Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 331
  • 737
  •   1
Отговори
# 675

Добро утро, милички.
Кафенцето от мен.
Даги, стискам палци Praynig и търпение.Ние всички сме с теб.

# 676
Добро утро и от мен момичета, хубав ден ви желая, PAO късмет на изпитите,
ако може добавете ме и мен на първа страничка - термина ми е 12 юни, а утре най-вероятно ще разберем и пола на бебчо.
Страхотно заглавие на новата тема!

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 08:58 от Irkata

# 677

Добро утро!Искам да ви почерпя,защото днес остарявам с още 1 година...Докато търсих торта,попаднах на тази много много сладурска  Heart Eyes Естествено да се яде корема,не е много удачно  Laughing Но пък е ужасно сладка  Heart Eyes
Радвам се,че ви харесва заглавието.Може и да се модифицира,ако имате идеи...PaO - успех на изпита!
Колкото до майчинството...толкова съм далече от счетоводство и финанси,че все едно ми звучи на китайски  Laughing единствено знам,че веднъж започнат болничен,не трябва да се прекъсва.... така и правя,а дали е така....  newsm78

# 678
Честит рожден ден, Дидолинка!
Много здраве, усмивки и най-красивото и здраво бебче на Земята!
Весел празник, иииии страхотна торта,наистина!

# 679
Добро утро и от мен!
Благодаря на ранобудните мами за закуската и кафето.didolinkata честит рожден ден на теб и всичко най ти желая.
Даги стискам палци мила дано всичко да е наред и ни зарадваш с хубави новини.
Желая ви усмихнат и спокоен ден на всички.

# 680
честит рожден ден,нека всичко което желаеш бъде мое пожелание newsm59

# 681
Добро утро! Възползвам се от кафенцето и закуската Simple Smile
Дидолинката, честит рожден ден! Прекрасна година ти желая! Тортата е много идейна!
Аз днес нямам часове и ще работя вкъщи, за разлика от следващите четири дни до неделя включително. Но пък после ваканция Simple Smile
Пао,успешна сесия Simple Smile
Говорите за червен конец - така най-лесно се  разпознават бременните измежду студентките - изключително е разпространен тази практика, явно не само в Благоевградско. Аз съм вярваща и с не слагам нито сини очи, нито червени конци, нито други подобни. Казано честно, не съм се притеснявала никога от това как околните гледат на мен и дали няма да ми навредят с мислите си. Всеки човек, колкото и добър да е, може да си навлече завистта и омразата на някого. Все си мисля обаче,че това не може да му навреди по никакъв начин, освен ако Бог не го допусне по някаква причина. Факт е, че една и съща случка може да се тълкува различно от различни хора -просто на мен никога не ми е идвало наум, че Румен плаче, защото някой го е погледнал някакси - не съм тълкувала така нещата. Бабата на Стефан, която го е отгледала, е подвижна суеверна енциклопедия, и смята, че като дете той постоянно е хващал очи - явно това е било нейното обяснение на нещата. Няма да обяснявам с какви средства са лекувани очите, че има доста странни между тях. Та всеки с вярванията и разбиранията си...

# 682
  • София
Дидолинка, Честит Рожден Ден! Жива и здрава бъди! На лято ти пожелавам леко раждане и едно сладко бебче  Hug

РаО, успех на последната сесия!

vova, разбрах... А защо когато съм била в болнични всеки месец обезщетението ми намалява? Би следвало да е защото намалява базата.  newsm78 Като боледуваше малката често и взимах все по-малка надница среднодневна.. Това е било преди около 4 г.

А болничните, които бременните взимат обикновено са с диагноза "заплашващ аборт". Това общо заболяване ли се води и като за бременност ли се изплаща 90% или е 80%  Rolling Eyes
Аз със Сашата излязох в болнични след 15 г.с. Не че нещо ми е имало, ами една колежка ми кихаше в лицето та ме разболя и аз се ядосах. Ама тогава (преди 8г.) не ми беше проблем. Сега мисля да не излизам, ама искам да знам ако изляза много ли ще ме порежат.

Ана2, по принцип суеверията да далеч от вярата в Бог. Ако питаш свещеник ще ти каже, че суеверията да глупост  Wink Обаче българинът къде повече, къде по-малко е суеверен. И аз си имам някои мои суеверия, макар да смятам, че те са произлезли, за да накарат хората да правят или да не правят определени неща, т.е. имат чисто практичен смисъл. Е, не всички де...  Wink Това с лошите очи, с гасенето на клечки и пр. ми е много смешно. На мен все ми се караха да мия на Сашата очите, защото тя е много хубава от бебе и я заглеждаха непрекъснато. Детето никога не е имало проблеми, че някой го заглежда, не е ревало и като цяло тя харесва света около себе сии хората. Не се страхува. Това е проблем донякъде  Rolling Eyes

# 683
Дидолинка, честит рожден ден и от мен.На следващият, вече ще имаш една очарователна, малка компания за цял живот Wink.Да си жива и здрава  bouquet.

# 684
didolinkata  Честит Рожден Ден Simple Smile Много щастие, приятна бременност и много леко раждане !

# 685

Ана2, по принцип суеверията да далеч от вярата в Бог. Ако питаш свещеник ще ти каже, че суеверията да глупост  Wink Обаче българинът къде повече, къде по-малко е суеверен. И аз си имам някои мои суеверия, макар да смятам, че те са произлезли, за да накарат хората да правят или да не правят определени неща, т.е. имат чисто практичен смисъл. Е, не всички де...  Wink Това с лошите очи, с гасенето на клечки и пр. ми е много смешно. На мен все ми се караха да мия на Сашата очите, защото тя е много хубава от бебе и я заглеждаха непрекъснато. Детето никога не е имало проблеми, че някой го заглежда, не е ревало и като цяло тя харесва света около себе сии хората. Не се страхува. Това е проблем донякъде  Rolling Eyes
Разбира се, че е така. Етимологично "суеверие" означава "празна вяра". То не е нужно свещеник да го каже - така е и според Библията (предпочитам източниците на информация пред интерпретаторите - сигурно щото аз самата все обичам да интерпретирам Mr. Green). А иначе гасенето на клечки си има обяснението - промяна на химичния състав на водата и добавяне на сяра и това не ми се вижда най-абсурдното средство,въпреки че не го прилагам. Както казах, след някой разговор по телефона с бабата на мъжа ми с дни преживявавм нейните методи Simple Smile))
А за Саша - ние често подценяваме децата си и се притесняваме, като си мислим, че нямат защитни прегради, когато са доверчиви и отворени. Убедила съм се обаче, че уж мнителните хора по-често допускат неправилни хора до себе си...явно е до инстинкт.

# 686
Доброо утро на всички ранобудни.

Честит рожден ден и от мен Didolinka !Много здраве щастие и което ти е на сърце да се сбъдне, само хубави моменти ти желая.  newsm67  party023  Gift

# 687
Добро утро!
Didolinkata, честит рожден ден! Желая всичко най-прекрасно  bouquet
Vache, аз също вземам почти всеки месец болнични заради малката. При мен през последните 18 месеца има 2 пъти увеличение в осигурителният доход. Освен това всеки болничен беше на база предходните 6 месеца (от 2011г. - 12 месеца ), които се променяха постоянно, точно заради тази промяна в дохода. Доходът от всеки болничен влиза като база за следващия и от там идва промяната. Но ако се осигуряваш на един и същи доход в продължение на 12 месеца и след това започнат болничните за общо заболяване, не дава отражение на обещетението. Повечето фирми осигуряват на един и същи доход, а дават пари на ръка. И реално осигурителният доход е един и същ дълго време. При нас не е така и всеки месец осигурителният доход ми е различен, но аз съм си направила груби сметки колко ще загубя от болничните. А и като нямам избор кой да гледа Стефи, така се получава. За 2010г. имам около 6-7 болнични.
Болничният, който е с диагноза "заплашващ аборт" е общо заболяване - 80%. Всякаква диагноза преди болничния за 45 дни преди раждане, е за общо заболяване.
Лек ден на всички!

# 688
  • София
Здравейте, момичета  smile3525
От няколко дни мисля, че моето бебче ме рита по коремчето.
Вие как усещате движенията? На моменти чак се притеснявам, да не би да не е то? newsm78
Аз усещам нещо подобно на потрепване на мускул, като движение. Бях чела, че се усеща гъделичкане, какво ти гъделичкане, направо си ме рита   baby_neutral
Може би усещанията зависят и от местоположението на плацентата.
Утре съм на редовната консултация за този месец и ще питам, но при вас как е?

# 689
  • София
Ана2, оооххх, то като че ли не е подценяване, ами страх. Отделно, че на нея й се повтаря непрекъснато д ане говори с непознати и познай... ако съм с нея и я заговорят казва "Аз не говоря с непознати", но когато не е се запознава на общо основание  Crazy И после като я питам защо говори с този непознат човек и тя вика "Ааа, аз го познавам, нали сега се запознах"  Shocked Twisted Evil
Дано са ди права и да не допуска до себе си неподходящи хора. Аз съм доверчива, но май наистина си имам инстинкт или просто попадам на свестни хора  Wink

Вова, при мен няма увеличение в осигурителния доход или да има то е минимално, с една година ми се е увеличил стажа примерно.. Но всъщност може и да греша. Нямам увеличение в заплатата по договор. Аз съм в общинска фирма и доходите ни са на светло. Но пък имаме една много неприятна врътка. Получаваме не малка сума под форма на социални придобивки. И голямата гадост е, че незнайно защо върху тях не се начисляват осигуровки за болест и майчинство. За пенсия и безработица влиза във фонда, ама за болнични и майчински - не. Явно така е уредено в законите. И сумите за болнични ми падат ужасно, майчинството също няма да е колкото ми се иска  Rolling Eyes Утехата ми е, че живот и здраве ще взимам детски  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт