Отговори
# 120
Иве, много ми стана мъчно:( какви са тези социални, уж да разчиташ да помогнат, а то обратното става  ooooh! то вече какво ли би ни учудило в таз държава, егати  Tired Дано се погодите с майка ти за известно време, а Ники да се окопити и да се оправят нещата  Hug Прегръдки от мен!!!!!!

А какво казва психиатърът на Ники, сега отново прочетох поста ти и.... лошо е това, че ви посяга  Hug

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 18:23 от megan@

# 121
Иветааа, няма ли край?! Искрено се надявам Ники да се осъзнае навреме и да не са трайни пораженията върху психиката му. Според мен спасение би било, ако можеше да смените тримата изцяло обстановката, направо в нов град и нова среда за Ники.
vili_nik, ние днес само успяхме да подадем молба, но поради неизрядните ни бурканчета, не знам дали реално сме записани. Иначе, разбрах, че в нашия квартал редът е друг: идва жена всеки първи и трети петък от месеца и продава купони. Но все още не съм съвсем наясно с цялата процедура. Чувала съм, че в някои квартали напливът за детска кухня наподобява този за детските градини.

# 122
  • София
Вили_Ник за София ли иде реч? Е..си простотията. При нас всичко е в компютър. Миналия месец занесох амбалажа и молбата. След 20.01 трябва да отида да си взема купоните за февруари от 9 до 11 часа в кухнята майка и да си платя. От 01,03 от пункта при нас ` рЪнЪтЪ всеки ден от 12 до 13 часа с 3 оборотни буркана т.е. празно за пълно.
Иветке, не зная какво да кажа. .... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Не можем да помогнем много, но поне морално сме с теб и ако трябват още парички ще ти съберем кой, каквото може   Hug Hug Hug

# 123
Биби става дума  за София, кв. Гео Милев . А къде е тази кухня- майка? Дали е наблизо при нас/ нали сме при една педиатърка/?
Казаха, че сега ще минат и те през компютър, но не знаят кога ще им инсталират системата- можело и януари да стане, но може и февруари.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 18:39 от vili_nik

# 124
  • София
Не. Ние сме в Дружба. Кухнята- майка при нас е до социалните грижи до бл.40, а нашият раздавателен пункт е до 108-мо СОУ.
Като казах СОУ - записах децата в кварталното училище при един церберррр. Още ще поумувам и за друго у-ще, ама май с това бебе до 4-ти клас ще сме в квартала, пък и даскалицата била сериозна, авторитетна и взискателна. Да видим  Rolling Eyes.

# 125
Звездичка мерси за отговора за количеството пюре HugТи какво даваш...педагогически ли храниш?
Не ще зеленчуци това дете Sick как ли не го мъча.Принуждавам се да давам бъркочи като броколи с тиква Sick, тиквичка с тиква демек да има нещо благичко в манжурката.Ужас като стисне тая уста.
След обяд си изяде кашата с плод, но на обяд за зеленчука е някаква мъка голяма.Ако ме видите как се правя на маймуна hahaha
Зеленчук яде не повече от 50 гр, плод или каша с плод стига до 100 гр.
Чаша с накрайник давам от вече месец.Давам ама не пие.Чешим зъбите с нея и ревем когато мама дръпне чашата.Мъчат ни горните зъби.Пак заедно като долните и голям рев голяма мрънкане.
Вече нямам гръб от носене.
Момичета особенно Биби(все подробно обясвяма за ОДЗ-та) - просветлете ме моля за класирането в ОДЗ.
В системата пише, че отключват за класиране на 14 януари.Ние участваме ли в това класиране, трябва ли да посочваме ОДЗ по желания newsm78, ако ги класират сега трябва да тръгнат така ли и от кога newsm78.В момента в профилите ни излиза, че сме извън възраст за класиране.....и за ясла ли сме извън възрастта
Въобще как стои въпроса с предстоящото класиране Praynig
Малко объркано стана ама хич не ми е ясно..................

# 126
Ивета,не знам какво да кажа...само трябва да вярвша ако още можеш.Може би някой ден всичко ще е наред Cry
МОмичета,някой знае ли нещо за Глори бг?Няма я от доста време ,дано да са добре с Алекс Praynig

# 127
Иветкааа.... не знам какво да кажа... ужасно е! Особено като нямаш подкрепа дори от майка ти... Прегръщам те и ще се моля за вас! Дано тази година е по-добра и дано Ники скоро си е пак с вас!  Hug Praynig Hug

marini, на вас още от сега ли ви искат буркани? Аз записах Елия още миналата година, но нищо не ни казаха за буркани. При нас е от 10 месеца, т.е. от около 11 Февруари би трябвало да мога да вземам.

Данче, Елия спи през деня 2 пъти за около час-два. Зависи дали спи на тихо и дали е гушната до мама - следобед си лягаме двенките на спалнята и тогава и по 3 часа може да спи...  Hug

# 128
Да, zar4e, от сега, иначе няма записване. Сега ни чакат да занесем чистите бурканчета+60те капачки и тогава ще придвижат молбата. Confused
Хъни-Бъни, не съм bibi, но: класирането сега е текущо и е за по-големите деца; местата за нашите ще бъдат обявени на 28.02. и тогава ще може вече да се добавят ОДЗта. Заради това излиза и че са в извънградинска възраст бебоците ни. Детето тръгва през септември, независимо че класирането ще бъде на 30.04.
vili_nik, ето списък на кухните.

