Отговори
# 105
  • София
Честита месечинка на Мила  Two Hearts
Хъни - ние на консултации си ходим редовно, независимо от времето. При нас има отделна стая, която по график ползват всички педиатри за детска консултация, така, че не сме при болните. А така или иначе си излизаме всеки ден, за да прибираме каката от училище. Даже няколко пъти в снега ходихме за да се попързаля с шейната  Mr. Green
И ние сме със сходен режим 6-7,3 - АМ/150 вода/, 11- АМ/150 вода/ като от този месец ще почваме попара, 14,3 - 1 бурканче пюре/зеленчуково, месно, с жълтък/ и понякога и давам плодово за десерт, 17,3 - каша или кисел с плодове/сега взех една на Хумана - череши и банани, радва се на голям успех  Wink/и 20,3-21 - 200-210 кърма. Когато вечеряме и давам по нещо - трошички хляб, белен морков. Пие вода, но не по много.
Алиска не спира да бърбори, дори и като си играе, явно ще прилича на кака си  Joy Вече е съвсем наясно, че като викне маам ще се появя аз и го използва в трудни минути  hahaha Иначе казва да, не ,тата, баба, мама и разни други. Пляска с ръчички и на моменти си играе сама много хубаво, но на моменти   newsm45
По корем ужасно мрази да стои и реве, не иска да се обръща, та не я виждам да лази. В бънджито не се кефи особено, изобщо мързелче  Mr. Green
Зъби нямаме още. но поне е по спокойна тези нощи  Flutter

# 106
Добро утро!
Честита месечинка на Мила  bouquet
Мислех и аз да купя чаша с накрайник за Карина - някой пие ли с такава вече newsm78
биби, и аз пропуснах да отбележа, че ви завиждам на ентусиазЪма Mr. Green Ние сме като Нено и Неновица в сравнение с вас Laughing
На консултация и ние ходим редовно, а ваксините отдавна ги бихме - по график. Дори консултациите ги изместваме с по 2-3 дни напред всеки път, за да си стигнем рождения ден до годинката. Но приемът на бебета за консултация е в отделна стая с предварителен час и не се чака. Карина я мъчи 4-я зъб... мен - също Tired

# 107
  • последна надежда
Чаша с накрайник Имаме и Марк пие вода от нея. Много рядко и по много малко, но я ползва по предназначение. Да пие от шише така и не се научи.
Вашите деца катерят ли се? Марк от една седмица започна. Скоро ще играе на прескочи решетката на леглото и съм притеснена. Сега си играе като минава над пречките на столовете.

На консултация го водя редовно. Педиатъра си има отделна стаичка. Вика ни когато не е на смяна с предварително записан час. Не съм чакала повече от 15 мин. Всички ваксини са сложени.

Марк прояде пак пюрета и каши. Имам забрана да въвеждам нови неща. Вечер похапва хлебче, картофче или сварено пиле накъсано на парченца заедно с мен. Само така мога да хапна и аз.
Постоянно е в движение. Пълзи отваря врати. Много малко номера знае, но и аз не го уча.

Навън сме всеки ден. Все имам по някоя задачка. Сега ще почвам бракоразводното дело и ще се местя. В тази връзка. Може ли да използвам събраните от вас парички за хонорар на адвокатката  Blush.

Дени, Честита месечинка на Мила. Добре че си ти, та отвреме на време оставям Марк за да тичам по задачи  Hug.

# 108
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на празнуващите и празнувалите малки и големи.

Новата година е като ново начало и обикновено си пожелаваме да е по-хубава от изминалата. Но тази година 1 януари не е просто начало на година, а на ново десетилетие. За това ви пожелавам едно прекрасно десетилетие, много усмивки и още бебета Simple Smile

И Вики си има вече едно зъбче.... дядо Коледа й го подари, но тя беше много нетърпелива и си отвори подаръка на Бъдни вечер Grinning Започна да пълзи преди месец и половина - два, а от 3 - 4 седмици постоянно е на крака - или в нейното легло или на нашето подпряна на стената (под мой надзор) Проходилка и бънджи дори не е виждала. Започна да се мъчи да са изправя, за да достигне един етикет на леглото (сгъваема кошара), който да ближе и от тогава не иска да стои в друга поза освен права и скачаща ... Срички никакви не иска да каже... само на звуци, а аз по цял ден съм като засякъл диск ... само срички й повтарям, приказки чета и какво ли не и говоря и обяснявам... Явно когато детето е готово за нещо - просто го прави...

За консултациите - водя я редовно с предварително записан час.

Вода - преди, когато ядеше пюре, пиеше с него по 20-30 милилитра, но от както й въведох броколи преди месец се изрина и започна да се изрива по вратлето след като яде каквото и да е пюре (и от вече въведени)....само кашата ни остана ... Cry Сега дори не си правя труда да й предлагам вода...

kaat забелязах, че и вие се доверявате на д-р Бах. Би ли споделила какво използваш за консервант... И каква ти е комбинацията.... защото първите капки на Вики бяха готов разтвор с добавен орех. Сега сме без орех и май ми липсва......

# 109
Привет при нас се затопля  Hug
Консултации - ходим редовно, но при нас не са така начесто. Последно бяхме преди месеци и май следващата е на 1 г. но ще проверя пак. Може и аз да съм недоскиф  Rolling Eyes
Катери се Мишко и вода пие , ако сме му забравили чашата и му се пие оползотворяява даже обикновена чаша  Hug
Лек ден Hug

# 110
За Баховата терапия има доста информация на български. Аз за сега давам само Орех, тъй като въпреки че доста време ги чакаме тези зъби /педиатърката преди два месеца и половина каза, че долните два са готови да се покажат/, не мога да определя периода като изтощителен, нито никненето като силно болезнено, затова не съм добавяла други цветове.

Вода предлагам след всяко хранене с твърда храна, но по-скоро си играе и си плакне устата. МНОГО обича да "пие" от чаша /без накрайник/.

Ние от самото начало сме на почти обща храна, а вече все по-често ядем едно и също. Въпрос на кухня, бих казала. Слагам само подправки, които може и тя да яде или пък и вадя малко преди да подправя храната. Когато пък правя нещо на фурна й приготвям едно гювече без подправки. Не давам нито сол нито захар, но това не й пречи да хапва с апетит. Нямам намерение да я записваме на кухня. Просто нямам доверие за качеството на продуктите, които ползват. Има време да яде разни неща с неизяснен произход, но до колкото мога ще отложа този момент.

Мечо Пух, Йоана също не понасяше да стои по корем, но изведнъж пролази  Ще си дойде мигът.

От около месец и аз се радвам на повече свободно време. Йоана си седи на земята и си играе, а от както лази е още по-спокойно - преди като се катурнеше по корем и започваше да плаче, защото не винаги се сеща как да се изправи...а може.

Десета редакция - и ние сме от мноого приказливите. Тя мълчи само когато има нещо в устата...всъщност даже и тогава понякога си пее. Мама вече не е актуално, сега любимо е баба. Иначе  абу, бррр, пу, па, мба, аба и има са най-често повтаряни. И много вика  На моменти просто крещи колкото може, не знам как не преграква.

Мимето, за консервант слагам малко уиски. За момента давам само Орех. Няколко пъти
/беше хремава, силно превъзбудена, падна,/ съм комбинирала с Рескю или джанка.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 15:22 от kaat

# 111
мами,я помогнете малко,купихме на беба преносима кошарка за сън и игра,но не мога да я сглобя.всъщност всичко и сглобих,ама там посредата от двата горни края ,където трябва да щтакне за да се застопори,не става и не става,а кошарката пак се сгъва надолу,понеже не е застопорена от двете копчета? Rolling Eyes

# 112
  • гр.София
ОСМЕЛЯВАМ СЕ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ДАКАЖА НА ИВЕТА ,ЧЕ ПАРИЧКИТЕ СА ДА СИ ПОМОГНЕ ЗА КАКВОТО Е НЕОБХОДИМО.БРАКОРАЗВОДНОТО ДЕЛО Е ГОЛЯМА КРАЧКА НАПРЕД!
ИВЕТА,ДАВАЙ СМЕЛО!

ASITA5 ,и ние бяхме така с кошарата.Дори се обаждах в магазина да питам кака става.Пълни индианци.
По средата има едно шнурче което трябва да се дръпне рязко.
Ние я разгъваме с краката нагоре.
Понеже е седяла дълго прибрана трябва да се пробва няколко пъти.Но това е начина.
А и до сега я опъвам заедно с мъжа ми сама не мога.

МОМИЧЕТА,на Пиротска 6 са отрили магазин ТЕРА НОВА има и детска колекция.Много яки дрешки за нашите хлапета на супер прилични цени.

# 113
Честота Нова Година на всички. Желая ви Новата 2011 да е по- добра от миналата.
Първо да отговоря на Асита Става много лесно всичко! Както е сгъната кошарата, първо разгъвате лостовете/ дано ме разбереш 2 тесни и 2 широки страни на кошарата/. След като сте ги опънали и 4те буташ крачетата на долу/ т.е. да стъпят и те на земята/ и готово това е! За сгъването- първо дърпаш шнурчето на дъното, за да се съберат крачетата и тогава една по една сгъваш страните, като натискаш бутоните по средата на лоста. Дано си ме разбрала, че не мога да обяснявам хубаво.  Blush

За режима- когато се събуди през нощта и не може да заспи давам 180вода 3 лъжички АМ / най- често между 4ч. и 6ч.
9-10ч. попара с 2 сухара, сиренце,чай и масълце.
14-15ч. зеленчуково пюре +1/2 жълтък / месно пюре 190гр. винаги го изяжда
18- 19ч. плодово пюре, кисел, кис.мляко с бисквитки, пасирани пресни плодове и мн рядко каша/ тя е за уплътнение на редките пюрета/ около 200гр.
21-22ч.  200мл.  АМ Храня я когато тя поиска, иначе е мъка
Вода пие след всяко хранене с твърда храна, през нощта и между храненето. Общо за денонощия 100- 180мл. Правя и чай - лайка, липа, бебезан, шипка. Сокове обична, но не и правя всеки ден. Колкото и направя, толкова пие- абе докато не свърши не се спира . Сока е от ябълка и морков.
Дали може да и давам и сок от червено цвекло?
За консултациите- Ние сме редовни, но при нас бебетата са отделно от болните.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 16:23 от vili_nik

# 114
Благодаря ти много kaat Simple Smile Знам че алкохола е твърде малко, но все се притеснявам ...дали няма и друго. (чувала съм оцет, но май предпочитам алкохола Wink
ASITA5 и ние в началото бяхме зор с тази кошара, но вече дори сама я разгъвам Simple Smile Както са ти казали deni и vili_nik е много лесно, за да щракнат механизмите на страниците и да се застопори, дъното не трябва да бъде разпънато Simple Smile (не знам дали има значение, но нашата е Бертони)

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 16:28 от МIMET0

# 115
Ивета, аз също смятам, че трябва да използваш парите за каквото имаш нужда - адвокатските хонорари не са никак малки. А къде ще се изнасяш? Имаш ли идея вече?
ASITA5, за да се щракнат и четирите края на леглото, трябва средната част да е издърпана максимално нагоре. Значи, хващаш дръжката по-средата на дъното на леглото и дърпаш нагоре, а с другата ръка щракваш последователно и четирите края. И чак след това буташ надолу и средната част. Дано да съм се изразила почти разбираемо. Wink
Дени, секретът на Теа е чист, т.е. оставаме си на вариант "зъби". Но нейните сополи са съвсем бистри и воднисти, та може все пак да заведеш Мила за посявка.
Горните й два зъба почти са избили, та чакам чудото да стане вече и да спре теча.
Нашият режим май е малко по-различен от вашите, защото след сутрешното мляко яде чак в 12 пюрета, а последното й хранене е към 24ч. - 150/180 мл мляко. Иска ми се да го изтегля по-рано, но тя и така се буди през 2 часа, най-много, а ако яде за последно в 20 не знам как би било. За водата - овнето си е овне: пиеше след всяко хранене с пюрета, но на едно гости забравихме шишето с водата и сега не иска и да помирише друго. Но нощем поне пие чай, а и при всяко приспиване - около 125 гр на ден.
Ние също я водим на консултации всеки месец и нямаме забавяния с нищо, засега.
Днес опитахме да я запишем на кухня, но върнали мъжа ми да си измием по-хубаво бурканчетата! Close А те никак не са мръсни, но все пак е похвално, че са толкова взискателни.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 16:32 от marini

# 116
Ивета, значи ще трябва да се изнасяш, това май не е добра новина, дали си успяла да намериш нещо на приемлива цена?

Ани, добре дошла, много добре звучи и аз чакам снимки, любопитно ми е да видя тези уелски красоти! Simple Smile

Хъни-бъни, не се притеснявай за яденето, не знам дали ще те успокоя, ако ти кажа, че най-късно на година и половина или две ще прояде, може и по-рано де! Simple Smile В момента и Ани яде сигурно по толкова, но аз не я храня с пюрета и затова и не очаквам да яде повече, каката я хранех с пюрета, но и тя доста време хапваше между 50гр и 100гр на ден!

Пропуснах да се похваля, че откакто Ани започна да лази двете с кака и взеха да намират общ език и се забелязват някакви наченки на заиграване, че досега каката се опитваше да закача малчо, ама малко грубички и бяха закачките и почти 100% случките за вършваха с рев отстрана на малкия човек, та явно и на двете е започнал да им идва акъла в главата! Laughing

# 117
много ви благодаря за бързото включване на всички  bouquet Simple Smileслед 1 час мъки и опити,се справихме успешно. Simple Smile
честита нова година на всички,много-много здраве и само хубави емоции с малките ,растящи бебоци!!!!!
мойте и двамата се разболяха снощи,напрово в нас е пълна лудница.дойдоха ни на гости "добросъвестни"познати ,уж здрави,но подкашлящи и ето го резултата след 2 дни е налице.и двамата са на АБ? Tired

# 118
  • последна надежда
Ще се връщам в Надежда при майка. За пред социалните трябва да имам сигурен дом и доходи. Не съм виждала майка ми от септември, но се надявам с много компромиси да се разберем поне докато мине бракоразводното.
Ники е много зле психически. Иска да е с баща си. Превърнал се е в негово копие. Започна да посяга към мен и Марк... Трябваше да взема трудно решение. Ники ще остане при баща си за известно време  Cry.
Спасявам мен и Марк. Надявам се Ники да се окопити в обстановката бързо и да мога и него да спася. Сега му говорят колко съм луда и лоша и той на моменти вярва.

Много лесно превключва... както ме гушка, може да ме удари без причина. Обича ме, но обича и баща си. С него не е живял от една година и е забравил лошите неща. Сега се въртя в един омагьосан кръг. Ако направя забележка или не угодя на Ники той звъни на баща си. Когато дойде баща му започва да ме обижда, псува, чупи мебели или удря пред децата. Полицията им писна, Закрила на детето също. Местя се далече от Иво като квартал, така ще се прехвърля и към друг отдел закрила на детето. Дано те да си вършат по добре работата от сегашните социални работници. Според сегашните Ники трябваше да общува повече с баща си. Виждаха се всеки ден и психиката му изпуши. После си признаха грешката, но Ники вече искаше да е с тате. И те решиха че щом иска е добре да е с него, за да не направи някоя глупост, нали вече е зле психически.

Много объркано стана, но ми е едно ревливо...

# 119
Ивета, много неприятна ситуация.
Марини, моля те би ли споделила кога записахте Теа на детска кухня и дали ви дадоха купони.
Аз съм записала Яни на 5мес като беше. Днес отидох до детската кухня да ги попитам кога ще раздават купони за следващия месец, за да отида да се редя.
В нашия квартал процедурата е следната- отиваш на датата, на която се раздават купоните. Ако останат купони/ примерно за 2 деца/ излиза домакинката и вади един списък/ дълъг 3-4 страници/ и започва да чете имената на децата. Ако си чуеш името на детето се обаждаш и взимаш купон. Така докато има карти за купони. Печели тоя, който е на място и детето му е по- напред в списъка.
Та днес като бях там да ми кажат дата, почти ме изгониха. Домакинката ми каза,че нямало значение, че детето става на 10мес. февруари, аз  да ида март/демек да взема евентуално купони за април/. Понеже имало много деца преди моето и нямало смисъл да вися там, веднага щом станем на 10 мес. Малка била още! Много се ядосах, защото знам дете, което яде от тази кухня от 8 месечно. И излиза,че за едни няма ред тях ,а за други като моето, има и то гооооляма опашка от чакащи.

Общи условия

Активация на акаунт