Новата година идва, Юлчето на градина пак ще тръгва!

• 21 159
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Лекси психолог мисля че трябва,Пумпелина имат добри.На мен са ми далече трябва да се разпита защото са рядкос добрите и тези които са се занимавали в малки деца.Много внимателно трябва да го избереш,че има едни дето слагат диагнози и се правят на велики.Мога да попитам една мама ако искаш за кординати?
Шуши да ти е жив и здрав  bouquet
да има тема ама добрите ги крият

# 106
Цитат
Зори, радвам се пак да те видя! Много съжалявам за майка ти . Ужасно е! Сигурна съм, че ви закриля и пак е с вас. Дано новото бебенце успее да те утеши донякъде. (Веднага се сетих за нещо, което Марти беше писала преди време за нейното забременяване.)

и на сестра ми Peace

Шуши, да ти е жив и здрав!  bouquet

Лекси, харесва ли и в ДГ? Такава упоритост при дете е завидна, обикновено на 5тата минута забравят защо се сърдят или инатят. Сигурно го прави заради нещо, казва ли ви какво е то, едва ли просто така ще си мълчи. Имам добър психолог, по принцип знам, че работи с възрастни, но първата и специалност е детска психология, та мисля, че може да помогне. Ако искаш ми пиши на лични

Зори, страхотен е Сашко, бях забравила какви очи има Heart Eyes

Аз като кажа на някой, че съм пила и то по доста, не ми вярват. Същото е и като кажа, че съм пушила по две кутии на ден или, че съм правила по пет нощни излизания седмично. Е как да ми вярват като от 4 години не съм близвала алкохол, надушвам цигарите от километри и насила не можеш да ме закараш в някое нощно заведение  Laughing Не знам какво е това моето, сигурно някаква особеност на характера, изведнъж решавам, че няма да правя повече нещо и преставам да го правя. Така и отношения с хора съм прекъсвала, разбира се не без причина, но без възможност за обяснения и извинения...

Кати, да те поздрвая, че си отказала цигарите Peace

# 107
  • София
Сетих се още нещо в Пумпелина ще преценят правилно дали е за психолог или за логопед,разликата е мака в смисъл че при логопеда също се работи за психологически причини и проблеми.И там е под форма на игра.

# 108
  • София
Момичета, благодаря  Hug
За Пумпелина не се бях сетила. Мисля, че е много добър вариант, защото предполагам, ще е възможно да я заведа с кака й да поиграят и да я понаблюдават. В един лекарски кабинет, трудно биха могли да разберат нещо за нея - просто ще се завре в мен и това ще е.
марисса, страното е, че й харесва. Ходи с желание, казвала ми е да я взимам по-късно или да я изчакам "още 2 минутки". Участва във всички групови занимания (рисуване, апликаци, спортни дейности) и се справя много добре. Изключение са танците и пеенето (там май отскоро се проявява). На концертите мълчи побита като камък и гледа много сърдито и възмутено. Казват, че когато трябва да се подреди работното място например е първа  и изобщо са много доволни от нея. Когато я виждам, обикновено е близо до другите деца, но играе сама. Например момчетиите си карат колите и тя си бръмчи до тях, но струва ми се не участва много в общата игра. Не харесва момичета, а момчета. Има едно момченце, което й е слабост и на него говори (тихо и далеч от учителките) и буквално го преследва, но то е в голямата група и се виждат рядко. И той я харесва горе-долу (но той харесва и е харесвамн от всички момичета). Та така.. и аз много не мога да се ориентирам в ситуацията, но след НГ ще се обадя в Пумпелина.

# 109
  • София
Честит Рожден Ден на голямото ти момче, Шушонче! Да е здрав и щастлив!  bouquet

Вече не знам по какво се познават добрите психолози.  Rolling Eyes

Дечковците са в едно никакво състояние, а на мен ми е зле /или се разболявам или нервното напрежение избива нанякъде/. Трябва да се събера.

# 110
  • На края на вселената!
Шуши, да ти е жив и здрав рожденика!

Аз чакам Кати да стане и да ходим на пазар.

Лили, ако имате психолог в градината, най-добре първо говори с него. Ти му споделяш насаме, а той знае за кое дете става въпрос и ходи и го наблюдава в групата, без детето да се чувства обект. А предполагам и срещи с повече деца може да помогне - като за начало у вас или в детски клуб, а после и вие на гости. Най-добре наистина да има две приятелчета - едно за кака и едно за Теди. И Катерина изглежда играе повече с момчета. Може да ми изброи 10 момчета от групата й, когато я питам днес с кого игра. Но ако я питам за някое момиченце, ми казва само, че Евгения се наакала и реве, близначките не слушат и реват и такива неща.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 10:10 от Томасе

# 111
  • Асеновград
А Тедо играе само с момичета.
Шушонче , честит ти тийнейджър   bouquet!

# 112
  • София
Шушоната, да ти е жив и здрав баткото! Хубав празничен ден!

Лекси, Пумпелина е добро начало, не съм имала допир с психолозите им, но нали са в нашия парк, виждам че има доста дечица при тях. Много интересно поведение, как може да е толкова последователна на тази възраст!

# 113
Шуши честито ти пораснало момче.  bouquet
Лекси това което пишеш е все едно едно към едно за Сашо .Много му харесва в градината ходи със желание ,вече активно участва във заниманията играе с децата ,но не иска да пее и танцува на тържеството стоя като пън на столчето и ми се подхилкваше дяволито и после ме пита след тържеството ти какво ми казваше ,а аз през цялото време го подкнях да стане .В нас не млъква ,но пред чужди хора прави всичко на инат ,не иска да отговаря като го питат нещо крие се зад мен .И аз мислех че трябва да го водя на психолог ,но не знам при нас дали ще намеря читав.А учителките му са страхотни ,единстваната разлика е, че ако има нужди си ги казва на персионала .Лекси моляте пиши какво са ви посъветвали да ли да се притеснявам и да вземам мерки и аз.
А да не забравя да ви кажа че си имаме шарка още не е установена от докторката ,че неще да ми вдига тлефона си #Cussing out,но за мен е шарка.

# 114
  • София
Хриси, не се ядосвай, по-добре да минава от ред, дано само не сте имали планове за утре вечер да сте с други хора. А баткото беше изкарал, нали?

Да се похваля, след три полууспешни (т.е. неуспешни) опита, снощи най-сетне успях да направя много хубав и идеално изпечен пухкав хляб в машината. Сега се опитвам да повторя успеха  Laughing

# 115
  • София
Ние ще сме на гости за Нова Година, но ще направя питка и ще донесем мезета и десерт. Аз също обичам да пийвам, особено вино, но не съм по напиването. Кати сигурно никой не може да я мине, нали е химик  Laughing.

Аа, могат - могааат: физиците.  Wink С тях според моите наблюдения няма кой да се мери...  Laughing

Ду
Вярно Кати е химик,къде точно ти е работното място,близко до метро или в комплекса БАН?Леля ми също е химик в Бан и в кризата си правиха водка Laughing

В комплекса на БАН - ама съм в неплатен отпуск... всъщност, цялата сграда е...
Аз не съм правила водка и джин - поради простия факт, че не разполагам с етанол, правя компютърни симулации, но пък колко такива съм изпила - приготвен от колегите...  Mr. Green Blush - и знаете и какво? - по- добър алкохол никога не съм пила... и няма и да пия... няма махмурлук от него, няма нищо...  Mr. Green

Лекси, според мен идеята да я види - понеже дали ще говори с него не е предварително ясно - специалист е добра. Никой не може да разбира от всичко. Това, че сме родители, не ни прави нито психолози, нито педиатри, нито специалисти по италианска граматика. И когато детето ни има нужда от специфична помощ, която е извън компетенциите ни, най- нормалното е да се обърнем за помощ към някой, който разбира и е в състояние да предостави адекватно нужната информация...

Шуши, честит рожденик!!!

ayka, браво за хляба. Ред е на козунака...

ПП
марисса, мерси за поздравлението.
Изобщо не ти вярвам - нито, че си пила, нито, че си пушила, нито ако вземеш да ми кажеш, че си се тъпкала със сланина...  Mr. Green

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 12:33 от katiABV

# 116
  • София
Още веднъж мерси  Hug
Томасе, нямат психолог, защото ДГ е малка, но имат много учителки, помощник-учителки, лели и мед. сестра. Всеки ден контактува малко или много с поне 5-6 от тях. И всяка има различен подход. От игнориране на проблема, все едно всичко е ок, до подканяне и настояване, но това дете не се пречупва и това е. Любимата й учителка е тази, която не настоява да говори, но пък най-много изпълнява и слуша мед. сестра, която е най-настоятелна и се държи най-твърдо с нея. Благодарение на нея яде и по малко супа и ядене, докато в къщи дори не иска да опита. Яла е няколко пъти само пиле с ориз за последните 1- 2 год и това е... А кака й си яде готвено, не е като да няма и да не я молим, увещаваме и т.н. Просто е инат невероятен. Ето вчера, едва я убедих да си изпие лекарствата и после ги повърна  Tired
h.kirova, непременно ще споделя. Познато ми звучи, това което описваш, но при вас е в по-лека форма. И при Теди имаше един период, в който се подхилкваше и изглеждаше доволна, че ни 'води за носа". Обаче отмина и сега явно вече иска, но не може да пречупи стереотипа на поведението си. Казва, че не може и я е страх. Та поне Сашо се е подхилквал. А ако знаеш, колко сърдито и възмутено гледаше Теди. Ако можеше щеше да "избива" наред с поглед. После за пръв път каза, че в градината е било много лошо, защото е имало тържество  Laughing Но все пак имаше напредък. На предишното тържество се отдели от децата, тръсна се на един стол и не спря да се върти и да се обръща с гръб към публиката. Сега поне се движеше с групата си.
И по-добре шарката да я изкарат като по-малки - карах варицел с Цвети преди 6-7 год.. Ми бях като парцал една седмица, на нея нищо и нямаше.
katiABV, напълно ясно е, че няма да обели и дума Tired. За толкова време никой не успя. Затова и ще я заведа - няма май да стане от самосебе си. Когато я питам кога ще започне да говори, казва "Като стана голяма като теб"  Laughing

# 117
  • Асеновград
Аз пък все си мислих , че Сашко е карал шарката , явно съм се бъркала с Пешко.Леко да я изкарате  Hug.
Щом веднъж си нацелила съотношението течности , вода , мая , все ще ти стават вече хлябовете , Галена.
Лекси , надявам се по-бързо да се преборите с това.
Вики , какво стана с вашия приятел с бебето?

# 118
  • sf
Етооооооооооо мееееееее
Не ни затрупа, беше готи,като изключим студа и снега  Joy
но пък вчера и днес порядъчно се накиснахме в басейна  Mr. Green
Иве, ако само лошотията на децата те прритеснява, значи няма какво да те притеснява  Joy идвайте и дано са по-непослушни,че мъжо да види,че не само Вико е така  hahaha

Вики , какво стана с вашия приятел с бебето?
Ами гледа си го сам, един познат му уредил да го води в някакъв  дестки център за 150лв на месец , от 8 до 17ч, та поне да ходи на работа.  ooooh! абе трагедия. След НГ ще ходят в моя до Социалните да поразпитат какво може да му се помогне. МИслех даже и до Бтв да пишем, знам ли.

Ние утре сме на свински пържоли и пържени картофи.
А банката какъв номер ни спретна ,не е истина просто. Опоскали сме всички карти и имаме само на сметка. Оня ден като тръгваме, викам на моя, иди в банката изтеглли пари,че ще похарчим каквото имаме по път и за НГ нямаме. Той вика ще изтегля на 30ти кат се приберем., Отива днес следобяда, а тя затворила в 12ч.  Joy та взе от свеки 100лв назаем и вика, с тва ще караме  hahaha

# 119
И аз съм тука на края на силите си с тия деца.Чакам брат ми,днес е рожденик и само искам да изляза дори и за 15мин.Ще му купя торта да го изненадам.Сутринта рано рано ходих до поликлийниката да взимам книжки там рецепти за старите,че им свършили лекарствата,после до аптеката.Така се намръзнах,в 12ч. легнахме тримата и спахме.От 3ч слетобед не са спрели да се бият за какво ли не.
Шуши и тук честито пораснало момче!   bouquet
Кирова кофти че точно по празниците,ама то с деца все нещо има!

Общи условия

Активация на акаунт