Поредната лекарска грешка

• 50 280
  • 883
  •   1
Отговори
# 660
милото детенце,почивай в мир Гери!Съболезнования на семейството!
Искам да ви кажа ,че искрено се надявам виновният да понесе заслужилото се!Но без да ме вините ,честно казано се съмнявам.В бг няма никога доктор виновен,винаги от 100 кладенеца вода ще изкарат и ще защитят виновният.Лошото е ,че в случая една наша поговорка -гарван гарвану око не вади -се прилага с пълна сила!Преди 5 години поради немърливоста на един лекар във Варна ,оперираха съпругът ми с температура 41градуса,по настояване на доктора,извадиха му далака,и нищо,нито това сложи диагноза,нито състоянието му се подобри.Пусках жалби ,писах писма до съюза на лекарите,нищо.Докторът бил на ниво и много добър техен колега.Не искам да разводнявам темата с описания на ходене по мъките ,искам да кажа ,че нищо не постигнах,просто им показах ,че знам истината ,знам че те лъжатн ,но толкова!Даво има успех при вас!Също ще разпостраня писмото,съпричастна съм към болката и страданието на семейството.

# 661
Бях писала в темата с идея как да се организираме, за да започнем да променяме малко по малко цялата система, защото това зависи от всички нас и от нашите общи действия. Ето направих отделна тема, за да не разводняваме тази:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=556044

А по въпроса с "доктора", нямам думи как се измъква бавно. Първо виновно братчето, после лекарите, после клиничните пътеки, после родителите и тн и тн. Всъщност съгласна съм, че и лекарите в болницата, които не са обърнали достатъчно внимание на Гери при приеманията й също имат вина. Неможе да пускаш дете ей така, да не задържиш детето, да не говоря че според разказа в деня на последното приемане на Гери, пак са разхождали майката напред назад и се е губело време, при това много ценно време. Тъжна история, много тъжна. За съжаление и на мои роднини им се е налагал престой в болница. Баща ми каза, че дори санитарката му е искала пари... Както и да е. Нямам думи...

# 662
  • SA
Аз също смятам, че основна вина за смъртта на това дете има лекуващия й лекар. Не си е свършил работата, това не подлежи на коментар. Но все пак се питам- защо когато детето е постъпило на 23. 12. с тежка анемия и продължаващо кървене не е направено нищо за да му се помогне? Все пак то е било около 7 часа в тази болница. Защо поне не му е влята кръв? Какво по дяволите са правили дежурните лекари? Означава ли това, че един пациент с тежка кръвозагуба, неависимо по какви причини, постъпвайки в тази болница е обречен?

# 663
boroborovski , моля те пиши дали родителите биха приели да направят банкова сметка да помагаме за адвокат. И им кажи, че ги мислим и сме с тях.
Ти си ни връзката с тях.

# 664
Аз не разбрах за писмото, от наше (чие всъщност) име ли  ще го пращаме, или всеки да го ползва , редактирайки го по свое усмотрение и  праща  персонално? Или и двете?

Маджуна си плете гащите, БЛС зорко наблюдава и наставлява замесените в случая,  мафията си действа по план-график,  но ние не бива да се отказваме.

# 665
Съд и присъда за убиеца на Гери !
Нека да се организираме да си получи 30-те сребърника ! Да изсипем пред вратата на кабинета му купища жълти стотинки - пари , заради които обрече детето на гибел !

# 666
Нека да се организираме да си получи 30-те сребърника ! Да изсипем пред вратата на кабинета му купища жълти стотинки - пари , заради които обрече детето на гибел !

Това е една страхотна идея.  

# 667
http://www.-spam093-/78559/%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80% … 0%B5%D1%80%D0%B8/

Глобите, които грозят ИСУЛ са съставени актове за административно нарушение по Закона за здравето и са в размер от 300 до 3000 лв. и от 1000 до 20 000 лв. Освен тази проверка, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов разпореди да бъде направена проверка и от РЦЗ в София.

Остава въпросът само глоба ли ще се окаже наказанието за немарливостта на Маджунов?

При една проста проверка направена от нас, в чужбина при установена и доказана подобна грешка, лекарските права се отнемат незабавно и задължително се образува процес!

ДА ИСКАМЕ АДЕКВАТНИ ЗАКОНИ!

# 668
  • Germany
boroborovski , моля те пиши дали родителите биха приели да направят банкова сметка да помагаме за адвокат. И им кажи, че ги мислим и сме с тях.
Ти си ни връзката с тях.

Бих се включила в събирането на пари за добър адвокат, веднага. Мисля, че това е най важното в момента. Генерални промени в системата на здравеопазването за съжаление не очаквам да се случат в скоро време...

# 669
От всичко, което изчетох тук и чух в медиите ми настръхват косите. В сутрешните блокове отделиха доста време. И както всички родители тук се питам: какви са правата ни? Ако детето не е било добре и лекарят на 15-ти въпреки това ги е отпратил можеше ли родителите да потърсят друг лекар? Въпросът опира до това: имаме ли право да искаме друг преглед при друг лекар? Кога и как имаме право да викакаме комисии, ако мненията на лекарите са противоречиви (напр. ако единия каже - операция, а другия - лекарства). Когато  не си компетентен в едно нещо оставяш всичко на тях, но те са на светлинни години от Хаус или бързината на Спешно отделение! Аз си мисля, че трябва да има правила, които да са ясни и известни на всички и хората да могат да се възползват от тях: Напр. ако искаш да чуеш мнение на друг специалист - плащаш определена сума - ясно и точно регламентирана и викат другия лекар или отиваш при него, но това става веднага - в деня, не след седмица, след празниците или като се кани въпросният.
Колкото пъти ми се е налагало да ходя в болнични заведения винаги съм се чувствала ужасно безпомощна - зависиш изцяло от тях, не пущат никого при теб, не ти казват и обясняват какво ти е. Не можеш да вземеш самостоятелно решение защото не си компетентен..
Съжалявам, че звуча малко объркано, дано ме разбирате, но в тема със заглавие като това  няма как да се пише спокойно.

# 670
# 671

Моето отношение към конкретния случай го заявих.
Но изпадането в обратната крайност по принцип също да не е повод за еуфория, защото:

1. Криминализиране наляво и надясно, вкл. в медицината, не е панацея, може да има и обратен ефект даже.
2. Огромна част от проблемите не са дело на законодателната власт, а на изпълнителната (която отдавна диктува на законодателната).

ПП
По отношение на бездействието за спасяване на живота на човек от друг, на когото това му е задължение, наказанията наистина са нищожни.

# 672
  • Beyond the Frontiers
Оставам с един горчив привкус - намериха изкупителен агнец за всички "сгрешили" лекари. не ме разбирайте погрешно, аз съм твърдо "за" всеки да си получи заслуженото, но някак ми прави впечатление, че след многото случай напоследък нашумя ли в медиите, просто сега си измиват ръцете. Пускат един лекар като жертва за да се канализира "мъката" на хората и другите минават метър....

# 673
 Shocked Аз сигурно съм от друга планета, не успявам да схвана трагизма на лекарската съдба. На запад хората за един порязан крак пред болницата ходят! Не са се пръкнали там лекарите ей така сериозни и отговорни, хората с изискванията и тежките наказания са ги направили такива, поне аз където гледам и изпитвам медицината на гърба си. Отворете друга тема да поплачем за изкупителното агне, че в тази много се събра вече. То толерантност, то чудо.   Tired

# 674
Цитат
3. Ръководството на болницата да се ангажира с конкретни действия, за да се предотвратят подобни трагични случаи.
4. Настояваме за незабавни мерки и реално гарантирана медицинската помощ и право на живот и здраве на всяко българско дете.

Настояваме на основание дадените ви законни права и задължения, от този момент нататък да бъдат надеждно защитени децата на Република България!

Тези неща на официален език нищо не значат. Аз лично няма да ги изпратя, защото нищо подобно не настоявам. Настоявам за отнемане на лекарските права, финансови санкции спрямо изрода и изготвяне на процедура за действие срещу подобни проявления, която да е достъпна за пациента! Да я види, и всички в болницата да знаят какво ще последва ако поредният идиот реши да се прави на Бог.

Общи условия

Активация на акаунт