Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 208
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • In a surreal moment!
Трейси - мисля, че добре си постъпила и аз не бих го завела при такова развитие на нещата. Дано се свършат мъките ви!  Heart Eyes Hug  Много ме натъжи смъртта на Дара...дано Заки е добре - целувам го!  Heart Eyes

Маша видимо не преживя изчезването на Боби, но увеличи гушкането и спането завряна в мен. Посегна да си играе с Писан и Стуен, но те не и понесоха както Бобчи ...Понякога и се играе много, чувствам я , напоследък съм малко надрана по ръцете  Wink ...и от Писанчо, представете си...гуляму дупи се е разиграл също  Mr. Green

# 601
Амииии, ние май сме си добре  Hug Яде си с апетит, обикаля за още, ние му даваме... поиска мляко, аз не дадох (не му давам изобщо), обаче като се разсърди и като почна едно звучно мяукане до кутията с млякото  Tired Казах на майка ми да му даде мааалко, тя му сипала да се къпе, ако пожелае, а той като лочи с ентусиазъм, от мустаците капе мляко, омазал се до ушите - кеф  Mr. Green И сега ако не се продриска, Кристина да не ми е името  ooooh!

Яде, но не всичко, усетил е глезенето и сам си посочва какво иска, изобщо не яде каквото му се даде, но сега му угаждам, играем с него, макар че той си играе със стелката за банята - къся я на малки парчета. Досега му беше забранено, но днес всичко може и го оставихме да разнася парчета с блеснал от лудост поглед  Shocked

Дано на него му мине по-бързо случката с Дара, защото нас със сигурност ще ни държи дълго  Cry

# 602
  • In a surreal moment!
Дано на него му мине по-бързо случката с Дара, защото нас със сигурност ще ни държи дълго  Cry
Heart Eyes Hug Времето притъпява...но ...боли, така си е . Браво на Заки - силно момченце!

# 603
Браво на Заки! Той е млад и силен, ще се справи. Дано и на теб ти действа енергизиращо!

Какво му е лошото на млякото? Защо върлува този мит че котките се подрисквали от него?  Shocked Ми котката с млекцето си е класика. Ние колко поколения котки сме отгледали на село на прясно мляко, пък и кисело мляко, цвик, абе всичко, и никога не сме имали проблеми. По две купи на ден отпаряха, с всяко доене на кравите. Всъщност това беше широка практика в нашето село, защото всеки има я крава, я козичка, овце, и мляко бол, но котешка храна нямаше и котките живееха на мляко, хляб и мишки. Ми гладък им беше косъма и живееха по 16-17 години... Богданка много обича млекце и й давам от време на време като се сетя. Не я е хващало рядкото щастие от него.

# 604
Тази тема стана малко страшна напоследък! Sad
Рижко е добре. Сега спи.
Все си прави пакости, но нали без тях неможе.

# 605
Браво на глезльо Зак  Hug И Цингарелка след нейните премеждия я глезехме и косъм не давахме да падне от главата й. Не можех да й се нарадвам, че е жива и досега всичко й прощавам, което сигурно не е много възпитателно  Laughing

# 606
Фиама, и ние отначало така всичко прощавахме, че бяха много наплашени горките, и какво ...на главата ни се качиха. БУквално Crazy

Дидитка, абе  не знам ама моите се подрискват Rolling Eyes

Трейси, добре, че е минало и всичко е наред!

# 607
Дидитка, и ние така ги гледахме котките на село при баба, но сега се казва,че не е полезно кравето мляко. Непоносимост към лактозата, липсва ензима за разграждане.
www.purina.bg  - Прясна вода – не мляко
Винаги осигурявайте прясна вода на котенцето, но не я замествайте с краве мляко. Противно на популярното схващане, краве млякото не е полезно за котките, защото те губят способността да преработват лактозата скоро след отбиването.

# 608
И моят Чарли категорично се подрисква от мляко . Винаги.
Само че то е от млякото от магазина , кой знае какво има в него . Не е от това мляко на село току що издоено от кравите все пак. Може и за това да е. Ама подрисква се , и то много сериозно.
Не знам защо реших че непременно трябва да го извадя като констатация Mr. Green

# 609
  • Някъде в търсене ............
Мърко си хапва и прясно и кисело мляко, нямаме проблем. От време на време успявам да взема и домашно, пак нямаме проблем. А сиамката ми без мляко не можеше , а доживя до 12години, можеше и повече, но ...

Трейси, дано всичко лошо е зад гърба ви  Hug

# 610
  • Между гори и планини
На мен ветеринаря ми каза, че мога да давам прясно мляко, но помалко. Защото наистина получавали разтройство. Аз й давам на Кети, но веднъж седмично, мааааалка купичка. Но сега докато неяде, мисля, че точно млякото напъхано с инжекцията я съвзе. Защото хем не я обезводни, хем получи калории.
Иначе Кети уж капризна към ядене, пък глупавичка милата. Отказва вече да яде месните хапки и иска само суха храна  Tired Ами, добре - поне ще ми се отрази положително на джоба. Сеа си е харесала сухата храна за капризни котки и някакви лакомства от време на време.

# 611
  • София
Трейси, много се радвам за Зак! Дано не те плаши повече!  Hug

Палечка, помощникът ти е много хубав!  Heart Eyes

И аз давам мляко. Мъро обича само кисело, но Мацо си хапва и прясно. Нищо им няма. Може би си е до конкретния организъм.

Да ви покажа махленските котки. Вчера Теди им занесе 1 кило мръвки  hahaha

Taм е развъдник за тигрови котки. Има 2 тигрови майки, които раждат само тигри  Mr. Green. В момента има 5 малки с еднаква окраска и само 1 черно(бяха 2 есента).

# 612
Дидитка, и ние така ги гледахме котките на село при баба, но сега се казва,че не е полезно кравето мляко. Непоносимост към лактозата, липсва ензима за разграждане.
www.purina.bg  - Прясна вода – не мляко
Винаги осигурявайте прясна вода на котенцето, но не я замествайте с краве мляко. Противно на популярното схващане, краве млякото не е полезно за котките, защото те губят способността да преработват лактозата скоро след отбиването.

Не съм убедена. Селските котки нямат лактозна нетолерантност и до днес си лочат краве мляко, пък градските са специални? Или пък изведнъж някакси са станали нетолерантни? Или просто мнението на лекарите се мени? "Сега се казва" ми звучи по-скоро на това. Както и при хората, сигурна съм че и при котките има индивиди с липсващ ензим които не могат да разграждат лактоза. Но това не значи, че млякото вреди на всички котки и всички хора.

Специално за селските котки предполагам чрез естествения подбор са останали предимно тези, които могат да пият мляко, просто защото това им се е давало през вековете. Хората също са запазили способността си да пият мляко след отбиването по същия начин, с развитието на земеделието и животновъдството. В началото, сред хората лактозната нетолерантност след отбиването е била нормата, не изключението както сега. Но постепенно хората са започнали да отглеждат животни за мляко и са привикнали да го пият. Така и с котките. Предполагам по-специалните породи, или котките живяли в домашни условия и хранени с котешка храна достатъчно поколения, може да са загубили тази си способност, и сега това да се забелязва...?

Таня, тези са като клонинги  hahaha Това първото най-много ми харесва, има страшно миловидно изражение  Heart Eyes

# 613
Трейси браво на момчето. Няма нищо лошо да го поглезите ден-два. Големи са дяволчета, само да усетят че им минава номера.  newsm48
Да го намачкаш хубаво и да нацелуваш пухкавото коремче. И една голяма прегръдка за теб.  Hug

Рижко пък не помирисва мляко. Нито прясно, нито кисело, нито пък и млечни продукти. Голям каприз.
Тази вечер съм на творческа вълна отново и маймуната веднага ме издебна и ми разпердушини вълната. Дано не е погълнал нещо. Намерих го да спи залепил дупето си на печката и ме погледна с толкова невинен поглед...  newsm03
А сега спи по гръб на гардероба отгоре и му се виждат само вирнатите крака.  hahaha

# 614
  • София
Дидитка, те и като изражения са почти еднакви. Загледай се в тези, които са на фокус от втората картинка. Майките им и те са със същите очи.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 20:58 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт