Сняг се сипе, вятър вее, СЕПТЕМВРИйско бебе в къщи пее

• 25 119
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Вики (September 2010), Гери, айде да се чуем др. седмица и да се видим, че си забравихме физиономиите.

Аз съм "ЗА".

Среща в Гери на бънджито  Joy Joy Joy
И аз съм "ЗА" срещичка и нямам нищо против да е вкъщи  Grinning !

Гала ,много гадно!Мен много ме е страх от подобна случка.

Емили  Hug !

Мъниче
,мога ли да се възползвам от кода ти  Grinning .

И ние сме болни  Sad .Вследствие от ваксината и отслабения имунитет имаме хрема и кашлица  Sad .

# 646
аз изпрах  wash hang,измих  1dishes,изчистих  newsm79 newsm75 newsm28, изгладих  1ironing и сега хапвам  newsm55  food002  Mr. Green и  беж   animal037 в леглото.

Яничка,ако чувалчето е  дебело и става за много студено и имаш място- вземай,ако не, ще го мислим от тук

# 647
Здравейте, момичета:) Не съм се включвала от месеци, отпреди да родим по-точно.
Gala , на мен ми се случи нещо много подобно по Коледа и още ми е прясно, затова ще споделя - оставих Лорена на дивана за секунди, спокойна, че още не се обръща, даже спеше , следващото,което чух, беше внезапен силен рев и я намерих просната на пода, по гръб. Шокът ме държа поне 3 денонощия . Издирих де що информация имаше - за какво да внимавам, общо-взето се следи дали бебето е много сънливо, дали повръща, вдига ли температура. Добър знак е, ако при падането е плакало силно, но за кратко - около 15 мин., ако плаче 1-2 часа и повече, се смята за тревожно. При всички случаи е добре да се осигури на детето тишина и спокойствие през следващите дни, да не се излага на силна светлина (а при по-големите - да не гледат телевизия).
Моята мома нямаше повръщане или плачове, но понеже ми се стори през следващите дни по-сънлива (което сега съм убедена, че си го въобразих, ама нали знаете - на страха очите са големи), позвъних на дежурен детски кабинет и се консултирах по телефона. Док ме успокои, че бебетата са като гумени, и че точно защото още са хрущялни, трамвите им са много по-редки. Каза ми и че дори и да има комоцио , лекарства няма, най-много да предпишат обезболяващи, за главоболие . Просто трябва да се изчака детето да се възстанови от шока, да се успокои и да си почива повечко. Това е, така че не се тревожи Hug

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 09:31 от Алита

# 648
gala. , представям си какъв шок и ужас е било. Мен отскоро много ме е страх да я оставям сама някъде, даже да е на уж сигурно място - аз на нейната възраст вече съм се била изтърколила от спалнята...

# 649
Люляк, относно желязото. Четох тия дни из интернет една статия с 2 мнения - коренно противоположни. Едното беше традиционното, че трябва да се захранва рано, защото при бебетата, кърмени от гърда, желязото намалява към 5-6 месец, а АМ са допълнително обогатени с желязо. Другото мнение беше на почитател на късното захранване, и казваше, че според изследвания и становището на ЛЛЛ, няма такова нещо. И двамата лекари бяха някакви светила с дълъг стаж. Така че, иди разбери! Ще се опитам да намеря статията.

А, ето открих я - http://moetobebe.net/index.php?option=com_content&task=view& … d=47&Itemid=5

Май към 6-я месец се пускат някакви изследвания на кръв на бебето, не знам дали при съмнения или е задължително. Аз за себе си съм решила обаче, че не искам да захранвам рано, а и ако не е доказана анемия, да не приемам витамини. Абе, всеки сам си решава, все пак и всяко бебе е различно!

# 650
 Ииииии да ви се похваля,Калина ни снима и имаме страхотни снимки. Ако някой се интересува горещо я препоръчвам, ако й разгледате снимките направо ще се влюбите в тях.Пускам линк,за да видите за какво говоря, тези от вас, които не я знаят де: http://www.flickr.com/people/kalina_me_snima

Аз вчера бях изперкала,че бебето много нервничеше и му топнах бибата в мед и да видите после как се радваше, как обичливо ме гледаше, докато не усети,че няма вече мед и пак ревна  Mr. Green
Ей днес е Бабинден по стар стил.

# 651
Хайде една почерпка от нас, че днес ставаме на 4 месеца!  Heart Eyes

Честито и на Ивайла на bubbast и на Вероника на Фъстъчка, както и на всички други наши съмесечинковци!  Hug

Giada, на 6 месеца се пускат кръв и урина. Мале тази урина как ще я събираме просто не ми се мисли. Спомням си каква мъка беше с кръщелницата ми.  Whistling

# 652
  • на североизток
Мъниче, ако имаш повече кодове за отстъпка, с удоволствие ще се възползвам и аз, че съм на зор  Mr. Green  Hug

# 653
  • София
Мъниче ,да те питам за Туята ,ако съм я дала почти 36 часа след ваксината ,дали пак я е неутрализирала?

# 654
  • София
Ау, Яничка, мъфините изглеждат страшно вкусни Simple Smile)) Честит ви 4ти месец!

Честито на останалите днешни месечинковци и на моята малка Вероничка!

newsm51

# 655
Честито на всички месечинковци   bouquet

Това за кръвта и урината на 6 месеца не го знаех  newsm78 Дотогава трябва да сме се справили с ЕБХ-то значи  Laughing

# 656
Вики (September 2010), Гери, айде да се чуем др. седмица и да се видим, че си забравихме физиономиите.

Аз съм "ЗА".

Среща в Гери на бънджито  Joy Joy Joy
И аз съм "ЗА" срещичка и нямам нищо против да е вкъщи  Grinning !

Гери, пошегувах се  Wink

Най-добре да се видим в "Дон Домат", както ти беше предложила преди време.

Моля, който иска - нека заповяда!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК на Вики, Вероника, Ивайла, Ники, Мартин, Tеодор, Елица, Мария-Константина
и на всички останали, които празнуват днес!   bouquet

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 11:55 от September 2010

# 657
А бе хора, замисляли ли сте се,че нашите деца като ги попитат :"Ти кой набор си?", ще отговорят : "Ми 10-ти."

# 658
  • у нас
А бе хора, замисляли ли сте се,че нашите деца като ги попитат :"Ти кой набор си?", ще отговорят : "Ми 10-ти."

НЕ!!! Но съм се замислила че след 10-15 год мен като ме питат коя година съм ще ме мислят за динозавър ooooh! и то от миналия век

# 659
Tommelise, че то тогава аз съм си динозавър  Mr. Green ама хич не ми пука  Grinning Laughing

Ех, днес е страхотно времето при нас. Бяхме с Дани 2 часа навън.

Честити месечинки на всички бебочета, родени на 8-мо число Hug

Общи условия

Активация на акаунт