Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 261
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Именника заспа.Да видим до кога  Grinning
Мартеа, аз не знам какво точно да напиша, но си представям ситуацията у вас и губя ума и дума.Знам, че жените сме силно племе, но когато се отнася за рожбата ни, или ставаме два пъти по-силни, или рухваме.Сигурна съм, че си от първите. Peace
Честит имен ден на Ивко и Ивайло.Да са здравички и щастливи дечица.Сигурна бях, че ще пропусна някого. Embarassed
Все се каня да ви питам, като идете на гости с малките, какво правят.Спят ли, реват ли, държите ли ги.Аз нямам такъв кураж и си нямам на идея какво ще го правя в друга къща.Освен да се престраша някой път  newsm78
По двата въпросаАко имам второ дете, ще се постарая повече за кърменето, макар, че не зависи от желанието.
По втория-Ако Бог е казал, ако имам късмет, и ако има свободни часове при един доктор в София, през следващите две години,може и да опитаме  LaughingОт провинцията съм, ама хич не ми се ходи в София,честно.
Коя мама беше писала, за едно мехлемче, за пъпчица в ухото?Ние нямаме в каналчето, но е в ушната мидичка, червено е и много го тормози.И от кой месец на децата се предлага маалко по-едра храна, за да свикват, щото взех една пилешка супа на Овко, за шест месечни, ама много едро ми се вижда  newsm78.Още не смея да я давам, пък и аз някои пюрета ги взимам, само да видя какво съдържат, че в магазина не мога да запомня всичко  Mr. Green
При мамите, кърмещи на поискване, май такова понятие като заместено хранене няма, така си мисля

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 22:01 от ketti

# 301
Все се каня да ви питам, като идете на гости с малките, какво правят.Спят ли, реват ли, държите ли ги.Аз нямам такъв кураж и си нямам на идея какво ще го правя в друга къща.Освен да се престраша някой път  newsm78
"Най-доброто дете" е в друга къща или пък когато ние имаме гости. Един такъв спокоен, дружелюбен, всичко му е интересно. Особено сега, като седи. В много редки случаи нервничи или реве.

# 302
  • Обетованата земя
Момичетата от София, вижте какво открих!
http://biodetskakuhnia.com/news/33.%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B … 0%BE%D0%B2%D0%B5/

# 303
Честит имен ден на всички именници и именнички!

Днес най-после успяхме да поизлезем малко навън, дано има и други хубави дни!

За кърменето: моите планове са да я кърмя до годинката някъде (много се надявам и нейните да са такива  Mr. Green ). Засега не виждам как ще стане, не сме заместили още нито едно хранене и едва ли скоро ще стане...

За децата: искам 3, но не в близките 5-6 години Laughing  Laughing  Laughing

за бебето в друга къща:  Ако има много хора, които да й обръщат внимание - реве и се криви, ако обстановката е спокойна - разглежда и е в настроение общо взето

за бебето и преобличането: то няма такъв рев всеки път, когато я преобличам или сменям памперс  Confused ooooh!

# 304
Момичета,
искам да ви попитам дали вашите бебчета размахвах ръце дори и докато спят?
Крис нон стоп сам се разбужда по този начин и става крив, защото му се спи, а се е събудил. Маха си биберона, търка си очите, удря се по лицето..
И ако се е случвало на някой, дали има начин по който процедирате за да ограничите тези неосъзнати движения поне докато спи.
Благодаря предварително. Tired

# 305
И ако се е случвало на някой, дали има начин по който процедирате за да ограничите тези неосъзнати движения поне докато спи.

Взимам биберона, пъхам го в устата и я тупам по дупето да се унесе пак  Wink

# 306
При нас за сега действа следното.Веднага се дава биберона, като същевременно се вдига от кошарата, люшвам го два-три пъти на ръце и е готов за връщане в леглото, освен ако наистина е гладен, тогава не се получава и се храним, от няколко дни.само снощи пропусна млякото.Общо взето, всяка вечер е различно.Ама нали и те са хора, умалява гръбче, пък нещо ги пресърби, пък ожаднеят.Може и да сънуват вече новите емоции, знае ли някой.Няма бебе, дето е разказало на тази вазраст, само предположения.

# 307
  • В.Търново
за бебето и преобличането: то няма такъв рев всеки път, когато я преобличам или сменям памперс  Confused ooooh!
В същото положение сме отскоро-на какво го отдаваш?То при нас започва и едно лудо ритане....въобще мисия невъзможна!Ох,да идва лятото вече,че да ходи само по боди...
По дискутираните въпроси:Искам да мога да кърмя до тогава,докато тя сама не се откаже...но с моята променлива кърма-и от най-малкото притеснение намаля драстично!
Аз съм първескиня,имах страхотно раждане и искаме да имаме и второ дете (таткото даже иска и да е момче-ноооо,аз му казах,че му давам терен за изява,а той каквото направи вече  Wink ).Засега обаче не бързаме,не мисля че ще успея да се справя наведнъж с 2 малки деца,нека поотрасне Мони (и да стане на мама отмяната Simple Smile )
За ходенето на гости с бебка-направо като дойде време да стягам багажа и ми се свива сърцето-реве,докато не изгуби глас и заспи от умора...  ooooh! Това е първата вечер по принцип,на втората е вече по-спокойна.Явно трудно се приспособява!

Ще лягам,че Мони както писах е с запушено носле и се буди начесто,та да мога да поспя и аз!Лека вечер на всички!

# 308
Добро утро!
Все се каня да ви питам, като идете на гости с малките, какво правят.Спят ли, реват ли, държите ли ги.Аз нямам такъв кураж и си нямам на идея какво ще го правя в друга къща.Освен да се престраша някой път  newsm78
"Най-доброто дете" е в друга къща или пък когато ние имаме гости. Един такъв спокоен, дружелюбен, всичко му е интересно. Особено сега, като седи. В много редки случаи нервничи или реве.

Все едно за нас си го писала Mr. Greenтолкова е послушна гласа не можем да и чуем,само се оглежда и се усмихва,а като свикне с обстановката започва да си бърбори! Mr. Green

А за преобличането и ние сме същите,напоследък яко се дере особенно като и махам и слагам бодитата,но не знам защо е така? newsm78

# 309
Стаси, на нас ни помага спане на страни, по гръб хич не спи спокойно, освен в количката навън

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 15:24 от ANDJELINA

# 310
  • Бургас
Радо снощи се представи отлично в кумовете ни. Grinning Бяха му изкарали столчето от техния три годишен син и той си стоя в него при нас на масата.Гласът му не се чу.Забавляваше се да гледа двамата батковци как играят, игра си и той с разни техни играчки.Дремна 15-20 минути в другата стая като му се приспа и после пак се върна при нас.Изкарахме си страхотно, прибрахме се в 23:30. Crazy

Мартеа как изкарахте нощта?

# 311
  • В.Търново
Добро утро!Ние се влошихме,диша само през устата.Педи каза да започваме виброцил,хостадил,финистил...Къде беше онзи ден,защо не каза да започваме и да не чакаме да се влошат толкова нещата?!? #Cussing out Сега горкото като ме види с капкомера започва да реве  и слага ръце пред нослето  Cry На мен нещо гърлото ми се обажда,но поръчах на мъжо да ми купи прополки,дано мине!
Как са другите болнички?Започна ли да отшумява?Как е малката Рая,има ли вече подобрение? Hug
Днес напече от рано,студено е,но с колата ще излезем да напазаруваме пюрета.Заради ниския хемоглобин докторката каза 5 дни в седмицата да ядем телешко,а само 2 дни чисто зеленчуково пюре!На всичко отгоре май се запекохме от оризовата каша  ooooh!
Хубав ден от нас!

# 312
Аз исках да се включа с два въпроса :
1.Към кърмещите майки кога мислите да кърмите.Имате ли някакъв срок ,който сте си дали?
2.Искам и да питам и първескините/и не само тях  Laughing/-кога мислите да имате второ дете?

Ето ме и мен да се иСкажа  Mr. Green
Първото ми момче кърмих, докато забременях с второто, дори 2-3 месеца отгоре, значи, до 18 месечна възраст; мислях да продължим до към 2 годинки, но бременността ме отказа.
Сега смятам пак до към 2 годинки, горе-долу, в зависимост от отношенията ни с бебето  Crazy Така или иначе до година и малко у нас се храним основно с млякото на мама, после няколко месеца докато наистина добре застъпим "възрастната" храна, и то си станали две години.
Второто ни бебе го замислихме след годинката на Митко, решихме че за нас сега е моментът. Има си и плюсове и минуси, но кое няма Simple Smile

По гости ходим; не твърде често, защото в този период и двамата стават мрънкала като им се доспи, но никога не сме се спирали заради бебе. Мъкнем ги навсякъде с нас, стига да са здрави. Бебето го държим в скута си, даваме му да пипа разни неща, или го носи някой мераклия от гостите.

Нощният живот е доста активен у нас, повече, отколкото ми се иска на мен. Крум се буди гладен през около 2 часа (понякога по-често), а Митко се буди заради сънища, емоции и разни негови си причини, постоянно се местим между леглата и кошарите, накрая и татко се мести по диваните... пълен цирк. Недоспали сме перманентно (възрастните, децата са си екстра), и единствено си казваме, че ще отмине бързо този период и ще го забравим.

# 313
Да споделя, че тази нощ беше много по-добра от предишната, пак беше неспокойна и се буди 6-7 пъти, но просто самата тя беше по-спокойна и се успокояваше на гърда. Пъпките позавехват, но положението в памперса е зле, продължавам да я държа по-дълго време по голо дупе. Дано вече отминава гадостта и да няма усложнения Praynig

Анелия, с две ръце препоръчвам помпата, с която ти дърпаш секретите или се закача на прахосмукачката. Механичното издърпване на секретите даде много добър резултат при нас на два пъти при сериозна хрема. Ако имаш и инхалатор преди това да подиша малко физиологичен разтвор, би било супер. Ако не - просто промиваш с физиологичен разтвор и дърпаш секретите. Да се оправяте!

# 314
Добро утро, момичета!
Благодаря за съпричастността, никога няма да мога да си простя, че позволих да се случи, но важното е, че бебка е добре!

Сега да почерпя за два повода: вчера нашия тати имаше имен ден, а днес нашият принц има рожден ден! Заповядайте!

Честито на патеричка на всички празнували вчера и онзи ден! Със здраве да носите имената си и само положителни емоции да ви съпътстват!

Мартеа, как е Рая?

За кърменето - предвид предишния ми неуспешен опит, сега се надявах първо да мога поне до 4 месец да изкараме изцяло на кърма, още повече, че горе-долу по това време имаше един период на силно намаляване на кърмата ми заради разни истории, после се надявах да изкараме 6 месеца. Е, и двата периода ги изпълнихме!  Grinning Така че срок не съм си давала вече - докато има кърма и докато бебка има желание дотогава ще се и кърмим!

На гости като сме няма проблем - винаги има кой да я занимава и само като огладнее и ако мама се забави с даването на любимото мляко, може да изрази ревливо несъгласие със забавянето. Иначе всяко ново място й е интересно и разглежда с голям интерес и широко отворени очички!

Второ дете се наканихме да имаме след голям период на умуване и предвид това , надали ще се решим на трето, но да не се заричам, че то така стават тези работи!  Mr. Green

От нас приятен и усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт