Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 284
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро на всички!
Мартеа, това да се чува  Praynig Дано вече е отминало и се успокоят нещата при вас.
Честит рожден ден на малкия голям принц на antoniabg - да ви е жив и здрав и много радости да ви носи!
Честит рожден ден и на Диди - ако не се лъжа и тя има рожден ден днес.
И да почерпим по случай рождения ден на нашия тати

Тази вечер беше кошмарна за нас - не заради бебка, а заради баткото. Легна си към 9.30 както винаги и в 1 се събуди да ходи до тоалетна. Баща му го заведе и той започнал жестоко да повръща и повръщаше до 3 часа и не можа да се успокои. Тъкмо се успокои и заспа и в 5 пак се събуди и започна да повръща. Така и не разбрахме от какво се получи така. Не е ял нищо съмнително (а може би е ял в градината и по-късно да се е проявило newsm78), не е болен... Сега се събуди и иска да хапне. Дано да няма повече такива работи, че много се страхува от повръщане. Дори и малко да повърне почва да плаче, просто го е страх - не знам защо.
Ох поста пак стана негативен ама исках да споделя, че да ми олекне.
Лек ден от нас! Ако се присетя нещо пак ще пиша Simple Smile

# 316
  • Пловдив
Добро утро Hug
Мартеа Hug Дано всичко да минава вече.Голям кошмар преживя  Hug Hug
Аз вчера дадох за първи път чиста оризова каша.Нямаше такава отврат.И като видях,че е такова положението я смесих с малко плодово пюре от ябълка и круша.Омаха я всичката-около 4-5 супени лъжици.Днес пак така ще процедирам.
А от вчерашната консултация-9,900 кг и 70 см
Днес му дадох да пие и от чашка с мек накрайник.Само се хилеше.Имам ето тази http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7150&cat=91 с мек силиконов накрайник

# 317
За тиквичките да кажа и аз - когато ги замразявах есента, четох, че им се махат семките. Причината не я помня. Но сега не мога да намеря къде точно съм го чела. Ако намеря статията, ще я постна тук.
При нас наистина се получи някакъв проблем при захранването, отдадох го на тиквичката и я спрях. След това вече не се е появявал. Тези дни смятам пак да я въведа, да видим дали ще реагира пак на нея. Ще пиша след опита.

Иначе сме добре, послушен е малчо  Heart Eyes , вече имаме две зъбчета, днес много сладко си ги изучава с езиче, чуди се какво е това новото нещо в устата му  Laughing Хапва, стои седнал, играе си самичък вече с играчките, много харесва да е изправен, в проходилката му е супер готино да стои, радва се. Вода не пие, ще купувам чашка и аз да пробваме нещо по-различно, дано да пропие. Иначе гледам да правя пюренцата мааалко по-редички, с повечко водичка.

Искрено се надявам да се кърмим колкото се може по-дълго. Дано и той да иска. През нощта яде по 3 пъти, през деня все още през 2часа. Не сме заместили хранене, не мисля и да замествам де.
Второ дете и ние искаме, искрено се надявам да стане по-лесно от първото, че не ми се чакат още 6г. Дано Господ е с нас  Praynig

Мартеа, и аз ви мисля постоянно, дано да сте в края на изпитанието вече  Hug

Честит празник на всички с повод   bouquet

# 318
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОЖДЕНИЦИ ДНЕС!  newsm59

Еми
има някакъв вирус, приедната ми дъщеря се прояви точно с такова повръщане при другата с разтройство. За повръщането давам спрайт- и на мен ми прозвъча странно, но действа  Peace

Мартеа
радвам се, че сте по добре!

На нас ни никнат отдолу 3 и 4 -ти зъб и сме много кисели , за ядене изобщо неможе да става дума, вече седмица не е ял като хората.
За кърменето , мислех да го кърмя до годинката, но май няма да ми се получи отбиването, също както не ми се получи "да науча бебето да спи само в леглото си"  Laughing

# 319
  • Обетованата земя
Влизам да почерпя и за моя рожден ден!  newsm38 newsm59 newsm24
Честит рожден ден на всички рожденици!!!   bouquet Довечера се приготвяме за партиииииииииии!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 320
  • Пловдив
Честито на всички рожденици! А те днес май са много!   bouquet
Мартеа и Пепси и аз много ви мисля тия дни, момичета! Стискам палци на Рая вече да й минава! Пепси, представям си ужаса, който си изживяла!
Тони добре, че падането е било що годе леко!
Ние сме уж добре, няма Т, няма и зъбче. Само където от вчера пак си дърпа ухото, а на прегледа уж всичко беше добре.
Аз започнах моето ходене по мъките, т.е. на зъболекар. Оказа се, че имам 4 !!!! кариеса, нищо че септември бях на профилактичен. Те били малки и предишната ми зъболекарка хич и не ги видяла! Освен това имам два зъба, които, който зъболекар ги е барнал, той ги е прецакал- грешка след грешка са допуснати. Сега единия е за коронка, която ща не ща ще направя, да видим до къде ще ми стигнат парите обаче.
Оф, гадно, гадно тръгна тая година, но нали знаете- винаги може и по-гадно, така че да не се оплаквам много, че кой знае какво още ще ми се стовари на главата.
emi_ka милото момченце! Пиши как е!
За кърменето- до когато може и иска.
За второ дете- я първо да имам семейство, пък после второ дете.

# 321
Честит рожден ден на всички празнуващи днес!  bouquet Мартея радвам се ,че Рая е вече по добре  Диди24 другия път като идваш насам ,ако искаш да се видим за по едно кафе.Имам един въпрос към вас Моя позната дава на бебето/с Анабелка е на месеци/липов чай:според вас подходящ ли е за тази възраст.

# 322
Здравейте и от нас Hug

Тони, да ви е жив и здрав големият принц и много радости да ви носи
Много неприятна случка сте имали, но важното е, че на бебка и няма нищо Hug

Честит рожден ден и на другите празнуващи днес! Много здраве и късмет ви желая  bouquet

Мартеа, много се радвам, че сте изкарали по-спокойно нощта Hug

Еми, дано милото детенце се оправя бързо и да му няма нищо Praynig Има много гаден вирус, аз преди 2 дни бях така - повръщане, температура, болки навсякъде, не можех да си стоя на краката. Добре, че мъжът ми си остана да гледа малкия, че аз да мога да лежа цял ден. Само го хранех. Вчера бях сякаш нов човек и нищо ми нямаше, днес обаче пак ми беше много отпаднало и пак ми се гадеше, но се пооправих сякаш вече.

Кърменето - не съм решила до кога, ще се водя от детето, но поне година и нещо мисля да кърмя.
Трето дете не планираме, но знае ли човек Mr. Green

# 323
Здравейте мацки Hug Hug Hug
Да ви се похваля,днес на нашия момък му се появи първото зъбче Simple Smile
За трето дете-едва ли,знам че трето секцио не е препоръчително,имах голям мерак за момиченце,ама цък..ще си остана с две момченца Simple Smile
Честит имен ден на патерици на всички именици  bouquet
Лека вечер на всички Hug

# 324
Честито на всички, които са рожденици!Весело изкарване на празника!
Анелия, много неприятно това.То милото сега сигурно и гърлото му пресъхва, като диша само през устичката.Вода поне пие ли?
Мартеа, много хубаво, че отшумява.С какви памперси сте?Белите пакети на Памперс, ги дават повече "дишащи".
ESTELITA, честито ви зъбче.Да е здраво и бяло.
И един може би малко глупав въпрос към дълго кърмещите мами.Какво ще рече-до година и половина, основно на кърма?Не ядат нищо друго ли, не се замества хранене ли или нещо друго  newsm78

# 325
Добър вечер,
 хайде да не  остана днес неразписала се Laughing

Разбираемо, заради уикенда и пълната къща нямах време за  форумче, но влизам да поздравя и тук рождениците- Диди и момченцето на Тони!!! Много здраве и щастие и на двамката!

Искам да поздравя и Ивана по случай 7-та месечинка, както и да почерпя виртуално и за Мадлен!

Заповядайте

Липов чай- незнам, не съм чувала, но вероятно Чичо Гугъл знае..

Еми, дано всичко е наред вече.

Честито чъбче на  бебока на Естелитка!!!

Днес смених коша на количката, чакам да излезем за да видя как ще сме с летния.

Приятна вечер на всички, а  рождениците да се забавляват добре!!!!

# 326
За повръщането давам спрайт- и на мен ми прозвъча странно, но действа  Peace
Действа, защото в спрайта има натриев цитрат Peace

ESTELITA, честито ви зъбче tooth

# 327
  Ама че странен ден имах днес !  Shocked Бебчо май го мъчат зъбките: понижен апетит; раздразнителност; събуждане с рев; разстройство /категорично не е от качеството или вида на храната/; зачервено дупе; подут долен венец; постоянно желание да гризе ожесточено нещо и т.н. Дано това не е само началото, а просто един от "онези" дни...
За почистването семките на тиквичките: Чела съм, че семките на обикновената тиква са изключително полезна храна, т.к. са богати на масла, белтъчни и смолисти вещества и 100 гр тиквени семки осигуряват към 50% от дневната нужда на организма от магнезий и калий, а протеините и мазнините в тях имат голяма хранителна стойност. За тиквичките знам, че са страхотни като първа храна за детето – слаб алерген. Както тиквените семки и тези на тиквичката, когато са узрели, се консумират за нормализиране на работата на нервната и ендокринната система.  В някаква тема в bg-mamma, имам спомен, че повечето майки споделяха, че купуват по - дребни тиквички и така не им се налага да чистят семки. Предполагам, че семките би следвало да се махат, т.к.  има риск част от тях да попадне в дихателните пътища на детето и да спре някъде в трахеята или бронхиалните разклонения в зависимост от големината на частицата. А и като цяло семената биха могли да са концентриран източник на токсини. При приготвянето им знам, че задължително се маха кората. Лично аз ако ги пържа са със семките, а ги варя за бебо без тях. Peace
За липовият чай – не виждам смисъл на този етап да се дава какъвто и да е чай на кърмаче, както и сокчета. Прясната водичка според мен е напълно достатъчна, а и държа да свикне с вкуса й и да го харесва. Чай /неподсладен/ бих ползвала само в краен случай, ако бебчо отказва да пие вода например… С една дума въпрос на лична преценка. Peace
Това ме подсети да спомена, че освен бебешкия дневник си водя редовно и хранителен дневник, в който отбелязвам за всеки ден видът на храната при всяко хранене и въвеждането на нов хранителен продукт. Помага ми да планирам следващите нови храни, да разнообразявам менюто на малкия и да следя за евентуални алергични реакции. Полезно нещо ми е  Laughing
За ходенето на гости с бебе : предпочитам разходките на открито и не обичам дългото заседяване на гости. Може би и затова бебчо няма време да се отегчи и е много спокоен, усмихнат и комуникативен гост. Laughing
Мартеа, много се радвам, че има подобрение и дано бързо отшуми. Hug
Antoniabg, понякога нещата не зависят от нас, а просто се случват. Не се обвинявай за случката, важното е, че всичко е наред. Hug
Бързо оздравяване на болните бебоци! Flowers Four Leaf Clover
ESTELITA, честито зъбче на бебчо. Да е бяло и здраво! tooth
Честито на всички празнуващи днес! Flowers Bouquet
Т.к. предстои поредната анкета за избор на заглавие за следващата тема очаквам предложения от вас. Wink

# 328
Ето две от мен:

Вече месец февруари идва, вкусни пюренца юнчето опитва!!!
Баба Зима през прозореца наднича,  Юнче с проходилка тича!

# 329
Честити празници на всички днес!!!   bouquet

И един може би малко глупав въпрос към дълго кърмещите мами.Какво ще рече-до година и половина, основно на кърма?Не ядат нищо друго ли, не се замества хранене ли или нещо друго  newsm78
ketti, не знам дали аз се вписвам в образа на дългокърмеща майка, но мога да споделя моя опит с първото ми дете. Общо взето, въвеждането на твърди храни започва по същото време за повечето бебета; ядат и други неща, разбира се, и пият други неща освен кърма.
Моето момче в последните 2-3 месеца сучеше само вечер и сутрин на събуждане (понякога нощем, но не задължително).
Кога и колко бързо ще се заместят храненията зависи от желанието на майката и бебето и от организацията на храненето като цяло.
Кърмата постепенно се превръща в една "екстра" към храненето, "бонус" за имунната система  Crazy Това може да продължи толкова дълго, колкото се желае; аз прекратих по своя преценка след 18 месеца. Познавам майки, които се връщат на работа, децата ходят на ясла, но кърмят вечер.
Лично за мен, най-голямата "загуба" след края на кърменето беше, когато малкият вдигаше температура - отказваше да приема всякакви течности и се обезводняваше, което никога не се беше случвало, докато сучеше - една грижа по-малко покрай болно дете.

Айде изказах се  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт