И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

• 29 690
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Хм, това за връщането на пари може и на нас да се случи, но то не е по вина на Кътев, той ни прави декларацията, а на ревеню Кебек - излязоха щедри хората и решили да ни дадат повече парички Simple Smile и сега се чудя да чакам ли известие, кога да чакам да се усетят, ще се усетят ли изобщо...
Казах на Кътев за повечето пари, той провери, сметна наново и се оказа,че грешката е на кебекарите - просто понеже миналата година ни беше първа в Кебек и Канада, те като са смятали не са сметнали нещо от датата ни на влизане, а за цялата година и доходите ни излезли много ниски. Май нещо такова ми обясни той, но аз много не разбирам, та тогава ми каза,че имало шанс да не се усетят, ако сме получили федералните преди провинциалните (при федералните всичко си беше точно), не знам защо това е от значение обаче. Двете ни писма обаче са от една и съща дата Simple Smile та не знам...той каза за сега да си мълчим.
Шемет, като ти е това работата я кажи ти какво ще ме посъветваш Simple Smile и колко лихва да чакам,ако се усетят.

# 661
  • Vaudreuil Canada
kambanka 2304 зависи колко време е минало - по принцип връщат назад до 6 години ако намерят постоянни грешки могат да върнат и назад ревизията - но принципно аз не бих им писала - ако до 6 години не открият грешката шанса да го направят след това е минимален.

# 662
Камбанка, аз бих им писала. Възможно е после да ти начислят и лихви. Принципно това е единственната институция в Канада, с която не можеш да се гъбаркаш.
На нас ни бяха начислили лихви на GST платено в срок. Добре, че пазя всяка бележчица, та ги пратих на счетоводителя ни и той се занимава с тях ( сумата беше около 7000).

# 663
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Галче може и сама да си попълваш декларацията. Аз моята ще си я направя, но на мъжа ми ...

# 664
И аз съm от саmопопълващите вече 2-ра година. Действаm с елка и mолив, без ръкавели  Mr. Green

Въпрос къm тези, които иmат ученици вкъщи тази седmица, кажете някакви интересни активитета да запълниm програmата. Аз току що взех билети за Disney On Ice, едно кино предвиждаm във вторник, арената, библиотеката и басеина са алтернативи за др. дни...

# 665
  • Vaudreuil Canada
МaНЕВрата и ние сме на диснито ама сигурно сме различни дни - ние сме в четвъртък вечер.

За тези които ще си попълват сами декларациите и са със семеен доход под 51-52 хиляди да имат предвид че тази годинина QST кредита е променен и трябва да имате директен депозит за провинциалното ревеню и да попълните специална форма към декларацията си.

# 666
МaНЕВрата и ние сме на диснито ама сигурно сме различни дни - ние сме в четвъртък вечер.

Четвъртък в 15ч сmе ние, язък, mожеше да се координираmе по-рано...

# 667
  • Калгари, Канада
TarikMom, благодаря ти   bouquet  То и аз намерих няколко, та ще избирам тепърва. Но шапките остава да ги мисля, може и да направя компромис и да използвам такива:
http://www.magicbob2000.com/hats.html , ама много ми се искаше да са си като на истински фокусник /бомбета/

Нашите данъци си ги попълва мъжът ми и досега не сме имали никакви проблеми. Дано и така да си продължим.

Галче, достатъчно добре си е обяснено как да се попълнят, просто ти трябва време да изчетеш всичко и да видиш какво точно трябва да попълниш за твоя случай. Можеш да си вземеш хартиено копие и да си попълниш него, може би ще ти е по лесно от попълването на компютъра, или поне да го разгледаш. Ние по нета си ги подаваме декларациите, става доста бързичко и до 2 седмици са ни върнали/взели парите.

За прахосмукачка няма ли да се включи някой  Praynig

# 668
  • Лавал-Пловдив
Мамамиа, само да добавя, че първата година данъчната декларация задължително е на хартия, чак от втората нататък може да е онлайн.
За активитета за ваканцията аз открих една нова зологическа градина
http://www.zoosauvage.org/index_hiver.php
та на който му се ходи на открито...

# 669
kaka dora, и аз на нещо такова бях попаднала в сайта на CRA, понеже нямаш от минала година Notice of Assessment и трябва с елката и молива Wink Аз си взех вече хартиените за провинциалните, за федералните в пощенското гише ни казаха да чакаме 1-ви март и сигурно другата седмица ще седна да ги разгледам. Така или иначе още чакаме RL4  и бележката за наема. Иначе и мен много ме блазни идеята за онлайн попълване. Но между другото точно турботакс, предлагат тази опция, безплатно ползване, докато не отпечаташ или не изпратиш по електрнонен път декларацията. Т.е. може да се ползва като "пищов" един вид, да не пропуснеш нещо Blush
http://turbotax.intuit.ca/tax-software/partners/turbotax-home-an … siness-online.jsp
най-отдолу с дребните буквички, т.8

За имигрантските служби също не звучи лошо, но селф-емплоймънт декларации дали се съгласяват да попълват Thinking

Мамамиа, ние сме с една допотопна прахосмукачка, която ни харизаха, та не мога много да съм ти от полза Rolling Eyes

# 670
Мамамиа, аз съм с Бош ( ползвам я от 5 години, претърпя пътуване из Щатите и два основни ремонта на къщи). Много е яка, заслужи си напълно 300 долара. Между другото в Трайл аплаийнсис имат промоции, ако вземеш уреди от тях, прахосмукачката е подарък. Имате такъв магазин ( близо е да ИКЕА, провери там какво предлагат)

# 671
Аз съм доволна от панасоник MC-CL 485 - от БГ тип. ЗА дървени подове е ок, за мокет може би американския тип да са по-ефективни. Мартин я влачи спокойно Simple Smile. Преди това имахме Самсунг и Еуропро, които мнго бързо заминаха на боклука.

Последна редакция: пн, 28 фев 2011, 17:20 от WebMama

# 672
момичета, има ли някои от вас които скоро да са ходили до Куба с малко дете, питам защото казаха, че трябва да се показва документ доказваш че лицето влизащо в Куба има здравна застраховка особено за семйства с малки деца, вярно ли е това или не?

# 673
  • Канада, Монреал
За прахосмукачките - нашата е Shark Plus Lightweight. Доволни сме от нея и е евтина: http://www.canadiantire.ca/AST/browse/3/HouseHome/3/CleaningTool … uum.jsp?locale=en
Ние ходихме съвсем скоро до Куба, застраховката никъде не са ни я искали, а и законите са еднакви за всички - надали ще ви искат само защото сте с деца. Даже при нас не разбраха, че сме семейство - влязохме през различни гишета, за да минем по-бързо.
За миещите се фулмастри - като тръгнах да търся контактите на опаковката, за да им се обадя и да се оплача, че не се мият, попаднах на един дребен шрифт - миели се само от дрехи. Вързали са си гащите, само дето подвеждат потребителите така...

# 674
момичета, има ли някои от вас които скоро да са ходили до Куба с малко дете, питам защото казаха, че трябва да се показва документ доказваш че лицето влизащо в Куба има здравна застраховка особено за семйства с малки деца, вярно ли е това или не?

За Кебек такъв докуmент ти е здравната карта, тя доказва, че mедицинските ти  разноски в чужбина са покрити.

Общи условия

Активация на акаунт