Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 341
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Марету, дано отминава бързо този дерматит.Ти даваш ли Деавит?Ако даваш, спри го за известно време, заради фъстъченото масло.Силен алерген е.
Алексова, това е книжката: http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=33438

аз преписах бисквитите от esma, както ги е описала по-горе. Днес давах, хареса се страшно много, и беше сдъвкана безпогрешно!

offioly, направо си дъвче ли човека или ги върти из устичката.И като стана въпрос за дъвчене, трябва ли да имат вече зъбки, за да започне предлагането на малко по-едро пасирана храна?

# 586
ketti, по едно време започна буквално да дъвче! Иначе доста върти из устата, но като попадне по-голямо парче и почва да прави едни много истински движения , а ние с баща му го гледаме  Shocked и чакаме да видим какво ще стане - е, не се задави. В този ред на мисли, щом веднъж се е усетил какво да прави с парчетата, значи няма нужда от пюрирана храна  Peace Така или иначе истински дъвкателни зъби ще избият... може би към годинка, ако не и по-късно; а с предни и кучешки кой може да дъвче  Mr. Green

# 587
esma,,за колко време се пекат бисквитките?Иначе звучат много добре,по-нататък и аз ще ги направя като внеса овеса.Ще споделиш ли и други подобни здравословни рецепти,които правиш за мънинкото,беше споменала че има друга алтернатива на попарите(и аз не съм за тях)?

Днес и аз бях на разходка,но тук в Бургас беше студено и гадно,постоях половин час и се прибрах.
Срещали ли сте пюрета (само зеленчукови) със спанак,но без мляко,сметана,домати,че не мога да намеря?

# 588
  • Пловдив
За събуждането вечер - аз мисля, че е навик вече, и че такива чайчета и бисквитки не биха помогнали... По-скоро съвпадение...Просто има такива деца. Една моя дружка, ти даже я познаваш(живее във вашия комплекс) вече почти 4 години се чуди как да накара дъщеря си да спи цяла нощ... Дано при вас този период отмине скоро!  Praynig  Hug

Малеееееей, Марчелка, ти направо ме разби. Как така до 4 години? Че е навик -навик е , и аз се убедих в това, ама толкова дълго ли ще продължиииии     newsm78     Оооффф       #Crazy

# 589
Пак се включвам, че забравих да пиша одеве за попарата  Mr. Green.Днес му дадох половин сухар, от гръцките, с масло, изкиснато сирене и вода.Хапна я с удоволствие.няма да замествам млякото, поне не още този месец, затова и купих кус-кус на Плазмон, да му разнообразявам.
Попарата била "идеален български вариант" за вкарване на сиренето  в менюто, заради нуждата от калций на тази възраст.На мен също ми е любопитно да чуя и други варианти.

# 590
За събуждането вечер-  ако заспиме  по-рано от 23ч. обезателно се буди някъде по нощите и около три часа трябва да играем.Пробвала съм да пропускаме по някое спане за да  си лягаме по-рано,но ефекта е същият.

За гърнето- не съм чела по въпроса ,но това,което ме накара да сложа Андрей на гърне е ,че от край време щом махнех памперса се изпикваше и подмокяхме леглото.Сега от както купихме гърнето нямаме наакан памперс и детето се изхожда в него всеки ден Grinning.Не го насилвам да седи ,напротив личи ,че му е приятно,естествено придържам го да не падне.Едва ли осъзнава точното му предназначение,по скоро мисля,че му е по- удобно там да си върши работата ,а не в памперса. Купих най-обикновенно  с висока облегалка и по размери му е добро.  И понеже усетих извесна критика от някои момичета,има ли някаква неизвестна за мен причина да не ползваме гърне толкова рано? newsm78

За АД- по прнцип съм против кортикостероидните кремчета,но при нас след едно много тежко опъпчване го намазах еднократно,ефекта беше моментален и повече не сме имали толкова остър проблем.

Витамин Д- не давам .Давала съм му много малко в самото начало и после спрях.

# 591
Срещали ли сте пюрета (само зеленчукови) със спанак,но без мляко,сметана,домати,че не мога да намеря?
Denito, на Sunval има спанак и картофи. Съдържанието по етикет е: спанак, картофи, пълнозърнесто оризово брашно, вода.

# 592
  • Варна
Ванюшка, това е много "тежък" случай, вие няма да сте от тях, споко!  Hug  Надявам се никой от тук пишещите да не е. Просто споделих.  Hug
Чери, за гърнето няма причина да не се ползва. Просто на някои майчета, включително и на мен им се струва твърде рано.  Hug  

# 593
Това с нощните сьбуждания е много относително.Синьт ми след втория месец спеше по цяла нощ някьде до кьм годинката,а след нова започна нощем да се сьбужда.

# 594
Момичета, които давате бисквитки и други неща за дъвкане, не ви ли е страх от задавяне? Боил много обича да му дам банан да гризе, но постоянно отхапва големи парчета и се дави. А ако отхапе по-голямо парче бисквитка?

И аз за пръв път чувам това за деавита и срока на годност от 1 месец. Аз го давам сигурно 3 месеца вече... newsm78

А за буденето нощем май вече съм се примирила, че скоро няма да спи по цяла нощ. Че и си хапва всеки път, при това солидно...

# 595
Мен не ме тревожи толкова буденето нощем, колкото факта, че след първото будене не иска да спи в кошарата си! Като го приспя и тръгна да го слагам там и се ококорва на секундата, започва да ми се усмихва, да говори и дори му се играе! ooooh! И така всяка нощ! Имам чувството, че има датчик на дупето си и като приближа кошарата и веднага усеща Crazy

# 596
  • София
Привет и от мен в този късен час, но чак сега успях да изчета всичко написано.

Да кажа, ние сме доста добре след поставянето на въпросната каска. Али все още не е разбрала,че има нещо на главата си  Laughing само първата нощ бе малко по неприятно тъй като се пробуждаше на 30 мин , но като й давам биберон отново заспива  Wink. Нормално е, и на мен да ми я сложат на главата и аз няма да  се чуствам комфортно  Whistling, пу пу да не й уроки , но ако така продължи всичко занапред ще съм супер доволна   Wink. С нетърпение чакам да се прибера и дауговорим дата за следващата операция и се надявам с това да се приключи иначе ще издивея  #Crazy

Чета за обсъждането на столчета за хранене, ние сме с Jane Brevia и съм много доволна  Joy, Али се чувства супер комфортно в него.

За даването на различни храни за гризкане - за съжаление при нас на този етап няма как да стане защото всичко попада в цепката на мекото небце , а от там в нослето.

Лулу25, ако не ме лъже паметта , то Али има къса юздичка и мисля, че нейния пластичен хирург ще го оправи по време на операцията. Ще попитам нейната логопедка да даде някаква препоръка за добър специалист в София и ще ти споделя.

За сайтовете за продажба на използвани вещи - beb4o.com.

Aleksova, стана ми много мъчно за това което сподели за домовете.До сега всяка година дарявахме пари, а тази година решихме да отидем на място и да им занесем това от което имат нужда дечицата, накупихме памперси, пюрета, каши, взехме им няколко детски торти и сокчета.  сега започвам да мисля дали дечицата наистина са си ги хапнали или някой е взел нещата  newsm78

За буденето нощно време, е тук май съм късметлийка  Joy, малката ни буболечка си спинка доволно  Grinning

Марету  Hug, дано се оправите по-скоро.

ААААА, забравих да ви се похваля с най-голямата новина, че 11.01.2011 станах леля сестра ми роди малко юначе с мерки 3 750гр и 54см, много съм щастлива  Joy

Утре летим обратно за БГ  Laughing, та в този ред на мисли можем да си организираме срещичка всички които са в София  Hug.

Имаше още неща които трябваше да напиша, но уви ги збравих  newsm78.

Лека и спокойна вечер.

# 597
  • Пловдив
nicole_ocean2000, честит ти племеник!  направи ми впечатление колко много единици има в рождената му дата 11.01.20011 - ха дано да е първенец в живота!!!    Hug

Момичета, в упътването на деавита вътре на листовката пише - трайност - 1 месец след отваряне. На Вигантола това не го пишеше, т. е. можеше да го ползваме, докато свърши. В този ред на мисли с течение на времето си създадох навик на всяко отворено лекарство, каквото и да е то, да пиша датата на отваряне. Не ми е по силите да помня кое кога съм го отворила и така после ми е много по- лесно да следя.    Peace

Марчелка, и аз се надявам никоя от нас да не попадне на такъв " тежък" случай.     Hug

Чери, спокойно си ползвайте гърнето, щом на малчо му харесва няма никакъв проблем.

# 598
Никол,браво,много се радвам за вас,че така добре се справяте ,стискам палци и за напред да е така.
За срещата -може би и аз ще мога да дойда ,нищо ,че не съм от София,все пак ми е близо. Grinning

Доста дълго се чудех каква згода да измисля за къпането,защото напоследък взе да става доста трудно. Андрей започна доста да шава в коритото и мокри навсякъде в стаята и  ме е страх и да не го катурне ,че го слагам на поставка и е доста височко.Банята ни е с душ-кабина и няма място за корито.За целта намерих и и купих нещо като леген ,който е пригоден да се  сяда в него на Ок baby и си реших проблема,а и на бебо му харесва в него.  Grinning

И един въпрос-сега когато въвеждам различните храни,по колко пъти в деня да му ги давам.Аз за сега  му давам наобяд в 12ч. и след обяд в 17ч.

# 599
  • по света и у нас
За витамин Д –започнах да давам от миналата седмица по препоръка на педиатъра ни,защото фонтанелата ни била още много отворена.

За косите–Рая се роди с доста,от известно време без фиби не можем,защото е доста дълга и й бърка в очите.След баня подсушавам с кърпа,сресвам и я оставям да си изсъхне сама.

За гърнето–ще започна да слагам след като първо се научи добре да седи.

Нощтното будене–доста често се разбужда,но щом изцока предложената й гърда заспива моментално.Незная дали е навик,глад или растящи зъби но се надявам по скоро да премине този период.

Анелия,честито ви зъбче!Да е здраво и беличко! Hug
На Рая преди седмица изникна и второ зъбче,да прави компания на другото да не е самотно.

Честито на месечинковците! Tada

Някой прави ли от кашите на Слънчо?Свекърва ми прати няколко вида:Овесено–ябълкова млечна каша,оризово царевична млечна каша с банан,оризова каша с банан,ябълка и манго,млечна бисквитена каша с банан.На тях пише,че са за над 4 месеца,но ми се вижда раничко за тях.

Общи условия

Активация на акаунт