Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 328
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Снежно кокиче главичка подава,срамежливото Юнче започва да шава  Laughing Това ми дойде на прима виста!Здравейте и от мен...
dagi,радвам се,че всичко е минало добре,ще чакаме резултат  Hug
И на мен днес не ми е ден.Сутринта ме преряза силно в дясно,изкарах си акъла,да не е апендисит.Цял ден лежа,пих но-шпа,вече не ме боли,само ако се поразмърдам усещам мнооого леко дърпане.  Tired Но може и да е от пикочните пътища,защото и ме пощипва...пък и вода не се сещам да пия,отврат съм.
За температурата аз препоръчвам цитросепт,смъквала съм 39* Т на мен и на детето с него.Обаче аз също си мисля,че при всички случаи трябва да се смъкне,иначе не е добре за бебето!

# 661
Дидолинке, много е хубаво, ако няма други предложения, предлагам това да сложим....

# 662
Наистина много пишете:)
Даги, Лактофлор ми е препоръчан от много близка приятелка, наистина добър клиничен фармацевт, защото аз имам имунологични проблеми, освен гастрита и колита. Няма защо да е противопоказен по време на бременност, това са пробиотици, тях ги изписват и на бебета на дни против колики.
Чин, уриналът е от червена боровинка, а неореналът - от брезови листа и разни други неща. Аз засега съм доволна от уринал, но ще се поинтересувам за отзивите за двете.
Дидолинката, хубаво предложение!
За температура - аз вдигах по време на празниците. Отдавна вече не прия нищо за температура обаче,  и аз на Румен давам само при температура над 39 и то само ако ще спи , защото температурата е имунен отговор на болестта. Като казвате обаче, че е опасно за плода, ще се разровя из медицинските сайтове за повече инфо...

# 663
Ана2, това за температурата не съм го чела никъде. Свекърва ми като мед. лице ми го е казвала, организма на майката се натоварва, намалява кръвопотока към бебето, ускорява силно пулса,обезводнява се, намалява кръвното и такива неща. Следващия път ще питам защо точно.

# 664
Пак съм аз:) Ходих и до АГ-то вече и ми смениха антибиотика, който ми беше изписал личния.
Сега ще съм на Augmentin + Нурофен. За понеделник съм си писала час за преглед да видим бебока как е.

# 665
Здравейте мами. Ама страшно много сте изписали! Shocked

welcome на новите.

didolinkata готино е заглавието! Wink

dagi дано всичко е наред! Ще чакаме с теб! Hug

Елдра направо ми взе акъла с тоя твой режим! Шапка ти свалям! Crazy

# 666
dagi стискам палци всичко с бебо да е наред.
На новите мамчета ЗДРАВЕЙТЕ Simple Smile
Аз днес бях на ЖК,всичко ни е нормално,детето си беше много спокойно,само леко се помръдваше,колкото доки да види движенията и каза че са добри,гръбначния стълб видях и т.н.Килограмите са +2.5,явно вече ми личи,защото вчера качих снимка от нг във facebook и изведнъж заваляха честитки и поздравления от по-смелите  Grinning ,а другите с половин уста ме питаха дали съм напълняла просто така или... съм бременна...много странно ми стана,защото аз си мислех,че другите не забелязват.Сега ми стана кофти,че качих въпросната снимка,като че ли не исках точно по интернет да разбират разни хора,които така или иначе не съм виждала много време,нито съм ги чувала.Знаете,че има гадни хора иииии...не знам и аз точно какво ме притеснява.А иначе още като разбрах,че съм бременна една приятелка ми каза да си сложа червен конец на ръката и аз малко се изсмях в началото...после обаче като ми влезе в главата,че може да ме пази от някви неща и си сложих и ще си го нося до края.

# 667
РаО, не се притеснявай, ако Господ е решил едно дете да се роди, то ще се роди, независимо от хората. Аз също имам червен конец, според мои колеги (теолози) това не е много хубаво, по-добре да имаш гривна с кръстче или Богородичка, но както си усещаш нещата, така. Иначе и аз не качвам снимки, особено на които ми личи, но това е защото Слав не ми дава. Имам една позната, която си качва и на корема и на бебето от ехографа още от самото начало, но аз не мисля, че нещо толкова интимно трябва да се споделя с всички. Тук е различно, всички сме в едно положение, но у фейсбук...

# 668
  • София
АА добре, успокои ме, значи не съм само аз. Че уж съм с второ пък срамота да не знам какво точно представлява плацентата. Аз си мислех че цялата обвивка в която е бебето е плацента.  Party

Хахаха, и аз така....  Whistling Whistling Whistling

За червения конец. Аз нямам. Не съм имала и със Саша, но с втората бременност реших да си сложа. Сложих и той се скъса, после бебето загина. Пълна неверница съм, но тази случка ми действа мног неприятно. На ръката имам нещо правено от дъщеря ми още отпреди да забременя. Смятам, че то ми е късмета и не го свалям  Wink

За Темепратурата.. тя хубаво лекува,обаче за бременни е противопоказна. Я си представете бебето на каква Т живее и да му я вдигнете с малко. Бременна жена изобщо не трябва да допуска Т над 37,5 да поддържа. А и това, което Чин пише е вярно! Абе за бременна не бива да се поддържа Т.
Свалянето обаче да не става рязко. Взимайте Парацетамол, но той и изобщо различни методи се комбинират при много тежки случаи, защото Т падя рязко и това не е добре. Според мен хладна вана или душ действат чудесно. Оцета също, но приложен единствено в областта на предмишниците и бедрата. Там където минават големите кръвоносни съдове да се охлади кръвта. В сърдечната област категорично не се слага такова нещо. Компота от малини и аз съм чувала, че сваля Т. Но ние сме в срок, в който може да се пият повечко неща.
Иначе на детето когато беше малка не свалят Т под 38. Сега давам лекарство, защото тя е вече голяма и й е много гадно, да й облекчи състоянието. Само един път съм я завивала в мокър чаршаф и няма да повторя.. беше ужасяваща гледка.  Confused Тогава наистина изпаднах в паника...

Аз също като вас мисля за снимките. Нямам досега качена в нета от сегашната бременност, на бебето също. Ако кача ще е да ме видят братята ми и то в заключен албум.

# 669
Заглавието ми допадна много,така че действайте newsm10
Разбира се,нека и другите да казват,да не се срамуват Mr. Green

# 670
juji123 дано бързо да се оправих мила.Миналата седмица и аз бях в твоето положение с температура и на антибиотик.Първо бях на оспамокс а после ми го смениха със зинат.Температурата също трудно успявах да я сваля и пробвах какво ли не.Аз също знам за оцет със вода в които си топиш краката,също така ми помогна и хладук душ.Когато си го направих страшна пара излизаше от тялото ми,казаха ми и за още нещо за правен домашен сапун.Значи намокряш сапусна и ръцете си след това си ги насапонисваш хубаво и така си ги слагаш на шията и те за секунди изсъхват,така повтаряш няколко пъти. аз и друго пробвах тъй като на мен ми се бяха надули страшно много и лимфните възли.За тях пък режеш ябълка на 2 и я слагаш в камерата.Когато замръзне я вадиш така нарязана на 2 парчета и ги слагаш на подутите лимфни възли.Какво ли не пробвах и аз че положението ми беше трягично сега слава богу съм по добре но още се боря с налепи в гърлото и се мажа с какво ли не.Дано скоро да оздравееш и се оправиш.

# 671
Здравейте момичета!
Аз дремнах 2 часа след вечеря, защото бях много изморена и сега не ми се спи. Използвам, че другите  в къщи заспаха, да драсна някой ред.
Dagi, радвам се, че процедурата е минала, а сега ще чакаме добри резултати Praynig
Аз бях на ЖК днес. Качила съм само 2,5 кг. от предния месец, или общо 2 кг. от началото на бремеността. А коремът ми е огромен и си мислех, че ще са поне 5-6 кг. след празниците. Това е добре, но аз започнах от малко повече килограми.
Бебето е добре, дадоха ми направление за кръв, за да видим хемоглобина и желязото. Засега спрях феро-фолгамата, а витамини не ми изписва никакви.
Уточнихме за болничен да изляза от 7-8 февруари, че вече много ми писна това пътуване до работа и по-лошото - висенето сутрин на спирката в студа. А и самите автобуси понякога нямат отопление.
За болничните пак да кажа, че ако доходът, върху който си осигуряван е един и същ предходните 12 месеца, няма да имате разлика в изплащаното обезщетение от НОИ. Не е задължително да са непрекъснати болничните. Мама Нанка е права, защото за база се взема дохода от който е изчислено обезщетението. Единствено при нов първичен болничен ще губите през първите 3 дни, които се изплащат от работодателя и са в размер на 70 %. Ако е непрекъснат болничния, ще имате само 3 дни в началото и след това само обещетение от НОИ. А болничния за бременост и раждане ще е първичен и няма как да го избегнем, но не е проблем, ако преди него сте били в болничен за общо заболяване, стига да е изпълнено предходното. Например: 14 мес. сте осигурявани на един и същи доход. След това 4 месеца болничен за общо заболяване (база 12 мес. назад ) и като започне болничния 45 дни преди раждане базата за 18 мес. назад е една и съща. Така болничният не оказва влияние на обезщетението.
Дано да съм го обяснила ясно  bouquet
Лека нощ и приятни сънища! Да не съм прочела утре някой да сънува нещо лошо Laughing

# 672
Коремчета,добро утро..дори и в ранни зори първата ми работа е да мина от тук,мъжът ми не може да повярва  Laughing
Тръгвам към София на изпит,започва последната сесия в живота ми  newsm44 и дано да е успешна цялата и да приключвам и аз вече с това у-ще.Така.. пожелах си сама,каквото исках  Mr. Green сега ще се пробвам като за първи път най-ранобудна да сложа закуската...
bon appetit Simple Smile

Здравослолвен старт на един важен ден.

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 06:00 от PaO

# 673
  • Sofia
Добро утро и от мен!
Аз седя и си чакам визитацията. Кафенце няма да се опитвам да сервирам защото няма и да мога през телефона.
Рао: Успех на изпита,стискаме ти палци!
Успешен и слънчев ден на всички.

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 08:53 от dagi

# 674
добро утро и от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт