СЕПТЕМВРИйчето расте и не млъква то въобще!

• 68 049
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Гърция
Привет и от нас!
Стела също е ученичка от 11.9. Вчера купихме чанта и всичко необходимо за първия учебен ден. Тя привикна към мисълта, че ще ходи на училище, но аз още съм в шок! Тук предучилищната е в училищата. Записахме я във френско училище и сме малко притеснени как ще се справя с толкова езици- български, гръцки, френски и английски. Успокоявам се, че не е единствената, но ще видим.
Иначе изкарахме чудесно лято, с много плаж и гости от България.
До сега пътувахме до София по 4 пъти в годината, а вече ще е само по време на големите ваканции Sad.
Лека бременност на всички и лека вечер от нас!

# 601
Ески, Ема ще е предучилищна в частно училище по специална програма,защото има специален проблем. Екипът ще направи всичко възможно да навакса, но да видим.Засега  единственото,което мога да направя е да чакам Confused

# 602
  • София
Екси, за набор 2007 е задължителна предучилищната 2 години, по избор на родителя в у-ще или в детската градина.
Дани вече е приет в предучил. група в у-ще, понеделник проверих и е в списъка (бях писала преди, отписахме ги заедно от частната градина и сега заедно на у-ще). Раниците са им готови, приготвени, аз се вълнувам повече от тях. Whistling Heart Eyes

Тeopr, ще справи, предполагам 2та ги говори вече, много добре сте решили. Аз умишлено не ги 'напъвах' досега децата с чужди езици, искам да минат първи клас и да може да чете и пише на бълг., но докато завършат у-ще, живот и здраве, съм им казала, че трябва да владеят поне 3 чужди езика.

# 603
  • Гърция
Говори и двата езика без проблем, българският и е по-богат, разбира се Wink. Ние се спряхме на това училище по няколко причини, първо е срещу нас, което за мен беше голям плюс. Ще спестява по два часа път в двете посоки, няма да използва автобуси, това според мъжа ми е стрес в тази възраст, да те натоварят сутрин и да обикаляш за да се натоварят и другите деца. Програмата им е много хубава, на всеки два месеца почиват по седмица, според директора, децата не издържат психически по- големи периоди и имат нужда от почивка. Децата са от всякаква националност, което също не е за пренебрегване. Учителите са французи, а по английски- англичани и канадци. Когато попитахме " а като не знам френски, как ще помагаме на детето с матирала" ни отговориха, че няма нужда от помощ, това е в задълженията на учителите, но ако искаме да сме в "час" има курсове за родителите. И най-важното според мен 90% от възпитаниците им са приети в университет.
Та, така, ще видим, казаха ни, че за 3мес се разбира дали детето ще се справи или не. В крайна сметка е предучилищна, ако нещо не потръгне или не сме доволни, догодина ще я преместим.
Успех на всички малчугани и весело посрещане на рожденните дни!

# 604
Ади,честито и от мен!

Честит РД на патерици на всички дечица! Да са живи и здрави и да имат най-хубавото детство!

Ески, това с бактерията звучи много неприятно  Sick

# 605
  • у дома с любимите си хора
Тео,чудесно решение сте взели.При избора на училище и аз гледах да е близо за детето-хем ще си поспива малко повече,хем няма да се тревожа когато започне сам да отива и да се връща,а също ще има познати деца от района,с които да играе през ваканциите.Аз съм за езиците.Съжалявам,че при нас няма такава възможност и се налага да водя детето допълнително 2 пъти седмично на английски.

Саморасличе,всичко ще се нареди прекрасно за Емата.Ще видиш.Вярвай и ще стане чудото!

Аня,с теб ще се засичаме в първолашката тема,обаче и тук да пожелая успешна учебна година на Емко!Рали също иска да тръгва на училище,въобще намрази я тази детска градина и аз не зная защо.Но засега няма да я огрее,тъй като имаме много допълнителни ангажименти като плуване,балет и английски,които са в определени часове.А в училище се редуват през месец първа и втора смяна+домашни,което е несъвместимо с другите занятия.Освен това тя все още спи следобед иначе е кисела.Та така.

# 606
  • София
Вилиан, при нас предучилищната е само предиобяд (то цялото у-ще всички до 8клас са само първа смяна). Благодаря за пожеланията, успешна и приятна учебна година и на вас! Hug Hug

# 607
  • у дома с любимите си хора
Ау,страхотно,само първа смяна.Знаеш ли как добре щеше да му се организира на моето дете всичко,ама само тази година ще е първа смяна,после ще се въртим през месец.
Благодаря за пожеланията!

# 608
Мале започнахме да мислим за предучилищни....аз се чудя още дали да е в у-ще или в градината...

Много отдавна не съм писала,но принципно не влизам отдавна в Бг мама,но напоследък по-често,че съм в темата на Априлки 2013:)

А вашите деца как тръгват толкова малки в предучилищна...нали са на 5...или са в частни у-ща?

# 609
  • София
Ками, първо честита бременност  Hug ! Да бъде лека и безпроблемна и на финала да гушнеш прекрасно здраво бебче  Heart Eyes !
За предучилищната - тя е задължителна ! Промениха закона и сега е за деца от 5-годишна възраст, а не както преди от 6 годинки. Въпрос на избор на родителите е дали детето да кара предучилищна в детската градина или в училище. Тони ходи в частна детска градина, защото не го приеха в държавна, но това не попречи от Столична община да ми изпратят писмо с напомняне, че детето ми е вече на 5г. (като че ли не го знам  hahaha !) и да им отговоря къде ще кара предучилищната задължителна подготовка.
Също е въпрос на избор на родителите дали да пуснат детето си на 6г. в първи клас или на 7г.
Лично аз не бързам за никъде и да сме живи и здрави, Тони ще го пусна на училище на 7г. Дотогава ще си ходи на градина, където си учи така или иначе необходимите неща - да чете, да пише, да смята, английски, музика, природен свят и т.н., съобразено с неговата възраст.

# 610
ами значи и моето е в предучилищна....и аз мисля да го псуна на 7,макар,че аз съм тръгнала на 6,нот е в днешните предучилищни толкова неща учат,че все едно е равно на нашия 1 клас.
Благодаря Кали Hug

# 611
Камии, много се радвам за теб - лека бременност  bouquet

Ако досега децата не са ходили на градина - от 5-годишни вече е задължителна. И ако решат родителите след тази година могат да си запишат децата на у-ще, взима се някакъв сертификат на края на годината (май 2013). Аз подобни дилеми нямам - искам да се радват на безгрижие докато могат, после цял живот ще учат, ако искат де...

# 612
Ками, честита бременност!

# 613
Ками, честита бременност! Hug Лека и безпроблемна до финала

# 614
  • София
Ками, лека бременност!  bouquet

За предучилищната - Дани е в у-ще, защото Емко е 1ви клас и така решихме. Simple Smile Все се каня да пиша и не стигам до там, хич не ми стига деня, откакто тръгнаха на у-ще, сега и лютеница варя. Whistling Дани първата седмица много плака, още от първия учебен ден. След това се сприятели с едно момченце и сега влиза сам, без тревоги (за разлика от брат си, който първата седмица му беше явно като шега, та сега плаче за мен). По принцип идеята ни е да си кара 2г. в предучилищната, ако беше роден в началото на годината нямаше да го мисля много, но така на края на годината са си малки; той тръгна на у-ще и след седмица стана на 5.

Общи условия

Активация на акаунт