Отговори
# 615
Мили Ванили...не знам какво да кажа,наистина Rolling EyesБъди до нея ,нищо друго не ти остава.Просто не мога да си представя какво преживяват тези хора .Да почива в мир малкото слънчице cry
Като чета вашите деца как ядат и започвам да се притеснявам много Confused
Ние по прунуда минахме на съвсем твърда храна - моркови,картофи,месо....всичко ,което може да се яде с ръце.Не че е лошо де,но все пак си иска нерви ,всичко омазва и не знам ял ли е ,не е ли ял TiredЛъжица отказва категорично TiredПетият зъб изби вече ,гледам ,че боцка.Дано да избива и другия и да видя и аз бял ден ,че то е мрънкане ,рев,рев....нищо не иска Sad
Ани,миличка....толкова добре си спомням как се тревожехме всички ,как се чудехме защо те няма ,но никоя от нас не смееше да изрече на глас мислите си...Честита първа годинка на Ивет  bouquetДано някой ден да разбере колко е специална не само за мама и тати ,а и за всички нас  bouquet

# 616
  • Sofia
ЧРД на малката Ивет!!!  Hug Hug Hug

# 617
  • Sofia
Ани, жива и здрава да е малката принцеса! Пожелавам й цялото щастие на света и още толкова! Само хубави неща да й се случват и много да ви радва!

Живе, и на теб желая щастие, любов и късмет!

Мили Ванили наистина думите в такъв момент са излишни. Бъди до приятелката си, дори и само за да има на чие рамо да поплаче.
В този ред на мисли се сетих ,че bibi беше дала телефоните на няколко болници, но нещо не мога да ги намеря в комп-а си. Ако някой се сеща линк-а, може ли да ми го пусне. Мерси!

# 618
Здравейте милички, напоследък нещо хич ме нямаше с времето.

Сега минавам набързо да поздравя малката сладка Ивет за първия й рожден ден

Ани да ви е жива и здрава, да расте все така усмихната и лъчезарна.Желаем й едно безгрижно детство изпълнено с много верни приятели!!!Целувки на малката рожденичка.

Връщам се да ви изчета, до скоро  Hug

# 619
  • София
Здравейте, момичета!

Най-накрая да успея и аз да седна пред компа за по-дълго време, че то януари почна да преваля, а аз още не съм си казала новогодишните пожелания  Embarassed
Нека тази година бъде по-здрава, по-добра, благодатна и щастлива за всички вас и любимите ви хора!

На талисманчето ни Ивет и мама Ани изпращам много  newsm51
Да са ни живи и здрави и много, много щастливи заедно!

Ей, как се изтъркаля тази една година! Сякаш беше вчера, когато развълнувано разказвах на мъжа ми, че в групата ни вече си имаме бебе - ПЪРВОТО Grinning

J M M, Честит Рожден Ден ! Пожелавам ти много здраве, любов и късмет!

Ние, да чукам на дърво, сме добре. Алина расте, смее се и веднага след това плаче, след секунда - отново смях. Хитрее, все повече вири овенските си рога и вече се очертават някои ръбатости на характера. Започна да се храни вече с голям апетит, като фаворит от последните дни е Хлябът. В състояние е да го изтръгне от ръцете ми. Сутрин напира и яде от моята филия с масло и после може да хапне и от нейната закуска. Иначе продължаваме да се кърмим на поискване, което за мен означава спане през нощта на пресекулки от по час-два, в най-добрия случай три.
Девойката има шест зъба, с които дъвчи много успешно, водата я пие вече от обикновена чаша, не престава да дърдори с различни звуци, звукосъчетания, интонации и тембър, но пък отказва да лази. Иначе, когато успее да се хване за нещо по-стабилно, се опитва да се изправи на крачета, но за момента успява да повдигне само дупето  Mr. Green
Разходките гледаме да не ги пропускаме, дори и в много студено време (макар че тия дни, поради различни причини не успяхме да излезем). Специално на Али студените разходки й се отразяват много добре и видимо се радва, когато разбере, че излизаме навън.

Кисело мляко смятам да дам в следващите дни, като съм се спряла на пълномасленото био млякото на Хармоника. Бисквити до момента давам от тези на Хип. На Плазмон още не сме ги пробвали, а от обикновените бисквити все още се въздържам да предлагам, независимо, че в някаква степен захранвам педагогически. Прекалено много Е-та са сложени в тях. То рано или късно, детето все ще трябва да ги опита, но засега смятам да отложа тези "прелестни" добавки колкото се може повече във времето.

milli vanilli, моите най-искрени съболезнования към приятелката ти. Може би това е най-лошото, което може да застигне един родител. Редът трябва да е друг, но.... уви - нещата понякога се объркват. Каквото и да кажа, ще прозвучи банално, глупаво или не на място.
Това, което мога да кажа от личен опит, в такива моменти е добре, човек да даде израз на чувствата и емоциите си, да не ги таи в себе си. А приятелите трябва да са наоколо и да имат разбиране за ситуацията. И когато трябва, да са наблизо и да помогнат. Понякога помощта може да се изрази просто с една прегръдка и съпричастно мълчание.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 18:53 от froh

# 620
Честит рожден ден на нашето талисманче ИВЕТ ! Да е жива и здрава и  все така усмихната и лъчезарна !!!

Живе да си жива ,  здрава много любов и късмет !!!

# 621
АНИ, ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО БОРБЕНОТО МОМИЧЕ И ВИНАГИ ДА УСПЯВА ДА СЕ СПРАВЯ КАКТО ДОСЕГА С ВСИЧКИ ТРУДНОСТИ! Hug

J M M, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ МНОГО УСМИХНАТА И ЩАСЛИВА ВИНАГИ! Hug

Мили Ванили, наистина думите са безсилни в този случай! За мен има две най-ужасни неща на света, смъртта на някое детенце и това малки дечица да загубят родителите си, за съжаление на тези хора им се е случило едно от тези най-лоши неща, дано Господ да им даде сили да продължат напред! Бог да я прости малката душичка!

# 622
  • София
Като чета вашите деца как ядат и започвам да се притеснявам много Confused
Ние по прунуда минахме на съвсем твърда храна - моркови,картофи,месо....всичко ,което може да се яде с ръце.Не че е лошо де,но все пак си иска нерви ,всичко омазва и не знам ял ли е ,не е ли ял TiredЛъжица отказва категорично Tired

Данче, на твое място не бих се притеснявала толкова за Петьо. Детето е с характер, стил и изисквания към храната  Grinning Да ядеш с ръка на тази възраст означава да си самостоятелен в някаква степен, а това едно дете не би пропуснало никога. Е, да - иска се нерви най-вече за мама, после пада чистене, но детето изяжда това, което му е необходимо. Едва ли остава гладен - надявам се, че вие продължавата да се кърмите, така че Петьо си получава необходимата за деня хранителна дажба. Може все пак да му предлагаш и вода по време и след яденето на твърдата храна, за да си сигурна, че поема достатъчно течности. Бих ти препоръчала да му предлагаш различни неща за ядене с ръка, за да поддържаш интереса му. Например на Али понякога сутрин за закуска й давам макаронени спирали. В един био магазин намерих макарони с три вида вкус и цвят - твърда пшеница с киноа, цвекло и босилек. Сварявам ги без сол и с малко масло и ги предлагам на госпожицата да ги хапва с ръка - прави го с голямо удоволствие. Към това прибавям и парче обезсолено козе сирене. То обикновено се разпада на малки парченца в ръката й, но тогава помагам и аз. По някое време може да му предложиш отново нещо за ядене с лъжица - ще дойде момента, в който и така яденето ще му се услади.  Grinning

# 623
Фро,благодаря за  съвета за макароните HugТъкмо се чудех какво да давам за закуска Hug
Знам ,че е с характер,знам ,че рогата му са големи ,но чак пък толкова newsm78Все го отдавам на зъбоникненето,но не може вечно да се оправдаваме с тези зъби Rolling Eyes Вода предлагам рядко ,защото не изпива повече от 20 мл и то с голям зор Rolling Eyes
Иначе е повече от красива гледка да го гледам как се храни сам Heart EyesС такова старание натъпква трохички в устата си,така съсреодоточено разглежда късчетата месо,зеленчуци  Joy Много е внимателен ,но вече си имаме и дрехи за хранене,та не се ядосвам Joy
Спомням си,като дойде време за захранването,как отричах храненето с ръце,но сега го приемам на драго сърце.Само и само нещо да яде,това искам Praynig
Аз още го кърмя на поискване ,около 4 пъти през деня и безрой пъти нощем Tired
А като се сетя ,че миналата седмица яде супа от кухнята.Така се зарадвах ,че най-сетне започна да яде ,а сега пак сме на нула ooooh!

# 624
Честит рожден ден на малката Ивет! Да расте слънчева и лъчезарна,  все по-ярко да блести и заслепява, който трябва Simple Smile и много да ви радва! И най-вече да е много здрава!

Мили-Ванили... понякога думите са излишни - нека сълзите отмият мъката и родителите съумеят да продължат със слънчевите спомени за детенцето им.

# 625
  • Sofia
За закуска аз му правя варианти на попарата. Пак слагам захар и сирене като замествам сухарите със задушени фини овесени ядки или сварена и пасирана елда. Също му сгъстявам домашните пюрета понякога с просо.
фрох, много идейно това с макароните  Hug

# 626
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на малката Ивет. Нека расте здрава и щастлива! newsm59
Честит рожден ден и на J M MGift

milli vanilli направо тръпки ме побиха като прочетох. Бъди до нея! Просто не знам какво да кажа...

# 627
ЧРД на малката-голяма Ивет! Да расте здрава и усмихната млада госпожица за радост на мама и татко!  Hug

А защо слагате захар в попарата? И въобще защо давате захар на децата? Не са ли много малки? Не е ли по-добре да се сблъскат с нея по-натам? Има достатъчно сладки плодове, по-добре с тях им подслаждайте живота  Peace

# 628
  • София
Честит рожден ден на Ивет!

Преси, ето телефоните:
1.   Пирогов 915 44 11
2. Токуда - неотложно звено 403 41 12, винаги има дежурни педиатри
3. МЦ Лора на Позитано 10 (нашата педиатърка има договор с тях за уикендите и нощем, но приемат и платено, ако нямате договор) тел. 980 80 65, 80 80 100. Имат пряка връзка и транспорт до Пирогов
4. ИСУЛ (Царица Йоанна) - 9443385; 9441423, тел. 9432-170, регистратура 9432-203 най-вече за проблеми с уши, нос и гърло, но също имат спешно звено
5. Педиатрия бул. "Акад. Иван Гешов" 11  Тел.: 952-38-40 /до -44 (тук, ако не приемат бебето в болница , се заплащат 30 лв. за прегледа)
6. Военно-медицинска академия , ул. Св. Георги Софийски № 3 тел. централа 9226-000, бърза помощ 9225-543

При мен и двете ми момичета са болни - течащ нос, кашлица, храчки от които не могат да спят нощем. Педиатърката предписа Суметролим, капки Тобрекс, ама не става по-добре. Някой да минал през това?

# 629
  • София
момичета , темата отдавна съм я изпуснала , но наминавайки тук реших да ви поздравя  Hug

п.п. честит рожден ден на талисманчето и нека бъде живо и здраво за да радва родителите си   bouquet

milli vanilli каквото и да кажа е излишно - развалих си настроението с тази потресаваща новина  Sad да не дава Господ на никой - това е най голямото нещастие - живеем XXI век - как е възможно да се допусне - ПАЗИ БОЖЕ !

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 23:26 от reniris

Общи условия

Активация на акаунт