Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 331
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря на всички за съветите и мненията ви.  Hug (alexova и специално за твоите професионални такива Simple Smile)
Количката ни е тази
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8435
Трудно ми е да преценя дали е обемна или не. Бих предпочела да не я чикирам, а да е с нас до последно преди полета и веднага след това.
Ще ми е полезно и как приемат като цяло полетите бебчетата (разбира се, че е различно, но все пак.Може и Никол да е полезна тук като най-скорошно летяла Simple Smile)
А относно яденето на борда ми по-голямото мислене Simple Smile
Сега вече, относно липсата ни на зъби, съм по-спокойна. Явно ще се е "метнал" на баща си - с първи зъби на 1 година и 2 месеца Simple Smile
Спокойна нощ.
 Peace

# 646
Добра вечер, мили мами !

Киди, стискам палци до вторник най-късно да сте си у дома.  Praynig Прегръдки за Денис и от нас !!!  Hug

Cтacи, за зъбките има още много време. Аз за нашите съм рекла - към 8-ми месец, не по-рано  Mr. Green ( като при кака и бате ).

За бебешката храна в самолета няма абсолютно никакъв проблем. Аз като пътувах, си носех шишетата с водата в термочанта и кутията с AM отделно.

Относно количката - ако пътувате с нискотарифна авиокомпания, както ти е написала Алексова - задължително провери с тях какви са техните правила.  Peace Иначе ти препоръчвам този вариант :

... има опция да си с количката до качване на борда  и после стюардесите я прибират и на кацане те чакат с нея на изхода на самолета.

Hе разчитай да опаковаш количката и да я чекираш !!! Преди 4 месеца aз исках да опаковам и чекирам само рамата на моята. Обаче опаковането на софийското летище работело само до 17 ч.(!?!) Shocked и не можах да я опаковам. Взеха ми я заедно с багажа (рамата), но познай как се ококорих  #Crazy като си я видях на входа на самолета и добре че не я бях опаковала, че щях зор да видя как да нося 10 кг рама в една ръка и кош с бебе в другата !  Stop

P.S. Провери си и какъв документ ще трябва за малкия за напускане на страната, ако нямате брак с таткото - може би акт за раждане ?  Wink

Забравих да пиша, подготви си залъгалка или шише вода, чай, мляко (според вашите навици и предпочитания) и давай на Крис по време на излитане и преди кацането на самолета. Това ще намали дискомфорта и болката в ушичките.
И приятно изкарване (за където и да сте се запътили) !!!  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 22:24 от Слънчев_лъч

# 647
да споделите пак за любимите песнички /не толкова известни/ на дечицата .

Аз имам две ръчички (две палави сестрички, една до друга....) тази ни е фаворита  Mr. Green
Иначе другите любими са: Чело коте книжки, У дома часовник трака и още две, три, но те са лично творчество  Crazy

Киди, бързо оздравяване на Денис! Дано скоро сте си вкъщи!  Hug

# 648
Киди много неприятно ,бързо оздравяване и прегръдки.

# 649
  • В.Търново
Днес ходихме на гости на родителите ми забързо и не остана време за разходка,а вече заваля рук...пал пропуснахме!Вече сме добре,малката е спокойна,но продължава да се чуди още какво е онова остричко нещо в устата и  Joy
Киди,бързо да оздравява малкия герой и да не се повтаря!И ти да се оправиш скоро!  Hug Hug Hug
Лека вечер,ще лягам,че бебка след малко може да се събуди за първото среднощно хранене!

# 650
  • Варна
Аз имам две ръчички (две палави сестрички, една до друга....) тази ни е фаворита  Mr. Green
Иначе другите любими са: Чело коте книжки, У дома часовник трака и още две, три, но те са лично творчество  Crazy

Чуднички са тези песнички. И двамата много им се радваме.  Crazy

# 651
  • Пазарджик
Киди, дано бързо оздравявате!  Praynig

Днес забелязах, че от ляво гръдния кош на Калина е по-изпъкнал. Може и да е съвсем нормално, но може и да е признак за рахит.  Sad Досега четох и всички симптоми са доста често срещани - олисяването на темето, изпотяване при сучене, стряскане насън - все неща, които при много бебета се появяват. Други са по-късно изникване на зъби, по-слаба подвижност, а при нас е така, от една седмица сяда, още не се опитва да лази, бързо наддаваше на тегло. Май сме в рисковата група  Sad Давам Вигантол и излизаме, но това не е гаранция. На консултацията доста добре я гледат, педиатърката ни отделя доста време и не претупва прегледа, все си мисля,че щеше да каже, ако има рахит. При ортопед бяхме на 24-ти ноември, но той гледа само ставите на ехограф.
Знаете ли нещо повече по въпроса, другата седмица сме на консултация и дотогава ще се вкарам във филми ......

Лека и спокойна нощ на всички!

Ще лягам и аз, че идва време за нощно хранене.

Песнички, които обича - "Зайченцето бяло", "Тръгнал кос", "Шаро и първия сняг", "Две калинки" и песничката на Педя човек - лакът брада от "Лека нощ, деца"

# 652
джиджи, не се вкарвай във филми, мила. Не ми се вярва да му има нещо на детето щом е започнало да сяда и наддава добре. Рахитичните доколкото ми е известно са доста слаби хора.
За пример в какъв филм бях изпаднала ще дам себе си. При раждането малкия беше получил церебрална възбудимост. Научих че последствията от това могат да са забавено развитие, епилепсия и др страшни неща. Мога да ти кажа че детето си е добре, само че аз веднага защо не се обръща, значи има проблем, защо еди какво си.....Записах си час при доктор Литвиненко в София, за който обаче чакахме 1 месец. Няма да ти казвам какъв беше този месец за нас-  изпълнен с притеснения и страхове. Е минахме оня ден и детенцето си ни е ОК. Няма и следа от това , което е преживял от раждането. Здраво си е и се развива нормално за възрастта си. Дори се учуди, че седи прекалено добре за неговите месеци. Само че майка му понеже много чете из нета, беше изпаднала в такъв филм. Та не го прави и ти Peace

# 653
Сипвам неделното кафенце. Хайде, ставайте момичета !

Джиджи, ако не се лъжа вие бяхте с големите дози Вит. Д ?  newsm78 Мисля, че при съмнения за рахит се следеше за хлътване на фонтанелата. Само педиатър може да ти каже дали има такова. Ако ти е много притеснено, не се самоизмъчвай, ами още утре я заведи и ще видиш, че най-вероятно напразно си се притеснявала.  Hug

От песничките на мама Кими предпочита "На дивана, под юргана" и "Чело коте". Има и други, които просто слуша, а има и такива, които не желае да чува.   Joy  Joy  Joy

Иначе обожава всички песнички на "Gummy bear".

Весел и ползотворен ден !!!

# 654
  • Бургас
Добро утро!

Макар, че за мен никак не е добро. Tired Май яко се разболявам.От вчера съм с главоболие, болки по цялото тяло, гадене, отпадналост.Цяла нощ не съм спала.От днес, дали заради честото ходене, започна и да ми пари при уриниране.Чувствам се ужасно. Sick
В тази връзка, Лулу, благодаря децата за сега уж са добре.Велизар тази сутрин се събуди с лека кашлица, но за половин час спря да кашля.На малкия пък му отрих три малки ранички на едното краче, но мисля че е по-скоро от одраскване, отколкото разчесани пъпки.Ще следя за други. Rolling Eyes

Киди, много съжалявам, че с Денис сте стигнали до болница!Бързо да оздравява детенцето и да се прибирате у дома! Hug

djidji_p, не се самонавивай, мила макар и да знам колко е трудно. Hug За да се успокоиш, защо не отидете още утре при лекарката ви, че чакането е убийствено.

Зъби и Радо още няма.Брат му изкара първото зъбче на 8 месеца.

# 655
  • Пазарджик
Да, ние сме с многото капки Вигантол. Наистина педиатърката ни е добра и доста подробно всичко гледа, обяснява ..... Сега сме на 3 капки и фонтанелата е почти затворена. Може би така си е просто гръдния кош - нали не са всички части на тялото симетрични. Но те ще си кажат докторите, правят се и изследвания. Имах кошмарна бременност с много лекарства и може би склонноста ми към паранои е оттам. Бях си обещала след като се роди малката да спра. Все пак ще изискам да се провери всичко. Ще пиша, когато имам отговор.

Мария, бързо оздравяване!  Praynig А ти карала ли си варицела като малка?

Вероник, и вие доста се напатихте! Дано вече притесненията са зад гърби ти.  Praynig

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 13:15 от djidji_p

# 656
Слънчев_лъч, мерси за кафенцето.
Мария♥, бързо оздравяване.Киди, дано бързо ви изпишат. Бързо оздравяване и на всички болни бебчета. Praynig
Честито на месечинковците и специално поздравче за Камен на Слънчев_лъч /на патерички малко.../  baloni
Честити зъбчета на anelia001, maroobg, Nataliiiiiii, ANDJELINA - да са много здрави и бели   tooth
ААААА, забравих да ви се похваля с най-голямата новина, че 11.01.2011 станах леля сестра ми роди малко юначе с мерки 3 750гр и 54см, много съм щастлива  Joy
Най-добри пожелания за вашето слънчице!Нека бебенцето ви расте здраво и щастливо и да има много успехи в живота! Heart Eyes
Стаси_К, малко късно се включвам, но Светли също е без зъбче все още Peace А и ваничката, която е показала Ulla, много ми допадна и на мен, но ще изчакам бебчо да седи по стабилно. Peace

Оооо, пак се отплеснах ... ще карам по същество. Laughing

Малко рефрешнах първата страничка на темата…дано ви допада. Blush
Въпросната изгубена таблица от е_mail-а ни „Мерки и Теглилки” вече е достъпна и от първа страничка, както и табличката с датите на поява на първо зъбче на бебчовците. На този етап и двете таблици са общодостъпни. Очаквам ваши препоръки, дали да ги оставим така или да се влиза с парола, както и други предложения.  Peace Сега всяка майка има възможност да качи снимка на своето бебче /има указания как/, както и да въвежда данни за него, без да се разчита на администратор.  Peace

И още нещо – да вметна, че от понеделник ще пътуваме и най-вероятно няма да имам достъп до интернет, а така като гледам темичката се засилва към 50-та страница. Предполагам, че от общия акаунт всяка майка с парола може да пусне новата. Hug

# 657
Добро утро!
Възползвам се веднага от сутрешното неделно кафенце  Coffee Благодаря!

Зъбче и бебка все още няма. Това, което знам от много близък зъболекар е, че колкото по-късно изникнат, толкова по-добре оформени са, така че когато - тогава. Аз не бързам, и без това и сега като стисне по някой път докато суче ми излизат звездички. Особено интересно е, когато суче, но чуе някой звук, който й е интересен и реши да се обърне по посока на идващия звук, ноооо естествено не изпускайки зърното  Mr. Green

Честито на всички сдобили се със зъбчета бебчета. Нека да са много здравички и белички!

djidji_p  Hug, спокойно, вярвам че всичко ще  е наред. Нормално е като майка да се притесняваш и това няма да е последния път, но доколкото можеш гледай да не се вкарваш веднага в ужасни филми.

# 658
Синьо птиче, мерси за поздравленията ! По нощите и майка ми писала смс да ни честити месечинката  Laughing, пък аз бях забравила и се дзверих, докато се сетя за какъв рожден ден иде реч ...  Embarassed
Честита месечинка и на Светли !  newsm67 Да расте здрав и послушен ! Я кажи в колко часа е роден той, че да знаем кой е по-голям ?  Laughing

Табличките така са по-леснодостъпни и на мен идеята ми допада.  newsm10
Аз не съм много "светната" как се пуска нова тема, но дано се намери мама, която да знае.

# 659
Привет!

Джиджи,доколкото ми е известно ,симптомите-като потене,въртене на главата ,безпричинно стряскане и др.ги имат половината бебета ,които нямат рахит.На сто процента за диагнозата могат да покажат само изследванята/кръвни тестове - на алкална фосфатаза и калций,ренгенова снимка на китката/  ,друго,което си спомням е,че на деца със съмнение за рахит се препоръчва да се потапят и да стоят в отвара от орехова шума.

Мария,дано оздравееш по-бързо.Много е гадно децата да са болни,но и майките също.Така грижите за бебчетата са още по-трудни,особенно ако няма кой да помага.

Ние днес май ще си останем в къщи,времето навън  не е много хубаво ,въпреки слънцето.

За песничките-щеше ми се да намеря други също така хубави, не до там известни,че тези ги знаем и вече ни омръзват.Та ние ги слушаме вече 6 мес. Mr. Green

Има ли мами на които децата ,не плачат ,а пищят.Андрей плаче само когато се удари  или убие с нещо иначе  пищи все едно го щипя.Май разбра ,че при всеки негов писък  се отзовавам веднага и няма нужда да губи време с мрънкане и хленчене Mr. Green Чудя се как ще се отучваме ,тия писъци нещо не ми се нравят .

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 13:59 от cherri

Общи условия

Активация на акаунт