Пилета DUC - непочистени

• 16 505
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Купували сме от тези пилета (цели, не бутчета). Наистина вкуса им е чуден, но са отврат на вид. Всеки път се мъча да ги чистя от пера, косми. Отврат. По този случай не купуваме вече.
ние ги открихме скоро, но вече спряхме да ги купуваме. Това няма почистване Twisted Evil

# 16
  • Варна
жълтеникавият цвят е от мазнината. И ако са хранени с повече царевица съвсем нормално, да не ви притеснява.
Гита къде имат косми  newsm78

# 17
  • На земята, която е всъщност звезда.
Купували сме от тези пилета (цели, не бутчета). Наистина вкуса им е чуден, но са отврат на вид. Всеки път се мъча да ги чистя от пера, косми. Отврат. По този случай не купуваме вече.
ние ги открихме скоро, но вече спряхме да ги купуваме. Това няма почистване Twisted Evil

newsm78 Досега не съм попадала на такова.

# 18
Е тия дето ги рекалмират анскоро по ТВ-то верно акто ги пекнеш не са вода.

# 19
  • София

newsm78 Досега не съм попадала на такова.

Аз пък не съм попадала на чисто !

# 20
Редовно купувам Duc и никога не съм попадала на непочистено. Вземала съм и само бутчета - пак съм нямала проблеми. Намирам ги в Била, както и във Фантастико.
Харесвам ги, защото не миришат лошо. Или поне не толкова, колкото всички останали марки (изредила съм знайни и незнайни), от чиято миризма наистина ми се повдига.
Единственият им проблем е, че са доста мазни. Поне се надявам мазнината да е естествена, а не инжектирано или оцветено, или обработено да добие "домашния" си вид...

# 21
Аз купих онзи ден за първи път такова пиле от Фантастико. Добре си беше почистено, доста сухо ми се видя. Докато го варих ми миришеше странно, не лошо, като на карамел. Има и посочени данни за хранителна стойност, които видях вкъщи: Б-20,90;М-1,87;В-0,34;калории-89,14- изглеждат ми малко нереални. Обаче го претеглих като махнах опаковката и имаше разлика в грамажа. Излиза, че платих опаковка на много солена цена.

# 22
  • France
Наскоро купих за първи път и повече няма да повторя:
Беше почти почистено, но вкусът на месото не ни хареса.

# 23
  • Sofia
Колко лева е кг.,по-скъпи ли са от другите

# 24
Доли, мисля около 8 лв на цяло пиле. Градус беше 6 лв. Ама от Дюк много малко месо излезе.

# 25
Вчера взех от Карфур и е точно 5,19 лв./кг. Има си достатъчно месо.

# 26
Вероятно там са по-евтини. Купих 1 дюк малко на 1,700 кг и 1 градус- 1,400кг. Сварих ги поотделно, обезкостих ги. Чисто месо излезе много повече от по-малкото пиле. Това ми е базата за сравнение.  Peace Не купувам често пилешко.

# 27
Вероятно там са по-евтини. Купих 1 дюк малко на 1,700 кг и 1 градус- 1,400кг. Сварих ги поотделно, обезкостих ги. Чисто месо излезе много повече от по-малкото пиле. Това ми е базата за сравнениеPeace Не купувам често пилешко.

Коментирам предния ти пост, че месото на "Дюк" било много малко. Досега не съм забелязала да е много малко, често махам бутчетата /за да ги запека отделно/ и правя супа от останалата част и пак е имало достатъчно месо. По принцип за мен по- важно е качеството, а не количеството на месото и намирам това на "Дюк" за по- вкусно и доближаващо се до естественото пилешко месо. Но пък за тези, които предпочитат месото от бройлер, има достатъчно марки на пазара.  Peace

Иначе и при теб излиза на тази цена: 1,700 х 5,20 = 8,84 лв.   

# 28
Току-що минах покрай Фантастико: охладено цяло пиле дюк 7,69лв за 1 кг.
Според мен вкусът му е минал покрай този на домашно пиле.  Peace

# 29
За мен вкусът на "Дюк" най-много се доближава до това на "нормално" раслото пиле. Освен това е единственото пиле, което не ми мирише неприятно, когато изстине ястието, сготвено с неговото месо.
При другите пилета има един остатъчен дъх и миризма, от която буквално ми се повръща. Но като чета темата тук как хората предпочитат марки от рода на "Градус", чудя се само на мен ли ми миришат така неприятно...

Общи условия

Активация на акаунт