Ясновидци (врачки) - трета тема

• 423 860
  • 727
  •   2
Отговори
# 465
Кво село бе?Маг Ели е от Шумен!И защо да е простачка ?На мен не ми е казвала ,че имам магия нито ми е искала пари за ясновидство ,аз съм доволна, не правя реклама никому просто съм доволна.Ако не съм ще пиша не съм!Ама как да кажа на черното бяло като жената ми видя толкова неща и беше супер отзивчива.Просташко е от твоя страна обидата ти  veihaivei ,явно си се държала грубо с нея и аз да съм виж, си постингите ,пълни са с обиди,а уж си психолог нали така пишеш?!На зло куче хората казали зъл прът!Искам да кажа,че никой не тръгва от хубаво по такива места виж колко болести и неприятности имам аз.Леле реклама хаххахаа как не!То човек да сподели те го изкарват не знам какво....

От Шумен, ама леко попреселена... Има си вила в едно село до града. По едно време там приемаше. Скоро лъсна във в. Уикенд. Ако едно време не е взимала пари, то сега с торба иска да й се носят. Едно момиче стигна до развод заради нея.

# 466
  • В сънния Люлин, прибулен...
Зъл прът, ама друг път  Grinning
Нема що да си гледам постингите, аз все пак съм ги писала.
А маг Ели е простачка и който не може да го разбере, ясен ми става на мене колко му е багажът Grinning

ПС не съм се държала грубо с въпросната особа, щото все пак имам малко мозък да преценя, че като предоставям на някого лични данни като име и дата на раждане, в случай че този някой може да ги използва по... хм, неприятен за мен начин, има изразни средства, които е желателно да избягвам, когато комуникирам.
За маг Ели вече съм писала веднъж и не смятам за нужно да се повтарям. Само ще кажа, че е абсолютно неморална, щом без да бъде помолена, влиза в аурата на малко дете и прави негативни прогнози с цел да сплаши майката (мен) и да я манипулира да праща пари с цел... нейно лично облагодетелстване
Пълна гадост е най-малко по две причини (дори и прогнозата да е вярна), но явно няма смисъл да обяснявам.
И това, което е сложила пред името си - думичката "маг"... какво ли пък точно шъ значи?
Айде, със здраве!

# 467
  • София-в сърцата на моите деца
Зъл прът, ама друг път  Grinning
Нема що да си гледам постингите, аз все пак съм ги писала.
А маг Ели е простачка и който не може да го разбере, ясен ми става на мене колко му е багажът Grinning

И това, което е сложила пред името си - думичката "маг"... какво ли пък точно шъ значи? Айде, със здраве!
Маг...арица Peace

# 468
Здравейте! Нужен ми е телефона на Гюкчен. Моля, ако някой го знае, да ми го прати. Благодаря предварително!

Не си губете времето с Гюкчен. Лично аз съм крайно разочарована, след като чаках около 2 часа ми отдели само 10 мин. абсолютно нищо не позна и всичко това ми струваше 30 лв.  в офиса е закачен ценоразпис и цените са доста високи.

# 469
  • София
Ако има ценоразпис, нещата не са много читави  Outta Joint

# 470
Момичета,
Независимо дали вярваме или не, както има добро, така има и зло, както има Бог така има и Дявол.
Не бива да се ходи при никакви врачки и баячки, в Библията Бог ни предупреждава, че такива хора си служат с тъмни поднебесни сили . Ванга не е изключение, въпреки, че хората се опитват да я обяват за светица - не може да се прави добро, чрез зло, защото и тя е използвала тъмни сили за да лекува. Такива неща носят проклятие и не бива да си правим такива експерименти. Бог е този които лекува хората.
Вижте тук:
http://www.petarvelev.info/Bibleyski_temi_44_CvetankaD_2.html

# 471
  • София-в сърцата на моите деца
Здравейте! Нужен ми е телефона на Гюкчен. Моля, ако някой го знае, да ми го прати. Благодаря предварително!

Не си губете времето с Гюкчен. Лично аз съм крайно разочарована, след като чаках около 2 часа ми отдели само 10 мин. абсолютно нищо не позна и всичко това ми струваше 30 лв.  в офиса е закачен ценоразпис и цените са доста високи.
newsm10
И аз съм на същото мнение...

# 472
за boll:

В Библията пише и за пророкуване, и за лечение с ръце, и много други работи, дето поповете не са предразположени да ги проповядват, и според мен причината може да е ,че повечето от тях не ги могат!
Със здраве!

# 473
за boll:

В Библията пише и за пророкуване, и за лечение с ръце, и много други работи, дето поповете не са предразположени да ги проповядват, и според мен причината може да е ,че повечето от тях не ги могат!
Със здраве!

Така е, в Библията пише, че Исус Христос и апостолите са извършвали такива чудеса, но силата която е стояла зад тях е  бил самия Бог. Много свещеници не признават тези неща, не защото не ги умеят, а защото не познават наистина Бога.Това не са способности на хора, а намеса на божия сила чрез тях. Днес Бог също използва много християни за да прави чудеса със своята сила, но това не са врачките и ясновидците. Във второзаконие глава 18 е записано " 10. Да няма сред тебе някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, нито един прорицател, окултист, гадател или магьосник,  11. никакъв чародей, запитвач на зли духове, врач или човек, който извиква духове на мъртви;12. защото всеки, който прави тези дела, е омразен на Господа и поради тези мерзости Господ, твоят Бог, изгонва тези народи пред тебе." и 1 Йоаново 4 глава "1.Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, а изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света. 2. По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;3. а никой дух, който не изповядва Спасителя, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че идва, и сега е вече в света."
Бог ние дал свободна воля и всеки човек сам си решава. Аз не се стремя да споря с Вас или да Ви осъждам, просто искам да Ви предупредя, че тези неща не са безобидни и не бива човек да си прави експерименти с неща които не познава. Не всичко е такова какво изглежда на пръв поглед.Но както е записано в библията всеки сам избира пътя по които да върви, само, че не мислете, че тези неща нямат последици.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 11:31 от boll

# 474
Да познаваш ИСТНСКИ Бога и   да имаш СЪЗНАТЕЛНА връзка с него е достъпно не на всеки - примерно на такива, които са Учители, Посветени и Светии.
И тези хора са преминали през изключителни неща, за да постигнат това. По плодовете им ще ги познаете.Само добро желание може да не е достатъчно. Неслучайно има екзотерично (за всички) и езотерично (за избрани) учение - и така не е само в християнството. В Библията пише за съвършенството и за това да се остави "началното учение Христово" и да се водим към Съвършенството. За това само вяра може да не е достатъчна.
Може да трябва специално обучение и подготовка, определено не всички вярващи християни може да пророкуват, да изцеляват с полагане на ръце.
Трябва познание и много работа върху себе си - за да се постигнат  "по-добрите дарби" -
явно тук има нещо, което зависи от самия човек, вместо да му бъде дадено като "награда" - трябват лични усилия, но е важно да знае човек какви - за това може да спомогне концентрация, медитация, др. (Примерно на духовния знак хексаграма (звездата на Давид), който има нарисуван в църквата на Рилския Манастир) - според мен когато са я правили тази църква може да е имало хора, които са ...ЗНАЕЛИ!
вижте Послание към Коринтяните  

"Има различни дарби, ала Духът е един и същ;
има различни служби, ала Господ е един и същ;
има и различни действия, ала Бог е един и същ, Който върши всичко у всички.
Но всекиму се дава да се прояви у него Духът за обща полза;
 защото едному се дава чрез Духа слово на мъдрост, другиму - слово на знание, чрез същия Дух;
едному - вяра, чрез същия Дух; другиму - дарби за лекуване, чрез същия Дух;
едному - чудодействия, другиму - пророчество, едному - да различава духовете, другиму - разни езици, а другиму - да тълкува езици.
Всичко това го произвежда един и същият Дух, като разпределя всекиму по отделно, както си иска. "

И за да определяш кой е от Бога и кой не е, само да се предполага може не е подходящо, (дори опасно) - казано е и "не съдете , да не бъдете съдени"

виж и
"Защото донейде знаем и донейде пророчествуваме;
 но, кога дойде съвършеното знание, тогава това "донейде" ще изчезне.
 Когато бях младенец, като младенец говорех, като младенец мислех и като младенец разсъждавах; а като станах мъж, оставих младенческото.
Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат.
 А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта.

Стремете се към любовта; показвайте ревност за духовни дарби, а особено - да пророчествувате.      "
така че вместо да се "борят" с ясновидките, според мен е по-добре християните да работят за развитие на духовното зрение, за да имат Второто Пришествие на Христос - истинско духовно възприятие, което няма да е в "облаците" (атмосферата на Планетата Земя).
Слабо вероятно е според мен на това как да развиват духовното си зрение да ги научат някои съвременни попове или пастори, ако сами не знаят как.

Според мен е по добре човек сам да се лекува - (примерно ако има Рейки Инициация) и сам да развива интуиция и духовно възприятие, отколкото да зависи от други хора. (а зависимостта от попове, пастори , ходжи, имами, и лами също е зависимост - която с подходящи знания и методи може да бъде избегната - дори да се опитват съзнателно с внушения или манипулации да я развиват - вече живеем в 21 век)
Важното е какво може човека и как живее, освен какво вярва и какво му казват, че трябва да вярва.
А Второзаконието е касаело древните еврейски племена, както и "око за око", по важното е да Възлюбим Господа!

„Учителю, коя заповед е голяма в закона? А Исус му рече: Да възлюбиш Господа Бога твоего с всичкото си сърце, с всичката си душа и с всичкия си ум. Тази е първата и голяма заповед. А втора, подобна на нея: Да възлюбиш ближния си като себе си. На тия две заповеди всичкият закон и пророците висят.
(Матея 22:36, 37, 38)

Аз предпочитам да следвам Христовото Учение, вместо учение  на папа, патриарх или Лутер!
Какво ще предпочетете вие е ваше право, можете да ползвате дадените от мен данни като база за размишление.
Мир вам!

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 12:57 от Vox populi

# 475
Момичета,
Независимо дали вярваме или не, както има добро, така има и зло, както има Бог така има и Дявол.
Не бива да се ходи при никакви врачки и баячки, в Библията Бог ни предупреждава, че такива хора си служат с тъмни поднебесни сили . Ванга не е изключение, въпреки, че хората се опитват да я обяват за светица - не може да се прави добро, чрез зло, защото и тя е използвала тъмни сили за да лекува. Такива неща носят проклятие и не бива да си правим такива експерименти. Бог е този които лекува хората.
Вижте тук:
http://www.petarvelev.info/Bibleyski_temi_44_CvetankaD_2.html

Злото и дявола са само в главите ни.
Ванга си е Ванга. Не бива да се съди,само защото някои бил написал така или казал така.
И Бог не е бакалин- на теб това,на мен онова.
Всичко ,което съществува на тази земя не е излишно,то има своята цел и място във Вселената.
Всъщност Vox populi го е написла най-добре. Важно е да се прочете правилно,а не между редовете

bouquet

# 476
Има много гледни точки в света за всичко, въпроса е, че истина е само една. Хората вярват в доброто и Бог, но някак си им се струва нереално да мислят, че съществува зло и Дявол. Това, че искаме да кажем истината не ни прави съдници, въпреки, че за много хора тя не е приятна.
За да стигнем до Бога, не са ни нужни никакви специални обучения за духовност, медитация и езотерични умения. Това са окултистки практики. Бог се интересува от нашето чисто сърце и мисли. "И ще Ме потърсите и ще намерите, когато Ме потърсите с цялото си сърце"( Еремия 29:13) Всичко което получаваме от него, не е въз основа на някакви наши специални дела, а поради неговата милост. Бог се впечатлява от прости неща като нашата вяра в Исус Христос и любовта която сме способни да проявим както към него, така й към ближните. Само, че не бива да си правим криворазбрана представа за любов и християнство, както и да тълкуваме нещата които са записани в Библията, така както на нас ни се иска. Не може да твърдиш, че обичаш Бог и си християнин и да си правиш каквото си искаш  или да си тълкуваш Библията както на теб ти си струва правилна. Затова има хиляди учения, за да се отклони вниманието от истината.
Никой не казва, да не обичаме ясновидците и гадателите като човешки същества, но  това не означава да си затваряме и очите за истината която Бог ние дал за тях и да ставаме съучастници в делата на тъмнината.
Няма да пиша повече в тази тема, защото моята цел е не да се препираме в излишни спорове, исках да внеса яснота в неща които много хора правят от незнание или от криворазбрана представа за добро, а дали вие ще го приемете сами си решавате.
Бог да осветява пътя Ви, при избора на правилното решение.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 14:54 от boll

# 477
Има много гледни точки в света за всичко, въпроса е, че истина е само една. Хората вярват в доброто и Бог, но някак си им се струва нереално да мислят, че съществува зло и Дявол. Това, че искаме да кажем истината не ни прави съдници, въпреки, че за много хора тя не е приятна.
За да стигнем до Бога, не са ни нужни никакви специални обучения за духовност, медитация и езотерични умения. Това са окултистки практики. Бог се интересува от нашето чисто сърце и мисли. "И ще Ме потърсите и ще намерите, когато Ме потърсите с цялото си сърце"( Еремия 29:13) Всичко което получаваме от него, не е въз основа на някакви наши специални дела, а поради неговата милост. Бог се впечатлява от прости неща като нашата вяра в Исус Христос и любовта която сме способни да проявим както към него, така й към ближните. Само, че не бива да си правим криворазбрана представа за любов и християнство, както и да тълкуваме нещата които са записани в Библията, така както на нас ни се иска. Не може да твърдиш, че обичаш Бог и си християнин и да си правиш каквото си искаш  или да си тълкуваш Библията както на теб ти си струва правилна. Затова има хиляди учения, за да се отклони вниманието от истината.
Никой не казва, да не обичаме ясновидците и гадателите като човешки същества, но  това не означава да си затваряме и очите за истината която Бог ние дал за тях и да ставаме съучастници в делата на тъмнината.
Няма да пиша повече в тази тема, защото моята цел е не да се препираме в излишни спорове, исках да внеса яснота в неща които много хора правят от незнание или от криворазбрана представа за добро, а дали вие ще го приемете сами си решавате.
Бог да осветява пътя Ви, при избора на правилното решение.

относно внасянето на яснота - зависи от каква гледна точка!
Според мен даденото в Библията е по-меродавно от това какво учи православната църква или Лутер! (според който май делата нямали значение а само вярата - и не изключвам да сте негова последователка...)
В Библията обаче нещата са по друг начин:

Ето   Матея, глава 5:

"14. Вие сте светлината на света. Не може се укри град, който стои навръх планина.
15. Нито запалят светило и го турят под крина, а на светилник, и свети на всички вкъщи.
16. Тъй да светне пред човеците светлината ви, та да видят ДОБРИТЕ ВИ ДЕЛА и да прославят небесния ваш Отец."

"Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен" (Мат. 7:21).

Необходимостта от добри дела за спасението е особено ясно изразена в Посланието на св. ап. Иаков:

"Каква полза, братя мои, ако някои казва, че имал вяра, а дела няма? Може ли да го спаси вярата? ... Тъй и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва. ... Но искаш ли да разбереш, о суетни човече, че вярата без дела е мъртва. ... Защото както тялото без дух е мъртво, тъй и вярата без дела е мъртва" (Иак. 2:14-26).

на мен ми е известно че има "ясновидки" и "окултисти", които вземат парите на хората , известно ми е и за митрополити с ролекси/ американски проповедници с милионни приходи...

Но аз не смятам че като има и едните и другите трябва да забраним всичките.
Истинския човек може да се различи.

Цитат
За да стигнем до Бога, не са ни нужни никакви специални обучения за духовност, медитация и езотерични умения. Това са окултистки практики. Бог се интересува от нашето чисто сърце и мисли. "И ще Ме потърсите и ще намерите, когато Ме потърсите с цялото си сърце"( Еремия 29:13)
така може да е според вас, но ако беше толкова лесно, нямаше ли земята да е рай (и над 50% от хората да са го намерили)?
явно не е толкова лесно да бъде потърсен "с цялото сърце" - има пречки за това, които трябва да се премахнат.
Иначе нямаше и в самата Библия да се говори отделно за светии и съвършени (това според мен е знак, че не всеки християнин е такъв)

"а твърдата храна е за съвършените, които по навикновение имат чувствата си обучени да разпознават доброто и злото.  
Поради това, да оставим началното учение Христово и да се водим към съвършенството, без да полагаме пак основа на покаяние от мъртви дела, и вера в Бога,  учението за кръщенията, и за възлагането на ръце, за възкресението на мъртвите, и за вечният съд."

Посл. към Евр., гл 5,6

имат чувствата си обучени  - обучавали са се - и то трябва да се знае КАК!

А хилядите християнски секти не са ли възникнали именно на база различно тълкуване на едни или други неща от Библията?

Хич не е толкова лесно само с вяра да се тълкува Библията - там пише и за Мъдрост. Вярата може да не е достатъчна за Тайните Небесни, и не случайно на някои е говорил Христос с притчи, а на близките ученици по различен начин...

Ако обърнете внимание на нещата, които пиша, мисля че може да е ценно за вас самата като християнка, колкото и да са ви настройвали против "окултистите" - това настройване е специална активност, която, доколко е в съзвучие с Христовото Учение е друг въпрос (както и кладите.)

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 16:49 от Vox populi

# 478
Някой има ли впечатления от Христо Христов от  "Ясновидци"?

# 479
  • В сънния Люлин, прибулен...
Страхотна дискусия   bouquet  bouquet Vox populi и boll  Heart Eyes
Отдавна чаках някой да заговори за Бог точно в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт