Отговори
# 645
Ани, много се радвам, че сте си прекарали толкова добре!

Фрох, честита месечинка!

Соня, овесените ядки са най-обикновенни от магазина, ако вземеш финни овесени ядки и детенцето ти яде и малко по-едри парченца можеш да си спестиш и пасирането!

Фрох, много хубава идея и за макаронките, ще потърся и аз такива. Данче да ти дам и аз някои идеи, че аз вече се специализирах в правенето на бебешки бисквити, а и малчо ги харесва. Правя ги с някакъм плод: сварена тиква, банан, ябълка, добавям финни овесени ядки или някакви други и малко брашно с бакпулвер за омесване, печа ги на хартия за печене, може да се добави и масло и жълтък по желание, ако станат по твърди могат да се омекотят като се намокрят с малко вода. Правих и едни зеленчукови, сварих царевично нишесте и добавих замразени зеленчуци, че с тях става най-бързо, после го изсипах във формички и го изпекох на водна баня и стана нещо като желирано, преди изпичането може да се добави и мазнина. Аз постоянно  измислям разни такива работи, удобни за хващане, че Ани добре си хапва, но иска все нещо ново да и измислям, че и омръзва като яде нещо по-дълго време!

Тини-мини, по-скоро да се оправяте, наистина са странни тези боледувания на Ники и аз си мисля, че имат принос ваксините за всичко това!

J_M_M, и ние откакто е започнала зимата не сме пропуснали нито едни ден да сме навън!

# 646
  • В сърцето на един мъж
EliMeli - ние бяхме с тежко разстройство. И аз и малкия. Малкия 4 дена му давах ентерол на прах - продължаваше да си изкарва вода, после ни включиха хидрасек и лечебна хумана малко по-добре беше положението, накрая ни включиха и инфант + на прах - дадох му два пъти и се оправи за един ден. Аз се оправих с диета. Много беше тежко положението - вземи мерки от рано. После пипнахме и другия вирус с температура. Оправихме се с панадол, оцетени чорапи, насапунисани чорапи, калциум лактана и осциокопциум.

И ние излизахме днес. Виждам някои мами изкарват малките доста облечени а без одеалца отгоре в количките. Вие как правите newsm78

Ани Браво!!! Това е то - първият рожден ден трябва да е незабравим!!!! Целувки на малката
froh - да ти е жива и здрава малката!!!!! Много много да се радвате и обичате!!!!!

# 647
EliMeli  За разстройството давах на малкия предимно картоф, морков, каша, запичащи храни и отделно прахчета хидрасек, но по 1 на ден.
didi666 И аз извеждах понякога малкия без завивка, но като е много студено ми се струва по-добре да се наметне с нещо, защото друго си е да има одеалце, по-топличко си е.
Иначе и аз напоследък /откакто беше болен/ не извеждам малкия, а преди не пропускахме.Смятам след някой друг ден пак да подновим разходките.
Звездичка Моля те, дай по-точна рецепта за сладките, че много ме заинтригува, може и на лични.

# 648
Здравейте Wink Нямах достъп до компютър тези дни и за това сега бързам да честитя рожденичките с малко закъснение Flutter
Честит Първи Рожден Ден, на нашето малко и сладко талисманче Ивет. Да бъде палаво и много весело дете. Да радва много мама и тати. Ани, миналата година 2 седмици по- късно, когато прочетох ,че си имаме първо бебе във Априлската ни темичка, плаках от радост. Много се вълнувах Heart Eyes

J_M_M Честит Рожден Ден и на теб

Мили Ванили, много тъжно ми стана като проучетох Cry Да не дава Господ на никой такова нещастие. Много си мислих тия дни за малката душичка. Аз съм била болна от менингит- бебе на 5 дена. Само аз и още едно бебе сме оцелели от общо 7. Бъди до приятелката си и я подкрепяй Cry

Сега се връщам да ви изчета

# 649
ЕлиМели и аз да се включа за разстройството. На Алекс, а и на Коко съм борила с лечебна Хумана! Последния път на Алекс и беше мнооого зле и Коко се зарази не знам как и изкарваше водичка. И на двамата давах Хуманата и се оправи. Алекс преди това я насилвах и с ентерола, но нямаше ефект Sad

Доколкото знам при сериозно разстройство се спира твърдата храна при кърмачетата както ти си направила  newsm78 Чувала съм че чай от джодън много помага, ама за бебета дали е подходящ  newsm78 А оризова вода? Много е опасно това за бебетата, мен винаги ме е било страх  Sad

# 650
Ех, дано скоро се оправят болните дечица...

Нашето семейство също не го подмина грипа. Майка ми и баща ми си го прехвърлиха и сега единия с гнойна ангина, другия с бронхит още. Мама си използва грипната ваканция по предназначение (нали е учителка).

Ние също сме от излизащите. Вчера Сузи дори поспа един час навън, на слънце. Докато майка й пиеше греяно вино и мяташе снежни топки Grinning
Точно преди да излезем баща й ми се обади и ми каза да се обличаме много добре, че било кучи студ... а инак съм го гонила него с шала преди да излезе... Та навличам Сузуки като зелка и то се оказа само -1.
Как процедирате вие с дрешолята - досега излизахме като я обличах с чорапогащник, 2 слоя памучни дрешки, един полар и космонафт - без чувал отгоре. Днес и вчера обаче е пълен комплект с чувалче, че и още една блузка - стои като препарирана, да ти стане жал и вижда само пред себе си, защото като се обърнe и шапката и застава пред очите Grinning

Да се включа с бисквитките. Аз правя ей тия: http://vkuhniata.wordpress.com/2010/05/27/gluten-free-sugar-free-cookies/ Стават и за подправяне на попара, и за кисело мляко... кльопа си ги както се казва Grinning Стана ми интересно за зеленчуковите бисквитки на Звездичка, ако може да сподели на всеослушание.

Данчето - можеш да му даваш и грах, зелен фасул - смяла съм се с глас докато гледах Сузи как съсредоточено с два пръста умело хваща грахчетата.

Хубава вечер!

# 651
Честита месечинка на Алина  bouquet
Аз да се оплача ,че вече имам цикъл ConfusedНе ме боли нищо ,но все пак последният ми цикъл беше на 1 юли 2009 ...отвикнала съм и ми е кофти,край на безгрижието Tired Сигурно съм качила и онзи килограм ,който цяла седмица свалям.Спрях сладкото ,хляба и газираното.Дано да отслабна малко ,че не се понасям.Наличието на цикъл не пречи на Петьо да суче,не прави разлика и слава Богу иначе не знам с какво трябва да го храня Praynig
Някой давал ли е от тези турски бисквити Ети мисля ,че бяха.Много вкусни ми се виждат на мен ,но не ми вдъхват доверие нещо newsm78
Ние пак сме със сополи,явно ще си ни мъчат тези зъби до 2 годишна възраст ooooh!
Не знам вие как излизате в това време ,но на мен ми е студено ,за детето не знам Crossing Arms
Няма да студувам заради него  Crossing ArmsА и той спи точно когато е най-подходящото време за излизане,утре го дават към 5 градуса ,може да се прежаля и да излезем за един час поне Tired

# 652
За излизането...
Много ми е кофти, но ние почти не излизаме Sad Караме само на проветряване и отворени прозорци Sad

С Алекс бяхме постоянно навън! По цял ден в снега и не съм имала проблеми. Малкия обаче  ooooh! Много е кекав и няма каляване. Не знам защо така. Трябва дори в нас да е с чорапогащник иначе тръгват сополите, почва да диша тежко и хайде за нула време и гърдите засвирват. Миналата седмица беше толкова топло, единия ден бяхме 4 часа навън, малкия напечен от слънцето, а аз почти по къс ръкав. Прибрахме се и започна да подкашля веднага и лека полека стигнахме до Вентолина Sad

Едно време ми беше странно като казваха майки около мен, че не излизат, че детето много бледува, а аз клатех глава и си виках "ми извеждай го ще се кали". Е сега съм от тези, които не излизат и разбирам, че си зависи от детето!

# 653
ЗДравейте за излизането навън гледам и аз да я изведа навън поне за 15 -20 минути не изкарвам количката а излизаме на ръце  защото количката ни не върви много добре по снега.Обличам я така отдолу с боди с дълъг ръкав отгоре блузка но не много дебела понякога когато е много студено някакво горнище над блузката с чорапогащник с панталонче и отгоре с космонафта. Ако е по топло само с яке .
Данче за бисквитите "Ети "дадох такава но тя я разтроши и не мога да кажа че е яла изядохме ги с каката , но съм давала на същата фирма сухари и бяха много хубави .

# 654
  • Варна
Ани, ЧРД на Ивето със закъснение. Пожелавам й да е жива и здрава и много лъчезарна. И аз си спомням ясно как се притеснявахме за теб, защото не пишеше доста време. Молехме се да не е станало нещо лошо. И сега да ти споделя нещо - нощта преди да ни кажеш, че си станала мама сънувах, че ми изтичат водите по никое време и ред други гадни неща заради това. Сънят ми беше много реален и сутринта като се събудих много плаках все едно нещо много гадно е станало или ще се случи. Влязох да прегледам форума, прочетох новината и си отдъхнах, че лошото вече се е случило и слава Богу с добър край, а не че сега предстои.  Hug Hug Hug

Аз Страшко го обличам за навън с боди с къс ръкав, анцуг, чорапки, терлички, яке и шапка. Завивам го с одеяло и слагам покривалото на количката. И е много горещ, чак се притеснявам, че му е жега с одеялото, ама не смея да го махам. Иначе един път си беше събул терлика и чорапа и съм го разхождала с гол крак (под одеялото де) и когато го извадих от количката крачето му беше топло, така че си е добре детето.  Peace А мойто педи отдавна ме предупреди, че ръцете, бузките, нослето изобщо не са ориентир дали му е студено не бебето.  Peace

Мили_ванили, направо изтръпнах като прочетох. Аз също като Зарче съм погребала и брат, и баща и това е най-големият ми страх. Само за това се моля да сме живи и здрави другото сами ще си го направим. Стоях и гледах майка си как изживява смъртта на детето си. Няма такъв кошмар! Най-ужасното нещо е това. Да пази Господ!

# 655
Ето ме отново днес беше сравнително "топло" моето момче отново скитосва из квартала  Mr. Green.Към обяд срещнахме само двама младежи около 1,5 г с шейни.Останалите деца къде са не знам,явно са си взели кухнята и са ги прибрали защото друг ден е доста оживено по това време.или изобщо не са го извели.
Георги го обличам с боди,чорапогащник,поларен панталон ,блуза,поларено яке с качулка(защото иначе си смъква шапката ,а така я затискам и няма мърдане) и отгоре гащеризон одеало имам в чантата и го завивам ако заспи.Ако духа и дъждобран слагам.
Обаче не съм сигурна от понеделник как ще го извеждам в 8 сутринта дали да не сложа и едно олекотено одеало в количката ,мъжа ми заминава в командировка и аз оставам с двамата малки мъже.Ако е много студено (под - 10 например ) може и да пропуснем градината ,тогава не ми се мисли какво ме чака.
Незная за вашите деца как е ама моето реве че е в къщи дори и в събота иска да е там.
данчето с трабантчето добре те разбирам,аз вече съм в очакване цялата съм се изринала като някой пубер и ям като за последно(то добре че не ми се лепи ).
EliMeli както и другите са писали хидрасек и лечебна хумана ,малкия с това се оправи лятото.
Само на мен ли ми се губи Ивета ?Май от както се премести не е писала.

