Отговори
# 90
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
за консултациите - нашата ЛЛ вече втори път ми казва, че щом сме сложили вече всички ваксини, консултациите не са задължителни и не ни иска в момента при нея, че има много болни

за говоренето - Анни само прави едно гърлено рррр, и повтаря ба-ба-ба или мбам-бам, разни гласни звуци също, но тях ги изкарва на много дълги мелодии и за това и казваме у дома, че ще я правим певица

# 91
аз си нямам още никаква изненадаааааааааааа...................да не сте ме пропуснали smile3518

# 92
За храненето за мен най-важното е да не се дават боклуците от магазините: вафли, зрънчовци, чипсове, шоколади и захарта изобщо и да се отлагат за колкото се може по-късно, иначе и аз този път съм по-смела отколкото с каката.

Това е и моето мнение за ужас на околните на които издърпвам от ръцете всякакви неща които искат да дадат на детето.Последния пример е близка  ,която август сме попит да даде ли  на детето зрънчо(от тези миризливите на гума- с наградите),а на Нова Година вече му го подаваше да си вземе  Shockedи го издърпах от ръцете,щях да го приема ако не беше майка,но има 10г момиче и чака скоро второ дете.
Моето момче от седмица го тормози третия зъб от час се опитва да заспи и нищо не помага,а снощи ако ви кажа колко пъти съм ставала ,не е истина замислям се тази вечер дали да не дам панадол ?

# 93
MoliB, изобщо не се притеснявай! И Елия си бърбори само нейни си неща, звуци или както там трябва да ги наричам. Отчетливо казва само ма-ма, но не насочено към мен! Така че не сте единствени, не се притеснявай. Всяко дете се развива различно!
Попарата аз давам като станем - към 8:30ч. Но пък Елия суче по няколко пъти през нощта, вклячително и към 6:30-7, така че като решим да ставаме вече не я кърмя, ами направо й давам попарката (3 от купешките сухари, малко масълце и малко обезсолено сирене). Много се харесва. Май това е яденето, което винаги се изяжда. А може просто да е най-гладна... После към 13ч. давам зеленчуково или месно. Към 17:30 - плодово или каша и това е! Другото е кърмица в неограничено количество. Предлагам й често, понеже не пие нито вода, нито сокове. Има ли и други като нас, които отказват течности?
За общата храна - ами мисля, че им е рано още. Поне аз още не съм въвела прясно мляко, белтък, риба и др. А и обща храна ми звучи като нещо солено и подправено, а за това със сигурност им е рано!  Peace

# 94
Беба също не пие нищо,а е на АМ .Предлагам и вода и чай,но изпива няколко глъдки за 2-3 дни.
Обща храна на каката дадох на 1г. и 3м. от кухня.
За рибата докторката каза след 1г.,защото е много бяла и има по голям риск от алергии.

# 95
zar4e единствената течност която не отказва моето момче е кърма.

# 96
Зарче,Петър също не ще да пие нищо ,само кърма.
Познавам деца ,които чак към годинката са започнали да пият вода,но мойто и сок не иска,абе нищо.По много малко водица и то с чашка пие.Но не повече от 50 мл....на седмица Joy
Гледам вашите говорят ,ние още дума не казваме,само гласни звуци ,но колко силно крещиии Crazy
И друго нещо много ме вълнува,по колко спят бебоците ?
Аз ако го накарам два пъти на ден да дремне по половин - един час...това е  Tired

# 97
Данче, за печките не мога да споделя, т.к. сме с парно, но за всичко опасно (горещо, бодливо и т.п.) казвам Х-Х-Х-О! горещо / Х-Х-Х-О! боде и Карина вече знае, че не трябва да пипа. Но първия път аз съм й допряла ръчичката до парното с думите Х-Х-Х-О! горещо и тя повече не иска да го пипа. Не иска и да пипа елхата, защото я учех на един кактус, че боде Mr. Green
В тази връзка да споделя, че откакто започна да лази Ани ми е доста по-лесно, защото доста повече се заиграва, дано да не е някакво временно явление, иначе и тя пролази около Бъдни вечер! Вярно е че така и опасностите са повече, ама преди беше доста мрънлива и сега си поотдъхнах! В тази връзка и тя не харесва проходилката, ама за мен така даже е по-добре!
Карина се заиграваше сама 1-2 седмици, но напоследък не ме оставя и секунда - идва и ми се набира на крачола и започва да мрънка. Мисля, че проблема е, че вече иска да стои и да ходи, вместо да пълзи Mr. Green
Карина пие вода умерено, макс 50-100 мл на ден, друго не съм пробвала да й давам.
За спането - мина на 2 спанета през деня, от 15 минути до 2 часа могат да траят, различно и без система. Нощният сън е около 11 часа с много будения.

# 98
хехеее,за много години,моми4ета!Пожелавам на вси4ки нас и семействата ни много здраве,щастие ,любов и прекрасни мигове с нашите слън4ица Hug не мога да ви из4ета,толкова много сте изписали !
Ние в4ера се върнахме от Уелс.там бяхме на вила за 5 дена,беше страхотно и много красиво!Вилата беше  на 1 миля от град4е ,в което може да си напазаруваш ,разходиш и т.н..,напълно оборудвана  беше,много уютна  с камина и типи4ното  британско обзавеждане-не луксозно,но приятно и приветливо! Навън ,непосредсвено пред вилата имаше коне.Много 4ист въздух,малко по нависоко се пада тази местност ,където се намирахме,и имаше много красиви гледки и пейзажи.Ходихме и до Ирландско море ,на 7-8 мили се намираше от нас. Изкарахме 4удесно тези дни:)надявам се и при вси4ки вас  да е била незабравима Първа Нова Година на де4ицата!
ина4е Ивето беше абсолютната героиня-на вси4ки се смее,не й пре4еше силната музика,на Нова Година до 01.00  4аса беше с нас:))Спа спокойно  през вси4ките дни,даже доста пове4е,4истият въздух и на нея и оказа хубаво влияние Hugизобщо сме много доволни в това отношение  Hug
тази ве4ер ми вдигна малко температурка  37.8 ,но ина4е е весели4ка ,и предполагам е от зъбите,дадох и Калпол и дентокинд,ще я измеря след малко пак,но мсиля 4е я свалих.Тя тъкмо заспа  Hug
общо взето е това засега,днес цял ден оправям багажи,пера..,махнах коледната украса ..и въобще не съм се спряла:))отивам да по4ивам ве4е  Hug
целувки на вси4ки  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 01:21 от anni2002

# 99
  • Бургас
Моргееен !
Хъни-Бъни, ние не сме ходили на консултация от 7-ми месец. Имаме 1 Пентаксим и 1 Синфлорикс, които още не сме сложили. Ще видя как е положението и ще реша дали ще отидем и на 9-ия месец. Има много болни, не ми се иска да го заведа на консултацията при 10 чакащи и бухащи... Режима ни е следния:
7:00-7:30 Мляко- до 180мл.
10:00-10:30 Попара, каша, кисело мляко с бисквитки (от вчера) или едни варени топченца на плазмон - до 200гр. зависи какво е, като най-се тачат кашите  Mr. Green
13:00-13:30 Мляко 180мл.
17:00-17:30 Зеленчуково или месно пюре(пуйка или пиле) + малко плодово пюре или готов десерт-кремче- до около 240гр. , повече ме е страх да давам.
20:00-20:30 Мляко до 180мл.
Горе долу, това е  Peace Как ви се струва 3 пъти на ден мляко да давам, миля да сме така до годинка...  Rolling Eyes
Вода, започна пие през нощта. Иначе преди ако изпие 5 грама на ден, се радвах...
За прохождането, не бързам още. Той не пълзи, но продължава да се опитва да го прави. В паяка го слагам на няколко дни, за по 10-ина минути. Повечко си скача в бънджито. Simple Smile
Много обича да бърбори, постоянно си ги нарежда неговите си. Имитира патенцето, че прави па-па, но казва нещо средно между па и ба  Crazy Баба, казва и дада, но може и да не е съзнателно. Иначе ако го питаш къде е баба,дядо, мама, тати, лампичката, патето и други разни, ги показва с поглед и е много доволен. Ако пък не разбира за кое го питаш, винаги се оглежда и търси.  Разбира прости неща. Като "неее" и разни други. Абе доволна съм, защото много се занимавам все да го уча пък и на него му е много интересно. Ах, да! Дава цунка или нослето  Heart EyesМай и за друго щях да пиша, но забравих, пък и станало време за една дрямка и мрънка.
Биби, много добре сте си изкарали. Мястото е много красиво  Hug

# 100
За водата- дребка вода не пие,... нито грам... кара го на кърма, а и сок още не съм и давала. Не се притеснявам от това.... сина ми също беше така, започна да пие вода след като навърши 1 год.
За спането- спи два пъти на ден от 15мин- до 1ч и 30м, различно... в повечето случаи спи малко и докато тръгна да свърша нещо тя се буди.... но когато сме навън или с колата си поспива повечко разбира се.
Дребната казва думичките- мама, тата, бат., баба, деде, пап и айде.
За консултациите- не ходим редовно... остана ни да сложим хепатитната ваксина, която се надявам да сложим в понеделник. Но аз смених педиатъра на децата, че предишната беше много зле и водех децата на частно....пък да видим дано този път сме уцелили правилния човек.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 09:15 от Galeto.

# 101
  • София
Добрютро,
Хъни-Бъни, ние не сме от най-редовните ходим на около 40-45-50 дни. Когато ми скимне или когато трябва да ходя за нещо друго при педиатърката. Ще ходим сле 10-на дни, че в поредната стерилна урина на Цвети пак има бактерии. АМАН !!! Тя не ни прави забележки.
Леа яде по 5 пъти на ден.
7.30 - 8.00 - 150 мл мляко
10-10-30 - 100-120 попара, мляко, йогурт
13.00 - пюре 190 -220 гр (зависи каква е разфасовката) - зеленчуково или месно. Мисля след 10-на ни да дам риба.
16-16.30 - 180 мляко или каша с плодово пюре или плодов дует с извара (мисля да пробвам грис с АМ)
20-20.30 мляко 210 мл.
Към 19 сяда с нас на масата и й давам някакъв плод в цедката или броколи сварени или сиренце или б-та плазмон или хляб, ама минимални количества колкото да не гледа жално и да квичи.  Mr. Green
Данче, аз лично изпитвам ужас от печки, камини и т.н. опасни отоплителни уреди. може би защото цял живот съм била на парно, ама очите ти трябва да са на 6, а най-добре ако има възможност да си сложите климатик например. Не зная, веднъж братовчет ми се лепи на една печка в Рибарица като малък и оттогава откачам. Вярно е, че те разбират, ама аз не бих разчитала много на това. Поради тази причина и готварската печка ми е на остъклен балкон и няма да я вкарвам в бокса, докато не се осъзнаят всичките. Не, че съм се разготвила де. Embarassed Хубав ден, днес ще ходя при племенника да го намачччкамммм.  Crazy Crazy Crazy

# 102
Добро утро и от мен.
Ани снимките са доказателство че сте изкарали много добре.А тези коне много май са били любопитни Laughing
Нашия режим е :

5:30-6:00 - кърма
 8.00 - 8.30 -попара или каша
10- кърма
11.30 - 12:00- пюре - зеленчуково с жълтък(от тази година вече давам)или месно.
16-16.30 - каша,грис със настъргана ябълка (или плодово пюре),вчера направих царевично нишесте спечена тиква.
Към 19 вечеряме и той хапва хляб или бисквитка или плод.
Тази сутрин докато заведа баткото баща му му дал круша за закуска,та сега и попарата си изяде.

# 103
Хъни - Бъни ,аз си реших проблема с консултациите като се уговорих с докторката,щом е студено само да продиктувам по телефона кг и см на Мая,измерени вкъщи.Нямаме ваксини за слагане и не виждам смисъл да ходя.Но пък тази схема я предложи нашата педиатърка.Ако искаш,поговори с твоята. Peace

# 104
  • гр.София
ЗДРАВЕЙТЕ  bouquet

Днес Мила става на 9м.Да почнем с кафенце:

и бонбонки

Пък аз смятам да завърша с тъмна бира. cheers много я обичам пуста биричка

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ НА ГОЛЯЯЯЯМА ПАТЕРИЦА  party006

НА КОНСУЛТАЦИЯ ние ходим редовно с час.Не чакаме влизаме и веднага.

БИБИ,ЕВАЛА изтрепахте рибата.
Аз не съм купанясвала яко откакто забременях с Мила и вече е крайно време.

АНИ,радвам се че сте изкарали добре.ЧАКАМЕ СНИМКИ.   photo

МАРИНИ,съчувствам ти.Пиши какъв е резултата от секрета.
Мила и тя точи едни зелени от преди Коледа.Ще предложа да и вземат секрет че ми прилича на "буби"в носа.

ВОДА Мила не пие въобще все едно и даваш някаква гнусотия.Тя не е кърмена!
Аз се притеснявам и вече и давам сок или чайче на Хип.Пие ги малко но с лъжичка,от биберон категорично отказва.Така де биберона пуска мляко.Какви са тия гадости-вода,чай??? newsm78
Дори и купих нетечащо шише с дръжки на Нук.Тя си играе с него.

Лес ден от нас.

Общи условия

Активация на акаунт