Отговори
# 75
Момичета,някой знае ли колко е глобата,ако возиш бебе без столче в колата? Май ще ни се наложи пътуване на 180 км,а 4-местната ни кола е в ремонт и ...остава двуместната.
Мила, по-добре намерете друг вариант, бебе на предната седалка аз не бих возила за толкова дълго пътуване, не заради глобата, то Господ да ни пази, но....   Hug

Наде, Коки и с двете крачета стъпва доста навън, доки каза, че засега не е повод за притеснение и даже, че е дюстабан засега, но след като проходи се оправяло и че като проходи стабилно ще ни прати на ортопед за консултация   Hug но и ти пистай твоята докторка, ако реши, че е нужно се консултирайте с ортопед  Peace

При нас новото е, че Коки ползва гърнето по предназначение вече 3 дни, слагам го след сън сутрин и през деня, т.е. 3 пъти на ден и винаги се изпикава в него  Crazy Mr. Green не му е много ясно май защо му викам браво, но и това ще стане  Joy

Захранването - всеки си решава, имам познати, които на годинка даваха кюфтета и прясно мляко с какао Wink Crazy

А аз се чудя кога да давам попарата - моля за съвети  Thinking Hug Вече имаме някакъв режим, всяка сутрин ставане в 7.30-кърмене, 10.30 кърмене, спане до 11.30 , 12 пюре 100-120 грама, 14 кърмене, 15-17 спане, в 17 кърмене, 18 плод, каша, плодово пюре, 20 къпане, кърмене, спане:)
ако я давам сутрин 8.30-9 дали е добре  Crazy Wink
Опа, стана 10.30 отивам да папкаме  Hug

# 76

А аз се чудя кога да давам попарата - моля за съвети  Thinking Hug Вече имаме някакъв режим, всяка сутрин ставане в 7.30-кърмене, 10.30 кърмене, спане до 11.30 , 12 пюре 100-120 грама, 14 кърмене, 15-17 спане, в 17 кърмене, 18 плод, каша, плодово пюре, 20 къпане, кърмене, спане:)
ако я давам сутрин 8.30-9 дали е добре  Crazy Wink

Нашия режим е почти същия за през деня /само дето аз не спазвам точен час за кърменето/ и аз не съм въвела попара, но смятам също като теб да я давам към 9 часа. Peace

# 77
  • София
bibi - много яки снимки, чакам инфо за хотела. Hug

Галето, то всъщност не е хотел, а 6-7 къщи, разпръснати  на около 5-6 дка площ.
Като цяло съм доволна. Забележките ми са по повод това, чу уж имахме басейн , сауна и парна баня, а всъщност басейнът беше разкопан, защото течал. о.к. – случва се, ама по този повод и сауната и парната баня не бяха почистени и не ставаха за ползване. Другата забележка е, че на н.г. малко късно изнасяха яденетата т.е. можеш да си го поискаш и по-рано, ама като цяло времето беше разчетено като за купон, приключващ съм 5-6 сутринта, а с деца на по 5-6 г. това няма как да стане. Храната пък за сметка на това беше супер на ниво.
Заниманията за децата са игралната зала в едната от къщите (ние бяхме там), едни външни люлки, басейна (като проработи), джакузитата по стаите и търчане по поляните. Имат идеи и за доста други неща като забавления, ама още са проектни. Мястото на мен лично много ми хареса, може би лятото ще е още по хубаво. Готвачът им е страхотен – и като вкус ги докарва нещата и като визия (например едно от предястията на н.г. беше сърмичка, ама вързана с канапче като торбичка – просто и ефектно). Наблягат на натуралните неща – сок, домашна ракия, вино, сладка, картофи, както стана видно свинско  Mr. Green и т.н. Препоръчвам ябълковата пита, шкембе чорбата, домашните картофки със сирене, пържените им филии, цеденото кисело мляко със сладолед и сметана (уникално е), а за чийзкейкът им се носят легенди, ама ние не сварихме.
Супер тихо е, чисто, персоналът любезен, собственичката е голям пич (майка на три деца  Grinning)
Има барбекюта, още един битов ресторант, тенис на маса за големите, АТВ-та, въжени градини (аз не ги скивах, може би само през лятото).
Голям плюс е, че ресторантите са отдалечени от къщите и е доста тихо –едните купонясват, другите спят.
Като минус мога да спомена, че на някои им беше студено като пристигнахме, въпреки че парното беше на макс, но раздават духалки и радиатори за по-зиморничавите. В някои апартаменти има и камини.
Като цяло не намерихме друга, по-добра оферта за НГ, а аз търся от началото на септември. За нас + двете големи деца офертата беше 500 лв за 2 нощувки в апартамент, 2 закуски, празнична вечеря, занимания на децата от аниматори от 12 до 24 часа на 31.12., като от 18 до 24 часа имаше програма с игри, детско меню в отделна зала, подаръци за децат (хич не бяха евтини), Дядо Коледа, рисунки на лице, програма за дъртите от 20 до сутринта на 31.12. Подаръци (една двойка от компанията спечели уикенд), оркестър с жива музика на 01.01, безплатно греяно вино ... абе за почивка  с (пък и без) деца е суперско.
Ето и малко снимки, не от самия купон, а от мястото за да придобиете представа.

http://myrzelana.snimka.bg/bulgaria/k-s-romantika-s-kr-venik.561359.all

# 78
.......само дето аз не спазвам точен час за кърменето......

ами то и аз не спазвам точни часове, всичко е +- половин час, просто напоследък той си е като часовник  Mr. Green особено сутрин, направо ме кефи - точно в 7.30 е буден и чака цица, най-много да избърза или изостане с 1 минута - 7.29-7.31  Joy

Знам си аз, че като се похваля и нещо става, ето сега спа само половин час, а предните 10 дни по един час, и сега ми се хили от леглото  Crazy Twisted Evil

# 79
... кухнята не е чак след годинка ,мисля ,че от 10 месеца е по-закон.
Данче, разсмя ме рано сутрин с тази кухня по закон. Simple Smile  Hug Детските кухни са общински, затова във всеки град, че дори и в различните квартали на София има разлики.  Peace В Бургас примерно има 3 групи - според възрастта с различна степен на пасираност. В София е от 10 месеца наистина. Според мен няма проблем да се дава, стига да е сигурно, че детето приема без проблем прясно мляко и яйца. А някои от частните кухни предлагат и менюта за алергични деца /без мляко и яйца/ и може би е добре да се започне първо с тях. Аз прочетох днес много лоши скорошни отзиви за нашата държавна кухня, та ще взема да проуча чатните.  Peace
Относно прохождането - не се притеснявай, има време - моите наблюдения са, че колкото по-късно, толкова по-безаварийно. Simple Smile Племенникът ми беше в проходилка, проходи на 10 месеца, ама каква файда като нон-стоп беше с цицини по главата, изобщо не можеше да се пази. Дъщеря ми проходи на 1 г. 2 м. обаче никога не е падала лошо, да не говорим пък на главата си. Може и да се дължи на разликата момиче-момче. Wink
Мегана, и ние сме с вашия режим горе-долу. Според мен попарата можеш да даваш към 9- 10 ч. Аз лично засега няма да давам такова чудо, че то без сирене, ще е просто един натопен хляб и мисля просто да си гризка корички хляб и да суче мляко отделно. Peace

# 80
 Hug Прави сте! Ще се опитаме да отложим пътуването! Peace

# 81
Тини Мини ,хубаво щеше да е ако имаше законза записване на кухня LaughingТака де,не давам кухня и хич не съм запозната Laughing
Гледам доста от вас имат вече някакъв режим...ние още не можем .Кърмим се по всяко време ,поне 4 пъти на ден.Иначе сутрин попара или каша (ако е попара не повече от 6,7 лъжички поема),на обяд пюре (пак не цяло,около 150 гр) и вечер плод (или каша ,ако съм давала сутринта попара) Confused
НОщем се буди поне 5 ,6 пъти CrazyНо не за да яде ,а за да го гушкам Crazy
Засега долепеното до спалнята легло върши работа ,но таткото избяга.Много шум вдигаме през нощта.И все пак е по-удобно да си спи в леглото Rolling Eyes
Мами ,а как пазите пълзящите си бебета от всякакви отоплителни уреди newsm78

# 82
  • В сърцето на един мъж
Здравейте

ох по наваксах с четането  smile3529
Ние посрещнахме новата година с Венци, тати и малко гости, гледахме заря, не се изплаши хич дребното, после заспа към 1.30, ние ходихме на танци манци малко, ама си ми домъчня за него. Признавам си, ако искате ми се смейте Rolling Eyes
Сега ни предстои пак ходене до Банско и се чудя да си го вземем ли с нас, да го оставим ли за няколко дни newsm78 как ще издържа ужас. Sad
За ясла - при нас да са ни живи и здрави бабите дето помагат, така че мисля да не го записвам на ясла. Чак на градина. Поне това са ни плановете де, ама живота ще си покаже
За детската кухня
- на Ян Бибиян сме се записали от 10 месец навършен
За попарата - много я обича със сухарче , натрошена обикновена бисквита, био масалце и био сиранце. Яде я към 10 часа сутрин. Така, че меган@ мисля, че е добре да му я даваш в толкова Peace Иначе браво на Коки за гърнето Hug Ние ползваме гърнето вече повече от месец, за това време сигурно имаме един или два наакани памперса. Сега последно време даже като си свърши работата в гърнето и тръгва да се изправя сам и да става.
Режима ни е сутрин в 7 - мляко, 10 попара, 2 часа на обяд месно или зеленчуково пюре, 6 часа следобяд плодово пюре, каша или йогурт или плод с извара и 10 часа вечерта баня и мляко с бисквитка. 74 см сме още нямаме 10 кила.
Изправя се вече като се държи за мебелите, стъпва като го държа за ръчичките на цяло стъпало, пълзи много малко, да не кажа, че почти не може. Ясно казва мама, особено като иска да го гушна, в последно време доста се е привързал към мен, преди обичаше и в други хора, сега някой като го гушне и само ме търси с поглед и не издържа повече от 5 минути, а види ли ме, че излизам от стаята и става лудница #Crazy Проходилка нямаме, ама бънджито е на голяма почит.
Обича да гризе коричка хляб, мандаринка си смуче, опитва помалко от някои наши манджи, много пие вода, много обича навънка, като тръгнем да се прибираме и почва голямото мрънкане

ами май май това е от нас засега.
Сега ще се приготвяме за разходка.
Приятен ден на всички

# 83
megan@  Peace съгласна съм с теб. Синът ми почнах да го слагам в проходилката, когато беше на 9 мес, но доста рядко.... просто я ползвах за разнообразие. Не мисля че това е причината да проходи на 1г и 2м.... просто всяко дете е различно и се развива по различен начин..... но все пак във времето се изравняват и настигат. Той също не е падал лошо, а и честно казано ходещо бебе ooooh! ... на 9-10 месеца...дано ми го спести и дребка.
Малката ще почна да я слагам след една, две седмици в проходилката-но за малко.
За кухните- няма да я записвам, ще си и готвя аз.... така отгледах и баткото.
Аз от утре въвеждам сиренето.... и почвам с попарите...с чай или с кърма мисля да давам към 10часа. И аз със захранването не си давам много зор...все пак хапва меса-пуешко,пилешко и заешко.... като си мисля по нататък да въведа агнешко-телешко-риба(нещо се колебая и го отлагам за към края на 11мес). Жълтък- към 10мес, плодови пюрета давам всякакви(без малини,ягоди и цитруси), йогурти още не съм давала... мисля да е след като и въведа сиренето. Зеленчуци- останаха зеления боб и чушката за захранване.... Въпреки всичко основната и храна си остава кърмата, а другите храни за запознаване...Режимът ни е 6-7ч- кърма, към 9,30-10,30ч-кърма, 13-14 зеленчуково/месно пюре, 16,30-17,30ч- кисел, каша или др.20-21ч кърма (предполагам от зъбите понякога имаме +1,2 нощни кърмения).Количество на твърдата храна от 100 до 150 гр и след това кърмене.

# 84
  • София
Да ни е честита новата илядо девестотин ... кхъ-кхъ, две иляди и единайста година  Grinning Да ви донесе много здраве, късмет, хубави моменти и по-малко изнервящи ви хора около вас!
 Едва наваксвам с четенето, че Мишо вече не иска да стои сам, добре, че Дядо Коледа - Мраз ми донесе Kindle  Whistling, че поне набързо мога да прочета нещо, докато спи. Назад сме със захранването, не спи през деня, ама за сметка на това се буди през нощта по няколко пъти  Laughing Днес даже не искаше да спи в леглото си, а в мен. Отдавам го на зъби или някакви тревоги негови си, ама е доста кисел днес. Иначе имаме само 2 зъба, но добре хапе с тях  Wink
 Ох, гладен е, изчезвам! Дано пак да мога да влезя скоро
 Хубав ден ви желая!   bouquet

# 85
Здрвейте бандаа  Mr. Green
Как сте тази годинаа  -ние вече пълзим от вчера, то сигурно повечето знаете от ФБ  Crazy
По молба на tini-mini след малко ще публикувам кой зад кое цвете се крил и на кого е подарявал  Laughing
Не пиша , че не мога да ви изчета и уж искам да го направя и тогава да се включа адекватно ама не ми се получава денем, освен нощем  Whistling

# 86
За режима - при Карина е плаващ в рамките на половин-един час, но иначе твърд:
закуска 9:30-10 попара около и над 100 мл, понякога замествам с плод
обяд: 13 часа - зеленчуково пюренце с месо/жълтък или чисто. Ако е по-малко додавам плод за десерт за да стигне до 180 мл. Когато е вкусно, Карина пита за още. Ако не й харесва, най-много 120-30 мл да изяде и спира.
следобяд 15-16 часа - кърма
вечер: 18:30-19 часа каша или кисел до 200 мл ако й хареса, ако не, макс.150
в 19:30-20 сядаме всички на масата и Карина си дояжда с обща храна: къде сухарче си гризе, морков или картофче, баща й й дава морков от туршийката Crazy, аз пък й дадох малко ориз от капамата Mr. Greenпосле къпане към 20:30, туалет и дояждане на кърма. Ако е попреяла на вечеря, дори почти не суче.
През нощта 2-3-5 кърмения. А през деня колкото и твърда храна да е изяла, не иска да си дояжда с кърма.

Аз да попитам как са дечицата с приказването? Карина не млъква, като ако не срича, бръмчи, РРР-ка и т.н. Повтаря няколко неща, които значат нещо: мама, ам-ам, тата, баба (което е и бате, и топка, и бау-бау), па-па, което са повечето играчки, без куче, агуу си гука като заспива. Но е добра в звукоподражаването. Оняден се заигра с една пеперудка, плетена на една кука като играчка за елха и аз като и повторих няколко пъти "пеперудка", тя повтаря "утутка" Mr. Green

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 16:21 от Tanya

# 87
гледам вече доста от децата говорят и повтарят, а нашето магаренце не ще и не ще.... бърбори си ги неговите и се прави на разсеян като го карам да повтаря. има ли други като нас дето още не повтарят и не произнасят думички съзнателно???

# 88
Привет!

Данче за отоплителните уреди, позволи на Петьо да се парне леко няколко пъти и ще запомни, много са умни бебетата! Simple Smile Аз с Ани така направих, понеже ние се отопляваме с камина-печка, бях до нея и я оставих да я пипне няколко пъти лекичко оттогава я заобикаля, или някой път я поглежда, позачудва се и си отминава! Simple Smile
В тази връзка да споделя, че откакто започна да лази Ани ми е доста по-лесно, защото доста повече се заиграва, дано да не е някакво временно явление, иначе и тя пролази около Бъдни вечер! Вярно е че така и опасностите са повече, ама преди беше доста мрънлива и сега си поотдъхнах! В тази връзка и тя не харесва проходилката, ама за мен така даже е по-добре!
За храненето за мен най-важното е да не се дават боклуците от магазините: вафли, зрънчовци, чипсове, шоколади и захарта изобщо и да се отлагат за колкото се може по-късно, иначе и аз този път съм по-смела отколкото с каката.
В тази връзка правих ето тезибебшки бисквитки и се харесаха, даже и на каката, но на нея и добавих и малко захар, всъщност пропуснах да уточня, че аз ги направих с ябълка и ползвах пълнозърнесто брашно, тъй като не ми остава време да си смеля брашно от елда!

Биби, много сте симпатични с мъжо!

# 89
Нищо не казвате за консултациите newsm78да разбирам ,че всички си ходите по график.
При нашата ЛЛ е митинг малки, стари....болни та се чудех ако се пропусне какво се случва newsm78.
За захранването - има ли като нас дето ядат само по 50 - 60 гр....всичко друго е кърма.Не иска повече и това си е.Как да го мъча не знам Sad

Общи условия

Активация на акаунт