*ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ*- кой до къде е - 4!

• 68 658
  • 752
  •   1
Отговори
# 735
Днес няма ли одобрени? Cry

# 736
за пореден път чета до кой номер са стигна ли и пак се отчайвам в нашата скапана българия колко е тромава системата аз сам 84.. кога ли и аз да чакам одобрение , а ми бяха казали че края на декември да чакам обаждане Sad

# 737
Хайде пак се почнаха квалификациите.... Скапана, тромава....  Rolling Eyes

Да припомним, че до преди 2 години фондът изобщо го нямаше!

# 738
И какво като го нямаше фонда.Това значи че трябва да чакаме 1 година да се обадят ли?Мило момиче не си права.Наистина системата ние тромава.Не се обиждай.

# 739
Когато най-накрая направят сайта ще са всички спокойни - ще се знае колко души са подали, как вървят номерата и т.н.
Фондът работи. Това е хубаво, защото парите не са малко, а когато ги нямаш е още по-зле. Заеми ... ами като родиш? С какво ще прехранваш детето/децата? Така че спокойно момичета, в даден момент идва реда на всички ни. Важно е всичко да е успешно, трябва да вярваме в това Simple Smile

# 740
И какво като го нямаше фонда.Това значи че трябва да чакаме 1 година да се обадят ли?Мило момиче не си права.Наистина системата ние тромава.Не се обиждай.

не е приятно чакането, но и никой не те задължава да го правиш  - много жени правят леки стимулации на ЕЦ или опити ин витро, докато чакат. Всеки си преценява кой е най - удобния вариант за него.

# 741
  • София
Истината е че номерата вървят по бавно от обявеното дори и за тази година, и аз лично почвам да се чудя дали въобще парите които са отпуснати са 15 млн или ще се получи като предните две години  Rolling Eyes
Хайде пак се почнаха квалификациите.... Скапана, тромава....  Rolling Eyes

Да припомним, че до преди 2 години фондът изобщо го нямаше!
Да всички сме благодарнни, че има някаква помощ, която да ни доближи до останалите държави от ЕС  Mr. Green само че пак са изкривени по български нещата, и пак никой не обявява колко реално заповеди ще се раздадат и по колко време ще чакат двойките, за мен лично има огромно значение дали ще е 10 месеца или година и половина. Също така има двойки, за които ЕЦ и лимитиран не са варианти, а ако се подложат на опит със стимулация, и ако е не успешен ще трябва в рамките на 6 месеца да си натоварят два пъти организма със стимулация, защото никой не благоволява да обяви колко време ще чакат заповед.

# 742
И аз съм за за по спокойно чакане,мисля че горе доло всичко си върви както трябва.Съдя от личния си опит,първия път бях толкова припряна,чаках исках всичко да стане бързо и то много бързо ,но само си навредих,нищо не спечелих,напротив загубих и то много повече.Всеки си има система на броене на номерата на излизането им на месец и т.н,но все пак тази година се разбра че ще се дават по 300 номера на месец,при работа на фонда 10 месеца в годината и така и си вървят,до края на януари и то само за последната седмица и първите дни на февруари излезнаха 300 номера,после нещата та се уталожиха,но малко по малко пак дадоха около 300 одобрения и за февруари,не мисля че е голям проблема че ще дадат последните дори и в първите дни на март.По добре така от колкото като миналата година по близо 450,че и 500 номера на месец и най на края нищо и още по голямо чакане за отпускане на още пари и пълно не видение кога и какво ще се случи.Не всички оползотворяват сумата от 5000 лева,тези пари няма къде да отидат пак ще ги дадат,дори и да е по късно,но все пак да е ясно че остават,така че само търпение и спокойствие защото много ни е нужно.Все пак номера излизат и то постоянно и в норма,а ако спрат като от октомври миналата година до края на този януари,дали ще е по добре?

# 743
  • София
Не съм много съгласна   Приемаме че работят 10 месеца в годината - 1 месец почиват август, по половин месец декември и януари. Т.е. сега излиза че за 2 работни месеца от общо 10 ще дадат 400 заповеди => следователно за 10 работни месеца 2000 заповеди.
За момента са дали 100 - януари, 250 февруари и има 200 за март. За сега има изразена тенденция към даване на по малко заповеди, което ако си към 9000 номер има огромно значение  Crossing Arms Пак повтарям ясно ми е че няма да ни одобрят за 6 месеца, както ми е ясно че няма да и да 10 месеца  и няма да е в периода който "обявиха", надявам се някой да обяви скоро реалното положение и дали ще бъдат рзгледани до 9000 номер тази година или до 10000. Защото ако сметнем в края на миналата година бяха на 7100 номер да приемем че средно се харчат по 4500 лв на човек това прави 32 млн, а от старта на фонда до края на 2010 има обявени че са отпуснати 25млн, тези 7млн мисля че ще се покрият от сегашния бюджет, а с оставащите 8млн могат да се покрият максимум 2000 заповеди, и с тепото с което се дават явно и това е целта. Това са мойте разсъждения, знам че са без кръчмар, и се надявам да не съм права .....  Tired

# 744
според мен заповедите не се раздават с последователни номера.примерно от 7000 до 7300 има 10жени на40г. 100жени за втори опит 40жени които не са правили никакви опити и т.н.според вас от тези 300 на кого първо ще връчат заповед?нали знаете че има и превилигировани.рано или късно ще се обадят и на нас.е това си е моя хипотеза Simple Smile

# 745
Дали си за 1-ви, 2-ри или 3-ти опит не ти дава предимство. Единствено, ако си на 42 или 43г (не помня точно). Клиниката, към която си също не ти дава предимство. Плащаш си 5 бона и когато искаш правиш, ако не ти изнася чакаш като останалите. Казали са, че до края на годината ще се обадят на 3000 двойки най-малко, но не повече от 4000, ако няма допълнително финансиране (започнаха календарната година с номер 7100). Както и да ги смятаме това е.
Използвайте оставащото време за изследвания, операции, ако ще дори и само грижи за здравето си, защото когато най-накрая получите заповедта, тези 6 месеца да не ви се сторят малко за оправяне на здравето преди започване на опита.

# 746
аничка извинявай не съм искала да засегна никой Peace

# 747
Надявам се никой да не се чувства засегнат. Всички се борим за дете. Просто ни е нужно търпение, което понякога губим.

# 748
  • София
Аничка, като минала по този път, не смятам че имам нужда да получавам съвети относно здравето си и търпението си. Все пак бях свидетел предните 2 години какво се случва с фонда, и търпеливо си чакам. Факта е че за мен нещата, които се говорят и тези, които де факто се случват са различни. Аз лично мисля скоро да потърся инфо от ФАР, кога ще бъда одобрена, но смятам, че няма да е точно. Това че вас ви устройва да ви правят на мамуни...
А доколкото помня допреди да си вземеш заповедта доста беше оревала темата относно работата на фонда. Аз отново подчертавам, не е въпроса в забавянето, а в това че има разминаване в информацията. Много сте странни момичета, не разбирам, в момента когато си вземете заповедта и нещата спират да ви пречат и проблема вече не ви засяга.

според мен заповедите не се раздават с последователни номера.примерно от 7000 до 7300 има 10жени на40г. 100жени за втори опит 40жени които не са правили никакви опити и т.н.според вас от тези 300 на кого първо ще връчат заповед?нали знаете че има и превилигировани.рано или късно ще се обадят и на нас.е това си е моя хипотеза Simple Smile
Една приятелка си взе тази седмица заповедта и номера й е 7100 (имам предвид втория номер на заповедта, не входящия номер на подадените документи), т.е. до края на февруари са раздадени 7100 заповеди.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 16:45 от Lailah

# 749
 Sadможе някои неща да не са ми ясни но това си беше просто моя хипотеза и исках да я споделя а не да засегна някой.нали за това е този форум.ани май се засегна доста но....отново се извинявам

Общи условия

Активация на акаунт