СЕПТЕМВРИйчето расте и не млъква то въобще!

• 68 048
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • Гърция
Стела е предучилищна, а догодина първи клас. Тук е така и нямаме избор. Първата седмица плака, вече не. Има дни, в които казва, че и е мъчно за мен и такива, в които само разказва колко е хубаво в училището. Всеки ден се прибира с нови думички и на френски и на английски. Миналата седмица беше и първата родителска среща. Учителката и е много симпатична, за съжаление не знае гръцки, та комуникацията ни е затруднена, защото моят английски е доста слаб говоримо, но съм се хванала да го подобря малко Wink.

Ками, лека и безпроблемна!

# 616
Моята Ема пък се записала сама на английски. Тя миналата година ходи, но решихме с татко й, че общо взето няма смисъл и я записахме тази година на художествена гимнастика. Ноо детето явно си знае и се записало. Баща й вика: тази година няма да ходиш на английски! и тя реееевв. Бре! такова желание за учение има детето Joy

# 617
Здравейте на всички!  Hug

Ками, страхотна добра новина! Лека и безпроблемна бременност и здраво пухкаво бебче на финала!  Praynig Много се радвам за теб! Hug

Много ме изнадахте, че детето може да тръгне на училище и на 6-годишна възраст. Аз не че имам подобни намерения, напротив, мисля същото като Поли, но в детската градина имахне родителска среща предната седмица и някои попитаха изрично дали децата им могат да тръгнат на училище догодина, защото са родени в началото на годината, но им отговориха, че категорично не може вече. След като детето от 5-годишно е в предучилища е задължително да кара две години такава и чак тогава може да тръгне на училище, т.е. в годината, когато навършва 7. От 6 години може да се тръгне на училище, ако детето по-отрано се измести в предучилищна - например, някое детенце от 1-ва или 2-ра група да го прехвърлят в една група по-нагоре, т.е. да прескочи една година. Но предучилищната вече била задължително две години. Казаха ни го учителките и то без колебание, та мисля, че това е вярно.

# 618
  • София
На нашата родителска среща ни казаха, че нито сме длъжни догодина пак да са в предучилищната група, нито пък сме задължени щом карат предуч. в у-ще да тръгват в 1ви клас; въпрос на избор и решение на родителите.

Екси, при вас може би са имали предвид, че е трябвало да се заяви още в началото на септември. Това поне знам преди от учителките в детската, че ако някое дете ще тръгва на 6г. на училище, трябва да ги уведомят рано, защото септември (или самото начало на октомври, не помня точно) подават към Министерството справки с броя деца, които ще са 1ви клас следващата учебна година.

Последна редакция: ср, 03 окт 2012, 17:06 от Аня♥♥

# 619
Ками, как само разбута темата  Laughing - лека бременност с прекрасно бебче на финала  Heart Eyes
Ако има и други - сега е момента да си признаят  Mr. Green

Аз съм тотално загубена в образователната ни система, но е време да влезна в час

# 620
  • у дома с любимите си хора
Ками,лека и безпроблемна и от мен! Hug

Teopr,аз пък се записах на френски без някаква конкретна причина.Просто отдавна имах желание,сформира се група и така.

# 621
Аз се порових по темата и в крайна сметка реших да погледна закона (ЗАКОН ЗА НАРОДНАТА ПРОСВЕТА), според който предучилищната е задължителна от 5-годишна възраст и трае 2 години. Направо копирам:

Глава трета.
ДЕТСКИ ГРАДИНИ

Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 36 от 1998 г., изм. - ДВ, бр. 90 от 2002 г., в сила от 2003/2004 учебна година, изм. - ДВ, бр. 78 от 2010 г., в сила от 05.10.2010 г.) (1) Предучилищната подготовка на децата две години преди постъпването им в първи клас е задължителна, но не по-рано от годината, в която детето навършва 5-годишна възраст.

# 622
  • Бургас
Привет,
Ками, честита бременност и едно здраво, пухкаво и усминато бебче на финала!

# 623
  • Гърция

Teopr,аз пък се записах на френски без някаква конкретна причина.Просто отдавна имах желание,сформира се група и така.

Успех в учението  Wink! На мен ми се вижда доста труден. Честно казано благородно завиждам на Стела, с такава лекота и се отдават езиците. В това отношение се е метнала на татко си, аз съм гола вода. И определено не е само от възрастта Wink.
В училището на Стела програмата за изучаване на езиците е много хубава. Учителката по френски всеки ден казва на тези по английски и гръцки какъв ще е урока за следващият ден и така по трите езика учат едно и също. Така на децата им е по-лесно и запомнят по-бързо новите думи.

# 624
Ками, честито мила, така се радвам на бременеещите мами Hug
За предучилищните да споделя, че има алинея, която гласи, че от 5 год е задължителна, ако общината може да подсигури място в градина или предучилищна група в училището - споделям го, понеже знаем какви са драми относно местата в градините в момента Mr. Green Сега ще поровя да потърся и ще редактирам.
Лек ден от мен  bouquet

П.С. Редактирам си поста и ето цитат от тема тук в бг-мама, където има цитиран параграфа - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=641202.15

# 625
Привет на всички! Отдавна не съм се включвала във форума. Виждам, че имаме мами с по още едно детенце и други сега бременеят. Ками за кога си определена, не успях да намеря постът ти? Честито на всички!  bouquet А колко спомени с вас и първата ми бременност.... ние също чакаме братче или сестриче на Рали. Определена съм за 26 юни 2013. Сега поне ще имам повече време и ще се виждаме често.  Heart Eyes

# 626
Гоя-аз съм за около 10.04,лека бременност на теб!

Да е жива и здрава малката бебка на Мари!!!

# 627
Гоя, страхотни новини - Честита бременност и на теб!  Hug Леко бременеене и здраво пухкаво бебче на финала!  Praynig

Честито и тук на Мари за принцеса номер 2! Да ви е жива и здрава и само радост да ви носи!   bouquet   bouquet   bouquet   love001

# 628
  • София
Мари, честита малка принцеса! Да ви е здраво и щастливо детенце!  bouquet

Гоя, леко бременеене! baby_neutral

Писах във фейса, но не всички четат там. Оперираха ме, наложи се по спешност да ме приемат след тежка жлъчна криза. Сега съм добре, възстановявам се в къщи, дърпах се доста за тази операция (преди 2г. ми откриха камъните), но много се измъчих последните 2 месеца, криза след криза. Сега съм без жлъчка и се захранвам малко по-малко. Радвам се, че отслабнах много (то при кризи само глад, после в болницата глад и системи), че нещо все не ми се получаваше с отслабването. За себе си мисля, че причината за камъните е дюканската диета, която правех преди да забременея с Дани. Вярно почти си бях върнала старите кг., но след години.... че и близо 1 000 лв. ни излезе самата операция. Пиша с подробности да имате едно наум какво ядете и на какво се подлагате, че човек се замисля май като поизпати. Сега съм благодарна на Бог, че всичко мина успешно и няма да се превивам вече от болки (жлъчните кризи болят като родилни болки, ужасно е).

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 19:24 от Аня♥♥

# 629
Аня, ужасно е това, което си преживяла  Sad Чувала съм за Дюкан-ските диети, че водят до проблеми и масово отказвам познати, които искат да се подлагат на тях... Като цяло съм си против диетите и гладуването... Радвам се, че при теб е минало и се възстановяваш вече  Hug

Гоя, лека бременност на теб  Hug

На Мари, честита сладка госпожица и тук  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт