Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • София
_kiki_ честита принцеса Александра!!!
Feicheto честито и на вас малка Валерия!!!
Да са ви живи и здравички, а на мамите - бързо възстановяване!!!

Hug  bouquet

Добро утро

# 691
Добър бебешки ден !
Чакам с нетърпение новите попълнения!  Hug

Тони, сигурна съм за бебетата- Хепатит А е най-"безобидният", не преминава през плацентата...няма как да навреди...уж  Thinking

Сенедра, за днес май имахме уговорка с теб  Wink Аз обаче нямам никакви повиквания за раждане...Дай на 11 да ходим да раждаме, виж каква хубава дата  Laughing

Кики, Фейче, Честити госпожички! Да са живи и здрави!

# 692
Добро утро, да са ни живи и здрави новите бебоци   bouquet на мамите бързо възстановяване   bouquet

Бубе, таз твоята девойка много инат бе   Flutter не ще и не ще

...Дай на 11 да ходим да раждаме, виж каква хубава дата  Laughing

И на мен тази дата ми беше фаворит, но уви  Mr. Green

# 693

newsm51

# 694
  • София
brilliantine, ако реве, давам да яде. Забелязала съм, че после тя сама си регулира режима. Има моменти, когато яде на два часа и половина и такива на четири часа. Но те са редки. В 90% яде на три часа. Както казах, мога да си сверя часовника по нея.

kiki, Feicheto, честити дъщери! Да са ви живи и здрави!

Да дам отчет: не съм мерила Ива, но на пръв поглед изглежда видимо пораснала и закръглена. Лакомията я тресе безпощадно. И тя като сестра си е на принципа: ядем, повръщаме, продължаваме да ядем. Преди години много се бях изплашила за Яна, защото беше колкото висока, толкова широка, даже щях да я слагам на диета когато беше на около годинка. Сега и номер 2 е тръгнала по същия път.
Коликите са безпощадни, а гарнирани със сополи е като преживяване в ада.

Няма ли да има софийска среща, защото взех да полудявам в къщи?

# 695
  • София, Лагера
Здрасти, мацки!

kiki, фейче, живи и здрави да са ви дъщеричките!

Етомира, браво за храненето! Това е голям рахат! Дай Боже всекиму! За коликите... дано бързо се разминат  Praynig. (това е едно от малкото неща, от които се притеснявам, дано ни подминат и този път)
За среща съм мнооооого навита!  Party Само мъничко да се постопли, че наистина -10 си е бая студ дори и за в колата.

Ноеми , Тервел има страхотни бузки, как го направи такъв сладурчо??? Wink Wink Wink За бебшкия режим по моему е добре да имате поне ориетировъчен режим,но той вероятно сам ще си го направи. Иначе е доста трудоемко за мамата, която не може да мръдне ама никъде.
Да, бе, Добро утро, да му се ненадяваш на тоз бузест младеж  Laughing! На първата консултация, седмица след раждането, беше качил 100 грама само, май именно на бузи ги е качил  Mr. Green

Shannа, разчитай на докторите, те си знаят работата. Ще направят най-доброто, ако го погледнеш от обратната страна - ще изберат най-малко лошия вариант за бебка.  Wink  Peace

# 696
  • София, Лагера
Ivy, благодаря за изчерпателния отговор  Hug
Кърмя Тервел именно при първо размърдване и признак на глад. Дори си мисля, че нощем си мъцка просто насън, а аз зорлем го будя и му навирам цица  Laughing. Проблемът ми са май много широките канали, които в комбинация с изобилието на кърма  плюс лакомията го давят. Наистина откакто ми понамаля кърмата сякаш беб не гълта толкова въздух.
Ох, а това с цеденето е порочен кръг. Цедя, цедя, не ме мързи. И нощем по 2 пъти, не ми пречи на съня. Само леко облекчавам гърдата, не цедя до омекване. Ама и така стимулирам кърмата...  ooooh! Добре, че нещата се регулират сами лека полека. Вече съм значително по-добре от преди  Wink

# 697
Кики, Фейчето, да са ви живи и здрави куклите!

Ваня, аз имам обриви, но по китките и дланите. Знам, че при бременните се появява дерматит. Търпя, мажа с крем от невен и чакам да се мине.

