Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

  • 156 489
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 148
Браво момичета,пак страхотни вкусотии сте сътворили.
От мен една лещичка и един префасониран  според диетата на съпружеското тяло бананов кекс със стафиди.Мноого вкусен и пухкав стана и децата го ометоха преди съпруга.Добре ,че успя да го опита и одобри та утре ще има повторение.


Аз докато се натуткам и тайна ми бутна под носа тоя раскошен шницел.
Тайне,по коя рецепта го правиш?

# 181
  • Мнения: 567
Здравейте момичета и за много години!!!  Laughing  Laughing  Laughing
Аз съм далеч от вашите вкуснотии, но редовно си чета и обирам идеи на някои по-лесни неща! Даже мъжът ми напоследък вика: "Ма то, като в заведение!"  Wink

Моля ви отново за помощ!
Преди една година обрах овациите с Медовика за 1 час на Селма, но от тогава го правя по всички поводи и вече не съм интересна.
Искам да направя торта за именния ден на дъщеря ми на 7.01, но трябва да е лесна - като за мен. Embarassed
Лабрекс навремето ми беше дала идеи освен Медовика, но не мога да намеря съобщението.
Ще правя бонбони от тиква и орехи и в момента пека бутерките на Лабрекс "Да си глътнеш езика"! Crazy Миришат нечовешки!!! Лабрекс,   bouquet

Имам и втора молба - дайте идея за салата - лесна и интересна, която може да се направи от предния ден! Ще правя руска, но не знам какво друго?  newsm78 Някакави хапки ли, салатки ли?

Знам, че темата не е за такива въпроси, но съм сигурна, че ще ми помогнете. Няма кой да питам. Благодаря на всички!
Бъдете здрави и вие, и дечицата, за да хапвате сладко, сладко!!!

# 182
  • Мнения: 1 777
Поздравления за всички,чудесни менюта!!!!!

Месна супа,принцесо-мъфини и банички с нутела.








spasdidi препоръчвам ти тази салата със скариди .Прави се от предния ден,ако не обичате скариди можеш да ги замениш с рулца от раци.

# 183
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Здравейте!

ивка27, pure elixir, Женя 83, megansg, Angellove, ЗИЧЕ, delicate, Venetta, Роца, благодаря ви за милите думи! От добри кулинарки като вас те значат много!  bouquet
Видях много и разнообразни предложения, от които много ми допаднаха картофените палачинки на  Г-жа Нервакова, телешкия чомлек на Smiley*, супичката на Меганс и вкусното меню на Росонера!  bouquet Апр, никак не съм безразлична към твоето плато, както и към кебапите на Илрай и Лабрекс!
О, Pety, менюто ти е безмилостно вкусно!  chef
Ние все още се придържаме към по-леката храна:
салата                                                    запечена  паста със сос карбонара            мъфини със сладко от кайсии



ивка27, мъфините отново са сметановите по рецептата на кафе със сметана от темата за кексчетата - любими са вкъщи - много пухкави и ароматни!

# 184
  • Мнения: 9 455
Гуинет, и двата вида мъфини са ти много апетитни   bouquet но пастата не бих отказала  Wink
Лабрекс,  браво на половинът  smile3501
Смайли, Роси, Илианка, Петя, много вкусно при вас   bouquet
matze, ей това е десертът  newsm10
viv-miv, много пъстро ти се е получило рулото  bowuu

при нас  вечеря - повлияна от предните страници, през 4-5 поста имаше боб  Laughing Laughing

 печен боб с ушенце



и една много вкусна и съвсем нефотогенична Изворска салата на Зори

# 185
# 186
  • Мнения: 5 001
Днес за вечеря само гювечета приготвих..... ooooh! Embarassed
И една китайска туршия(за мезе на ракията "уж за разпускане") дет' не съм я снимала.....

# 187
  • Мнения: 1 790
Мастерче, ама и гювечетата - уж прости, ама твоите все са по-хубави от моите Joy Joy Joy Не знам как стават тези работи newsm78

# 188
  • Мнения: 5 146
Pety   Praynig рецептата за принцесо-мъфините.

# 189
  • София
  • Мнения: 614
Гуинет, всичките ти неща са много красиви, много пипнати и несъмнено вкусни!   bouquet От трите неща си избирам салатката обаче  Wink

И на marabu кюфтенцата, а и всички неща, които показва, са толкова натурални, че ми възбуждат обонятелните рецептори, направо ги подушвам от екрана  Laughing

Пепчо, евала, булка!   bouquet С тоя боб с ушенца ми напълни душата  Laughing Аз от пренасищане по празниците с всякакви извращения се чудя какво да сготвя. Яде ми се нещо простичко и селско на вкус  Whistling  Днес опитах да направя селска чорба, от тия сватбарските, дето ги варят в големите казани. Варих 4 часа телешки джоланчета, направо си падна месцето самО от кокала  Mr. Green, обаче пак не я докарах същата на вкус, бе. Тя тая супа си иска и карантийка, за да замирише на селска сватба  hahaha

Телешка джолан-чорба

забравих да я поръся с магданоз за по-красиво, но карай да върви  Whistling

# 190
  • Мнения: 5 001
Мастерче, ама и гювечетата - уж прости, ама твоите все са по-хубави от моите Joy Joy Joy Не знам как стават тези работи newsm78
Да бееееееееееее....айде сега.....По-хубави били!  Mr. Green hahaha
Кое им е по-хубавото от твоите?Твоите са перфектни!....При мен.....Има парченце масълце,отгоре сирене натрошено,чубрица,ред луканка ,кашкавал и малко пушени ребра(месото)....Като се запече....Отгоре яйце....Толкова имах-толкова сложих...каквото и да сложиш и да позапечеш все вкусно става.........

Благодаря за хвалбите де!  Hug Hug Hug Hug Hug

# 191
  • Мнения: 38
Гуинет, не намирам в твоите рецепти тази за мъфините със сладко от кайсии... може ли да я напишеш, че си купих форми най-накрая и сега съм на тема мъфини  #Crazy

от мен - тутманик


пилешка супа


крем карамел в новата ми керамична тавичка  Rolling Eyes пп: добре, че не живея в голям град - ще разоря мъжа си  от покупки hahaha

# 192
  • Мнения: 539
Pety,имай милост някои са вече на диета Praynig

# 193
  • Мнения: 148
Цецето,силно ме впечатли твоята телешка джолан чорба може ли рецептата

# 194
  • София
  • Мнения: 614
ditsan, нищо особено не е като изпълнение, номерът е да ври дълго време с кокалите, за да овкусят хубаво бульона  Wink Аз използвах две насечени джоланчета - около 700-800 гр. с кокалите, като увряха /ако нямаш време да ги вариш дълго, в тенджерата под налягане - 70 минути на среден котлон/ , само очушках месото и костния мозък, отделих ги и в бульона сварих 2 глави лук, 2 чушки, 2 моркова и 2 картофа /по принцип на телешкото върви и целина, но в такава супа не харесвам/. Подправям само с 2-3 щипки чубрица. За да засилиш зеленчуковия вкус, можеш да добавиш и 1-2 лъжички вегета. Накрая връщам месото, слагам повечко фиде и застройвам с 2 жълтъка, 2 лъжици кисело мляко и 1 лъжица брашно. Получава се много гъста и силна на вкус чорбица   chef

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 22:47 от Цецето

Общи условия

Активация на акаунт