателство Фют, има много книги от които се изрязват различни неща.Моите са пленени от книгата от която се изрязват картички и от тази за маските.
 Спрете се с желанията ви да накарате някой да учи нещо за което не знаете дали му е времето.Още повече като искате да зарадвате детето му измислете интересни подаръци.Има толкова много варианти...........

# 3
Нека да си дам мнението като родител на дете  родено в друга държава.Тъкмо имаме гости от България които донесоха на моето ете както и на мен точно български книжки с толкова хубаво качество,толкова различни от тукашните. Страхотен подарък!!!
 Не вярвам български родители в англия да не учат децата си на български език, още повече в тази възраст!
И това с болките в корема нека някои си го запазят за себе си....като и това че децата били малки. ooooh!

# 4
  • UK/София
Нека да си дам мнението като родител на дете  родено в друга държава.Тъкмо имаме гости от България които донесоха на моето ете както и на мен точно български книжки с толкова хубаво качество,толкова различни от тукашните. Страхотен подарък!!!
 Не вярвам български родители в англия да не учат децата си на български език, още повече в тази възраст!
И това с болките в корема нека някои си го запазят за себе си....като и това че децата били малки. ooooh!

LaughingТъй, за моите болки не се притеснявай.Мисля, че всеки родител който живее в чужбина е подбрал книги които да вземе за децата си от България.Имам над 10 книги с най-добрите илюстрации от бг и световна класика.
 И тъй като авторката на темата искаше идеи, то аз й предложих по-различни от традиционните подаръци.

# 5
благодаря на всички, страхотни сте (и идеите ви съответно;-) Hug

# 6
  • София
На племенникът ми му подарих кречетало  Embarassed, ама беше в много подходяща възраст за това. Майка му щеше да ме изкорми  hahaha, а дядо му му пусна мухата, че български обичай е да излезеш в 6.00 сутринта в неделя на двора и да почнеш да дрънчиш.  smile3537

# 7
Аз също съм за хубави и качествени книжки на български.
На едната ни племенничка, която е родена и живее в Англия, всяко лято подаряваме и такъв подарък.
Още от 4годишна е във възторг, баба и чете книжките, а тя още тогава беше научила някой стихотворения наизуст, толкова и харесваха.
И сега винаги си чака някакъв такъв подарък.
Всичко останало го има и там където живеят, едва ли ще ги впечатлиш с нещо, което се продава навсякъде.

# 8
Моите момчета са на 3 и 6 и също не биха се зарадвали на книжките, защото дори и на тази възраст, вече имат предпочитания, какво да четат.
Черен петър и вкъщи се играе с интерес, също и Не се сърди човече (но варианта, който имаме е ужасен, нито картона е хубав, нито пионките. Ако има по-луксозни варианти, става.  Simple Smile  )
Имаме и няколко варианта на домино, подобни на това
http://www.game.store.bg/p12586/kartinno-domino-azbuka-obrazovatelna-igra.html

# 9

Като започнете със съвети за книжки на български за да учат езика ни и корем ме заболява.Може пък родителите да не искат точно сега децата им да учат български.Все това трябва да е преценка на родителя.А и за деца на 5 и 7г. едва ли ще е интересен подарък книжката.
  И защо всеки подарък трябва да се свежда до бг. език.Това е подарък за малки деца все пак. Simple SmileТова което тук няма и е много интересно за децата ми е Черен Петър, играят го с удоволствие.Вземи им дискове за ДВД с "Ну погоди", супер подходящо и интересно е за деца на тази възраст.Погледни сайта на издателство Фют, има много книги от които се изрязват различни неща.Моите са пленени от книгата от която се изрязват картички и от тази за маските.
 Спрете се с желанията ви да накарате някой да учи нещо за което не знаете дали му е времето.Още повече като искате да зарадвате детето му измислете интересни подаръци.Има толкова много варианти...........

Мен специално винаги са ме молили точно за такива подаръци. Обикновено родителите имат желание да учат децата си на бъргарски, но имат труден достъп до материали.

В Хиполенд има най-различни варианти с буквички. Просто трябва да си избереш. Имало и някакви програми за компютър, които били много подходящи за тази възраст. Едната се казваше Буквенка, другата Цифренка.

# 10
  • у дома
Игра,подобна на Скрабъл http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.3921 - за детенцето,което е на 7години,ако знае българския ще му е интересна,другото детенце е малко .
Магнитни букви и цифри (продават се поотделно) http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=43751
Магнитна дъска с цифри и букви http://www.toy.store.bg/p43992/magnitna-dyska-s-cifri-i-bukvi-na … lgarski-ezik.html
Семейство мечета за обличане   http://katinatoys.com/catalog/product_info.php?cPath=48&products_id=429 -скоро го подарявахме ан едон 4годишно момиченце,много го хареса.
Не се сърди човече от дърво   http://www.littleowl.bg/bg/product/%D0%98%D0%B3%D1%80%D0%B8-%D0% … %87%D0%B5%22.html
Тези карти http://www.pe-bg.com/?cid=38&pid=700 и  http://www.pe-bg.com/?cid=38&where=publisher&exact=& … %9B%D0%98&p=2  са също много хубаво направени.
Едната ми племенница е на 15г и живее от 5 г в Белград,винаги е питам какво иска за Коледа,досега все ми е давала поръчки за бг книги,но все пак тя до 10 годишна възраст е живяла в България...

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 22:53 от svetlaem

# 11
  • загубено
Книжките са хубав подарък,но за деца които могат да четат.
Синът ми е на 6,харесва книжките но не може да ги чете сам.
Сега е 1 клас,и срича но бг книжките му задържат вниманието точно 5 минути.

Аз бих подарила занимателна игра.
Много хубаво дървеното" не се сърди човече".

# 12
  • у дома
Оф,имаше и едни не се сърди човечета ,но не стандартните,а с пирати (имаме я,но моите са момчета) и други видове имаше,с калинки сме подарявали със сигурност на едно петгодишно момиченце за РД ,но сега не мога да се сетя от кой сайт бяха...

Последна редакция: вт, 28 дек 2010, 20:30 от svetlaem

# 13
Дървеното е супер, благодаря за линка. Ако се сетиш и за другите, пусни моля.  Simple Smile

# 14
  • В заешката дупка
Моите деца пък обичат да получават книжки на български за подаръци. Да, едва ли какво да е ще ги заинтересува, но знам, примерно, че много се радват на всяка книжка от поредицата на Франклин. Имаме си цяла колекция на български. И, не, не могат да четат, но аз с баща им ги четем - много ясно.  Grinning Ако се поговори с родителите, ако се разбере какви са интересите на децата - книжка на български може и да е хубав подарък. В момента моите са на вълна пирати и получиха от Бг книжки на български с такава тематика - не само за четене, но с апликации, рязане, лепене, рисуване. Хит са в момента...

Общи условия

Активация на акаунт