Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
=Michelle= колко време преди да родиш ти падна тапата?

Ами някъде седмица. Ама не не веднъж, а на части, така че ми е трудно да кажа точно.

Ноеми не подозирах за съществуването на лактогенен чай. Утре ще се сдобия с него да видим какво е т'ва животно и помага ли.

Аз днес нещо се разстроих - точно мислих, че съм приключила със заниманията с пъпчето на Стефан (който падна на втория ден вкъщи) и днес видях, че мястото е прокървило. Доктора каза, че е нормално, ама ми стана криво. И я сега като съм се сетила да питам по-опитните мами. Какво направихте пъпчетата на децата си? Чувала съм приказката "хвърлени ми е пъпа там", но прилага ли се на практика като традиция - хвърля ли се пъпа на бебето на място, което искаш да е определящо за живота му?

# 331
Нощни очи и мен ме мъчат едни кървави сополи от 1 месец насам....ама нямам кръвно (слава богу). Така че при мен предполагам е просто от повечето приток на кръв в организма!  newsm78 Като цяло капилярите са ми доста стабилни и не са ми създравали проблеми до сега!

И аз съм в групичката с тези кървави сополи, но при мен е само в едната ноздра и при изсекване ми протича кръв винаги. Не знам на какво се дължи, а кръвното ми е ниско  newsm78 Явно се чуди откъде да ни избие вече Mr. Green

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА Матей и Божидара! Да са живи и здрави!

И аз влизам в групата на червения сопол!  Flutter Поне по собствено наблюдение, когато ям нещо сладко ми теква носа...

=Michelle= Моят пъп майка ми го е хвърлила в боклука хихихи

# 332
Честито на новите мами за новите бебчета!   bouquet

И при мен има малко кръв по сополите от 1 ноздра, от време на време. Обяснение нямам.

За Пъпчето ми казаха да искам в болницата да му слагат повече от някакво прахче, че да падне там.
Иначе и аз съм от суеверните и вече съм набелязала къде да го метна.

# 333
Ехаааа, че хубави новинииииии  newsm10

Ренче, Мишето - честита бебешка радост!!!!! Браво на вас, горди мами и много да ви радват малките съкровища!!!  Hug

Сенедра, честит рожден ден!!!!  newsm59 Всичко най-прекрасно и скоро да се гушкате с най-желания подарък smile3504

Кате, добре дошла, мила! До края все така безпроблемно да ти върви!   bouquet

Аз да дам отчет - днес ходих доболницата за проверка, че нещо цяла нощ ме боля коремът и си имах контракции, които не са нито кой знае колко силни, нито регулярни, но пък бебето ми се побърка нещо - цяла нощ се намества, а тази сутрин просто беше неудържим - имам чувството, че искаше да ми излезе през корема...   Та отидох до болницата да оценят ситуацията и да ме успокоят, че бебо е ок и не е в някакъв стрес . Слава богу, всичко е наред, имам някакво миниатюрно разкритийце, леки, нерегулярни контракции, но дотам - малкият се е запънал като магаре на мост  hahaha Казаха, че е изключително активно бебе, после да му мислим  Mr. Green  Та така, още сме си 2 в 1 и сега си мързелувам вкъщи Wink Акушерките ме предупредиха, че сигурно поне още 2-3-4 дена може да се забави - забележете - поне  hahaha

# 334
Пъпчето на Ленка е зазидано в сградата на Митница Бургас на пристанището. Embarassed

# 335
Kalifornia ,явно си слабичка и финна.Аз също пия магнезии,а и ми слагат системи с магнезий.Моята плацента е 3-та степен на зрялост от повече от месец,а ме оставиха до 5.01 да раждам,така че не се притеснявай.Ти си в по-добра позиция  Wink

Нощни очи , Grinning  крепя го с хапчета и молитви.Че за малко на 31.12 да бягам към Майчин дом (такова втвърдяване на корема не съм имала досега ,че и болки в кръста и яйчниците ) .Ама като се сетих че всички вече са запразнили с винско и свинско и..... стиснах по-силно кълки  Crazy  Датата е 05 януари (много странно ми се струва да се знае кога точно ще се ражда) и веднага щом се окопитя ще разбереш-нали си моята вестителка  Hug

# 336
Да са ни честити новите бебенца!На мамите бързо възтановяване! Hug
.....
За кръвта в сополите-Нали знаете,че в напрегнала бременност лигавиците са особено чувствителни-кървящ нос и кървящи венци........(и кървящо дупе Sick) са си "бонуси"на 9-я мес hahaha
Аз пък като се разхождам,или като поседя по дълго време права в кхнята или банята например-ми изтръпва левия крак.Отначало само пета,ходило,после целия CrazyСтранното е че е само единия крак. newsm78

# 337
Здравейте момичета!
Честито на всички нови Майчета и бебчета!Живи ,здрави и всичко да минава леко като по вода !

Тони Барбарони ако ме прочетеш и имаш време днес да опишеш секциото си ще съм ти мн.благодарна.Утре както и на МериДимитрова ми предстои такова в Майчин Дом.Още не ме е хванала треската и съм спокойна ,даже багаж не съм приготвила да ми се чуди човек.Леко се притеснявам от това ,че бях болна и ми е останала лека остатъчна кашлица и шевове и кашлица не са най-добрата комбинация на света ,но съм подготвила хомеопатичните .Пих си и арниката и така.
За кървавите сополи и аз да се присъединя към групичката.Не се притеснявайте ,на някой им кървят венците ,на други носа.Аз съм така от два месеца на периоди .Предимно лявата ноздра с прекъсвания.

# 338
  • ул. "Мечтание"
Нощни, не се разпадай, малко остана!  Hug

Не се давам!  Mr. Green

Тони, именно долната граница ми прави проблеми. За тази бременност ми се случи два-три пъти, но предната бременност доста често долната ми граница падаше много ниско.  Rolling Eyes
Вече съм по-добре де.

Тони, радвам се, че сте си вкъщи вече.
Ето я темата за уговорките: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=536900.msg17364344#msg17364344. Аз я пускам периодично тук, когато предстои нещо.

Мишел, пъпа на Божидар си стои при нас. Разнасям го в дамската си чанта, като все уж като ходим някъде да го хвърлим където сме си намислили и все забарвяхме. И така си остана и си решихме, че явно това си му е късмета на нашето дете - все да е на път! Simple Smile Та си го нося в чантата.

fleur, малко остана!  Hug Praynig

Леле, Женка, не останало!  Crazy Стискам палци всичко да мине перфектно!  Praynig Praynig Praynig
Май наистина много си искала да се роди януари. Я колко време геройски устискахте!  Heart Eyes

Днеска с моя мъж си говорехме кога може да реши бебока да излиза. Накрая стигнахме до извода, че най-вероятно ще си тръгне на докторския термин 19ти. Та ще си имаме бебе сигурно на 19ти или 20ти януари.  Crazy Да видим де. Може да има и изненади. Аз няма да се разсърдя.  Joy

# 339
 Здравейте момичета и Честито на всички от вас които вече са станали майки! ЧНГ и нека тя ви донесе много здраве и много радост!
 Една вест и от мен, на 29.12. се роди Ивайла - 2650, 47см.  и вече сме си вкъщи!

# 340
  • ул. "Мечтание"
Адис, честита да ви е Ивайла!   bouquet
Много щастие ви желая!

Ще се радваме, когато имаш време, да ни разкажеш как е минало. И снимки на малката госпожица не отказваме.  Heart Eyes

# 341
Здравейте момичета и Честито на всички от вас които вече са станали майки! ЧНГ и нека тя ви донесе много здраве и много радост!
 Една вест и от мен, на 29.12. се роди Ивайла - 2650, 47см.  и вече сме си вкъщи!

Да ти е честита дъщеричката!Да папка и да спинка!
На теб бързо възтановяване и когато решиш можеш да ни разкажеш за раждането. Hug

# 342
Адис,ЧЕСТИТО!!!
Аз да дам отчет.  Simple Smile Започнаха и контракций и отидох в болницата.Прегледаха ме:2 см разкритие,частично паднала  тапа....Доктора каза че не е далече момента,но му се иска да я задържим още малко.Изписа ми Магнерот и ме прати да си ходя.Иначе контракцийте ми продължават.Каза че мехура ми е здрав и за да не го пукаме е по-добре да изчакаме....

# 343
  • Пловдив
Ренче, Мишето, Адис - честити ви бебчета. Много радост да ви носят малките сладурчета.

Мишел може да пиеш и бирена мая за увеличаване на кърмата - при мен имаше голям ефект.

# 344
  • Пазарджик
НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА КОИТО ИМ СЕ РОДИХА БЕБОЦИ ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!
МЕРИ ,SANIMA стискам палци  Praynig Praynig Praynig

КАТЕ добре дошла!!!

Общи условия

Активация на акаунт