Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 292
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • Между гори и планини
Котьо Тръмп, сухо й е нослето. Мокро мислех, че е само при кучетата...

# 481
  • Варна
По принцип и аз съм забелязала, че на Кетя по-често е сухо newsm78

# 482
treisy, съжалявам  Cry
Стискам палци на Кети fingerscrossed

# 483
  • на брега на морето

Здравата котка има влажно (не мокро) носле. Дали нямате температура? Да не те притеснявам напразно(защото по-голяма паника от мен няма) може и да е обичайно за кратко време след кастрация. Нека по-старшите коткарки да кажат. Опитай да навлажняваш лекичко с мокро памуче нослето.

# 484
  • Варна
Сега се разрових из нета, няма еднозначно твърдение по въпроса, но най-често хората коментират, че когато котето е активно нослето трябва да е хладно и влажно, а ако е в покой или спи - топло и сухо Confused

# 485
  • Между гори и планини
каква съм изобретателна - понеже се чудех как да й дам вода, а нямам спринцовка, и проспособих тези "спринцовки" за детски сиропи. В началото не й хареса, после се остави и капка по капка и облизване пийна малко. Храна не иска и няма да настоявам още, но по-късно пак ще й дам вода.
Явно доста го боли милото, защото с най-голямо удоволствие само иска да лежи на една страна. Иначе е контактна и дори да дреме, като я извикам , се обръща с поглед към мен.

# 486
  • София
И на Мъро е мокро само когато е в умилкващо се състояние. Нормално е сухо. Все пак знам, че при температура изсъхват съвсем. Преди години Мъро беше с 40 градуса заради зъб и нослето беше по-особено на пипане.

# 487
Въпреки усложненията, които понякога се случват, аз съм ЗА кастрацията/направена от компетентен ветеринар!!!/! Peace Последствията, които могат да настъпят след използване на хапчета или инжекции/и двете на хормонално ниво/ са не по-малко животозастрашаващи/пиометра, рак и т.н./. Но тяхното влияние се вижда след няколко години и тогава може да е късно и необратимо. Честото разгонване на котката също е мъчително за нея, а раждането не е решение на проблема! Както се вижда решението е нашите ръце и всеки трябва да прецени за себе си, кое е най-доброто за моето коте!

Топъл дъжд,ако се притесняваш и измери температурата/после може да оставиш термометъра да е само за нея, а за вас да си купиш друг/, така ще си  по-наясно как се развиват нещата/моята беше изпаднала в хипотермия и се наложи да я затоплям с бутилки топла вода, завити с кърпа/ Мисля че нормалната температурана на котката е от 38 до 39 градуса. Ако имате имунизационен паспорт, май там беше написано, колко е нормалната.

# 488
  • Между гори и планини
allexa, в момента Кети не ми дава дори леко да погледна коремчето й. Не вярвам да успея да премеря температура. Това което ме успокоява е, че е контактна и ако й досадя се изправя и отива да легне на друго място. След час ще й дам пак малко вода.

# 489
Оххххххххххх treisy много съжалявам  newsm45 Много ме натъжи новината, преживявам го сякаш е мое коте. Като кастрирахме Зоро бях много притеснена, а с Джес така и не се престраших. Немога да им имам доверие на тези лекари и това е.
Какво става напоследък.... много животинки от форума си заминават  smile3518

Топъл дъжд дано скоро се оправи Кетя  newsm17 Не искам вече да се случват лоши неща на нашите любимци

# 490
  • На небето

Влажния нос важи при кучетата, ако е сух и топъл, това е признак, че нещо не е наред. За котките не е задължително и е нормално ако са спали, нолсето да изсъхне.
Топъл дъжд температурата се мери като при бебетата, с термометър с мек връх в дупето. Само дето до колкото знам, температурата при кучетата е по-висока от човешката. Някой знае ли, при котките дали е същото?  newsm78

*Didi_Hris* и аз забелязах, че напоследък все лоши новини, чак се плаша да вляза.

# 491
  • Варна
Да, на котките температурата е по-висока от човешката, както каза Алекса около 38-39 градуса е нормалната.

# 492
  • София
И с ръка се усеща ако е студено или топло котето. Не мислех, че мога да го преценя, но и двата случая съм ги имала и се усеща без проблем. Ако пипайки не усещаш нещо нередно - значи е добре.

# 493
И с ръка се усеща ако е студено или топло котето. Не мислех, че мога да го преценя, но и двата случая съм ги имала и се усеща без проблем. Ако пипайки не усещаш нещо нередно - значи е добре.

Така е - когато Дара беше с 33,6 я усещах студена, снощи когато беше с 38 се усещаше топличка. Разликата се усеща определено  Peace

# 494
  • Между гори и планини
Ами топличка си е, нормално топла. И ушенцата й са топли и лапичките.
Всъщност като се замисля, нослето на Кети почти винаги е било сухо и топло.

Общи условия

Активация на акаунт