Какви шишета и биберони използвате за вашите бебета?

• 90 211
  • 558
  •   1
Отговори
# 120
Биберони и шишета Avent ,силиконови.

# 121
Dr. Browns - малко и голямо.
Kolibka не съм разбрала за дупките на капачката, че са за пиене на сок... newsm78 не си нещо представям ...

# 122
Ползвала съм на Авен и на NUK

# 123
Ползвам шишета на Авент и Prince Lionheart. Купих две шишета и на Нуби, но определено не съм доволна от тях!

# 124
# 125
  • Видин
Мляко пие от шише на Нук със широко гърло. Водичка пие от стъклено шише на Чико (не че много я пие де  Laughing )

# 126
Здравейте!Имам няколко въпроса към майки ползващи Мам шишета.Те Б фрий ли са и кое е подходящо за по-голямо дете, което все още не иска да пие от чаша?Имам предвид да е с по-бързо течащ силиконов биберон като този на шишетата на Камера.Мерси

# 127
Шишета Мам са без бисфенол.
За дете над година без проблем може да се купи шишето със силиконов накрайник. Много е мек и прилича леко на биберон.
Ето: http://kasida.bg/prehodna-chasha-mek-nakrajinik-220-ml-mam-191-2052.html

# 128
Добро утро!Благодаря на Черешката за обяснението, но детето не обича преходните чаши.Като беше на 6 месеца й взех на Бертони/една майка беше поместила по-горе снимка/, с него само се уливаше и използваше за чесалка.Купих й една съвсем обикновена меламинова чаша, за да ни имитира как си пием кафето и да се научи да пие направо от такава,но и тя се превърна само в играчка.Иначе забелязвам проявява интерес към чашите и както се казва здрава чаша не остана у дома, но за пиене на каквото и да е признава само шишето.Затова искам по-скоро шише за пиене на мляко.

От раждането е на Камера, но прочетох, че те са с Бисфенол А и искам да й купя качествено шише.МАМ като цена ме устройват идеално.

# 129
Докога е препоръчително да се храни с каучуков биберон? Научих го да пие вода от чаша с мек накрайник. От кога  млякото се дава с такава чаша?

# 130
Гита, накрайникът на Мам е супермек, като биберон, с цепка и дупчица едновременно. И е с такава форма почти.

Mishelita, няма препоръка и за това. Единственото условие е биберонът да е здрав и да не лепне.
Вероятно детето няма да хареса силиконов биберон, защото той е по-твърд от каучука.
Млякото от шише с накрайник можеш да даваш вече. Стига накрайникът да е съобразен с възрастта и да не се запушва от млякото. И разбира се - да се почиства лесно от млякото.

# 131
Благодаря ти! Ти кои ще ми препоръчаш. Аз давам вода с чаша Авент, но трудно се почиства накрайника и не става за мляко.

# 132
Важна е не моята препоръка, а това, което ще хареса бебето ти Wink.
Мляко от шише с накрайник никога не съм давала.
Мам например се мият лесно, накрайникът е с широк отвор. Това трябва да е определящо при избора ти - накрайникът да е достъпен отвсякъде, за да можеш всеки път да го измиваш щателно и никога да не остават следи от мляко по него.

А защо искаш да ползваш шише с накрайник за млякото?

# 133
Ами, не държа на всяка цена, просто проучвам. Мисля, че след като природата е направила така, че човешкото бебе да суче от майка си до 2 години, няма проблем да се пие мляко от каучуков биберон. Няма убедителни данни, че бибероните изкривяват зъбите и променят захапката и вероятно ще го оставя на шише с биберон.

# 134
Биберонът не е проблем. Никакъв.
Проблем е, ако го използва като залъгалка. Тогава зъбите са подложени на атака от млякото, сока вътре в шишето и рискът от развитие на кариес е огромен.
Бебето изпива млякото си за 10-тина минути - средно. За това време няма как захапката му да претърпи изкривявания. Най-често проблемите в челюстта са генно обусловени. Случва се и при смучене на пръст.

Общи условия

Активация на акаунт