Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 24 804
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ох, милата Sad

Герганка, и за мен 430 грама 4-ти месец са ок. Лора точно 4-ти месец ми качи 350, след като мяташе по кило и нещо предните месеци.
Е има и бебета дето качват стабилно до към годинката, но при повечето кърмени бебета след 3-ти месец се наблюдава спад.

Giada, с Лора до годинката че и повече бяхме на нощна лапма. Не знам дали е вредно, но така почнахме и просто така остана. Сега с малкия не пускам - някак почна много да ме дразни светлината.
Пробвай след някой и друг ден да я спреш. може сега от нещо друго да е поизнервена.
А за палчето - слагай ръкавички, давай играчка - опитвай да я разсееш. Че Лора миналия месец се отучи от палеца...

# 631
ох момичета, бебка падна от леглото  newsm45 newsm45 буквално я оставих за секунда. така се сгъна на земята,а и се е търкаляла по самото легло,защото я оставих в единия край леко повдигната,а тя падна в другия край в краката на един стол( на колела) и главата в гардероба.
незнам тя дали се уплаши,но аз цялата се разтреперих и се счупих от рев.а тя се успокой след малко. мисля ,че нищо и няма

# 632
Гала, много е гадно това, дано й мине бързо уплахата!  Hug

Не трябва да ги оставяме и за секунда вече, много се въртят и не се знае кога ще тупнат  ooooh! Мен ме е страх най-много от плота за преобличане, потоянно едната ми ръка е върху него там.

# 633
gala много съжалявам, голям стрес е сигурно. и аз вчера за малко да изпусна моята...
v_spasova, аз много се старая за палците, точно тези неща правя, които и ти казваш. имаме някакво подобрение

а за спането на лампа - нощем се образува мелатонин, а при светната лампа това образуване се нарушава. и май оттам се повишавал риска от рак. е, сигурно изследването е било статистическо, ама аз откакто го четох преди много години, внимавам

# 634
Гала,наблюдавай я за симптоми,разтърси се за падане,мисля,че бяха повръщане,сънливост и т.н.Не искам да те стряскам,но внимавай следващите 24 часа.

# 635
  • в мечтите си
Гале настръхнах докато те четях.Надявам се малката да е добре и да е само уплахата в теб.
Момичета благодаря за отговорите.Дадох й хомеопатичните и след един час се изака ,макар и много малко над лигенчето,което пак е нещо.Моля се денонощно да мине този проблем,че място не мога да си намеря.Иначе и Фрисовома съм пробвала,но уви без резултат.

Цеци ми беше с проблемен стомах.Е минах през ада няколко пъти.Сега слава Богу детето си е добре.Ака по 3 пъти на ден.Но докато дойде този момент ще побелея от нерви.
Аз пробвах да си извадя кода за НОИ тук в Бтг,но не се получи .Трябвало лично в централата  Confused

Лека вечер на всички.

П.П. Ще дават много хубав филм,всъщност любимият ми "В какво се превръщат мечтите" .Който може нека го гледа.Завладяващ и силен филм.

# 636
Гале настръхнах докато те четях.Надявам се малката да е добре и да е само уплахата в теб.
Момичета благодаря за отговорите.Дадох й хомеопатичните и след един час се изака ,макар и много малко над лигенчето,което пак е нещо.Моля се денонощно да мине този проблем,че място не мога да си намеря.Иначе и Фрисовома съм пробвала,но уви без резултат.

Цеци ми беше с проблемен стомах.Е минах през ада няколко пъти.Сега слава Богу детето си е добре.Ака по 3 пъти на ден.Но докато дойде този момент ще побелея от нерви.
Аз пробвах да си извадя кода за НОИ тук в Бтг,но не се получи .Трябвало лично в централата  Confused

Лека вечер на всички.

П.П. Ще дават много хубав филм,всъщност любимият ми "В какво се превръщат мечтите" .Който може нека го гледа.Завладяващ и силен филм.

какъв е тоя филм  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy - счупих се да рева първите 15 мин. от него

# 637
  • София
gala, както bubbast ти е писала, гледай дечко следващите часове и ако нещо те притесни, потърси лекар. Дано не се налага де.

Лора уж я пазих, но към 4-5 месец успях за 1-ви път да я изпусна  - тя падна от дивана - и то на плочките в хола. После имаше и други падания. Тамън беше проходила, аз не бях сложила коланите в количката и какво направи това дете, как се метна от количката, още не ми е ясно. Само с цицина на челото се разминава, но притесненията са страшни.

Сега успя докато тичаше, да стъпи на мозайка и да си разкървави ходилото  Crazy

Емили, не писа от какво е болна Алексчето?

# 638
  • в мечтите си

[/quote]

какъв е тоя филм  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy - счупих се да рева първите 15 мин. от него
[/quote]

Гале тежък е да.Но за мен си остава най-смисленият от всички.Всеки път щом го гледам/вече незнам за кой път/ се замислям какво имам и как да не го губя.
Всеки път плача ,но пък ме учи на много неща.Незнам всеки сам си го интрепретира.Примерно като казах преди време на свеки да го гледа,тя ми каза,че не е разбрала нищо.. newsm78

Аз знам,че това е истинска любов,неподправена и Истинска Simple Smile

# 639
Уф.. това с падането.. Cry Sad Много ме е страх.. Веднъж майка ми и сестра ми обърнаха малката на сестра ми докато качваха количката по стълбите. Щом за нея направо ми се догади от вълнение, за моето ако падне сигурно направо ще припадна.  Tired

# 640
Олеле Гале представям си какво си изживяла...
аз за секунда не се отлепям от Мити, много ме е страх от такива падания затова в кошарата го оставям като трябва да му правя млякото или да изляза от стаята.
особено от повивалника как ме е страх там съм винаги нащрек

Герганка аз също мисля, че 400 грама не е хубаво наддаване  за мен по-добре послушай педи какво ти казва, верно е че повечето са с остарели разбиранния и стари схващания, но все пак са лекари  Peace
по-добре си дохранвай да си знаеш, че си е сито детето и не е гладно или направо си захранвай

Mixilena  доколкото знам започнеш ли по интензивно да правиш кклизми и да помагаш на бебка да се изака става по-лошо
така няма да иска да ака сама
смени млякото на аптамил  уникално е малко по-скъпичко е ама си заслужава  :peace

ние направихме 4 часова разходка днес, беше  7 градуса, а аз кухата глава така бях опаковала Димитър  Close ooooh!
мислих си че е 1градус и го сложих в космонавта завит с поларено одеално абе откачена работа
и той милия си заспа .... спа спа ама като се събуди явно го хвана саклета и като взе да реве и да не иска да лежи .... такова дране ми дръпна,че не мога да сваря да се прибирам у дома.... да махам катовете
ейй много съм зле...както вика майка ми "това дете не случи на майка"  Mr. Green Mr. Green

# 641
Калинче, няма да имаш време да припаднеш.първия шок (при мен) беше много силен и аз инстинктивно се затичах да я гушна.после се разтреперих,но първо се стягаш .

и мен винаги ме е било страх да не падне и изобщо не очаквах .тя не се върти ,а от една седмица започна да си повдига дупето и да си го върти.
аз я сложих пак там за възстановка  Mr. Green - тя се повдига на лакти и понеже я сложих под наклон и и е било много лесно да се врътне .

късмет, че падна на корем и не си удари главата

# 642
gala., лелеее...милата, представям си как си се изплашила. Моята кръщелница падна от леглото, когато беше на 3 месеца. Не искам да се връщам към този момент. Сигурна съм обаче, че нищо и няма и вече го е забравила. Ей, голям сървайвър ще я направиш ти тази твоя мацка. Ама ти я почна още докато ти беше в шкембата.  Mr. Green
Дънки днес не успях да намеря, но бяхме в един малък мол, защото времето беше доста гадно. Утре отиваме вече по истинските магазини и ще видя там и за дънки/джинси и за чувалчето. Искам да го видя на живо, защото ако мога ще го натъпча в багажа на мъжа ми. Той е само с ръчен и това ни е проблема, но ще видим. Утре ще имам твърд отговор.

Машонка, прибирам се на 21.01 и много ще се радвам да се съберем.  Grinning

А преди малко разбрах, че приятелката ми е бременна и не само, че детенце ще е живот и здраве септемврийче, а и термина и е на 8.09, когато е родена Вики.  #Crazy Егати съвпадението!

# 643
  • София
Честит имен ден на всички малки и големи именници! Да сте живи и здрави и много щастливи и усмихнати!   bouquet  bouquet  bouquet
И преди да е свършил деня да почерпя за здравето и на моята именничка

Машонка, благодаря че си се сетила!   Hug
Откакто Ивана е с гипс на ръчичката, все едно съм с 2 бебета и не мога да се доредя до форума. Едвам ви изчитам. Другата седмица дано вече го махнем, че много се измъчи, милата. За моя изненада доста мъжки приема нещата и не се глези много. Най-тъпото е че през уикенда ще правим още 2 партита за РД и ИД.
За капак и Никола е доста сърдит последните дни. Днес цяла сутрин е ревал, без да мога да го успокоя с нищо. Така не е бил никога. Дали е зъбче?
Лека вечер и спокойни бебоци!!!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 23:20 от *Мирка*

# 644
Момичета, здравейте Simple Smile!
mixilena, Hug
Машонче, видях Емчето - и тя е много порастнала, много е сладичка Heart Eyes.

За частните детски градини и ясли стана въпрос по-напред - сестра ми започна работа в една такава преди няма и месец. Родителите плащат по 700 лв. Прясното мляко се разрежда Shocked (при положение, че първите години от живота на детето е задължително то да приема пълномаслено мляко). Родителите си казват какви памперси да се използват за тяхното дете и те се купуват от детската, обаче през деня им слагали някакви евтини памперси, а последния памперс, който слагат преди да дойдат да си ги вземат, е от тези, които са поръчани Rolling Eyes.

Ние онзи ден бяхме на консултация - вече сме "цели" 5700 г Crazy, слабички и височки (63 см), каквато си се и роди. То пък няма на кой да се метне - аз като малка, та до преди няколко години, винаги съм била доста слаба. А баща й и до сега е така, а като малък е бил направо сомалийче Laughing - всички ребра му се четат като го гледам на снимките. Ваксините обаче по-тежко ги прие, беше много кисела вечерта, вдигна по-висока температура от миналия път и за през нощта й давах парацетамол, но през деня не. От снощи обаче няма вече.
Нещо пак стана на въпрос при педито за витамините и тя ми каза вече да й давам поливитамините, които ми изписа миналия път, но аз й взех само витамин Д. Каза го това, защото при кърмените бебета в един момент нататък желязото вече не им е достатъчно и трябвало да се набавя допълнително. А каза, че няма препарат само с желязо, или примерно желязо + вит. Д, и затова да съм й давала поливитамините. Аз се сетих, че съм го чела и преди това за желязото, но го бях забравила. В Б-я препоръчва ли се такова нещо и от кога? Определено трябва да проуча този въпрос, но не ми се дават мултивитамини нещо newsm78.

Ще пусна поста си така, и без това съм ви изчела само до 31-ва стр. и не знам по-натам какво сте обсъждали. Но ще гледам пак да се включа, преди да почна работа тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт