Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 80-та тема

  • 156 366
  • 723
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 22 867
labrex , и на мен много ми хареса Hug.То аз го направих точно по рецептата и си прилича по- скоро на сладкиш, отколкото на торта.Това , което го виждам на снимката ти, наистина е разкош - имаш ли някъде по- подробно описано как си направила тортичката?

Правя по тази рецепта:

Торта "Парадизо"

120 г масло на стайна температура
100 г пудра захар
35 г захар
80 г брашно
50 г нишесте (50 g di Fecola)
4 жълтъка  + 2 белтъка
кората на 1 лимон
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол

Разбийте 2 белтъка с обикновената захар до гъста пяна. В друг съд разбийте мекото масло с пудрата захар на крем и прибавете жълтъците. Прибавете брашното, нишестето, солта по малко и бъркайте. Накрая към сместта добавете разбитите белтъци и внимателно разбъркайте.
Прехвърлете във форма за печене и изпечете на 180°С за около 30-35 мин,
Готовата торта наръсете с пудра захар и сервирайте.
Може да използвате за основа на торта вместо пандишпан.

Когато е за торта, режа блата на две, слагам крем, плод и.....като при всички торти, украсявам отгоре както мога, това е. Права си, става и като сладкиш, и като много нежен кекс и като блат за торта. Peace

# 721
  • Мнения: 6 473
Аз известно време ще съм на испанска вълна Grinning

Кастилски пай или Empanada de chorizo

# 722
  • Мнения: 1 283
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА

# 723
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
..

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 21:46 от Lindita

Общи условия

Активация на акаунт