Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 289
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Хоп и аз в групата на искащите костенуркаааааа. Отдавна я заглеждам ама не ми се дават 50-60 минимум лева за нещо, което не знам изобщо дали ще им хареса. Ама пък и много ми харесва... Та Елиза или друга мама, която се наеме (че мен хич ме няма в тия работи) да каже дали е удобно да пишем всички желаещи на лични  Crazy (освен ако не е имало някакъв срок и не сме го пропуснали, разбира се)
Та сега по темите:
Ден втори, опит втори със захранването - втори пълен провал! Е няма такива физиономии! На 2 пъти даже се опита да повърне Simple Smile Нищо! Аз съм тъпа и упорита както се казва - утре пак  Laughing
За цвета на пишлето - нормално е да е синкаво - все пак там кожичката е много нежна и си прозира.
За столчетата - аз имам от баткото на Бертони. http://www.shtarkel.com/products/469-stol-za-hranene-royal.html -такава е като модел, но цвета е по-различен. Е, напълно достатъчно ми е и не заема много място в сгънато положение. Иначе си е големичко. Има си и нива и на седалката и на облегалката и на таблата, а това според мен беше важно при избора. Така че доволна съм.
Мартеа, стискам палци Рая да изкара наистина по-леко варицелата. Аз много се притеснявам като дойде време за такива работи. Синът ми изкара варицела на 1.5 години, но аз разбрах след като я е изкарал - тогава майка ми се грижеше за него и не бяха с нас. Казаха ни след като всичко беше приключило.
За спането - спи в кошарата само около 2 часа нощем. Иначе през по-голяма част от времето е в шезлонга или спи до мен. Приспивам я най-често като я люшкам в шезлонга (както и в момента Simple Smile ) само вечер след баня може и да  заспи сама, но не винаги.
Ох и аз не мога да свикна с новата визия на сайта и се обърквам малко Simple Smile. Нищо и с това ще свикнем.
Лек ден от нас с Мелек!

# 181
Здравейте мами! Честита НОВА 2011г. ДА ни носи здраве и берекет, както е казал народа!
Бързам да се включа докато децата спят.
Слънчев лъч днес получих картичката ти - сърдечно благодаря за което.
Като се прибрах в София в пощата имаше и още 5 картички:
Смилянче, благодаря както за нея така и за календара, всички са очаровани. Sunglasses
Десито , didi24, Мария, Pepsilight /, благодаря момичета нямам думи колко се зарадвах.  Hug Hug Hug
И в тази връзка искам на всички ви да поднеса своите извинения и да успокоя гузната си съвест за това че аз до последно не можах да се организирам и неизпратих своите картички. Сигурно нямаше и да разберете, ако си бях замълчала, но тази мисъл много ме тормози и още веднъж моля за извинението ви. Още по зле се почувствах когато получих вашите картички  Embarassed Embarassed EmbarassedДано ми простите за грозната постъпка! Praynig Praynig Praynig
До днес преглеждах старата тема. Ще се върна да ви дочета.
За захранването да ви кажа и ние сме много зле. Веската лопне 2-3 лъжички и като стисне уста край. За момента даже съм спряла кашите и месните пюрета защото има едни пъпчици като малки мехурчета пълни с вода. От седмица си стоят и току се яви и нова. Първите бяха на ръчичката над дланта отгоре, има и 1-2- на крачетата , явиха се и по горе по ръчичките 1-2. Докито ни каза да ги наблюдаваме и да спрем твърдите храни. Следващата сряда сме на консултация , та да видим.
По късно ще се включа пак (дано сколасам ) , че много дълго стана.

# 182
Тонкаааа, къде се изгуби??? Скоро трябва да направим срещата със сладкото...почват да се повишават темп...

Е, как къде - правих генерална репетиция за събирането  Laughing И Нова година ви честитих с домашно приготвена торта. Питки месих, всичко правих само и само да не се предавам на депресивните настроения, които напоследък ме налягат!

А за костенурките недей така, де!

# 183
  • Пловдив
за костенурки- не помня, някой да е казал, че ще има обща поръчка....но ако все пак има- там сме.
Стили пък от скоро като го закаочат се срамува- крие се, гледа надолу и после пак се обръща да го закачат. Много е смешен.
С климатик сме, слагам съд с вода отдолу. стававм, че някой е гладеен!

# 184
Охххх, момичета, давайте един по един де Laughing Нямам никакво време да чета и пиша напоследък, добре че беше Росито Алексова да ме светне, че има още желаещи.

Така, да уточня нещо - аз не съм писала никъде, че ще правя групова поръчка. Така се стекоха обстоятелствата, че се налага да поръчам още бройки за зълва ми и се оказа, че още варненски мамчета искат, та случайно се заформи поръчка. Затова предложих на лични на тези, които ми писаха с въпроси, да се включат.
Така че, сега ще ви помоля, нека всеки желаещ ми пише на лични точно колко броя иска и да ми преведе парите по сметката, в противен случай не мога да поръчам. Става голяма каша вече с бройките, така че моля всеки да ми пише с уточнение.
До тук бройки са ми уточнили zyzi2, didi24 и ivv83Peace

# 185
Хайде да се отчета тук набързо  Mr. Green
Крум днес е 8 кг, 67см.
От 1-ви януари го слагаме в проходилка за по няколко минути (той повече от 10 минути не иска така или иначе). Mothercare е (цък), някаква обикновена, има ограничители на скоростта и няма начин да се засили, седалката се сваля за пране; на най-ниското ниво му е екстра на височина, и доста стои изправен на крака в нея. Не съм голям фен на това приспособление, голямото ми момче мина много добре без него, но Крум просто не иска да стои самичък за миг, не се опитва да пълзи, да достига играчки... а в същото време се отегчава адски бързо легнал, та затова му взехме "джаджа". Брат му на тази възраст обикаляше апартамента пълзейки, намираше си занимавки, ровеше в шкафовете... Но децата са различни Simple Smile

Стол за хранене все още нямаме, но мисля да взема от тези, които се закачат на самата маса. Пести място, пере се, мъкне се с нас навсякъде  Crazy

Ако някой се чуди какво да прави за ядене, ето някои бързи идеи - авокадо с печена червена чушка (който е въвел), елда с банан и портокалов сок (пак за който е въвел).

Поздрави!

# 186
  • Варна
Ох, милички, ходихме с Теди на уролог.  Cry Права бях, няма нищо общо с изследванията. Пратила ни е за забелването на пишлето. Вижда, че съм много колеблива и затова не ми е казала причината, което не мисля, че я оправдава. Мисля, че аз трябва да реша, кога и какво да правя с детето си, независимо дали лекаря го прави за добро или лошо.
Това, което мъжът ми е забелил било едно нищо и според уролога нямаме шансове да успеем сами. Теди е със стеснение в горния край и ако сега не се направи необходимото ще трябва да му се прави операция, дори и сега не се знае дали няма да се наложи. Доктора ме кара да гледам една картина докато обработва малкия, а аз и сестрата го държахме. Видях само, че с един инструмент разширяваше отворчето на кожичката, а накрая за да ми покажат как да правя компресчета видях, че е доста заголено и че има бая кръв.  Cry Теди рева, а майка му 2 пъти повече, ужасно беше. Това ми беше най-големия кошмар откакто разбрах, че ще имам момченце и той взе, че се сбъдна. В понеделник и следващия петък сме отново на тази процедура и не знам как ще издържа, няма и кого да пратя вместо мен. Отделно в главата ми се върти мисълта, дали постъпих правилно. Според лекаря, това била най-добрата възраст за тази манипулация. Колкото по-големи ставали момченцата се стигало до по-големи усложнения. Надявам се да правя най-доброто за детето ми.  Praynig
Сега малчо спи блаженно, дано нямаме проблеми. Малко ще ми е притеснено при къпането довечера, независимо, че не трябва да пипам нищо, докато доктора не ми каже.
Благодаря на всички за подкрепата, а и за съветите за проходилка, много сте ми полезни.
MimiBo, не се притеснявай мила, разбира се, че си извинена. Ех, някой и това не смеят да направят предполагам.  Rolling Eyes

# 187
  • Варна
Пепси,  доктора каза ли как е можело да се избегне това.
Съжалявам за случката, но се успокой и си кажи - дано това да е, да не е друго.

# 188
Пепсиии, лелеее, сигурно е било ужасноо. Прегръдки от мен и малкия изтормозен мъж. Аз и заради това се молех да нямам момче,....дано следващите пъти е по- безболезнено и за двама ви.
МимиБо,  няма проблеми мила, добре че не си ми изпратила, мястото за картички е препълнено, място не остана;-) Laughing  Hug

# 189

Ако някой се чуди какво да прави за ядене, ето някои бързи идеи - авокадо с печена червена чушка (който е въвел), елда с банан и портокалов сок (пак за който е въвел).

Момичета внимавайте, по принцип цитросовите плодове се дават след годинката, че иначе можете да имате проблеми с алергии или стомахчета.

# 190
  • Варна
ЕЕЕЕЕЕЕЕ щях да забравя да ви кажа нещо. На 01.01 имах много гости /нали съм именичка/ и една приятелка ми каза, че когато на дете му излезе първо зъбче се подарявало ИГЛА на възрастна жена.

# 191
  • малкия йеросалим
Пепси мила  Hug Hug Hug Hug и на двамата.Много гадна случка.
За костенурките и аз искам  Laughing
Днес да се похваля днес за първи път се отделих от малкият за два часа.Оставих го на баща му и бях да напазарувам малко,после на фризьор  и се прибрах.Мъжо се беше справил страхотно.Нахранил го с пюре,приспал го ,даже беше сервирал обяда  Heart Eyes
За картичките не мисля,че има място за сърдене.Всеки решава дали ще прати или не.Аз лично пратих малко ,но от сърце  Heart Eyes

# 192
Пепси, напълно те разбирам - със синът ми изживях два пъти  #Shocked за съжаление тази процедура и знам колко ужасно за една майка е да гледа как детето й го боли и да не може да направи нищо!

# 193
Пепси  Hug  не се притеснявай , всичко ще мине. За забелването на пишлетата е много по - добре сега ,когато е по - малко детето,  отколкото по - късно. Зная го защото преди година на наш много близък приятел му се наложи да му правят такава операция (момчето е на 29г) и не му беше много хубава цялата тази ситуаация.
просто бъди силна миличка , прегръдки от нас

Hug

# 194
На моите момчета и на двете не са "забелени" пенисите.
Консултирах се с детски хирург - ако не им създава проблеми (възпаления), няма причина да се "забелва" насилствено.
Състояние на фимоза може да се получи и на по-късна възраст, което няма ни най-малко отношение към забелването в бебешка възраст.
У дома сме взели решение да не пипаме нищо насила. Това си е наше информирано решение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт