Първият триместър вече отмина за Юнската дружина - тема 8

• 26 328
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
здравейте и от мен,току що се връщам от жк.видяхме бебчо добре е за което много се зарадвах но и малко се притесних защото на иследванията ми излезе албумин Sad изписаха ми хапчета неуронал.сега отивам да си ги купя.има ли някой с подобен проблем от вас?знам че е нормално през бремеността но все пак се притеснявам ooooh!
малко по-нагоре съм писала, че пия Неоренал.

п.п ако искаш да редактираш поста си, използвай десния бутон "редактирай" така ще можеш да коригираш написаното и да не се налага да пускаш два последователни поста.

# 631
  • София
Какво става, когато сте ползвали болничен през периода на осемнадесетте базови
месеци за бременност и раждане?
За дните в болнични с обезщетение от НОИ за база се взима осигурителният доход, от
който е изчислено обезщетението
. А не сумата, която са ви превели.

Това го копнах от Майчинството - счетоводно. Продължавам да твърдя, че базата не се променя съществено /Не е 90% от 80 %/. Е, ще се намали, ако заплатата се е увеличавала, а доходът, от който е изчислен болничният, все ще е по-нисък тогава. Продължавам да анализирам. Ще се консултирам и със счетоводител, че юристите не сме по сметките. Уж не съм руса, ама...
Хм, ако искаш мога да ти изпратя сметките, които аз гледам, на лични, да не ангажираме момичетата тук.  И аз не съм руса, ама бременният ми мозък не ми помага много в размишленията  Mr. Green

# 632
извинявай не съм прочела още какво сте писали днес Simple Smile

# 633
здравейте и от мен за днес.Гледам хубава тема сте захванали за болни4ните.Мама Звярка има врътка да и то и аз не мога да я разбера.Аз от преди да бях разбрала че съм бременна бях 85 дни в болни4ен.После като разбрах веднаха почнах пак с болни4ните и не съм се появявала на работа защото бремеността ми е рискова и не исках да рискувам а и всеки ден се налагаше да патувам по 80км.Та така и до днес само ми подновяват болничните само че има и един друг момент сега скоро ще направя 180 дни и мина ли ги трябва да се явявам на телк за да ми дават от там.Не че няма да стане но просто ми казаха че било голяма разправия и голямо ходене по мъките.Една позната която е на вътре в нещата ме посъветва да отида за 2 дни поне сега като ми изтече болничният за да се води че имам прекъсване и да не се занимавам с телкове и така съм решила да направя но след това пак ще звъня в нои за да проверя със сигурност така ли е.А относно превеждането на болничните незнам какво и как и по каква формула изчисляват но всеки път болничният ми расте като сума.

# 634
Леле леле момичета колко много сте изписали от цял час чета
Много благодаря на Ани 2 за отговора и аз мисля за Дупница но ще видим до тогава има време.

На новите мами добре дошли и лека до края.
Бързо оздравяване на болните.
Ние в петък сме на консултация и вече нямам търпение не съм виждала бебо от 14 декември

# 635
  • София
Мама Звярка, Vache  и Sleeping Beauty са ти отговорили за майчинството.Всеки болничен, който е продължение, а не първичен се изчислява на същата база като предходния, но ако си прекъснеш болничния, базата се променя.Но майчинството при всички положения ще бъде с първичен болничен, така че ако ползваш болнични, това може да намали базата за изчисление.

Ето, сега ми се изясни кашата в главата  Hug Hug Hug

И аз отивам да чета в Счетоводното  Wink да видя това дето Мама Звярка пише  Wink

# 636
Мама Звярка, ще се запознаем и лично. Сега лятото ще се уговаряме заедно да ходим по разходки. Ако искаш добре си дошла и на Шуменските форумски срещи, стига да са ти удобни.

Последно време все пишете, че с предна плацента по късно се усеща бебето. Аз не съм се консултирала с лекар по тоя въпрос, но все ми е чудно. Понеже аз рано го усетих, а съм с предна плацента. Явно си има и изключения. А от известно време го наблюдавам като рита и вижда как корема ми леко се надига. Ако го хвана по активен някой ден ще направя клип.

А каква е тая "манга"!? Бъррр, такова детско не съм го засичала да гледа. Мен ме отвращават тези: Чаудър, Флап Джак; Въображаеми приятели...

# 637
  • София
Ани, ето картинка Simple Smile))

Тази плацента е на задната стена. Сега си я представи на предната стена и виж каква преграда става между бебето и коремната стена. Разбира се зависи къде се намира, може да в по-високо, а бебето да се усеща под нея или да е ниско и да се усеща над нея  Wink но в по-ранните сроковетя си е голяма преграда, за да се пренесе движение.

# 638
А н и, това е за успокоение на тези, които не го усещат. На теб ти е втора бременност, а и си 19та седмица. Аз също го усещам  вече, въпреки, че съм с предна плацента и ми е първо дете. Освен от плацентата сигурно зависи от разположението и от дебелината на коремната стена и куп други неща...
Моята АГ ми каза, че може и до 22ра да не го усетя даже...

Усетихте ли вече движенията на бебето?
Не се тревожете, ако това не се е случило. При първа бременност очакването на това събитие може да продължи до 20. седмица и дори по-дълго, за да сте напълно сигурни, че наистина става въпрос за движения на бебето, а не на червата Ви. Ако плацентата е напред в матката.(т. нар. „плацента по предната стена”) или ако имате много дебела коремна стена, ще усетите движенията на бебето по-късно.

Предна плацента
Източник- бременността по седмици.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 16:05 от chin

# 639
  • Sofia
Ей, днес хиляда пъти спира токът! То нито да работиш, нито да пишеш във форума.  Laughing

Днес си взех болничния от поликлиниката.
Sleeping Beauty, нали ти питаше за ниската плацента - док. ми каза да не вдигам нищо тежко.

Зорето, аз от моя опит съдех, нашата детска излиза почти 400 ев.

Вижте какво сладко кошче съм си заплюла, може и да не опрем до него, но пък тооолкова ми харесва  Heart Eyes
http://www.kidi.bg/bebeshko-koshche-filou-sterntaler.html

# 640
Ахааа, сега си обясних що е то плацента в картинки!  Grinning  Честно си признавам по тези въпроси нищо странично не чета, от вас каквото науча! Като имам време чета за болестите - как да ги познавам и да не се страхувам от тях и за възпитание на децата. За износване на бебето ще се информирам от тази тема, която много ми е полезна.  

Шунка, кошчето наистина е много сладурско.

# 641
здравейте мами, аз да ви се оплача имам висока температура, втриса ме и кащлям като магарица от вчера съмм така.  Направо кожата ме боли .Днес ходих до личния и ми изписа антибиотик и панадол. Сега очаквам да стане 17.30 ч и отишам до док. да си каже тевката дума страх ме е за бебо да не му стане нещо, но май наистина без антибиотик няма да има оправия. Темп. вдигам от 37,5-38,5 ужас а аз винаги много трудно я сшалям. някой ако знае бабени рецепти за темп. моля кажете и за кашлица.

# 642
  • Sofia
Здравейте и от мен коремчета,

Преди час се върнах от болницата, Амниото мина добре, почти без проблеми -силни контракции по време на манипулация и малко ме понадупчиха, не липсваха и емоции докато ме приемаха но вече всичко отмина, важното е че всичко е наред.
Пуснах всички изследвания каквито мога и сега остава да си почивам и да чакам.
Ще се водя до четвъртък в болницата и ме искат всяка сутрин там, но по добре така и да си стоя у нас отколкото там.
Успях да ви чета от там, но нещо настройките на сайта на телефона ми не успях да ги оправя и не можех да пиша, но сега ще наваксам. Crazy

Чин: за ехо кардиография всички са ти казали, ако има нещо притеснително ще те насочат, но за твое успокоение може да си направиш. Само за инфо при Марков и при Томова е 2:1 фетална + кардио, и смятам че са  добри. Аз лично в сряда сам при Спасов в Фемина въпреки ранния срок, но при мен няма как. От сега нататък мисля да имам поне по 2 ФМ и кардио всеки месец, пък да видим.
Само да ти кажа, че умрях да се хиля на историята ти с корема в мола оня ден. И аз минах през нещо подобно в събота сутрин, лежа си и гледам корема ми подут от ляво, в дясно няма никой умрях да се хиля как се е разположил мъника, и аз леко го побутнах. И вчера на амниото пак така, оказа се че е легнал по диагонал главатя на ляво краката на дясно, че се дебнеха с Димитрова къде да боде  Wink

Вещи:Дано всичко е наред, бъди спокойна и с позитивна нагласа.
zorreto: Стискам всички палци.

Ана2:Лактофлор БиоПлус може ли да се пие от бременни ако за него говориш, пишеше по форумите някъде че не е тестван за бременни и е препоръчително да се смени с ХУСК, аз го спрях след като разбрах че сам бременна. Но на други места четох че го пият, и знам че се дава на много малки деца!?

За килограмите: Аз сам вече + 3.5 .. все пак онези 3 килограма от нова година се свалиха за няколко дни но вече качих нова половинка... тази вече е няма да се свали  Embarassed

# 643
здравейте мами, аз да ви се оплача имам висока температура, втриса ме и кащлям като магарица от вчера съмм така.  Направо кожата ме боли .Днес ходих до личния и ми изписа антибиотик и панадол. Сега очаквам да стане 17.30 ч и отишам до док. да си каже тевката дума страх ме е за бебо да не му стане нещо, но май наистина без антибиотик няма да има оправия. Темп. вдигам от 37,5-38,5 ужас а аз винаги много трудно я сшалям. някой ако знае бабени рецепти за темп. моля кажете и за кашлица.
компот от малини, компреси с оцет на гърдите и челото за температурата... ако нямаш компот и сладко става, но да е домашно. Все пак по-добре послушай док. Знам, че  и парацетамол можеш да пиеш, но малко.
Бързо оздравяване.

Даги, радвам се, че вече всичко е минало и остава само да чакаш.  Praynig Моята фетална я правих при Димитрова, тя каза, че не може да се ангажира напълно със сърцето, но това, което вижда като гинеколог е ок. Пише, че се препоръчва 20-23 седмица ехокг. във Фемина били само двама, които правят, трябва да видя как се казваха. Моето човече е застанало седалищно, но според мен точно когато си избутах корема беше решил да се донамести нещо... Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 16:24 от chin

# 644
Здравейте момичета,
Приемате ли още една бъдеща мама в Юнския клуб Simple Smile ?
Термин 14.06. 2011

Лека бременост на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт