Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 248
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Честит празник на всички именници! Да са живи и здрави!    bouquet
Чувствайте се почерпени и от мен - за голямата ми щерка и майка ми!  Hug

Мартеа, мила ....  Hug Горкото детенце, какъв ужас изживява. Сигурно я оставяш повечко време по голо дупе, поне да не я дразни памперса.
Тонка, и ти си имала ужасно преживяване, представям си как си се разтреперила.  Confused Дано сте добре вече и двете!  Hug

За кърменето - февруари, март ще почна да го отбивам, дано прояде АМ дотогава, ако не - ще му отпусна още някой месец, но до лятото искам да съм приключила.  Peace
Трето дете планирам след 5-6г., освен ако не ми дойде акълът дотогава.  Mr. Green

Как приготвяте овесените ядки? Взех едни финни - сварих, смесих с плодово пюре, пасирах, ама си остана на зрънца. Борето не можа да ги яде - такива позиви за повръщане имаше, давеше се, ужас...  ooooh! А на кака му на неговата възраст давах вече намачкана храна.

# 271
Здравейте, момичета!

Честит имен ден на празнуващите бебчета днес - Иван, Ивана и Йоана. На всички по-големи именници - също. Много щастливи да са всички, защото ако е така, значи всичко е наред. smile3525

Стискам 2 чифта палчета за Рая. Дано слънчевата принцеса започне да се чувства все по-добре. Мога само да предположа що за кошмар е за всички.

maroobg, пожелавам късмет с "правенето" на второто. Дано съвсем скоро след като решите, чудото се случи отново във вашия дом.

Ние прекарахме втора поред доста трудна нощ. Крис се събужда някъде след 2:30 със силен рев, писъци.Започва да си гризе одеялото, да маха с ръце удряйки се през лицето и други подобни странни движения. Освен зъби, според 2 педиатри, нищо друго не е. Мисля, че от последния ни път когато се случи (преди около месец), няма да се повтори, но уви. Нямаме зъбче, а и не виждам да се показва някое. Давам хомеопатични, мажа с гелчета... нищо специално като подобрение.Явно при нас ще е по трудния начин, това със зъбите.

За кърменето - не съм си дала срок. Сега кърмя само сутрин - 2 пъти и вечер преди сън. Приятно ми е и бих продължила така, колкото може по- дълго.

За второ детенце - само сме го обсъждали, че вероятно ако е малка разликата между децата е по-лесно. Но не сме го решили дали и кога точно.
Тони, отървали сте се само с уплаха - което си е голям късмет. Целувки !   Hug

Хубав следобед и много спокойни, усмихнати , здрави  бебчета и спокойни майки.
 Peace

# 272
  • Варна
Здравейте!
Честит имен ден на всички именници! Да сте живи и здрави! Hug
Ох, мартеа, горкото детенце.  Sad
Мен нещо лудите ме хващат, втори ден не съм си показала носа навън, а с Теди не сме излизали на разходка вече 10 дни. Ситуацията е същата като при tenderseducer , първо лед, после заваля сняг и са едни постоянни мъгли, къде да излизам с детето. Направо завиждам на тези, които излизат на разходка.
mama moni, надявам се да отбия Теди до годинката, но както всичко върви с голяма мъка, само мога да си живея с надеждата. milkuz е написала точно моите намерения.  Peace
Второ дете искаме, че ако имаме възможност и трето. Всичко ще се решава в движение. Аз съм едно дете и в никакъв случай не искам да оставя Теди сам. Ако питахте мъжа ми, още след раждането искаше да забременея.  Mr. Green Но тъй като раждах секцио, ще трябва да почакаме, а и аз не искам да съм сама този път, определено не съм съгласна да ги гледам сама. А пък и не съм от младите първескини.  Joy
В повечето случай човек едно мисли, а съвсем друго става.  Crazy
Eliza, как сте с кърменето, продължават ли мъките? Теди се поспря и сега нещата са по-добре.

# 273
Здравейте момичета, да ви почерпя и аз че днес съм именничка   Grinning
Честит имен ден и на бебчетата Иван, Ивана, Йоана и сладуркото Ивайло на мама Диди нека растат здрави и послушни дечица
Честит имен ден и на мама Ванюша, нека бъда много щастлива и обичана мама
  bouquet
Мартеа наистина ужасна нощ си изкарала,  Praynig дано най - лошите дни са минали вече,
Диди снощи чайчето за Сладък сън ни свърши добра работа, Габи спинка от 12 до 7ч сутринта  Mr. Green  с таткото успяхме да поспинкаме добре  Hug тази вечер пак, ще има мъничко  Joy
За кърменето мисля тези дни да започнем с кърмене само сутрин и вечер, така или иначе малката нещо тези дни не иска да сучи, мръщи се , реве , върти се..
За второ детенце и двамата с мъжа ми сме ЗА  Peace, може би до година - 2  Mr. Green божа работа

# 274
Мартеа, дано най-тежкото е минало и сега нещата да са по-леки. Направо ми се свива сърцето като си представя мъничките куклички какно преживяват. Praynig
За кърменето, както и до когато може.Не съм заместила нито едно хранене, винаги давам и кърма след час, час и половина.
За друго бебе не мисля. Късно започнах на 37г, тази година навършвам кръгла годишнина, даже неискам и да я изпиша, че страшно ми звучи. Дано успеем да се опазим за да не се налага да взимам трудни решения.
Преди ви бях писала, че каката ми е инвитро, а ето че след 1г. и 9м. се роди и Веселин. Дойде много желан и с силната вяра на мама и тати, че второто ни дете ще се зачене съвсем нормално. Така и стана. И двете са секцио. Нямаше проблем. Но 3-та бременност не ми препоръчват- изтъняла матка. Както и да е.
Много се радвам на мамите които твърдо искат да имат и второ , а още по-вече и трето детенце. Успех на всички в това начинание. Е НЯМА ПО-ГОЛЯМА РАДОСТ!
Алексова ,взе ли вече проходилките мила? Като си готова , дай знак.

# 275
Здравейте и от нас ,първо честито на всички именници,да са живи и здрави и мн щастливи!  bouquet
За кърменето-ние приключихме с тази дейност преди около 2 седмици,тъй като бях заместила 2 хранения,кърмата ми рязко намаля и едвам събирах за нощното хранене,опитвах се да дохранвам ,но малката не искаше да пие АМ след като е сукала от мен,затова една вечер реших да пробвам дали ще яде АМ ако не сучи,и да изпи си цялото мляко и заспа спокойна!Та така реших че няма смисъл да тормозя малката и минахме изцяло на АМ,а кърмата ми спря мн бързо с чай от салвия(градински чай) и вечер преди лягане пиех по 1 хапче Бромокриптин в продължение на 4 дни!
А за друго бебе не мислим за сега,има време тъй като и аз родих секцио ще е най-рано след 2-3 години! Peace

# 276
Честито на всички вчерашни и днешни именници и именничета!

Марету, не се обвинявай, и аз не знаех, че трябва да се махат семките.  Thinking Сърби ли го обривът?
Сърби го много, колкото и да му режа ноктите, все намира начин да се чопли и разкървавява.

Mарету, обясни ли педито защо трябва да се махат семките, че и аз така давах наскоро ?
Това за семките е мое предположение, почти убеденост даже, защото с нищо друго не мога да свържа реакцията. А знам, че други ги махат, макар и неясно защо. Тиквичката по принцип е най-малко пък алерген. Но като съдя по себе си - имам алергия примерно към определени сортове ябълки, и то зверски изразена, а към други - хич - нищо не би ме учудило при Никола.
Педиатърката ни каза и по телефона, а и днес на прегледа, че това си е типичен атопичен дерматит и ни праща при д-р ... забравих, с Д беше, в Токуда. И друг път е имал обриви. Според мен - контактен дерматит, не му понасят изкуствените материи. Ще видя какво ще предприемаме.
Силна прегръдка и днес за Рая от нас. Hug

# 277
Милата Рая, Мартеа, сигурно ви е много тежко.
Това за пюретата и аз го установих междудругото. По време на празниците като пътувахме нямах възможност винаги да пасирам и няколко пъти намачквах добре с вилица. Интересното е, че наистина ядеше тези пюрета с по-голямаа охота. Странно, и аз забелязвам, че като се пасират вкусът се променя някакси. А беше писала, че си давала круша през марля - а защо през марля? Аз вече му давам намачкани или пасирани сурови круша, ябълка и банан, страшно му харесват.
Милкуз, а от кои овесени ядки взе? Аз съм купувала едни, които за не можех да ги ям от люспи. Иначе и ние сме пробвали - майка ми беше купила някакви, които се бяха разварили добре и не са му създавали проблем.
За второ, със сигурност искам, но се чудя дали да бъде скоро (така и така съм загряла) или след 3-4 години. То и само ще си покаже де.
А за кърменето, иска ми се да го кърмя до годинка, стига да имам кърма, пък после ще видим.

А вашите бебчета опитват ли се да ходят? Като го прикрепям под мишничките и веднага тръгва нанякъде с доста уверени стъпки. Отделно че като му хвана ръчичките легнал и се изправя прав. Малко ме е страх така да не му навредя на кръстчето...

# 278

Тиквичката по принцип е най-малко пък алерген.

Аз  не съм давала тиквичка, но най-странното е, че от всички коментари на всички майки за храни тук, единствената за храна, за която чух реакция, е точно тиквичката (доколкото си спомням, и Матей на Дион имаше проблеми от нея).

# 279
Все забравям да ви се похваля, че на рождения си ден (3.01) забелязахме нещо да се белее в устата на Анди и на другия ден вече боцкаше  newsm47.
За кърменето, имаме 3 хранения от шише по 150-180 мл. и 2 хранения твърда храна по около 180 гр. Ако имам кърма до годинка със сигурност ще давам, а по-късно, защо не. Инъче, добре че лятото замразявах и сега за нощното хранене, което е в 4,30 - 5.00ч.( незнам дали е нощно, но ми разваля съня  Laughing) вадя по едно шишенце, защото не ми стига. Като свършат запасите ще купя някакво АМ и нощем ще давам, няма как. Повече хранения не ми се заместват още, попарите по-късно ще ги давам.
Моето синче ми е много послушно (пу пу) и въпреки това, когато се разреве или разглези ми е много мъчно и нервно  Sad  Мартеа, незнам как се справяш, дано тази нощ да е било най-тежкото за детенцето, всичко да си идва на мястото и малката Рая да си бъде пак усмихнатата ти малка дъщеричка. Другите болнички как са, Киди и Табакова драснете някой ред  Hug

И ние не казваме срички, но не се притеснявам  Naughty

# 280
  • Пазарджик
Честит имен ден на всички празнуващи днес! Да ви е живо и здраво името!

Радвам се, че днес успях да изчета всичко, защото разисквате много интересни теми.

За тиквичката - когато я въвеждах преди 4 дни без да съм чела никъде за това по моя преценка не сложих семките, ето че се оказва, че е било правилно решение. Мъжа ми ме пита защо да не се слагат, а аз викам - не знам. Как да обясниш решения, взети интуитивно, а те откакто се е появила малката, повечето ми решения са такива. Понякога се чувствам много неподготвена за всички решения, които трябва освен това и бързо да се вземат, но засега слава Богу се справяме.

Кърменето - надявам се да е колкото мога по-дълго и както при Мартеа, детето да определи докога ще, а не аз.

Второ дете - много искам!!!!! И аз не съм от младите първескини, а съм и секцио и ще мога най-рано след 2 години, освен това имах и рискова бременност поради два спонтанни аборта преди това, и знам, че ако не стане след 2-те години, ще се откажа заради повечето рискове свързани с напредването на възрастта. Лекарите много обичат да го изтъкват това. Каквото е писано, това ще стане, аз съм благодарна, че имам Калина!

От няколко дни усилено попълвам дневника й, сега има много за писане, подреждам снимките й в албумче по месеци и по събития, изпаднала съм в някакво плачливо умиление, все си мисля как ще я оставя за да тръгна на работа, от сега ми е мъчно .....

Мартеа, силно стискам палци да е минал пика на болестта и тази вечер да сте спокойни и да отшумяват неразположенията. Аз карах такава шарка на 24 години и не спях от сърбеж, представям си на Рая какво й е.... Дано скоро мине!

# 281
  • Бургас
Честито на всички вчерашни и днешни именници!   bouquet Много здраве и късмет им пожелавам!

Мартеа, тежка нощ сте имали!Дано тази е по-лека и вече си отива варицелата!

Пепси, Радослав хапе накрайника и така тече вода в устата му.Все още не го смуче, но докато си чеше венците успява да изпие 10-20 мл., което  си е добре за него.

Слънчев лъч и аз получих картичката ти!Много мило ми стана, но и гузно, защото аз не съм ти пратила.Съжалявам! Embarassed

За кърменето - смятах да кърмя 1 година, но като го гледам Радослав се съмнявам да се отбие тогава.За това не мога да преценя от сега колко ще е, колкото толкова. Wink

Трето дете ми се иска, ама не ми стиска. Mr. Green Наистина многооо, мнооого искам дъщеричка, но едва ли ще се решим на трето дете от чисто финансови съображения.

Ние след малко се стягаме да ходим на гости в кумовете ни с децата.На Радослав добре му понася гостуването на различни места.Това за сега от нас!

# 282
Честит имен   ден   на Иван,Ивето и Йоана !   Hug Да са живи и здрави“За кърменето   мисля да продължа макар и само сутрин и вечер,заради  гриповете.Деца немисля да имам повече.

# 283
Тук четох, че тиквичката е слаб алерген. Стори ми се достоверно, макар че това е журналистически текст, не специализирана литература.
За следващото дете, моят мъж твърдо е решен да имаме породени. Още удържам фронта, но ще видим. Божа работа е.
Да си кажа за днешната консултация. Наддаване - по учебник - 800 гр за последния месец. Изследванията кръв и урина са ок, макар с хемоглобин 101. Не било притеснително.

# 284
Лулу, от плодовете тя е хапвала само пюре от круша досега, готово, на Гербер, а вчера прояви интерес към моята круша, затова реших да й дам да пробва сурова, но ме беше страх да не си отхапе парче (вече има два зъба), затова дадох през марля. Всъщност, сетих се, че веднъж пробва и домашна ябълка на пара, също й хареса. И днес  одобри картоф с морков, прекарани през цедка, въпреки че го направих по-рядко от боза Embarassed Явно пасирано така и по-рядко като консистенция й харесва, иначе не мога да я накарам и лъжичка да хапне.

Джиджи, и аз това с интуицията не мога да го обясня на мъжа ми Laughing

Общи условия

Активация на акаунт