Отговори
# 90
  • Има много детски смях.
Имането на дете - второ, пето, десето не трябва да се превръща в самоцел! Това дете си иска грижи, внимание, любов (които ние по презупция му даваме в излишък), но и мнооооооого средства. Материален е светът, какво да се прави. Ние сме с две деца. Трябва да ти кажа, че ако преди като заминавахме на почивка ставаше да резервираме стая (за тримата), сега задължително се буква апартамент. Просто си трябва 25 % повече място, пространство и всякакви подобни битовизми. И това е най- елементарният пример.
Мога още мноого да пиша.

...много хора казват, че с второто са били много по-спокойни и уверени, много повече са си спестявали излишни усилия и в този смисъл е било много по -лесно и са изпитали истинското удоволствие с второто. Пробвай в тая насока.

В нашия случай, обаче, се оказа точно обратното. При супер кротко и спокойно "първо" бебе, второто ни съсипа просто- ревливо, на моменти холерично, диво... Така че не лЕжи на тази кълка.

# 91

...много хора казват, че с второто са били много по-спокойни и уверени, много повече са си спестявали излишни усилия и в този смисъл е било много по -лесно и са изпитали истинското удоволствие с второто. Пробвай в тая насока.

В нашия случай, обаче, се оказа точно обратното. При супер кротко и спокойно "първо" бебе, второто ни съсипа просто- ревливо, на моменти холерично, диво... Така че не лЕжи на тази кълка.

Ама те могат друг късмет да извадят. Joy  Ти дай на жената аргумент "за" с който да излезе пред мъжа си.

# 92
  • Има много детски смях.
Моите аргументи са в полза на мъжа, ще му затвърдят мнението.  Mr. Green

# 93
Много хора искат, а не могат. Много хора си казват, че не искат, защото вътрешно знаят, че не могат да имат други деца. А това да не искаш никакви само, защото искаш да имаш всичко за себе си и да не дадеш нищо на никой, ми е много неразбираемо и най- тъжно от всичко...
И аз не искаХ,но се позамислям вече.Права си за това,че не искам понякога е страх мога ли да имам.

# 94
  • София
Stansi, страхотни постинги! Толкова си права!
И аз съм много изненадана от развитието на темата. Имаше една тема наскоро - Колко деца искате да имате и масово отговорите бяха 3, 4, страшна работа. Пък сега - не трябвало, криза било... Confused

Към авторката - поговорете, без обвинения и натяквания, според мен има голям шанс да промениш мнението на съпруга си, децата са преди всичко радост Hug

# 95
  • На морето!
И аз съм много изненадана от развитието на темата. Имаше една тема наскоро - Колко деца искате да имате и масово отговорите бяха 3, 4, страшна работа. Пък сега - не трябвало, криза било... Confused
Едно е да искаш, второ е можеш, а трето и четвърто е реално да го направиш. Аз искам 3 деца, къща с дворче, малка кола и голдън ретривър. Сега имам детето- 1бр. и колата, второто дете вече е реална възможност, която обсъждаме, всичко останало на този етап е мечта. Но като ме попитат "Колко деца искаш да имаш?" Отговорът е "3."  Wink

# 96
Здравейте,мислех че темата вече е отишла на четвърта-пета страница.

Благодаря на всички които се опитаха да ме разберат.Точно исках да чуя съвети какви аргументи да изложа за да накарам мъжа ми да преосмисли решението си.

Чак ми стана смешно как някои от вас ме изкараха насилница.Нито съм го изнасилила,нито съм му стъпила на врата,че ако не се съгласи да имаме дете ще стане еди какво си.

Така както много ми се чудят че искам дете,така и на мен са ми чудни хора които не искат.Не искам още едно дете за оправям отношения в семейството,да задържам мъжа до себе си или други подобни.

Искам детето заради него самото,за да расте сина ми с другар и когато порасне голям и самостоятелен човек да има на кого да се обади в добри или лоши моменти.

Колкото и да се обяснявам,явно все ще има такива недопрочели и пишещи на изуст,пък и не вас искам да убеждавам.

# 97
Преди около две години стана въпрос за това-той се изказа много крайно(че не искал детска градина,не нямаме жилище и ще ни бъде трудно финансово),но според мен си търси причини.

Според мен ти трябва да се радваш,че имаш здравомислещ мъж.Няма жилище,няма пари,а той си търсел причина...Каква по-добра причина от нямането?Сега ти прочетох последното мнение.Значи искаш дете,за да прави компания на първото?

# 98
  • София
Преди около две години стана въпрос за това-той се изказа много крайно(че не искал детска градина,не нямаме жилище и ще ни бъде трудно финансово),но според мен си търси причини.

Според мен ти трябва да се радваш,че имаш здравомислещ мъж.Няма жилище,няма пари,а той си търсел причина...Каква по-добра причина от нямането?Сега ти прочетох последното мнение.Значи искаш дете,за да прави компания на първото?

Това е толкова изтъркано клише, че се чудя вярва ли си изобщо авторката на тази теза.

# 99
  • Стара Загора
Не мога да разбера защо всички искат второ за да не остане първото само. И някой пита ли го  дали то иска брат или сестра . Не може да му липсва нещо ,което никога не е имало.

# 100
bambi mama, всички те разбират, аргументите, които ти излагаш тук са човешки и разумни. Добре ще е детето ти да има близък човек, роднина, когато порасне. Но несъгласието идва от това, че пренебрегваш аргументите на другия човек, който заедно с теб има право да решава, защото и той ще носи същата отговорност като теб - мъжа ти. Споменаваш неговите аргументи -липса на пари и жилище, но ги омаловажаваш, определяйки мъжа си като страхлив по отношение на децата. Хората тук обаче гледат по един и същи начин на аргументите и на двамата, не подценяват никоя позиция, просто правят разбор на ситуацията. От дадената от теб информация ситуацията изглежда така:  едно семейство има едно дете. Нямат собствено жилище, финансово не са особено стабилни. Мъжът не иска второ, но жената настоява. Кое е правилното, какво мнение да дадем? Отглеждането на едно дете всички знаем, че не е лесна работа, но когато двамата, които носят отговорност за това - родителите, искат да имат още едно, то те сигурно са обсъдили начините, по които ще се справят. При вас това не се е случило. Има и още нещо, което смущава четящите, ти искаш да му наложиш своето решение. Мен лично ме изуми написаното в първия ти пост, там пишеш, че толкова си се ядосала на мъжа ти, че не иска още едно дете, че си обмисляла дори да го напуснеш Shocked Няма как да не му мине на човек през ума мисълта обичаш ли го този човек, та така импулсивно решаваш  да го напуснеш само заради отказа му да имате второ дете. Crazy Хората живеят заедно най-напред защото се обичат и държат един на друг, а после заради децата. Те са следствие, а не причина да стоиш при някого. Ти като че ли си сложила коня пред каруцата... newsm78 Просто питай мъжа си дали е променил мнението си и толкова. Ако все пак не е, не реагирай остро, това не е причина да си разваляте живота. Все пак ти желая успех, дано е узрял за идеята, щом ти толкова много искаш още едно дете Peace

# 101
  • София
Интересно ми стана да попрочета мненията ви, в нашето семейство аз съм тази, която не желае още едно дете. Не бих искала да кажа, че мнението ми е 100% крайно, но на този етап от живота ми това е положението. Имам своите аргументи за това. Скоро една близка се изрази, че щом мъжът й искал, тя ще роди - но, моля, едно дете трябва да се желае еднакво от двамата родители, не от единия повече, а от другия по-малко, това не е просто компромис, ей така - ще ида да купя едно кило картофи, какво толкова.

bambi mama, може би просто не е дошъл моментът, остави времето да ви покаже.

# 102
  • Sofia
unadaptable, а какво друго решение може да вземе, освен да го напусне, ако и двамата не са съгласни с желанията на другия? Да бъде нещастна цял живот, че няма второ дете? Защото със сигурност би била нещастна, ако толкова го иска и малко или много ще се отрази на връзката и живота им.

bambi mama, доколкото помня финансите се изтъкваха като довод против, не помня вече началото на темата дали просто мъжът ти смята, че са недостатъчно, или покрай кризата ви е намалял бюджетът. Ако е първият вариант, би могла да му изтъкнеш как вървите все напред, така че ще се справите с всяка трудност. И изобщо да му даваш кураж и нахъсваш, че мечтите ви ще се сбъднат. Едно розово бъдеще му начертай Simple Smile не знам колко ще помогне, но на позитивните хора им се случват позитивни неща. Simple Smile

Съчувствам ти и се надявам да стигнете до решение, от което и двамата ще сте щастливи!

И мен ме учудват доста от отговорите в темата... и всички ли с 2 деца имат собствен апартамент, че е такъв важен фактор?  Stop

# 103
  • Пловдив
Толкова ли е важно да го има това дете и то на всяка цена?
Трябва, щото се робува на модели. Две деца - класика в жанра. А с две години разлика- още по-голяма класика от 80-те и не само Rolling Eyes. А ако са момче и момиче - пълно щастие. Тя авторката вече е закъсняла, като гледам детенцето и е на 3.9г..., а и не забравяйте подхвърлянията на роднини и приятели "Айде бе, няма ли второ вече.." Tired

Какво място имат тук подмятания на роднини и приятели, или пък "класиката в жанра". Жената иска второ дете и няма нищо лошо. Освен, от нейна гледна точка, че няма взаимност на желанието за момента. Аз не се нагърбвам да казвам кой е прав и крив, понеже няма отговор на този въпрос, всичко си е до тяхното семейство. Но в никой случай не е грях желанието за дете.

# 104
  • Пловдив
Значи искаш дете,за да прави компания на първото?[/b]

Да дадеш на детето си братче/сестриче е много повече от "компания". Направо се учудвам от такива съждения ! Братята/сестрите за взаимна компания ли са създадени ?

"И някой пита ли го  дали то иска брат или сестра . Не може да му липсва нещо ,което никога не е имало."- То никой не го е питал дали изобщо да дойде на този свят, но му е даден живот. По същата причина и логика родителите могат да дадат и друг живот, и друг. Обаче най-добре е да е взаимно желанието Wink

Общи условия

Активация на акаунт