# 129
Marini благодаря ти, но този списък май не е актуален. Район Слатина и околноста/ без Дружба и Младост/ ги няма. Както и да е, явно ще си чакаме и това е! Гадно е ,че в едни квартали на София няма проблем- отиваш записваш се и взимаш веднага, а в други чакаш месеци/ако изобщо се класираш/

# 130
Добро Утро от нас!!!Днес имам троен повод за черпене  bigdance2
Рая днес става на 9 месеца, а таткото и бабата са именици!!!Да са ми живи и здрави всички и много да ме слушкат Mr. Green
Честито и на всички останали бебчета, които днес имат месечинки...като Петьо на Данчето!
Весел празник на всички именици!
Да се похваля, че снощи направих за изненада тортата Таралеж и ми се получи от първия път...дето не ме бива много в тези работи  chefПосле ще я снимам и ще кача снимки във фейсбука
Целувки и хубав и много усмихнат ден от нас Hug

# 131
Честит празник на всички именници.Emyly81 - честит троен празник миличка, да са ти живи и здрави. Да нацелуваш Рая от нас. Данче - честит двоен празник и на теб миличка.   bouquet

За ОДЗ- сегашното класиране не е за нас.... на 28,02 ще обявят свободните места в ОДЗ-тата за нашия набор, от тази дата се обявяват свободните места за І ясленска група-родени 2010(това е за нашия набор). След това си харесваш градини, регистрираш се в системата и кандидатстваш в желания ред. Искам да уточня че не всички ОДЗ имат І ясленска... а започват да приемат направо от ІІ ясленска.... което ще рече- че в тези градини ще се кандидатства догодина.... те ще са с 0 прием за нашия набор за тази година. Първоначалното класиране ще се извърши на 30 април и ако детето ти бъде прието трябва да го запишеш в двуседмичен срок, иначе губиш мястото..... като е желателно за изследванията и нужните документи да се обадиш в яслата....Приетите деца тръгват на ясла по принцип от 1 септември, като се правят и нужните изследвания.  
Критериите за оценяване са тук като за първо желание за ОДЗ получаваш 3т, за второ 2т и за трето 1т.
ЦДГ- приемат деца навършващи 3 год(тази година ще е за набор 2008).... ако има кой да гледа детенце до тогава, но и шанса тогава е по-голям.
Само да завърша с това че купона е пълееен.... със сина ми кандидатствах през системата..... колко нерви изхабих.... но за малката не се притеснявам... щом баткото ни е вътре, ще ни дадът малко предимство, което ще е достатъчно да приемат и дребната, разбира се ако не променят нещо в регламента. Rolling Eyes Аз мисля да кандидатствам догодина... то и в нашето ОДЗ приемат от ІІ ясленска.

Иветка  Hug , не ти е лесно миличка, сигурна съм че нещата ще се оправят... само трябва да си силна и да гледаш напред.

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 09:40 от Galeto.

# 132
Иветка не знам и аз какво да ти кажа.................едно знам със сигурност,че живота е колело и че след лошите моменти винаги идват добри................за Ники мога да ти кажа /това е мое мнение от личен опит/.......по-добре го остави да поживее малко при татко му,като не спирай да го търсиш и показваш любовта си и рано или късно ще прецени къде е истината..........ако се отдалечиш много от него ще го маниполират и ще му промият мозъка.............не бива и да го "отвличаш" в друг град ,защото така няма да има възможност да прецени дали наистина баща му е добрия,а ще го поставиш в ситуация без избор и тогава тати ще е "спасител:...........така де се каже...........опитай се да не се разтройваш много,защото Ники не е виновен и рано или късно ще бъде до теб....сега силите ти трябват за Марк,защото той е беззащитен и трябва да се съхраниш за момента ,в който Ники ще се колебае и ще трябва да се бориш с оня олигофрен................трябва да вярваш и да не се предаваш...............и непременно да мечтаеш,колкото и абсурдно да звучи-никой не може да промени мислите ти,а те командват парада..............
с каквото можем ще помагаме и Бог да е с теб

# 133
  • последна надежда
Джули  Hug
Ще се вслушам във всяка твоя дума. Надежди и мечти имам. Вяра в мен и децата също.
Меган Ники още няма официална диагноза. Психоложката каза  че е добър, но много лесно и бързо превключва и отключва агресия. Няма средно положение. Детските психолог и психиатър ще работят в екип. Не са сигурни дали ще могат да  въздействат, но ще направят всичко по силите си.

Аз имах медицински и можех да повдигна още няколко дела по закона за домашното насилие, но всичко това щеше да влоши състоянието на Ники много.

Иначе с Марк сме добре. Гледам напред.

# 134
Данче, Честит Имен Ден, миличка! Да си здрава и все така усмихната! Много радости с малкия-пораснал човек!  Hug
Честит троен празник на Emily81! Kak ме изкушаваш с тези вкусотийки... мммм...

Общи условия

Активация на акаунт