Пилета DUC - непочистени

• 16 501
  • 30
  •   1
Отговори
  • София
Вчера купих 2 опаковки пилешки бутчета DUC.

Изпитах страхотно отвращение като ги отворих - изобщо непочистени, целите в пера (ама наистина пера, не власинки), на едното даже освен трътката си седеше и 4 см от дебелото черво  Sick
Снимах го, след малко ще кача снимката  Peace

Имате ли представа на какво се дължи оцветяването им в жълто? Не може да е естествено според мен...

# 1
  • Sofia
Според рекламата се дължи на храната, с която ги хранят, предимно царевица.
"Заради специалната порода и съдържанието на 50% царевица в храната, цветът на пилето Дюк е жълт. "
В интерес на истината това е предпочитаното от мен пиле, но бутчета не съм взимала, само цяло за печене.
Ето повече информация:
http://bgkulinar.net/news.php?newsid=2189

# 2
  • Ланкър, планините Овнерог
Купували сме от тези пилета (цели, не бутчета). Наистина вкуса им е чуден, но са отврат на вид. Всеки път се мъча да ги чистя от пера, косми. Отврат. По този случай не купуваме вече.

# 3
  • София
Аз много трудно ги намирам.Само веднъж в ХИТ в Младост.Добре беше почистено,бутчета бяха.От къде другаде ги купувате?Извинявам се,че е малко извън темата въпроса ми. Embarassed

# 4
  • София
В Билла ги има-винаги,когато съм търсила,са били налични. Peace

# 5
  • На земята, която е всъщност звезда.
Купувам ги от Била и Елемаг, но само цяло пиле. Досега не съм попадала на непочистено. Simple Smile

# 6
Има ги и в Карфур. Последния път имаше тук таме пух, но аз махам кожата преди готвене, така че не ми пречи.

# 7
Това, че не са почистени никак не ми пречи. Почиствам ги сама. Имат прекрасни вкусови качества. Като сваря пилето и се разнася позабравения аромат на домашна кокошка. Отделно, спазват определени стандарти и мисля, че засега са най-доброто пилешко, което може да се купи на българския пазар. Peace

# 8
  • София
В Карфур и Пикадили също ги има!

# 9
  • град-държава
Купувам ги в Пикадили, ако не ми се намира някое домашно в хладилника и винаги са в наличност.
Това е единственото пиле, от което не ми се връзват червата на врата от вкуса и аромата му. В интерес на истината не ми се е случвало да попадам на непочистено пиле. Взимам основно цяло пиле или филета. Забележки не съм имала досега.

# 10
Така и така сме на тема DUC .... яйца предлагат ли?

# 11
Така и така сме на тема DUC .... яйца предлагат ли?
Не съм виждала никъде.

# 12
  • софия
сигурни ли сте, че не са инжектирани?

# 13
Купувам само това пиле от Била. Никога не съм попадала на непочистено!!!

# 14
  • София
В интерес на истината цвета на кожата на домашните кокошки е жълтеникав, така че според мен жълтото е по- скоро плюс, отколкото недостатък.

Общи условия

Активация на акаунт