Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • Сливен
Честита Нова Година!!!
И нека тя започне с много здрави и сладки бебчета.

# 106
Честита Нова 2011 година  Party

И все пак децата ми ще са с разлика 2 години  hahaha hahaha hahaha Joy Едното ще е 2009 другото 2011....

Стискам палци на Медунка всичко да мине леко и безпроблемно  Hug

Аз направих великата грешка да ям в 21:00 часа.... И сега не мога да спя защото ми се повръща зверски  Confused

Посрещнах новата година спейки  Mr. Green Учудващо малко гърмяха хората, при положение че сме на главна улица  Mr. Green

# 107
ЧЕСТИТА НОВА 2011 ГОДИНА !!![/b]

# 108
Честита Нова 2011 Година!
Макар ние още да сме в старата (след 10 часа чак ще я посрещаме - ние май сме последни), ама това не пречи да празнуваме два пъти, т.е отсега да започваме. Наздраве на всички.
Много стиснати палци на Медунка и от мен.
bg_desi - да сте живи и здрави - ех, че хубав завършек на старата година.

# 109
Честита Нова Година!Здраве и късмет!И благословът свише да е нежен пътеводител на всеки наш порив,копнеж,желание,мисъл!Нека всички бъдем прекрасни майки на здрави и красиви бебчета!
Десииии,честито,мацка!Фернандо да расте здрав и щастлив!
Медунка,стискам палците за теб!

# 110
  • Сливен
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! ЗДРАВИ БЕБЕНЦА И ЩАСТЛИВИ МАМИ И ТАТКОВЦИ!

# 111
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА Tada

честито момченце на бг деси   bouquet

стиснати палчета на медунка Praynig

# 112
Честита Нова Година момичета!
Бъдете здрави, щастливи и се радвайте на незабравимите мигове с бебчетата и децата си!
  newsm51

В 16.00 вече се бяхме закърмили - на петнадесетия час след секциото! Много съм доволна, сега кърменето е по-лесно от първия път. Дори не се изцеждам, кърмата сама се регулира, обаче пак си ме боли...
И тук моя въпрос към Ivy:
Как да обезболя зърната, преди и след кърмене, както и има ли начин да не ме боли толкова при всяко закърмване, първите минута-две е твърде болезнено - не съм убедена дали болката идва от жлезите на Монтгомъри или от подутите вени на гърдите, но е ужасно! Има ли хитрост, която да обезболи началото на всяко кърмене?

Привет Az i ti,
Дали можеш да определиш къде по-скоро е болката дали самото зърно, ареолата (тъмния кръг с Монтгомъровите жлези) или по-скоро гърдите. Ако болката е в зърната, е добре да обърнеш внимание на засукването на бебето. Да се наместиш така, че да ти е максимално удобно и след известно време кърмене, да не се разместваш, а оттам и гърдата в устичката на бебето. Снежи да е приближена към теб, с коремче към твоя корем (или ако кърмиш във футболна поза с коремче към тялото ти), устничките да са леко обърнати навън (като рибка), да е поела освен зърното и по-голямата част от ареолата; раменцето, гръбчето и таза да са в една линия. Когато засуква гърдата трябва да се поеме добре навътре в устичката, за да стигне до мекото небце, което не би травмирало самото зърно на гърдата. Това се постига и чрез доброто отваряне на устичката на бебето. Може да се опиташ да я поставиш така, че зърното ти да сочи между горната и устничка и нослето. Ако погалиш горната устничка със зърното, тя вероятно за да го поеме би навела леко нагоре и назад главичка, позволявайки по-широко отваряне на устичката. Ако ползваш възглавница, докато я кърмиш, можеш да се увериш, че тя не пречи за движението на вратлето, което да позволи доброто отваряне на устичката. Ако кърмиш в стандартната поза "люлка", някои майки неволно изместват главичката на бебето в свивката на лакътя си, т.е. бебето се измества извън тялото на майката. За да достигне зърното от подобна поза, бебето трябва да свие главичка надолу към вратлето си и това няма да позволи доброто поемане на гърдата. Главичката на бебето би следвало да е малко преди лакътя, т.е. цялото телце на бебето да е изнесено повече пред тялото на майката, а не извън него. Ако детето е засукало добре, не би следвало да се чуват цъкащи звуци, ако ги има, вероятно вакуума не е добър. В такива случаи е добре с пръст поставен внимателно в ъгълчето на устичката и, да прекратиш кърменето и да опитате отново с по-добро засукване. При сукане би следвало да участва с цялата мускулатура на личицето, да се вижда как преглъща, как се движат леко ушичките и т.н.
Това е клипче със засукване на гърда. В анимираната част показват къде са твърдото и мекото небце, първо показват не добро засукване, при което се вижда и едно вълнообразно движение на гърдата, а после показват и доброто засукване. След анимацията се вижда и поставянето на бебето, както и широкото отваряне на устичката и посоката на зърното към горната устничка. По-към края се вижда и къде се намира главичката на бебето спрямо лакътя на майката.

Докато зърната заздравеят, ако болката е в тях, би могла да опиташ да смениш позата, в която кърмиш. Така може бебето да поеме гърдата от по-малко наранено място и евентуално болката да се облекчи. За да не се травмира и новото място, е добре да продължиш да следиш за доброто засукване на детето. Би могла да изцедиш няколко капчици мляко, които да намажеш и да оставиш да засъхнат след кърмене. Това би могло да се редува и с кремче за зърна БЕЗ отмиване, тъй като отмиването, може допълнително да изсуши и напука вече наранената кожа.

Ако ареолите са твърди и напрегнати, и съответно бебка не може да ги поеме добре или те боли от тях, може да опиташ да поставиш като цветенце петте си пръста в основата на зърното върху ареолата. Леко да натиснеш към основата на гърдата и да задържиш така няколко секунди. После леко да изместиш пръстите си, там където се е падало междупръстието и да повториш притискането. Идеята е да се избута част от млякото назад и ареолите леко да омекнат.

Ако болката е от самите гърди, които може да са по-пълни, може да те облекчи топъл компрес преди кърмене и хладен след това. При някои прекалено препълнени гърди пък помага преди кърмене хладен компрес. Така, че може да опиташ и да видиш кое от двете би било по-удачно за вас. Също би могла да опиташ да изцедиш леко гърдата преди кърмене, така че ако гърдата е била прекалено твърда малко да омекне и бебето да я засуче по-лесно. Прегладнелите бебета обикновено сучат по-настървено, по-нервни могат да бъдат, и може да травмират допълнително гърдите. Би било добре, ако можеш да и предлагаш да суче при ранни признаци на глад като лапане на ръчичките, въртене на главичката и плезене на езичето сякаш търси гърдата, издаване на леки сумтящи звуци още преди да се разбуди. Плача е по-скоро късен сигнал за глад, при който бебетата най-често са гладни от поне половин час. Удобно ли е да попитам колко кърмения имате приблизително за 24 часа? Усещаш ли слизането на млякото (не всички го усещат и това също може да е ок) и как би го описала като усещане? Случайно да ти е хладно, когато започвате кърменето?

Надявам се скоро да се почувстваш по-добре!
   bouquet

# 113
  • София

Медунка,чакаме благи вести newsm32

# 114
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ!!! САМО ХУБАВИ НОВИНИ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА И НАЙ-ЗДРАВИТЕ БЕБЧЕТА!!!!

Бг Деси, честит прекрасен момък със силно име!!!! Да расте здраво, послушно и жизнерадостно бебоче!!!
 Hug

Медунка, стискам палци, дано вече се гушкате с бебчо!!!

Момичета, аз да ви почерпя, че днес имам РД Simple Smile А бебчо си се е разположил на топличко и не ще да мръдне - много си му е кеф вътре явно Mr. Green  Но това не му пречи да се скъсва да ме ръчка  hahaha

Последна редакция: сб, 01 яну 2011, 07:56 от fleur :)

# 115
fleur Simple Smile, Честит Рожден ден!!! Пожелавам ти много здраве, щастие и любов. А бебчо да излезе когато му е време.

Честито и на всички именници и на всички празнуващи днес!!!

# 116
Честита Нова година момичетааааа!! Честит имен ден и на всички именници. Честит рожден ден на  fleur. Желая ти много здраве, любов и да  гушкаш бебчо скоро. Е влязохме в 2011 да видим бебка кога ще реши да излезе. Май и на нея и харесва на топличко в мама.

# 117
Честита нова година на всички! Да сме живи и здрави и много щастливи през новата година Hug

fleur, Честит рожден ден!
Медунка, стискам палци, дано вече се гушкате с бебчо Hug

Честит имен ден и на всички именници!

# 118
  • В две тъмни очички
Добро утро момичета  Hug
Честита нова година!!!

Честито на Бг-Деси! Да е жив и здрав малкия герой!

Медунка , стискаме палци всичко да е ок и да се похввалите скоро с бебче на ръце!

fleur , честит рожден ден!

# 119
  • Пазарджик
Добро утро !!!

От сърце ви желая Новата година да донесе всичко  онова,което старата е забравила.Бъдете здрави и щастливи.Дарявайте обич и доброта и се обичайте взаимно./с половинките/

fleur, Честит рожден ден!

Ivy БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛА !!!Отговорът ти не е за мене ,но живо ме интересуваше.С дъщеря ми имах същия проблем/явно от неправилно поставяне на гърдата/.

Общи условия

Активация на акаунт