Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 310
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Ти се изказа, ама ми и отговори  Grinning.Благодаря ти. Защото понятието основно на кърма до година и половина, ми говореше друго  Mr. GreenАма те звездите са ми виновни  Crossing ArmsТова  в кръга на шегата, наистина ме интересуваше  PeaceАз по-скоро се интересувам заради това:например на годинка и половина, храни ли се  с порцията си обяд и докървма ли се или се храни и след известно време се кърми?Или не се кърми след обилно ядене на обед?Кога горе-долу сучат , след като ядат и друго, на тази възраст?Казваш сутрин и вечер, но това далеч не е основно на кърма, та за това попитах. Защото израза до година и половина-основно на кърма, ми говори, че друго се яде ограничено и по малко.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 00:00 от ketti

# 331
  party023 newsm59
Почерпете се за здравето на мъжът ми .
Лека нощ ! ! ! ! ! ! ! !

# 332
Много болнички пак, брей !!! Една голяяяяма виртуална прегръдка от мен !  Hug

Честити зъбоци на "нoвoозъбилите се" бебчета нa Анджи, Естелита, дион !!! Честито на многобройните рожденици на днешната дата ( oops  вчерашната) !!! Мама по три, да ти е жив и здрав съпругът, че я колко гърла разчитат на него !

Темите, които сте обсъждали последните 2 дни не са ми хич актуални.  Wink Винаги съм искала да имам 2 деца, като момчето да е по-голямо от момичето. Е, отдаааавна ми се сбъдна мечтата. Малкият се появи, за да радва и забавлява мама и тати "на дърти години" и засега (какъвто е добричък - пу-пу) се справя перфектно с функциите си.  Laughing

Zyzi, едно време си спомням, че препоръчваха попарата да се приготвя с липов чай. Ама все пак би билo добре да знаеш от кое дърво е набран цвета.  Wink

Аз изпрах и наготвих, така че утре сме навън.  family
И дано утре в темата да има повече наспали се мами !

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 02:08 от Слънчев_лъч

# 333
най-голямата "загуба" след края на кърменето беше, когато малкият вдигаше температура - отказваше да приема всякакви течности и се обезводняваше, което никога не се беше случвало, докато сучеше - една грижа по-малко покрай болно дете.

Въпреки че и Рая беше изцяло на кърма, лятото се обезводни и се полежахме в болница, така че и тук май работата е относителна  Thinking

Лично аз ще продължа да кърмя, защото тя така иска. Иначе в началото се надявах да успея да кърмя до 6-тия месец. Е, успях, така че оттук нататък - каквото стане!  Laughing

То аз много говоря, ама моята маймуна е още почти изцяло на кърма Mr. Green Единственото, което поема друго е по 7-8 лъжички плодово и зеленчуково (и то не всеки ден, понякога отказва).
Вчера ми вадиха мъдрец и заради упойката пропуснахме едно кърмене - емиии, стоя гладна от 13 до 19, но АМ не яде, нито пюре  Shocked

мама по три, честит ти рожденник!

На болничките - бързо оздравяване!  Hug

# 334
Добро утро,

Честит рожденик на мама по три!!! Много здраве и сили да отгледа това голямо семейство!!!!

Не мога да кажа, че съм се наспала, напоследък Мади заспива към 00.30ч, което за мен е кошмарно. Затова и снощи ми дойде и музата за нови заглавия..хихихи, луда работа.

Исках нещо друго да споделя с вас. Малко встрани от ежедневието ни, режими, храни и т.н, бебешки неволи. Снощи по скайпа си поговорих с моя дружка, и тя с малко бебе и милата доста и беше тъжно. Мъжа й излязъл  предната вечер с колеги, повечето колежки, на пицария и се прибрал към 6 сутринта. Питаше ме аз дали бих се разсърдила за такова" излизане" или е нормално..
Доста се поразмислих аз как бих реагирала при такава ситуация, стана ми мъчно за нея, че се тормози за това, явно са имали и разговор след това,..и стигнах до един извод, но бих искала да споделите вашите мъже излизат ли сами за толкова време и каква е вашата реакция???? Приемате ли го за нормално и дали имат това право при такав ситуация- съпругата с малкото бебе вкъщи, а той по барове до сутринта...

Днес ще обикаляме моловете... очертава се и слънчево навън!

Хубав ден и на вас!!!!

# 335
Общо взето, въвеждането на твърди храни започва по същото време за повечето бебета; ядат и други неща, разбира се, и пият други неща освен кърма.
...
Кога и колко бързо ще се заместят храненията зависи от желанието на майката и бебето и от организацията на храненето като цяло.
Кърмата постепенно се превръща в една "екстра" към храненето, "бонус" за имунната система  Crazy Това може да продължи толкова дълго, колкото се желае; аз прекратих по своя преценка след 18 месеца. Познавам майки, които се връщат на работа, децата ходят на ясла, но кърмят вечер.
Лично за мен, най-голямата "загуба" след края на кърменето беше, когато малкият вдигаше температура - отказваше да приема всякакви течности и се обезводняваше, което никога не се беше случвало, докато сучеше - една грижа по-малко покрай болно дете.

подкрепям.
Теа започна ясла, когато все още я кърмех вечер.
Когато е била болна, само кърмата я спасяваше. Когато беше на 1г.4м. пи АБ, отказа всякаква друга храна и 5 дни беше само на кърма.

Накратко казано - кърменето след годинка и половинка - яде луканка и си прокарва с кърма Mr. Green
шегичка, разбира се

# 336
  • Бургас
Добър ден! Simple Smile

Честито на празнувалите вчера!   bouquet
Тони, на патерици да ти е живо и здраво момчето!   bouquet Аз за падането не се обвинявай, случват се такива неща.Важното е, че всичко е наред и няма пострадали! Hug
Мама по три, да ти е жив и здрав мъжа, че не му е лека задачата наистина!(То не, че твоята е  Wink)
Честити зъбчета на озъбилите се!Да се бели и здрави!

Алексова, за мен всичко е относително.Мъжа ми е пожарникар, колегите му са мъже.Правят си банкети веднъж годишно и да се прибере към 6 сутринта на бих се разсърдила.Но, ако тези събирания са повече от 1 път на година  Twisted Evil тежко му.По принцип преди да се роди Радослав и двамата доста излизахме, обикновено заедно, но се е случвало аз да гледам детето той да излезе, както и обратното.Всеки от нас има нужда да разпусне по малко.Но само единия да хойка, а другия да си стои в къщи не го разбирам и не бих се съгласила на такова положение. Naughty От както се е родил Радослав, мъжа е ходил няколко пъти на гости в приятели, но взима баткото с него.Аз не мога да мръдна заради кърменето, но не се сърдя те да отидат.А и сега като поотхвръкна Радослав започнахме и с него да излизаме.Ама системно обикаляне самосиндикално по кръчмите с колежки тццц  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Пепси, изчисти си кутията с лични! Praynig

# 337
за мъжете и излизанията: Сега е първият път, когато той се връща от път и сме с дете. Никъде не е ходил (само на кафе през деня), но аз и няма да позволя де  Embarassed Аз лично не мисля, че е правилно той да ходи по кръчми и дискотеки, пък аз вкъщи с бебето. Е, ако е банкет от работата или друго еднократно излизане - бих се съгласила  Thinking

# 338
Накратко казано - кърменето след годинка и половинка - яде луканка и си прокарва с кърма Mr. Green
шегичка, разбира се
А, шегичка... то си е баш тъй  Joy
А когато се роди Крум, понякога давах на Митко кърма в чашка; той си харесва и си пие. Ако не ми беше досадно и - все пак - времеемко цеденето, бих му давала по-често.

Моят мъж също излиза. Не много често, защото тук в Казанлък няма компания. Не се сърдя изобщо; работата му е такава, че седмици наред си седи у дома и се занимава изцяло с нас; помага ми страшно много, единственото, което не прави е да кърми  Crazy "Пускам го" да разпуска винаги, когато има възможност. Аз също излизах вечер, когато Митко беше бебе, защото спеше. Сега с Крум е малко по-трудно, чисто организационно, но пак излизам сама вечер понякога.
Ако бебето беше "залепено" за него, не за мен, аз щях да излизам по-често от него... но няма как, когато си едноличен собственик на млекоцентралка така става  Joy
През лятото се надявам Крум да ни пуска да излизаме и двамата заедно  Mr. Green

# 339
Според нея не излиза често, в месеца веднъж да кажем, но винаги се проточва до зори, което я дразни.

Ето го и моето мнение по въпроса, но не го написах, защото смятам , че съм доста строга в това отношение и не съм толкова либерална. Нямам нищо против мъжа ми да излиза, дори и всяка седмица да бъде, но да се прибира най- късно 1-2ч. Смятам, че за женен мъж , както и за жена е странно да стои до 6ч по барове, винаги съм си мислела, че подобни двойки имат някакви семейни проблеми, щом си го позволяват. "-5 часа в някое заведение, с колеги, компания са достатъчни човек да си поприказва, да се види с познати, да пийне., да се отпусне и да разсее от ежедневие и работа. После 1-2 ч в дискотека, ако тооолкова му се е пританцувало, ок, но до 6, много странно, аз 6 ч в дискотека и на млади години не съм докарвала, а пък и към 3-4ч вече дискотеките се изпразваха. Това преди 10 години Hug

# 340
Здравейте, момичетата
Честито на празнувалите тези дни   bouquet Да сте живи и здрави  Hug
Честито на новоозъбилите се  tooth
Сега по темите, които обсъждате:
За кърменето - бях си казала, че искам до 6 месеца. Изпълни се, и сега мисля още 1-2 месеца и да я отбивам, не задруго, ами защото вече не ми доставя това удоволствие, което преди. Ема постоянно хапе, дърпа се, когато струята стане по-слаба, бута ме, дере, удря, рита и т.н. Борбата да я накърмя е жестока на моменти, а както и не спи спокойно - на нощ ставам минимум 10 пъти - аз изнемогвам Sad
За друго дете - и двамата с мъжа ми искаме. Иска ни се и да е по-малка разликата -2-3 год макс, но божа работа, когато стане  Simple Smile Аз съм секцио и доктоа ми каза, че е хубаво да изчакам 2 години, но ако пък много съм искала поне 1. Аз даже и за трето съм си мислила, но още е многооо рано за него Simple Smile
За излизанията - досега е излизал 1 път, но беше на ергеското парти на нашия кум и просто нямаше как   Peace Аз няколко пъти съм му казвала да излиза, ако иска - примерно 1 път месечно - не ми пречи /разбира се да не се прибере в 7 сутринта, пиян на мотика/, но той категорично отказва да ходи където и да било без мен  Grinning Което всъщност ме радва де  Simple Smile Аз също съм излизала на моминско без него  Peace

Ако бебето беше "залепено" за него, не за мен, аз щях да излизам по-често от него... но няма как, когато си едноличен собственик на млекоцентралка така става  Joy

hahaha

Стана малко дълго, извинете ме   bouquet Приятен слънчев ден  Simple Smile

# 341
Компанията ни е голяма, приятелите ни са общи, обикновено излизаме заедно, но момчетата си имат мъжка вечер, а ние излизаме по женски - преди да се роди Рая си имахме дни - те в понеделник, ние в четвъртък, а уикендите - заедно. Те продължават де се виждат така, но аз още не съм възобновила женските вечери, заради кърменето. Ако той не ми каже къде е бил, веднага мога да разбера от другите мацки, все някой ще е споделил, но по принцип се събираме и на едно място, така че горе-долу ми е ясен сценарият Laughing Излиза и с колегите, никога не съм го спирала, както и той мен, при него повечето колеги са мъже, при мен - също, но това не е било проблем никога. Да се прибира в 6 обаче не ми е ок, просто щото ще го мисля и ще ми се разбие съня.

# 342
  • София
Oх, Роси нямаше си друга работа , направо ми бръкна в кървящата рана. Нашият тати не излиза, само на служебни копони и то невинаги, казва ,че да е солодарен с мен, понеже знае как ми се ходи  Heart Eyes Аз съм от типа" На купон и на банкет все на първи ред" . В момента ми се налага да правя 2 от най нетипичните за мен неща:да ходя спортно облечена и да стоя вкъщи. Понякога ми се струва ,че съм се променила, понеже децата ми отвориха вратите на едно непознато щастие и е удоволствие да ги наблюдавам как растат, НОООООО ми се иска да имамм възможност да разпускам, а все не се получава  Cry

# 343
За моя огромна изненада Светли не вдигна температура след 3-тия прием на Synflorix-а  jumpuu, а за пръв път не давах Thuja 30CH преди и след ваксинацията... Thinking
...Снощи по скайпа си поговорих с моя дружка, и тя с малко бебе и милата доста и беше тъжно. Мъжа й излязъл  предната вечер с колеги, повечето колежки, на пицария и се прибрал към 6 сутринта. Питаше ме аз дали бих се разсърдила за такова" излизане" или е нормално…Приемате ли го за нормално и дали имат това право при такав ситуация- съпругата с малкото бебе вкъщи, а той по барове до сутринта...
Мисля всичко, което допада и на двамата партньори е нормално. Костваше ми много усилия да се отуча да възприемам всичко свързано със съвместното съжителство с мъжа ми само в два цвята – черно и бяло и да осъзная, колко важни понякога са компромисът, отстъплението, разбирането. Все пак семейството не са само двама партньори, които заедно спят, заедно вечерят или заедно се къпят. Твърдо съм против това, че щом като двама души са се събрали да живеят заедно, то задължително трябва да правят всичко заедно и зачитам правото на личен и неприкосновен периметър живот. Относно преобладаващото число на „колежките” и  това, че човекът се е отплеснал до 6ч. сутринта…Сигурно няма двама души, които да класифицират това по един и същи начин и всеки сам решава за себе си. Мое мнение е, че ходенето …на пицария… може да се брои за предателство само от хора, които си въобразяват, че притежават половинката си.  Смело мога да твърдя, че имам пълно доверие на мъжа ми, може би защото не злоупотребява с него  и решението къде, с кого и колко „да разпуска” си е изцяло негово. До сега не ме е разочаровал.  Heart Eyes
...Накратко казано - кърменето след годинка и половинка - яде луканка и си прокарва с кърма Mr. Green
шегичка, разбира се...
Да бе да !  Joy

# 344
Влизам само да ви се похвалим,че си имаме зъбче(горно ляво е избило).

Редактирам се:
За излизинето по ''мъжки'' и стоенето до 6 сутринта по кръчмите,съм против  #Cussing out .
Да е на 20 години,без жена е дете до него да прави каквото иска и да не поема ангажимент да се пребира в нормалните часове,нооооо семеен човек да върши такива детски историиии,нееее.

Моя мъж много излиза и държи на ''свободата си'',въпреки мойте виждания по въпроса.
Примерно на Йорданов ден се бяха запили от 12 на обяд в една кръчма и ми се прибра в 4 през ноща пиян на гъз......И естествено сега сме скарани,не си говорим.Такава безотговорност от негова страна нямам думи....Само ми мрънка,че финансово не сме добре и да НЕ копувам на детето играчки и други глезотии,а той хвърля пари за пукница(направо побеснявам като се сетя)
Извинявам се за написаното ,но не се стърпях да не го споделя.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 13:25 от maroobg

Общи условия

Активация на акаунт