Поредната лекарска грешка

• 50 276
  • 883
  •   1
Отговори
# 720
Безкрайно съм възмутена от поведението на въпросния лекар-убиец и глупавата пиарка, които така безскрупулно се браниха от медиите /в снощните новини по БТВ/, и да ги накажат по закон, това са хора, които нямат моралните качества да работят с пациенти.

# 721
Съгласна съм, че прекалените емоции, няма да ни доведат до нищо добро.
А вие, си продължавайте.
Нищо, все пак и аз се помъчих с нещо да помогна, за да може да бъдем чути по-добре/е, това е според мене/. Hug

# 722
Ще искат лекарските права на д-р Маджунов:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3534611
Това за хемофилията обаче май окончателно ще освободи от отговорност всички, колко удобно. "Хемофилия-среща се и при жените, но има 1 случай на 5 млн. жени. " Thinking

# 723
Не, аз много добре го чух какво каза - каза, че преди 40 години е имало подобен случай, при който обаче смъртта се дължи на неоткрита хемофилия.

# 724
Passiflora, благодаря ти за контактите. На премиерът се затрудних да го открия, но благодарение на теб вече и на него пратих. Дано ни обърнат внимание и има справедливост .

# 725
Не, аз много добре го чух какво каза - каза, че преди 40 години е имало подобен случай, при който обаче смъртта се дължи на неоткрита хемофилия.
Не се ли отнася за този случай? Дано. В статията от Вести както е написано, сякаш се отнася за Гери пък и след "експертизата" за ГО очаквам някоя рядка болест да измие ръцете на всички. Sad

# 726
Не и този път!
Стига вече!

# 727
  • Куциндрел
Хемофилия Shocked
Как така до сега не й е била открита, ако е имала такава?!?
Да видим заключението при аутопсията и генетичните изследвания за хемофилия.

# 728

Още в самото начало на темата мислех да напиша, че ще се опитат да "докажат сериозно скрито заболяване", което да бъде изтъкнато като причина за смъртта, ама се въздържах.
Не им вярвам!  

# 729
Естествено. Класика, която се приложи и в случая на Запряна. Работеща.  Sick

# 730
Аз не виждам какво оправдание може да е хемофилията. С нея може да се обясни кървенето, но не и да се оправдае бездействието. С или без хемофилия не са взети никакви мерки да се овладее кървенето. Да бяха приели детето в болница, лекували, кръвопреливали и то въпреки това да си замине, да изтъкват такава причина. В случая бая лъгане и мазане трябва да падне, за да се оправдае развитието с хемофилия.

# 731
Как ще я докажат тая хемофилия? Ще преправят генетичните тестове ли? Нали тестовете могат да се повторят извън страната в независима лаборатория - ще стане международен скандал, да знаете. Този случай ще излезе извън рамките на милата ни рОдина, защото е уникален - милото детенце!

И все пак, сигурна съм, че директорът на болницата говореще за случай от преди 40 години, за да илюстрира редкостта на смъртните случаи при подобни рутинни операции.

# 732
Тя и родилката от Пазарджик така си замина - от супер рядка болест, проявена точно баш в момента на поставяне на упойка за секцио - "околородова кардиомиопатия"...

# 733
Интересно как ще я докажат тая хемофилия, след като се твърди, че в тялото на детето нямало и капка кръв при аутопсията.  ooooh!
Нещастници, знае се, че в медицината никога не са едозначни нещата, няма начин да не го използват. Confused

# 734
Трагедията тепърва предстои, според мен. Не чух лекарската гилдия да се дистанцира от явно некомпетентния си колега, напротив защитават го. Ето това ще е фона на делото, ако изобщо има такова. Сигурна съм, че адвокатите на "доктора" ще търсят извънсъдебно споразумение. Ако не го постигнат, лекарят ще се признае за виновен и ще лежи не повече от година /знаете, че законът допуска при признаване на вина да се присъди под минимума за съответното деяние/.
Да не говорим, че от години лобито на адвокатите в Парламента не позволява поправка, която да разглежда убиството като поредица от деяния и да се присъжда сбор от присъди за отделните деяния. Не позволяват, защото услугите им ще бъдат много по-малко ефективни при тежки престъпления. А знем кои са тези извършители....и в полицията ги знаят и нищо не мога да направят - законът го позволява. Законно е да се убива в нашата рОдина.

Общи условия

Активация на акаунт