Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 25 194
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Ей сега ще изкъпем дребния, ще го накърмя и се заемам, да добавя снимките, които съм получила на мейла...
Извинявам се за закъснението, но грам време нямах, откакто ни изписаха Crazy

# 61
  • на североизток
Мимсат, благодаря отново за изчерпателния отговор!  bouquet
Наистина се опитвам да правя всичко възможно, но тази вечер съвсем няма, и реших да опитам да и дам АМ да видя дали изобщо ще го приеме...ами...хареса и Sad Макар че по-добре да го харесва, отколкото да се чудя какво да я правя, ако съвсем спре кърмата. Дадох и само 60мл, за да видя как ще и понесе. А иначе купих Нутрилон 1, незнам какво ви е мнението за тази марка АМ, но баткото с него хранех и като че ли не наддаде толкова много, като някои други бебета.
Много ми стана мъчно като я гледам как дърпа от шишето Confused Толкова е хубаво да се кърмим, но все още няма да се отказвам Naughty утре ще се опитам да се цедя сутринта, когато има повече, за да я дохранвам вечер с кърма. Дано да се получи...вече пия и лактогонния чай, за спането следобяд малко трудно ще се получи, но поне вечер се наспивам и не се чувствам недоспала през деня...хапвам и овесени ядки, но не всеки ден newsm78 Исках да попитам в този ред на мисли има ли храни, които влияят зле на лактацията и които е по-добре да се избягват? Например сладките работи или солените или пък ...де да знам...вие кажете  newsm78

# 62
  • София
Emili Arie, много се радвам на добрите новини около вас! Джудженцата ти са прекрасни! Да са ти живи и здрави и четирите дечица и да сте много щастливи  Hug

Виждам, че борбата с кърменето продължава и то не само при мен. Аз полагам неимоверни усилия да кърмя, но още от самото начало нещата вървят трудно. Сега сме в период, в който Александра суче само нощем, а през останалото време е както и скимне. Като дойде часът за хранене първо предлагам гърдата, после настава едно боричкане, аз се изнервям, бебето се разплаква, накрая се предавам и предлагам шише, но ако е много разстроена и него вече не го иска. После гушкам-люшкам докато се успокои после пак пробвам с шишето. Изцедената кърма е ОК, но хидролизираното мляко изобщо не и харесва и му се мръщи.После се оригваме, бърша повърнатото (заради ГЕР-а доста повръща), после изцеждам гърдите, мия помпи и шишета, зареждам стерилизатора, преобувам или направо преобличам намокрените от повръщането дрехи, което води до нови истерии и то дошло време за следващото хранене. На всичкото отгоре тази алергия ми разказа играта. То не бяха колики, не бе ГЕР, не бе алергия, не бяха обриви... В края на деня съм каталясала. Не, направо съм труп. И страдам, че не се справям така, както искам. Аз ли съм най-задръстената майка, не знам. Не знам и какво е това да си легна да спя с бебето през деня. То самото бебе много малко спи.
Миналата седмица имаше два дни, в които бебка беше спокойна, обривите и се бяха успокоили, тя си хапваше добре (кърма и дохранване), спинкаше си и дори като беше будна не плачеше и си стоеше в креватчето. Аз летях от щастие. За съжаление не трая дълго. Сега Аличка е с нов обрив, пак плаче и се тръшка, денем иска само да я гушкам права и да я разнасям, нощем се мята насън, обикаля цялото си легло и си удря главата в пръчките. Аз съответно я дебна и често ставам да я наместя, за да не се нарани или да подам бибка. Като е с обрив иска да яде по два пъти нощем, а иначе си спинка до към 5-6 ч. без проблем, после хапва и пак заспива до към 8-9ч. Да, ама сега е с обрив...
gerialexandrova, gala, нашите бебки доста си приличат по характер.
Не исках да става толкова и дълго и не исках да звучи като оплакване, просто споделям. 

# 63
  • София
sweet maniche, ако не е неприятно за теб, би ли споделила защо се стигна до приемането ви в болница и какво ти казаха за рафлукса, какви съвети ти дадоха за справяне с проблема. Питам, защото на нас нищо съществено не ми казаха и чакам да го израстем, но бебка доста повръща и това ме притеснява. 

# 64
  • София
brilliant ,и в повръщането си приличат  Mr. Green .

# 65
Kalinastamatova, една моя позната си спря кърмата постепенно за около 10 дни като започна да се цеди, но не за всяко ядене на бебето,а през едно хранене. Но трябва хубавичко да се изцеждаш, за да не ти станат бучки. Така за около 2,3 дни от само себе си ще ти намелее, защото самото изцеждане намалява лактацията, а щом е през по-голям интервал - още повече.След няколко дни ще вземеш все по-малко и по-малко да изцеждаш и да имаш и така постепенно би трябвало да спре.А иначе като се изцеждаш знаеш колко яде бебето. А ако се опиташ, можеш бая време да изкараш да храниш бебето на кърма от шише.

# 66
  • Варна
 Да ама аз неискам да и давам кърма защото тя не наддава явно е само предно мляко и затова.Благодаря ви!!! Hug И аз така се цедя през хранене по малко докато ми олекне и после по малко по рядко докато спре ама много ми е противно да се цедя  Close , но това е положението! Сега диетка и кафенца започвам да се успокоявам!!! smile3503

# 67
Хоп-цоп и ние най-накрая да се разпишем  Hug  Hug  Hug
С малко закъснение Честита Коледа! Бъдете живи и здрави! Да сте винаги обичани и уважавани и много, много щастливи!
Ние с Никито сме добре - растем си, наддава си добре само на кърма сме  Peace
За режима - нашият е същият като на Vany666!
Да ви споделя от 22.12 вече давам залъгалка. така не ми се искаше да му давам, но вече ни стана трудно ...само на ръце, само дундуркане  ooooh!... Въобще не исках да го уча с тези "запушалки", ама ... Отначало не искаше силиконова, дори му се гадеше. Пробвах с каучукова и стана. Малко странно и смешно (звучно) смуче  Laughing, ама се справя. От няколко дни вече е по-спокоен, заспива сам  Party Иначе бяхме като принцеската на gala - все недоволни, мрънкащи и всичко ни омръзваше за няколко минутки!
Тази сутрин се събуди в 06.00 и близо час удари едно гукане, едно чудо. никога досега не е гукал така, не се е радвал по този начин!!! Беше много сладичък!
И да се похваля - преди около 1 час за първи път направих мъфини - станаха страхотни! Ако някои иска рецептата, на драго сърце ще я дам  Peace
Спокойна вечер на всички ви!!!

# 68
Emili Arie, много се радвам на добрите новини около вас! Джудженцата ти са прекрасни! Да са ти живи и здрави и четирите дечица и да сте много щастливи  Hug

Виждам, че борбата с кърменето продължава и то не само при мен. Аз полагам неимоверни усилия да кърмя, но още от самото начало нещата вървят трудно. Сега сме в период, в който Александра суче само нощем, а през останалото време е както и скимне. Като дойде часът за хранене първо предлагам гърдата, после настава едно боричкане, аз се изнервям, бебето се разплаква, накрая се предавам и предлагам шише, но ако е много разстроена и него вече не го иска. После гушкам-люшкам докато се успокои после пак пробвам с шишето. Изцедената кърма е ОК, но хидролизираното мляко изобщо не и харесва и му се мръщи.После се оригваме, бърша повърнатото (заради ГЕР-а доста повръща), после изцеждам гърдите, мия помпи и шишета, зареждам стерилизатора, преобувам или направо преобличам намокрените от повръщането дрехи, което води до нови истерии и то дошло време за следващото хранене. На всичкото отгоре тази алергия ми разказа играта. То не бяха колики, не бе ГЕР, не бе алергия, не бяха обриви... В края на деня съм каталясала. Не, направо съм труп. И страдам, че не се справям така, както искам. Аз ли съм най-задръстената майка, не знам. Не знам и какво е това да си легна да спя с бебето през деня. То самото бебе много малко спи.
Миналата седмица имаше два дни, в които бебка беше спокойна, обривите и се бяха успокоили, тя си хапваше добре (кърма и дохранване), спинкаше си и дори като беше будна не плачеше и си стоеше в креватчето. Аз летях от щастие. За съжаление не трая дълго. Сега Аличка е с нов обрив, пак плаче и се тръшка, денем иска само да я гушкам права и да я разнасям, нощем се мята насън, обикаля цялото си легло и си удря главата в пръчките. Аз съответно я дебна и често ставам да я наместя, за да не се нарани или да подам бибка. Като е с обрив иска да яде по два пъти нощем, а иначе си спинка до към 5-6 ч. без проблем, после хапва и пак заспива до към 8-9ч. Да, ама сега е с обрив...
gerialexandrova, gala, нашите бебки доста си приличат по характер.
Не исках да става толкова и дълго и не исках да звучи като оплакване, просто споделям. 

brilliant, по принцип избягвам да пиша, когато нямам нищо полезно за казване, но твоя разказ ме потресе. Много ти съчувствам и се надявам с израстването на детето да ти стане по-леко. Не си задръстена изобщо. Сигурна съм, че си прекрасна майка, която много се старае, така че не си мисли, че в теб има някаква вина. Когато малката не искаше да яде, и аз се чувствах лоша майка. Тя моята и сега понякога отказва да яде денем, но по-късно си наваксва.

Ще се опитам да изредя начините, които съм използвала да я прилъжа, пък някой може да не си го пробвала: кърмене на тъмно, напр. в банята; когато се събужда след дрямка през деня; под одеало (не стана); разхождайки се из стаята (това всъщност само съм го чувала); облечена в космонавта преди излизане (мое лично постижение  Laughing); различни позиции, напр. легнали; първо давам от гърдата, която повече приема и после сменям ловко другата....Уф, друго не се сещам, но най-помагаше, когато е сънена.

Много се надявам да ти се оправи положението. А тези обриви, как ги лекувате? Има ли кой да ти помага?

# 69
Еннайстаааааааааааа....на пета страница се записвам,че да не ви загубя Grinning
Страхотна тема,както винаги.

МЪниче, я си гледай бебето,колажа може и да почака,радвам се ,че вече сте добре Hug
brilliant ,много неприятно е това с повръщането и твоята преумора,и не сви лоша майка,а може би малко изморенз от това изнервена и така,бебетата усещат и в тези моменти е хубаво ако има кой да те отмени за 1-2часа,да отидеш на фризьор,козметик.Или просто да се разходиш сама,ще се почустваш по-добре.Надявам се по-бързо да го израстете Hug
Гергана Ка,миличка съчуствам ти за това през което минаваш,съвети не давам,но знам,че ти ще избереш най-доброто и за двете ви. Hug

ЗА ТИРАМИСУТО,аз го правя по тази рецепта-http://tanitaang.blogspot.com/2009/03/blog-post_29.html],в нея ми допада това ,че е без яйца и не е с маскарпоне(малко тежичко е с него).

Влади се забавлява сам,да чукна на дърво напоследък е станала много послупен и мирен,но той си има постояно движещо се забавление,СЕСТРА МУ,тя не мирясва,а той много я следи Joyгукат си двамата много сладко,трябва да ги запиша как водят бебешки разговор Laughing

Аз до преди 1 седмица бях с потънали гемии,много се бяхме изяли с милото,но сега вече всичко е наред,даже дядо Коледа ме е посетил,явно съм била добричка тази година.

ПОкрай тези празници си сложих и 1-2 килан на дупето,то не бе ядене то не бе чудо ooooh!

Лека вечер на всички ви желая  bouquet

# 70
Добро Утро!Кафенцето и закуската мамита  Hug  Heart Eyes!

# 71
  • София
Здравейте!
Не сzм се включвала отдавна но преполагам ни помните Hug
Бебките растат и нямам почти никакво време вече  Grinningно важното е,че са добре!
Бяхме на консултация вчерА вИКИ ТЕЖИ 5770 ГР И 63 АМ А вАЛЯ 5010 гр. 59 см Simple Smile
Педиатзрката иска да папкаме вече пюрета но  на мен ми се струват още малки Rolling Eyesза това но тя каза,че двигателното развитие няма нищо общо с храненето и,че те реално са си на 5 мес и половина Rolling Eyes добзр лекар е и е експерта на памперс дори е на 1 во място избрана в връзка с захранването  Rolling Eyesказа,че имат нужда и от други храни и да давам: морков,картоф,тиква и ябълка Rolling Eyesще видя какво ще реша Thinking

Пожелавам на всички весело посрещане на НГ и много здраве  Hug

# 72

Добро утро, моето диване едвам го приспах сега, да пия едно кафенце.

Ей Дамяни, колко са пораснали твоите кукли  Hug .А за захранването, моята колежка има бебе,което се роди по-рано и е малко по-мъничко и сега бебето й е по-голямо на възраст от моето, но по-малко по килограми и ръст, но си го гледат спрямо реалната му възраст, независимо от теглото. Но все пак можеш още малко да изчакаш да станат на 6 месеца примерно. Много се радвам,че така добре си растат  Hug

# 73
Добър ден и от нас със Сияна! Прибираме се от месечната консултация. На 4 месеца ние сме вече 7,600 кг. и 61 см.  Mr. Green . Биха ни и двете ваксини, малко поплакахме, но сега си спим. Оф...Да ви се оплача...Педиатъра и сестрата ме направиха крива, защото първо - много съм закъсняла със сокчетата (да почвам да давам ябълка и морков по 30 мл.), второ -думите на сестрата: "Какъв е този режим на хранене на бебето, когато си искало? Ами то вие не можете да излезете за малко, трябва да я научите на режим поне на 3 часа, че и на повече" (да не казвам, че сестрата ми беше казала още първия месец да спирам нощното кърмене, нооо това не стана  Wink ).
Всъщност не ми пречи да не спазвам нищо от казаното за сокчетата, ноооо мъжа ми сега е навит да даваме и не знам как да го убедя, че кърмата й е достатъчна и няма да развие анемия (това беше аргумента за сокчетата). А, да..И от шестия месец почваме месните пюрета  Mr. Green . Такива работи... Опитвам се да удържам фронта, ама този мой мъж...Той вярва на това, което му кажат. А да не ви споменавам как при всеки плач на детето казва, че е била урочасана...  ooooh! . Уж е млад мъж, трезво мислещ, ама негови роднини му казват, че детето се урочасва и не знам си кво още.
Детето си е мое и аз преценям, ама сигурно ще ме упрекне, че не спазвам препоръките на лекаря, а на следващата консултация трябва да лъжа, че съм почнала със сокчета  Mr. Green

Ох, от толкова приказки забравих да поздравя за прекрасната тема и заглавие!  Hug

# 74
  • Варна
 Здравейте , бебка вече свикна с биберона и се храним уж добре изяжда към 120мл явно и е по свито стомахчето и се наяжда с по малко!Мамите да питам които са на АМ има ли някой с NAN 1 HA  защото днеска ака много трудно с хленч и акото беше сиво и гъсто като пастет Sick много странно!

Аз започвам от днес да се подготвям за утре ще сме на гости на друга мама от августинките! Разпределихме задълженията кой какво ще готви и така.Ще видим как ще изкараме с две бебета нова година дано да слушкат Praynig

Общи условия

Активация на акаунт