Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 254
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Хоп и аз да се разпиша към края на деня Simple Smile
Днес успях да пробутам малко пюре от морков, поне не и се повдигаше като от картофа. Сега няколко дена на моркови и после ще опитаме друг вкус.
Мартеа, наистина ви е било трудно. Дано вече е минало най-тежкото и детенце да може да и почине малко и да ти олекне и на теб. Представям си какво ти е с две болни дечица сега. Изпращам ти много положителна енергия и стискам палци всичко лошо много скоро да се забрави.
За децата - аз винаги съм искала да имам по-голям син и по-малка дъщеричка. Изпълни ми се желанието и не мисля, че искам повече деца. Но напоследък мъжа ми нещо го прихвана и искал след време да си имаме трето... Щяло да му липсва това бебешко присъствие и искал след време пак да усети какво е да гушкаш такова малко създание. Да видим кой ще надделее  Laughing
За кърменето - иска ми се да кърмя поне до годинката, а може и повече. Синът ми също исках да го кърмя, но той сам се отби на десетия месец и не искаше повече да суче. Така че не всичко зависи от нас и от нашите желания.
За гърнето да споделя - за сега не я слагам. Мисля след някой и друг месец да я сложа да видим дали ще и хареса, но далеч не си правя илюзии, че ще реша кога да махам памперса. Пак от опит със сина ми - на 1.5 годинки махнахме памперса и цяло лято беше без. Но като тръгнаха да избиват 4 кътника наведнъж се подсече ужасно (зъбоникненето при него винаги беше придружено с подсичане) и голямата нужда беше много болезнена за него работа. Стискаше до последно, т.е. докато не може повече да стиска и се наложи да върнем памперса. Та с него до 3 години. Просто не можахме да го махнем, докато не реши сам, че е вече голям и ще си даде памперсите на бебката.
Изследванията още не сме ги пуснали, защото за переден път се провалих с вземането на урина и продължавам с опитите  Crazy
Ох пак стана километричен поста ми, извинете ме за което.
Лека вечер сладури! И дано всички бебоци спят спокойно до ... поне до 8 непробудно Simple Smile
Edit: Знаех си, че нещо ще забравя - Честито на всички малки и големи именници! Със здраве да си носят името!

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 17:52 от emi_ka

# 286
  • Пловдив
Привет скъпи мои виртуални приятелки!

Вчера и днес не съм ви чела, но от утре ще наваксам - обещавам!!!

Влизам само, за да ви почерпя за мое здраве, нали съм именичкааааааааа

Честито и на всички, които днес празнуват!       bouquet

# 287
  • малкия йеросалим
Успях и аз да седна да се разпиша по темите.
За кърменето съм си дала минимум до годинката срок.Мисля да заложа на естественото отбиване.С каката имах неуспешен опит да кърмя и после се зарекох,че второто дете ще кърмя при каквито и да е обстоятелства.Сега двамата с Жожо имаме толкова приятни моменти,че изобщо не ми се иска да свършват.Имам две приятелки,който отбиха кърмачетата си на 3 год.Като гледам колко е пристрастен бебо май и ни ще сме там някъде.
За следващо дете-много искам трето.В мечтите ми имам две момиченца ,едно момченце и куче лабрадор на име Лъки.Мъжо е категорично против трето,та ще видим кой ще надвие.Той искаше и децата да са с по-голяма разлика,ама аз съм по големият инат.След 5-6 години,ако не съм надвила да си направим детенце,ще мина на вторият вариант -да си осиновим.
Мартеа много ти е трудно мила.Дано тази нощ да е била последна тежка за вас.Като си помисля,че сутринта се оплаквах ,че не сме спали от Жоро ме хваща срам.

# 288
Аз може ли да не отговарям на втория въпрос на "мама мони"
Честито на всички празнуващи.

# 289
  • малкия йеросалим
Аз може ли да не отговарям на втория въпрос на "мама мони"
Честито на всички празнуващи.
Ох много се смях  Joy Joy Joy

# 290
  • Варна
Здравейте, момичета!

Ние днес голямо брисане на улиците направихме.
Чета, че коментирате кърменето. Имайте предвид всички, които кърмите, че лятото бебе не се отбива - не знам точно защо, но питайте педитата. Една годинка на децата ни се пада точно лятото - така, че помислете.
Някои майчета си мислят, че със секцио трябва да има разстояние 2-3 години м/у децата. Това е абсолютна заблуда. Братовчедка ми роди три хубавици една след друга и трите с операция. Аз също родих секцио и доктора ми каза, че изобщо няма проблем да забременявам вече. Само дето таткото се дърпа нещо, ама ще стане на моята. И разбира се трябва да пия няколко месеца фолиева киселина.
Много е хубаво да имаш много деца. Искрено се радвам на хора с три и повече деца - пълна къща с веселба.

# 291
Честито на всички именици! Да са здрави и да им носи късмет името!

# 292
  • С-я
Честит имен ден на всички именници. Да не забравим и Ивчовците Simple Smile
Искам да кърмя възможно най-дълго, т.е. един Господ знае колко.
И второ дете искам, ама след 3-5 години, макар да искам да имам породени. Ама едва ли Sad
Пюре за детето правих през цедка, а после си купих ей това http://www.annabelkarmel.com/products/make-it-easy-food-mill
става бързо, но не мн фино.
хайде, със здраве!

Носите ли още сутиени за кърмачки, ако въобще сте носили такива?

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 20:16 от polkidot

# 293
Добър вечер,

Честито на всички празнуващи днес, на малката Йоанка на Анито, и на другите бебоци, да не изреждам, че малката вече мрънка..

Тонка, милата, представям си какво ти е било дълго време сле дслучката, дано повече нямаш подобни стресови ситуации Heart Eyes

Мартея, дано трудното вече да е минало и следващите дни да са по- леки. Иначе писах няколко пъти, че за бебе варицелата е кошмар. Колкото по- рано, по- добре, но да е над 2-3 годинки детето, най -добре на 6.

За трето дете- винаги съм мечтала, но засега спряхме до числото  две. Не искам да се заричам, но дано не стане и без да искаме, а и нарочно в болницата не си сложих ваксината , която се слага при отр. резус фактор. Но моя приятелка, медичка каза, че важното е първия път да е сложена, та незнам. Вкъщи ще ни стане много тясно, но ако се реша ще е пак след 6 год. тази разлика най- ми наресва.

В тази връзка кажете вие какви предпазни мерки ще предприемете за да не забременявате скоро... аз спирали и хапчета никога не съм ползвала, и ме е страх от първото, а хаповете не са ми по вкуса...та закега залагаме на презервативи. Ако има нещо ново- преди 6 год ми хвалеха една лепенка Евро май беше, била много надеждна.

Породени деца- опази боже- особено към 2-3 год са кошмарни, влизат в един гаден период и аз бих откачила с две "бебета"- та до годинка половина си носят още памперси, някой и до 2, някой до 2 ги кърмят...ох, дано не се наложи. Ще се радвам на чужди бебета.

За кърмене- няма да пиша Laughing

За кремчето за белези-Sodermix cream-поне така го разчитам.

МимиБо, тази неделя се надявам да я вземем, и ще ти пиша.

Лека вечер!

# 294
  • София
В мечтите ми имам две момиченца ,едно момченце и куче лабрадор на име Лъки.
Ако искаш да ти изпратя видео от 1 ден в твоята мечта, да си помислиш пак  Joy е кучето не е лабрадор, ама.....

Мартеа с настипването на нощта ти пожелавам поне 4 часа сън без прекъсване  Hug

Марету
аз също невярвам да е тиквичката вашя проблем, не знаех че трябава се отделя семето , а съм давала и то една от първите храни.

# 295
  • малкия йеросалим
Прати ми Танче,прати .Аз съм ината македонка  Laughing

# 296
  • Обетованата земя
Чувствайте се почерпени и за нашия именик Ивайло!   cook  party002
По случай първия си имен ден малкия днес сутринта падна от спалнята по гръб, като под главата му беше спалното му чувалче!  Rolling Eyes Изкара ми акъла, 5 минути после треперех!  Shocked Много се стресна милото, ама и майка му много се уплаши...Важното е че видимо му няма нищо, дано е така!
По въпросите, които обсъждате - искам да кърмя дълго, такава борба водих 1те три месеца с рагадите си, че сега ли да се предам. Не смятам да замествам кърмене до годинката, и после докогато откараме! Но това са си само планове, ще видим...
За децата, по принцип искам 3 и то с не фоляма разлика Simple Smile И сега да забременея ще се радвам много, но като че ли поне след годинката на Ивко, Божа работа. Даже съм измислила имената на следвашите ни деца  Mr. Green И мъжът ми е съгласен, само парички да има, че иначе лошо!
Честит Имен Ден на всички празнуващи днес(и вчера Wink ! ЧИД и на Ивв!   bouquet
Лека вечер момичета! Heart Eyes

# 297
  • Варна
Привет от нас!
Прекрасно беше времето днес, та откарахме доста навън. Ей така да изкараме януари...пък после ще му мислим.  Crazy
Честит имен ден на именниците - малки и големи!   bouquet
За кърменето - искам да кърмя дълго и да се отбие по възможно най-естествения начин, самичък.
За децата - мислим да не го бавим много, само да мине нужното време след секциото... Дано нещо не ни провали плановете. Винаги съм искала три деца.  Heart Eyes
мартеа, дано от тук нататък вечерите ви стават все по-леки.  Praynig Аз като знам какви болки имах с шарката... и пъпки къде ли не - очи, нос, уста...  ooooh! милото детенце!  Hug Иначе точно такава консистенция е и любимата на Павел. Днес татко му го беше направил превъзходно. Яде си без проблем. Аз пасатор не съм ползвала до сега, а мачкам с онази джаджа за картофено пюре, с дупките. Трябва да са мноооого добре сварени зеленчуците обаче.  Peace

# 298
С риск да стана досадна, за трети път днес ще се разпиша. Не мисля, че е кой знае колко скъпо отглеждането на деца. Поне още не съм усетила никаква, ама никаква тежест. Което не мога да си позволя, търся втора ръка или услужливи приятели. Следващите наследяват имуществото на предните. Е, ние сме се спряли на 3, не повече. Но това, както писах по-рано, е Божа работа. Никола има куп дрехи и играчки от разните продавалници, които взех чисто нови за без пари. Е, и с някои боклуци се сдобих, но това, докато събирах опит. Обичам хубавите неща и търся варианти за тези, които са ми прекалено скъпи. И следя разпродажби. За сега понякога си позволявам и безсмислени харчове, които, предполагам, като поотрасне Никола, ще отпаднат като невъзможни. Но знае ли човек.
Друго си мислех: с нашия безрежимен режим на кърмене, как ще знам кога и кое хранене е заместено. newsm78 Нико яде когато и колкото си иска. Днес например, от 15 часА насам, през половин-един час суче. Вчера, за същия период, май не яде нито веднъж.

# 299

Друго си мислех: с нашия безрежимен режим на кърмене, как ще знам кога и кое хранене е заместено. newsm78 Нико яде когато и колкото си иска. Днес например, от 15 часА насам, през половин-един час суче. Вчера, за същия период, май не яде нито веднъж.

Марету, и ние още сме така. Ако имаме заместено кърмене, то предишното е било преди час и половина, а следващото - след час. То сигурно и затова повече от 100гр не може да изяде... Ама не се притеснявам - все някога ще въведем ред в това хранене. Сега имаме по-ясни часове кога ядем твърда храна, а сукането е по-скоро като пиене, така и така вода, освен от чаша за големи, не ще.

Общи условия

Активация на акаунт