Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 24 826
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
На мен последния ми болничен изтече на 30.11 и преди малко проверих, че тази седмица са ми превели първите пари от майчинството.

Е,как на 30,11.,нали сме с един термин? ThinkingИли защото преноси?Моя изтича на 09.12.,не знам дали счетито е занесъл декларациите,но в справки НОИ не ми излиза инфо.
Яна беше с термин 01.09, нищо че роди на 08.09. Затова е с по-ранни дати на майчинството.  Peace
А иначе за козметиката, аз с Део ползвах в началото Пенатен-шампоан, олио, сапун, крем за дупе. После изпробвах и Нивеа и Бюбхен. Сега си взех крем за дупе Пенатен, но не помогна на Ема при гадното й подсичане и Судокрем не й помогна. Добре, че Гери каза, че ползва крем Здраве, та откакто го взех, да чукна на дърво, проблем с подсичането нямаме. А иначе сапунче ползваме на Тео бебе, само то ми понася на миризма. Шампоан и олио, с което не я мажа  Blush на Бюбхен. Та нямам някаква конкретна марка. Просто ползвам това от което съм доволна.
А за крема за студ и вятър съм ползвала на Бюбхен, ама нещо не намерих в нашите аптеки, та си взех на Бочко и съм много доволна. Даже себе си клепам. Mr. Green
Нещо ме зарибихте с тези чувалчета. Tired Аз искам да си взема такова, което да става и за догодина, т.е да е дълго. Та ще се оглеждам. А иначе тези комбинираните дето стават и за лятото, не им разбирам смисъла. За какво ти е лятото чувал, не е ли достатъчно и пелена?  newsm78

# 541
Аз пък, след като се консултирах с 2-ма лекари в началото, реших да не мажа цялото тяло на детето с лосиони или олио.

Педиатърката, която е традиционалистка, ми препоръча козметика на Себамед, а другия лекар каза да мажа само в началото, докато кожата е суха. Освен това четох из едни форуми мнения на майка, на които детето й имало атопичен дерматит. Нейният хомеопат й препоръчал изобщо да не маже с нищо кожата, и тя устискала, въпреки че детето изпитвало силен сърбеж. След 1 месец кожата добила способността сама да регулира  овлажняването и омазняването, и детето се подобрило. Ох, дано никой не го споходи това, аз не бих издържала да направя същото....

С две думи, ако излишно мажем, може да нарушим способността на кожата да се саморегулира. Така че, аз мажа само гънките и рядко цялото тяло. За къпане ползвам Бюбхен, много хубаво мирише и нямам оплаквания. 

# 542
Мамита, абе да ви питам какво стана с кърмаческите дрешки, че нещо не следях форума  Embarassed  Embarassed  Embarassed

# 543
  • София
Аз мажа с А-дерма или себамед. Къпя с Авене

# 544
Ние ползваме продуктите на SebaMed. Много съм доволна и не мисля да ги сменям. В болницата ми казаха, че наистина са тествани и са хипоалегични, а не както на повечето пише, но не са в действителност. Излъгах се да пробвам на Бюбхен лосиона - голяма грешка. Нито ми харесва как мирише, много е твърд и мазен и не попива лесно...реших да не си мъча детето и го оставих го за мен, така и така ползвам детски лосиони за тяло от години(но и на мен да го мажа пак не ми е хубаво). Гледам и kalinche е стигнала до същото заключение.

А! То станало утре Simple Smile
Ми да взема да ви почерпя, че моето детенце днес празнува първия си голям празник.
Честито на именниците и всички празнуващи!
Гери, честито на патерици на твоята именничка Simple Smile

# 545
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мила desunique
Очите ти от щастие да греят,
сърцето ти от радост да тупти
 и всички птички пак да пеят,
зящото днес празнуваш ти!
Честит имен ден!!!

За козметиката мажа само със зехтин и мия с водичка. Н е мисля да използвам козметика скоро ,къпем я всяка вечер.
Момичета мили аз лягам ,че съм капнала.
лек ден на всички и много целувки
аааа да питам само с какво мерите темп. Аз мисля да купя нов терм. ама не разбирам много Simple Smile)))))))))))

# 546
Честита Нова Година и от мен   bouquet Бъдете живи и здрави и много щастливи:)

Ние сме добре,изкарахме и празниците добре.Бяхме си вкъщи семейно,спокойно.
Моята бебка попринцип е доста спокойна.Никога до сега не е плакала повече от 15-20мин без да спира (даже не помня да сме имали такъв случай).Но е все на ръце...по друг начин няма шанс да заспи.Напоследък много се набира да става,хваща си коленете,върти се в леглото ,отвива се ...
Вече е на 4мес и 7дни ,плюнчи се много ,яде си пръстите яко настървено ,понякога си придърпва одеалото и яде него докато я видя  Mr. GreenПищи ,смее се ,гука ,играе с играчки ,хваща ги ,изпуска ги,дърпа си биберона ,метка го.
Вечер като заспи към 8-9-10ч до 6-7-8ч сутрин.
За Коледа и взехме люлка и се хваща ,хитрушата,отстрани за рамката и се набира да сяда.
И мисля към средата на месеца да захраня.До сега само един път свеки и даде да си близне краставица.Нищо и няма.Иначе как ме гледа докато ям... Laughing
Нещо сега се филмирах за рахита.До сега все я опипва педи по главата ,ама нещо напоследък се поти по главичката и ръчичките .Ама май и е жега ...знам ли... newsm78 #Crazy
А преди малко вдигам спалнята и понеже е шкаф от долу и като вдигнах един сак  #Crazy всичко МУХЪЪЪЪЛ  Sick и по стената зад леглото .та са насред зима ще боядисваме  hahaha
много писах май...
Честит имен ден на всички празнуващи Simple Smile

# 547
Яничка,ми номер незнам, като за 6 месечно.въпреки,че вчера и обух едни дънки за 9 месеца и само дето и бяха дълги  Mr. Green.

Машонка,  hahaha hahaha hahaha hahaha чувалчето не е за лятото ,а за летния вариянт на количките. другата зима няма да са в зимния кош,а в открита количка( ако изобщо искат колички,че нали вече ще са ГОЛяМИ и ще ходят  Mr. Green) ,та той тогава им покрива крачетата.

Деска, честит ви голям празник. да ти е живо и здраво детенце,то доказа на какво ще бъде способно   bouquet  bouquet  bouquet (а ако знаеш колко време ми отне да се сетя кой е тоя голям празник,дето го знаеме,че не го споменаваш  Blush Blush Blush)

Честито и на всички празнуващи( вкл. и мама  Mr. Green ) бъдете живи и здрави.

За потенето ,малката чак си мокри чорапите( ще е като баща си ,а ако и толкова миришат  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!)  Mr. Green. посточнно са и потни ръце,крака и като я питах педи,било и топло  newsm78 - еми така да бъде

айде ,отивам да спя

# 548
  • София
Добро утро и честито на именниците Simple Smile

Не знам как стане с това кърмене на 1-2 часа при нас, но имам запушено каналче и така боли ... Само се надявам да не вдигам Т, че ставам парцал.

Мамита, абе да ви питам какво стана с кърмаческите дрешки, че нещо не следях форума  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Имаше идея да се раздават тази неделя, но шаловете вчера не бяха готови. Все пак се таят едни надежди, че може и да станат нещата.

Сами като суче, се поти. Но съм чела, че  повечето кърмачета с пот на челото си изкарват хляба Simple Smile

На бебчо фонтанелата обаче си стои голяма - има си 3 пръста дупка. Има ли други бебчовци с такава голяма фонтанела?
Малко почвам да се притеснявам, въпреки че е възможно неговата да се затвори по-бавничко.

# 549
Честита нова година и от нас   bouquet
Честито на вси4ки именици от в4ера и днес Simple Smile
Да по4ерпя по едно кафенце всички ранобудни мами и бебешоци Simple Smile

Нашета фонтанела е по4ти затворена,но тои и така се роди с много малка за разлика от каките които им бяха големи4ки и то до късно.
А за козметиката ползваме олио Sanosan и съм много доволна,в началото бях взела на нивея но получи обрив от него и започнахме сас саносан и нямаме проблем.Кремчето за лице против студ и вятър ни е на бюбхен.Сапунчето също саносан(мирише супер,поне мен ме кефи)
И аз да попитам на 25.12 ми изтекоха 135 дни болничен и веднага занесох декларацията във предприятието в което работя,кога според вас трябва да си получа маичинството.

# 550
Добро утро!

Честит имен ден на всички именници!Бъдете живи и здрави!!!
Една скромна почерпка и от мен за дъщеря ми Ивайла и баща ми Иван.Да са ми живи и здрави! Wine Glass newsm38

# 551
Ейййй,колко сте раннобудни  Mr. Green
Добро утро и от нас с Ади  Whistling
ИКАМ ДА ВИ ПОЧЕРПЯ,ЧЕ ДНЕС СЪМ ИМЕННИЧКА  Simple Smile
 Wine Glass cheers newsm38   party023  beer beer3 beer2 eat

П.С.Честито и на всички останали,които днес празнуват,а на малките именници огромни целувки  Hug  bouquet

# 552
Честито на всички именници-да ви е живо и здраво името

А аз да се похваля,за кг,вече съм -3,500,при положение,че не я спазвам перфектно диетата newsm44
Вчера малката така сладко си хапна пюрето,че така се зарадвах,а се чудя кога да дам сокче newsm78

# 553
# 554
Честит празник на всички именници!   bouquet
Живи и здрави да сте вие и всички около вас!

nat003 , завиждам ти най-неблагородно.  Blush

Някой беше питал за майчинството. Подава се молба до работодателя за ползване на отпуск за разликата от 135 до 410 дни, която той няма право да откаже, декларация по образец, която ще получите от счетоводството и копие от акта за раждане на бебето. И да, плащанията може да се следят в сайта на НОИ, ако имате ПИК код. Плащанията се извъшват следващия месец за предходния. Дано съм ви била полезна.

Общи условия

Активация на акаунт