Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 309
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Трейси, аз съм на противоположното мнение. Трябва да яде/течна храна обезателно/, ако намериш този гел, струва около 15-16 лева ще е най-добре. Мисля че 1 ч.л. заместваше едно хранене/не съм сигурна/. Сега има нужда от подсилване на всяка цена!  Peace Добре е да и затопляте храната леко, така се приема по-добре. Много се радвам за вас!  Hug Hug

# 436
  • София
Трейси, аз съм на противоположното мнение. Трябва да яде/течна храна обезателно/, ако намериш този гел, струва около 15-16 лева ще е най-добре. Мисля че 1 ч.л. заместваше едно хранене/не съм сигурна/. Сега има нужда от подсилване на всяка цена!  Peace

Точно това щях да напиша и аз. Все пак трябва от някъде да идва енергия, за да се справи. Ако при вас го няма този гел, да го потърсим наоколо.

А как мина изпита? Успя ли да се съсредоточиш?

# 437
По принцип храната на РК е recovery и е високо енергийна в една малка консерва, т.е. малко количество стига, пък и сега ще я захранваме, няма да очаквам цяла порция да изяде, абе борба ще е след малко, знам си го Confused Ще й дадем около една кафена лъжичка, дано я приеме, аз съм я оставила в клетката, но едва ли е яла  Naughty Храната е като по-воднист пастет, напълно пасирана, не е на хапки.

# 438
Че дори и по-малко от чаена лъжичка за това тегло. Просто е най-лесната форма на хранене на този етап. Просто помня каква мъка беше с Цингарела да се опитвам да я насилвам със спринцовка. Още повече, че това може на ново да предизвика повръщането. Някакъв порочен кръг се получава. Затова този гел е най-лесен, въпреки че Цингарела след ден и него не го искаше, но си струва да се опита.

Иначе толкова добре те разбирам, Трейси, за нетърпението. Това за мен бяха кошмарни дни и нощи. Освен да се грижиш за нея и да чакаш, и да се надяваш, другото е в нейни ръце и на докторите.

# 439
treisy искренно се надявам да се оправи твоята Дара. Влязох в темата с надежда да прочета добри новини и така стана.  Peace С теб съм!Ще се моля за бързото и оздравяване.

Бързо възстановяване на Кетито! Hug

# 440
  • Между гори и планини
Кетито още само спи. От време на време поглежда с премрежен поглед, ако вдигна шум.
Направих й удобно легло на земята от олекотена завивка и я завих с плътна хавлийка. Позволи ми да й видя коремчето - не е напълно обръснато и разреза е наистина малък и чист. Когато я галя, протяга предни лапички и намества муцунка в по-удобна за галене поза.

# 441
  • тъгата в мен
Диимитрачко изпраща виртуални поздрави на мадамите Peace , а аз се надявам ,че Дара ще се справи с положението.Кети изобщо не я мисля душицата.Утре ще е "бомба"

# 442
Много се радвам на хубавите новини.
Явно действа положителната енергия, която изпращаме всички.
 Embarassed
Дара е едно малко смело коте. Аз също мога да помогна с малко парички за Дара ако се наложи.   Hug
Кети е нормално да си поспива все още. По-принцип котките излизат трудно и по-бавничко от пълната упойка. Да не забравяме и болката от коремната операция все пак.  До 24 часа от операцията ще бъде добре.
Дано утре сутринта да се събудим с още по-добри и свежи новини.
 hug

# 443
Делфина фон Ю.,
В нашия град няма рентген за животинки и за това търся алтернатива в София. Единственото сигурно е, че няма счупване и не е нищо повърхностно.
Иначе бяхме вече при три ветеринари, пием си редовно изписаните лекарства, но тя макар да се чувства по-добре, продължава да куцука с дясното краче. Просто не знам какво да правя...
Иначе, използвам случая да споделя, че съм много приятно изненадана от отношението на пишещите в този форум. Явно хората, способни да обичат искрено животните, носят истинска доброта в себе си  Hug

# 444
Добро утро, treisy  как сте днес?Топъл дъжд вие по добре ли сте?Стискам палци и за двете писани.

# 445
  • София и Морето от време на време
Добро утро.
Трейси, Топъл дъжд чакаме новини и се надяваме да са по-добри от вчерашните.  Hug
Рея, преди време на ултразвук сме водили големия кот някъде в Хаджи Димитър, но не помня точно къде. Може и рентген да имат.

offtopic
Това с храненето и нехраненето са просто двете гледни точки на конвенционалната и алтернативната медицина.

Честно казано до преди 5г бях склонна да следвам конвенционалната, защото не сме имали реално сериозни проблеми и тя е помагала (1-2 пъти годишно), докато след като се роди малкия и почна от бебе на 2м всеки месец да боледува с бронхиални спазми (8-9 за 2г, обявиха го за астматик) и за 11м изпи 7 антибиотика и то не от сорта: кихне -> АБ, ами чак след като не се справи и стигне до усложнения.

Като беше на 1г1м почнах с хомеопатия и след 1г (на 2г2м) изведнъж рязко спря да боледува. В тази 1г пак беше на около 1м болен, но за този период е изпил 1 АБ и то защото бяхме в болница с фебрилен гърч и нямаше как да го пропуснем.

Сега вече имам едно здраво, нормално боледуващо - 3-4 пъти годишно дете, но дори боледуванията вече са по 2-3-4 дни. Ноември 2009 - "свински" грип - събота вечерта прояви симптоми - силна кашлица, неделя на обед вдигна Т, 2 нощи Т и вторник сутринта я свали с половин доза панадол и край - това беше при него. Свински - недоказано с изследвания, но грип със сигурност - по-малко от 3 денонощия. Лечение - хомеопатия, бабини методи за понижаване на Т и панадол при нужда и 1 сеанс с биорезонанса. След това зимата всички около нас бяха поне по 2 пъти болни децата - нашите минаха с това само.
Баткото ми е по-лесен - той също за 2 дни, но с по-ниска Т (38), а ситния и на 40 видях термометъра и то защото една умна лекарка му даде силна доза антипиретик точно когато му беше нужно да има Т (и мъж ми се съюзи с нея, ама пък и аз имам не малка вина, че поддадох на натиска, та горко се разкайвах после).

Температурата създава в организма среда, която е неблагоприятна за развитието на вирусите и бактериите и затова не е добре да се сваля. Около 38,5 е идеалната за тази цел. При по-висока, която мъчи човека само понижавам до около 38-38,5.

Това е съвсем накратко и не напълно описано, но не искам да досаждам с по-дълги разкази. Много сме говорили с хомеопатичката, много ми е обяснявала в тези години за механизмите на болестта и лечението. В последните 18м изчетох страшно много в тази насока и като се замисля и като се върна назад и си припомня нещата - няма начин да на се съглася с алтернативната медицина, още повече, че видях на практика в живота си ползите от този подход.
Така на практика вече много рядко ползвам услугите на конвенционалната медицина в частта изследвания, а лечението е с алтернативни подходи - комбинирам най-различни, които не си противоречат и ефектите са добри.

Сори за дългия пост, надявам се да не съм досадила, а да е полезно по някакъв начин за всички вас.

# 446
Момичета, за съжаление Дара не издържа. Починала е преди малко пред клиниката  Cry Опитвам се да не плача (но не мога), на работа съм, видях я сутринта за последно. Надявам се, че е на по-добро място и вече не страда... Благодарна съм, че я имах дори и за толкова малко, беше невероятна котка, промени ни всички. Ще ни липсва много, особено на Зак, защото бяха най-хубавата котешка двойка и винаги ще си останат Зак&Дара или Крачун и Малчо  Heart Eyes Винаги ще я обичам...  Heart Eyes Cry

# 447
  • Между гори и планини
Добро утро момичета  Hug
Кети се поразбуди още снощи и 2 пъти е походила и сменяла положението си.
Вече е по-контактна, не лежи само със затворени очи - при шум надига глава, поглежда ме като й кажа името. Показвам и вода, но само премлясква с уста и се обръща. Сигурно е жадна, но незнам как да я накарам да пие.
Преди малко й предложих малко храна - подуши, леко се облиза и отиде да легне с гръб  Rolling Eyes

Ох, Трейси! Толкова много съжалявам! Толкова много се надявах да се оправи  Cry Cry Cry
Сега нямам думи.... много силно те прегръщам! Поплачи си, насъбрало ти се е много в последните дни...

# 448
  • на брега на морето
Трейси, втрещена съм. Все си я представях как тича и се закача със Заки. Страшно ми е мъчно за нея, да почива мир милата, нежна котешка душица. Миличката ми тя...

# 449
  • Варна
Ох, Трейси, ужасно съжалявам cry Просто не знам какво да ти кажа, наистина, толкова се надявах да се оправи.... Представям си как се чувстваш, просто ми се ще да те прегърна, виртуално го правя. Поплачи си, ще ти олекне мъничко поне. А Дари сигурно са я посрещнали нашите отишли си любимци пред моста на дъгата и там заедно ще чакат и ще играят spoko
Топъл дъжд, гуш за Кети.

Общи условия

Активация на акаунт