# 656
Здравейте мами, докато седна да чета и да пиша и тя темата ще стигне края.
ИВЕТ честит 1-ви рожден ден,бъди жива и здрава,много усмихната и дано първото ни бебе бъде винаги първо и в живота,Ани бъдете много щасливи цялото семейство и аз като една многодетна майка да ви пожелая скоро едно братче на Ивето  smile3522
Честити рожденни дни:JMM,Zlatomira,както и на всички които са имали поводи да черпят-да не пропусня някой Wink
честита месечинка на АЛИНА,както и голямо браво на Борис-мъж ни повече редиците на ходещите,дано се хване за нещо хубаво на прощъпулката
набързо по темите от послените страници:
Мили Ванили-само ще ти кажа да бъдеш винаги до майката на детенцето(мир на душата му) и да говорите,защото затварянето в себе си е по-лошо.
От както ядем пората към 9-9,30 се чудех с какво ще я редувам и реших да взема и аз от кус-куса на Плазмон мин.седмица-Ралина толкова се погнуси,че си повърна и попарата,а др. две лека полека го хапват,даже Стеф си го яде,сякаш само това е яла до сега.Иначе и аз се чудя за кисело мляко,но още не съм дала.Иначе за около седмица вечер им слагах в млякото бисквитки на Плазмон,но педито каза,че е рано за тях,били се давали към годинката,а аз им ги давах преди 2 месеца.За разходките- и аз гледам да поизлизаме,че то в къщи става лудница,а и е нене гаранция,че в нас няма да се разболеем,а и навън си спят много повече.
ELiMeli-ние скоро имахме разстройство,и аз давах ориз,оризова каша,сок от морков,чай от шипки ,лечебна хумана и прахчета ЕНтерол,но честно казано незнам от кое ни помина,но за съжаления ни остана подсеченото дупе и сега мажа с какво ли не,а и тоя крем който си го ползвам до сега,не успяха да ми го приготвят,че нали няма вит.Д,а в състава му го има.Дано скоро и мине,че милата мио Стеф сама се чеши,толкова я сърби.
Болните да се оправят,то незнам как да се пази човек,но тука гледам да им давам витамини и разни хомеопатии,аз също взимам,че положението става страшно.
Охх оставям писането,че вече нямам сила,а и тия дне нещо мног се будим нощем и не се нсапивам добре.Лека нощ

# 657
Привет ,моми4ета  Hug Hug Hug и тази ве4ер успях да се вместя пред компютъра Simple Smileаз само из4аквам вси4ки да си легнат(нали имаме гости)и съм на компютъра да ви 4ета  Hug
искам пак да благодаря на вси4ки ,които са ни 4еститили и днес!
Гале,направо ме просълзи,мила  Hug слава Богу,вси4ко е наред и оставям все по назад притеснителните моменти и сега гледам максимално да се наслаждавам на прекрасната ни дъщери4ка! Hug та в този ред на мисли.. милена 66   Hug,благодаря за пожеланието:))),но мисля 4е е рано сега за брат4е или сестри4е на Ивет  Mr. GreenКой знае ,може би след няколко години  Hug живот и здраве,разбира се ! Hug
май В БГ е много студено сега времето..и колко болни4ки има,гледайте да се пазите,дано и времето се пооправи!Тук пък е толкова меко и влажно тези дни ..
и така,общо взето ве това  засега-изкарахме 1-ят Рожден ден на Ивет,държат ни емоциите все още:))ка4их снимки във Фейсбук,ще ка4а няколко и тук ,но понеже не знам как ги правите да излизат целите снимки тук,ги слагам така:))Ако някой може  да ги направи...преди Биби ги беше оправила на някой,но не се сещам  на коя мама..Simple Smile

много целувки а вси4ки и лека нощ! Hug
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=174847502558253&set=a … 0.100000990126407

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=174851215891215&set=a … 0.100000990126407

http://www.facebook.com/profile.php?cropsuccess&id=100000990 … d=100000990126407
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=174851649224505&set=a … 0.100000990126407
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=174852649224405&set=a … 0.100000990126407

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 01:27 от anni2002

# 658
  • София
Хай банда,
тази сутрин съм леко рошава, щото нещо влязох в застой с диетата. засега минус 5.5. кг. има още мнооооооого. За капак и леа се събуди в 3.5 часа рева, пи вода, пак рева та и дадохме малко АМ и заспа.
Ани, супер сте !
Завиждам ви за ентусиазма да правите бисквити и други неща за бебетата. Леа кара на конфекция. Много рядко й  готвя Embarassed, ако свеки донесе нещо еко от селото на нейната свеки. Grinning Вчера пекох тиква и за двете ни и след обяд яде пасирана тиква с АМ и малко пюре от кайсия.
Вчера спа сутринта, спа нъван и сл. обяд хич не иска, ама я оставих в стаята й сама. Влизам след 40 мин - събула чувала ( с 6 тик-так копчета е и цип), събула ританките седи чисто боса и насрана до ушите и гледа през една дупка на повивачката, ама от дупката се виждат само 8 пръста и един нос. Да се смея ли да плача ли. И нощем се мята из кошарата като риба на сухо и се вади то чувалите. Как ще спи не зная. Дано е период.
Много ги навличате тез деца (за моите критерии). Вчера на -10 Леа беше с боди с дълъг ръкав, блузка (памучна, неватирана) с дълъг ръкав, чорапогащник и космонавт (ако не е космонавт ще е пак подобно, ама с торба отдолу) и завита с тънко, памучно одеало. Ако е по-топло т.е. около нулата махам блузата и само по боди и космонавт. Като я изкарам от количката е топла. Време е вече да се каляват тези деца. Скромният ми опит показва, че това е най-доброто оръжие срещу болестите. Леа ако не излезе за 1 ден ще перколяса, ще мърнка и ще ни вдигне на балон. Crazy
Нещо ми се избистря идеята да живеем в къща.... ама да видим. Мъжът ми е много щастлив,че почвам да кандисвам.  Предупредих го, че докато я вдигнем може и да иска да се разведе с мен като се знам каква съм. Whistling Whistling Whistling

# 659
  • Бургас
Добро утро!
Да се отчета набързо, че едва си седя на д-то  Blush Вчера видях в "Метро" един чай "Инхуа" и си викам, абе познато ми е нещо, ще си го взема, че май беше за отслабване  Joy Прибрахме се, аз супер ентусиазира си го приготвих както пише, 3-5 грама се запарват дъра-бъра и теших 5 гр. да сложа, че да ми действа  Flutter ОТРОВА, ама голяма отрова...викам си такъв ще си е явно, просто гаден и изпих 5-6 големи гълтока, че да не усещам вкуса много. Повече не успях, ама на всеки ще е трудно да го пие  Joy Събуждам се в 4:30 със адско къркорене в корема, чак ме заболяваше... И сега няма да ви казвам за какво става въпрос. Мъжа ми си направи и той сутринта да го опита, и си запари 2 гр. , а чая му- вкусен. Май май, много прекалих с дозата и сега  Toilet
Аз обличам Янито така: боди с дълъг или къс ръкав (според времето), отгоре тънка памучна блузка, яке. Отдолу чорапогащник (когато е много студено), долничка. И целия го пъхам в чувала на количката, без одеалце, ама и той е чувала е... Преди му слагах космонавт, ама нещо не му е много удобно на детето и не му слагам сега.
Биби и аз понякога имам застой (не ми гледай лентичката, това е от скоро, преди да я сложа, съм свалила 15 кг.  Mr. Green ). Може на мерки да си слабееш, после се отразява и на кантара Simple Smile  Гледах по "Модерно" за кавитацията и си записах час за днес, но преди малко се обадих и си отмених часа. Реших първо да отслабна колкото мога, после да отида. Някоя от вас чувала ли е за това "чудо"? Гарантират от 4 процедури минимум 8 см.  Rolling Eyes
АЙде стига съм писала, че направо е трудно за четене,а и имам работа  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт