Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Тони,успех!
....Искам и аз тапаааа...в гащите Mr. Green
Нощни,точно в целта-вълча дааа Laughing hahaha Joy
Миме,много е изписан и красив малкия Мартин!
Днес нямаме ли нови бебета?Много ми е интересно кой ще е следващият.

# 211
Честита Нова години януарки!Желая ви здраве,щастие и много положителни емоции през 2011 година!На всички родили мами пожелавам да се гордеят с най- прекрасния подарък бебчетата,а на не родилите-леко раждане и бързо възстановяване!
На всички с поводи за празнуване-честито!

Приятна вечер! Hug

# 212
  • sofia
Честито на новите мами! Много здраве за бебчетата и семействата им!

ЧНГ на всички!
На Тони стискам палци!

А на мен си пожелавам да родя час по-скоро!

# 213
Момичета мене ме почнаха нещо като предменструални болки нерегулирани и по-силнички от обичайните стискайте палци да се регулират и скоро да си гушна беборанка.

# 214
  • Бургас
Честит Мартин на Медунка!!!Да е жив и здрав и много да ги радва,а на Мимето-бързо възстановяване.

# 215
Люба,ти не беше ли за секцио?
markochka ,то си ти е време на тебе Laughing

# 216
  • Пазарджик
Здравей те!!! Още сме 2 в 1 ,сутринта ме качиха на Юндола/нашите приятели празнуваха там НГ/,ама ЪЪЪЪ.Беба е с характер ,като кака си Laughing

markochka, Тони[/color] стискам палци Praynig Praynig Praynig

# 217
  • ул. "Мечтание"
Люба, markochka  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Лека нощ от мен!  Hug

# 218
Честита Нова Година мацки.Нека новата година бъде изпълнена самос положителни емоции и сбъднати мечти,да бъдем винаги здрави и нека бъде по-плодотворна и добра година в сравнение с изминалата година.

Честито на новородилите майчета Деси и Медунка(честито бебче номер 1 на Бургас,той е нашата гордост).Да са живи и здрави рожбичките ви и да ви носят много радост,а на вас -бързо възстановяване.

Тони и Маркочка-желая ви бързо и безболезнено раждане.Дано всичко мине по мед и масло.Успех момичета.

Снощи си бяхме тримката в къщи.Дочакахме Новата година,завъртяхме баницата,изядохме си парчетата и си легнахме по живо и по здраво.На малката се падна новата кола,на мене новата къща,а на мъжа ми шефското място и паричките.
Ох момичета и аз искам вече да ми пада тапатаааа,много ми е тежко вече.Чакаме с нетърпение появата на малкия наследник

# 219
Antoaneta Simple Smile и markochkanewsm10!
Успех, милички! Сили и спокойствие ви пожелавам! Здрави и спокойни бебчета по-скоро!

Мартин е чудесен!

А, да не забравя, преносването (май повече от 3 дни - не помня добре) може да създаде проблем с вземането на стволови клетки от кръвта от плацентата, започвала да старее прекалено... Нещо такова ми смърмориха, не запомних добре, но го имайте предвид.

И още нещо се сетих - ако ще оставате по-дълго в болницата (секцио), е по-добре да си вземете електрически стерилизатор - ще ви върши отлична работа за помпата за кърма. За два-три дни не си струва, но за повече е доста удобно.

# 220
  • София

Медунка, честито ви бебче Мартин! 

fleur, честит рожден ден!
   bouquet

Честити имен ден на всички именници, празнуващи днес!!!   bouquet

Стискам палци на тези, които са на път да раждат. Да ви е леко и да върви по вода!!!

# 221
Тридесет и девета гестационна седмица
Бебето: размерите на различните бебета вече варират. Но е нормално вече да са минали 3-килограмовата граница и да са над 48 см. Нежният мъх, който доскоро е покривал кожата на бебето, за да до предпази от течността, почти е изчезнал, но ако все пак се вижда на някои места след раждането, не се притеснявай – скоро и него няма да го има.

Ти: Няма удобна поза, в която да се чувстваш комфортно. След 5-10 мин. отново се появяват болки. Нищо чудно – матката ти е около 20 пъти по-тежка от преди да забременееш, а и всички мускули и сухожилия са максимално напрегнати.
Ако нямаш търпение да дойде моментът на раждането – можеш да се възползваш от една приятна „процедура“ - в този момент сексът може да се окаже доста полезен. Тайната се крие в семенната течност, която съдържа хормоните простагландини, които помагат при закъсняло раждане.
  smile3508Хайде момичета, ние сме на ход! Grinning

# 222
Честит Рожден Ден, Фльор!!!   bouquet  bdbaloni

Тони, стискам ти палци! Всичко ще мине ок  Hug Кураж!!! Flowers Four Leaf Clover

Поздрави на мама Деси и на Медунка! Най-хубавия завършек на старата и най-хубавото начало за новата година!  smile3504 Да са живи и здрави малките буболечета и скоро да се гушкат вкъщи!!!

Агентче, благодаря ти за хубавите думи!  Wink Аз по принцип съм мн изпълнителна, когато нещата са сериозни, а и докито ми е невероятна жена, без която раждането ми нямаше да бъде същото. Никога не съм си представяла, че ще бъда толкова спокойна и уверена по време на раждането. През всичките тези месеци изпитвах ужас при мисълта какво може да ми се случи на мен или на бебето, за това игнорирах всяка такава мисъл, която се опитваше да ме завладее.

И ние с таткото мислим,че на Ади ще и върви на купони, особено и ако прилича на баща си, който още не може да свикне, че е хубаво вечер да си стои вкъщи  Crossing Arms

Здравейте, мацки!

Имаме си бебоци! :part

Медунке, Деске, да са са ви живи и здрави мъжленцата и много поводи да се гордеете да ви осигурят!  Hug

Fleur, честит рожден ден!   bouquet

Цитат на: Agent Provocateur link=topic3201.msg17370912#msg17370912 date=1293826450
За Коледа моят мъж си поиска прахосмукачка за колата... вчера за годишнината от сватбата ми подари пералня със сушилня  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Романтика ли бе да го опишеш, страст ли бе да го разкажеш!  Crazy
rotfImao hahaha

Имам въпросче към родилите мами - по колко спят децата ви? Тервел се буди за по 10има минути колкото да се насуче и пак отнася плувката. Не се притеснявам, защото се храни и пишка яко, просто си сверявам часовника

Ноеми, Ади е същата история. Ако остане будна за по-дълго започва пак да търси да суче, което ме навежда на мисълта, че заспива на гърдата ми преди да се е наяла. А вчера след храненето в 17ч остана будна до 19:30 и учудващо си лежа кротко, без да издаде звук, но това беше единичен случай, поне за сега де  Laughing

# 223
Здравейте момичета Четита  Нова Година на всички! Желая ви много много любов, здраве, късмет и всички бебчета да са здрави и да ни радват. А на всички мами 2 в  1 по едно безпроблемно раждане и бързо и по едно здраво бебе.

Честито на Медунка и  Деска да са живи и здрави бебоците и да ги радват а мамите бързо да се възстановят!

Така при мен нещата се развиха на кратко така. на 26ти срещу 27ми имах менструални болки през ноща, но до сутринта минаха. На обяд започна да ми се втвърдява целия корем, но не му обърнах внимание. Бяхме решили да се съберем в нас да празнуваме Именния ден на тати Венци. Обаче бях с кръвно 115 /80 и пих хлофазолин който го смъкна на 100/80 по едно време към 19 корема ми ставаше на камък за по 5-10 минути целия , но не точно контракция и се притесних, че нещо става с бебето измерих си кръвното 140/110 това час след хапчето и чантата шапката и към болницата с трегова за бебка. Отидох в патология измериха го и от поредното хапче беше паднало на 100/80 което си остана така до сутринта слава богу. Та в патология решиха да ме прегледат и докторката каза че съм с 4 см и съм за родилно. Пратих тати за чантата а аз долу да ме подготвят звънах на моята лекарка която тъкмо се беше прибрала от болницата понеже и била свършила смяната и обратно в 21 дойде. Та прегледа ме и каза че най вероято ще се родим към 3:30. Отиде да си легне в кабинета понеже на другия ден пак тя тряваше да е на работа и има планови секциота и каза като наближи да я сабудят. Та от 21 до към 3 си ходех на горе на долу с контракции, но те при мен нещо нормално и си мислех, че рано съм долша и има да си седя. В 3:00 бях с 7см и ми сложиха окситоцин и май цялото раждане беше от 3:15 до 3:35 със всичко. В 3:15 ми почнаха силните болкки и контракциите и докато уж нямах напъни извендъх усетих как болката мина в напън и  че главата на бебка тръгна и викнах да дойдат от родилна зала. Погледнаха ме и едва ли не на бегом към родилна зала като през целия път който е кратък чувах не напъвай в нкакъв случай ще го изтърсиш. Добагях една се качих и 2-ри напън и бебка фръкна с всички околоплодни води който уж бяха пробили и окъпах лекарката от горе до долу. След което излезе и плацентата няма и 2 миути, но за жалост от бързото излизане на бебка малко съм се поразкъсала малко вътрешни и външни шефчета. Та така 2 макс 3 напъна да са били. Но за жалост се нагледах на инфарктни ситуации нея вечер и на спешни секциота и т.н. които няма да коментирам само да кажа че на 27 срещу 28ми бяхме към 12 жени  от 22:30 до 6 сутринта - това само нормалните.
Бяха ми казали, че малката е 2400 а се оказа че сме цели 2700 и 48 см което си е супер.
Ето я малката : http://januarybabies2011.snimka.bg/baby/nashite-prekrasni-bebenca.557025.21930781

Много е спокойна спи и папка и се усмихваше още на 6тия час след раждането. Имаме си и трапчинки.
За буденето нощем се будим да сучим и ние. За мен по голям шок беше друго и не знам как се справят останалите мами с повече от едно дете. Като се прибрахме и баткото ентусиазиран да я целува гушка и да помага за всичко, даже ми държи гърдата докато я кърмя да имало мляко за бебето лудница  ooooh! И аз в паника да не и направи нещо и тн. и като ревнах и той ревна и май и мен ме хвана следродилната депресия. Хем ми стана мъчно, че изведнъж започнахме да го третираме като голям и да му се караме и аз и тати и той страда и плаче а той иска само да помага и повтаря колко я е чакал и колко я Обича и как ще помага за всичко. Имам чувството , че няма да се справя да успея да направя това което майка ми ми каза снощи, а тя каза внимавайте защото сега ще започнете да го третирате като голям човек, но не забравяйте че той е дете и трябва да си е дете. А то май така стана изведнъж започнахме да се караме и да му викаме за много неща и все повтаряме , че е голям и трябва сам да прави това и онова и после като му тегля един ред от тия хормони незнам като в омагцосан кръг. Ставам , да кърмя че инъче трябва да цедя имам мляко за целия китайски народ.

# 224
  • София, Лагера
Ей, Миш, ти верно би рекордите по скорошно раждане!  Hug
Желая ти бързо възстановяване!   Hug
Много сладка бебка, каква е беличка!
(моя младеж е още белезникав като виетнамец, не му е минала жълтеничката  Mr. Green)
Не се шашкай за баткото, ще се наредят нещата. Wink Просто ти е много прясно и емоционално още! Пък и той наистина си е голям човек, поне според мен, де, нали и нашия батко е на същата възраст - съвсем пълноценно човече, което осъзнава постъпките си  Wink  Hug

Общи условия

Активация на акаунт