Нощни, а късмет де  Praynig (за сърбежа)

Аз за спането не смея да се обадя, че ме хваща срам  Embarassed, ама щом Жекова и Тути споделиха... Спя като пор. Вчера три часа следобеден сън, снощи си легнах в 22, сутринта станах в 9.

Тази нощ за първи път имах симптоми за раждане, изключвам контракциите, които имам от 4-5-ия месец. Не мога да си спомня колко преди ражданията започнаха миналия път, но се надявам да са били поне 2-3 седмици, че ми е рано още.

# 698
Момичета,знае ли някоя от вас дали още съществува болничния 45 дни след раждане?Че акушерката ми каза,че вече нямало такъв.А този,който ми е 45 дни преди раждане ми е до 19 януари и пише да се яви на работа на 20 януари.Значи ли това,че от 20 януари вече съм  майчинство(изключвам това,че сега пак съм по майчинство).Благодаря ви предварително

# 699
Ваня и аз имам сърбежи по корема и на свивките на лактите от вътрешната страна. Сърбят ме и гърдите. Направо е ужас. Утре ще ходя на дерматолог. Преде 3 дни ми се появи и обрив на корема и тъкмо му се зарадвах, че ще го покажа на дерматолога и на следващата сутрин го нямаше. Но сърбежите продължават. Grinning

Честито  на новите мамчета Simple Smile

# 700
искам да ви се оплача, че днес се качих на кантара и сега съм много подтисната. никога не съм била слаба в класическия смисъл на думата, но минавах за приятно закръглена, а сега съм си направо слон. от това най-много ме беше страх като забременях. и бях тоооолкова щастлива, че до 8-мия месец качих само 12 кг...ама сега са 19...и направо не знам какво да правя. а ям салати като луда, само плодове, черен хляб и то не повече от една филийка на хранене и пак качвам!!! пуст ген! много ми е криво! Sad

между другото много мерси за отговорите за лигнина. не можете да си представите колко ме човъркаше този "технически" въпрос Simple Smile

а относно сърбежите аз имах лек обрив по едната гърда лятото. от тогава периодично се появява и изчезва. знам, че е от бременността и нищо не го правя. просто гледам да не го чеша.

# 701
Добро утро Simple Smile

Нощни, радвам се, че лечението дава резултат.

Тути, не се притеснявай лентичката ти пак ще се появи, просто заради промяната на сайта някои лентички са изчезнали, сега работят по отстраняване на проблема.

Иначе по въпроса с пренасянето да те питам: На колко дни ти е цикъла? Наистина може да си била с късна овулация, а като сте писали ПРМ да не е било обективно и сега просто да си чакаш кротичко до истински термин. Thinking

Елч, спокойно аз вече съм +25 , след празниците може и повече да са станали.  Confused

# 702
  • София
Елч, не се сдухвай. Това са само килограми. Ще ги свалиш. Ако това ще те накара да се чувстваш по-добре, знай, че аз качих 30 кг. Влязох да разждам 90 кг, което си е сериозна цифра.  Hug Hug А първия път качих 24 кг, които свалих за около четири месеца, без диета, само със спорт.

# 703
  • София

Още прекрасни новини   bouquet

# 704
  • Пловдив
_kiki_ , Feicheto честито Ви малки принцески!!!

Момичета,знае ли някоя от вас дали още съществува болничния 45 дни след раждане?Че акушерката ми каза,че вече нямало такъв.А този,който ми е 45 дни преди раждане ми е до 19 януари и пише да се яви на работа на 20 януари.Значи ли това,че от 20 януари вече съм  майчинство(изключвам това,че сега пак съм по майчинство).Благодаря ви предварително
болничния след раждането е 42 дни, сле това има още един изравнителен до 135 -тия ден и след това майчинство до 410 ден. Peace

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 10:35 от vall_t

Общи условия

Активация на акаунт