Поредната лекарска грешка

• 50 277
  • 883
  •   1
Отговори
# 675
  • Beyond the Frontiers
Shocked Аз сигурно съм от друга планета, не успявам да схвана трагизма на лекарската съдба. На запад хората за един порязан крак пред болницата ходят! Не са се пръкнали там лекарите ей така сериозни и отговорни, хората с изискванията и тежките наказания са ги направили такива, поне аз където гледам и изпитвам медицината на гърба си. Отворете друга тема да поплачем за изкупителното агне, че в тази много се събра вече. То толерантност, то чудо.   Tired
Ако е насочено към мен - не, не плача за лекарската съдба в случая. По-скоро искам това "признание" да не затвори очите за всички останали грешки, издънки и т.н.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 21:50 от Galactic Voyager

# 676

Погрешно си ме разбрала. За мен именно този д-р  най-вероятно е отговорен за смъртта на детето. Не е изключено и дежурният екип да има вина, както и други участници от последните часове. Въпрос на изясняване на случая. Въпросът е как ще се приложи съществуващия закон сега и как ще се накаже виновния сега. И защо здравеопазването е в това състояние сега
- изпълнителната власт в момента е цялата в бяло?!
Притесненията ми са да не се употреби случаят за "мерки", които не са причината за тази и много други трагедии. Защо те не са заради спазване на законите.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 21:41 от Холограма

# 677
Какво ще се случи и дали ще се случи зависи от потърпевшите. Винаги. Докато си преглъщат, нищо няма да се случи. Както в България, така и навсякъде другаде. Затова аз лично предпочитам да си ползвам времето за пращане на писмото до институции, вместо в словесни еквилибристики. Това и ще направя.

# 678
... вместо в словесни еквилибристики...

Това беше доста нахално!

# 679
Мисля, че лекарят за случая ще трябва да си получи заслуженото.
Но мисля, че и нещо трябва да се измисли, да няма подобни случаи. Какво обаче е то?
Защото този лекар ще си го получи, а следващия, а ние какво ще правим?
Просто след всеки следващ случай ще пишем? И пак същото.
Няма ли някой с по-обширен поглед върху нещата?
Тук къде се укриха всички лекари?
Те нямат ли мнение?

# 680
Тук къде се укриха всички лекари?
Те нямат ли мнение?

а. Считат, че има целенасочена кампания срещу тях.
б. БЛС им е наредил да си трайкат.
в. Не обръщат внимание на плебеите, както са научени.

# 681
Подценява се коварството на тази операция, хората я смятат за рутина. И аз съм щяла да си отида на четири годинки...заради същата операция. Спасили са ме в последния момент, понеже баща ми отишъл да доведе дежурния лекар с колата от масата на великденски курбан. Нямало никой в отделението. эИ преди, и сега - все сме у джаза!

Да почива в мир душичката мила!

# 682
Считат я за рутинна, защото им се представя за рутинна. Тук за пореден път опираме до подигравката, наречена 'информирано съгласие'. Със същия успех, с който подписваме въпросното, можем да подписваме и бял лист. Чудя се с каква наглост онзи ***** си позволи да изтъква, че родителите били подписали... А дали като са подписвали някой наистина им е обяснил всички рискове!?!?!

Изкупителна жертва или прецедент, не е дебела линията между двете. Надявам се да е второто. Надявам се и да има наистина конкретни мерки, да не си останем само с гръмките заглавия, че видиш ли този път виновни имало.

# 683
  • софия
Две седмици оставят детето просто да си кърви,при очевидни лабораторни показатели,както каза г-жата от одита.Страх ли ги е тези лекари да не накърнят егото на г-н главния асистент,какво са седяли всички и са дремали?Умът ми не го побира ,що за спешни екипи

# 684
Какви спешни екипи, защо не можеш да го проумееш-почти всички лекари в България вече въртят бизнес-не лекуват-правят бизнес. Това е. Ако си платиш-си по-добре от другите, по принцип. Този изрод обаче се е надценил-и са му платили, и пак никакво внимание. Каквото да си говорим,няма полза, детето няма да се върне,а това, дето го казаха само за административни санкции е пълна пародия. Ама до някъде и не разбирам родителите как са водели детето отново и отново все в ИСУЛ за това време-в София има толкова специалисти УНГ-да го бяха завели другаде-могат да платят 200 лв на този...а не са се сетили да видят детето и другаде. Не знам-аз писах в друга тема,че дъщеря ми я водих за сливиците при трима в София-в Транспортна, в МВР болница и в ИСУЛ и на никой не се доверих, защо родители се доверяват с толкова лесна ръка на един единствен? Не ги съдя,просто това не ми побира акъла...В днешно време трябва да мислим от всякъде дали няма да ни сгази влака...а не да се доверяваме на сляпо. Rolling Eyes

# 685
Тук за пореден път опираме до подигравката, наречена 'информирано съгласие'. Със същия успех, с който подписваме въпросното, можем да подписваме и бял лист. Чудя се с каква наглост онзи ***** си позволи да изтъква, че родителите били подписали... А дали като са подписвали някой наистина им е обяснил всички рискове!?!?!
Аз съм против това подписване, защото нито родителя знае какво подписва, нито се ояснява и най-важното всеки родител подписва с 100% благоприятен изход.
Защо трябва да подписва родителя? Да не носи отговорност лекаря или просто се е съгласил, защото няма друг избор?

# 686
Тук за пореден път опираме до подигравката, наречена 'информирано съгласие'. Със същия успех, с който подписваме въпросното, можем да подписваме и бял лист. Чудя се с каква наглост онзи ***** си позволи да изтъква, че родителите били подписали... А дали като са подписвали някой наистина им е обяснил всички рискове!?!?!
Аз съм против това подписване, защото нито родителя знае какво подписва, нито се ояснява и най-важното всеки родител подписва с 100% благоприятен изход.
Защо трябва да подписва родителя? Да не носи отговорност лекаря или просто се е съгласил, защото няма друг избор?

Не е така, изгледай това клипче и ще ти стане ясно законово как стоят нещата и как трябва да стоят и на практика  - http://www.youtube.com/watch?v=13saPspAseo

# 687
Ама до някъде и не разбирам родителите как са водели детето отново и отново все в ИСУЛ за това време-в София има толкова специалисти УНГ-да го бяха завели другаде-могат да платят 200 лв на този...а не са се сетили да видят детето и другаде. В днешно време трябва да мислим от всякъде дали няма да ни сгази влака...а не да се доверяваме на сляпо. Rolling Eyes
Защото са вярвали, че е добър, защото той е оперирал детето, защото той знае най-добре състоянието му, защото не са вярвали, че това е такова усложнение, че може да се стигне до тук.
Не мисли, че да обикаляш от лекар на лекар е винаги добро нещо/освем,ако не мислиш да си докараш нещо по "твоя вина". Не, че има разлика.

# 688

Не е така, изгледай това клипче и ще ти стане ясно законово как стоят нещата и как трябва да стоят и на практика  - http://www.youtube.com/watch?v=13saPspAseo
Нямам говор.
Ти подписвала ли се на такова нещо.
Аз да.

# 689
Аз за манипулацията "амниоцентеза", която трае няколко минути и те пращат по живо по здраво, съм подписвала докимент, който ми казва, че съм информирана, че може и да не изляза жива от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт