Ягодка и Саса - нова година, нова тема

• 54 820
  • 767
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Здравейте извинявам се предварително ако сте го обсъждали и признавам,че не съм изчела много,но дапопитам как седят нещата с ДДС-то ако поръчкат се прати на Англ.адрес?Някой опитвал ли е до сега?

# 46
Аз подадох преди седмица формата за връщане на ДДС, ама немам никакъв отговор. Но дори да ми върнат ДДС от две поръчки по 80 лв всяка, аз незнаех ,че ще ми искат митническа декларация и така два пъти платих по 15 лв за митнически декларации, а сам не може да си ги попълниш защото искат освен на хартия и на дискета и то да имаш тяхната програма т.е. требва да се занимаваш с митнически агенти и тея пари няма кой да ги възстанови и също по 3,50 в пощата. дано с ДДс то нямам проблем
Получих си ДДС и от двете поръчки.

# 47
Момичета, не съм поръчвала преди от Ягодка, сега имам поръчка от 27.12.10. Не мога да се справя с проследяването й.
Order No                    : 1021809584
Date of Order Received : Dec 27, 2010
Current Status            : Dispatched
Dispatched                 : Dec 29, 2010
Tracking Ref. No.         : RD012380310SE
Моля някой да ми помогне!

# 48
  • София
Момичета, не съм поръчвала преди от Ягодка, сега имам поръчка от 27.12.10. Не мога да се справя с проследяването й.
Order No                    : 1021809584
Date of Order Received : Dec 27, 2010
Current Status            : Dispatched
Dispatched                 : Dec 29, 2010
Tracking Ref. No.         : RD012380310SE
Моля някой да ми помогне!

Още на 7.01 ти е пристигнала пратката в БГ Peace

# 49
Не се заблуждавайте момичета,че митничарите били разбрали . Аз от доста време се занимавам с митници просто такава ми е работата и трябва да ви кажа, че нямат никакво право да вземат ДДС от поръчка,която идва от Швеция, а аз последния път съм гледала кашона и етикетите под лупа и никъде ама никъде няма отбелязано нито, че е минало през Щвеция и  там не е платено мито и ДДС нито че въобще е дошло от някъде другаде и минало само през Швеция. А освен това те не могат да ви вземат само ДДС  без мито ! Така че следващия път се въоръжете с повечко търпение и си търсете правата! И откъде сме толкова сугурни че Strawberry нямат склад в Щвеция??! Ако си пазите кашоните проверете внимателно етикетите върху тях. Аз от много отдавна поръчвам от този сайт и от доста време мога да ви гарантирам, че поръчките идват само от Швеция, дори козметиката. Не си пазя старите опаковки но в последната никъде не се споменаваше Хонг Конг.

# 50
когато поръчаш парфюм, често идва пратката от Швеция, дори и да има включена др. козметика.
Освободих си първата пратка от Хонг Конг, 25 лв. , от митницата, платих само 1,50 лв.
ОТ КЪДЕ ИДВА ПРАТКАТА СА ИНДИКАТОР ПОСЛЕДНИТЕ 2 БУКВИ ОТ НОМЕРА ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ ПО ПОЩИТЕ.
 RD012380310SE
- Sweden
 RB215880173HK     - Hong Kong
Надявам се на по-скъпата пратка, от Швеция, да не плащам мита и ДДС  Praynig
И какво като има парфюм вътре? Това от някакви специални облагаеми стоки ли е ?
От банката не ми дадоха извлечение за транзакциите. Да, пишеше сумата на пакета, отвориха го пред мен, да видим какво има вътре и уж на доверие приеха сумата от 25 лв.

# 51
  • София
А освен това те не могат да ви вземат само ДДС  без мито !

Това пък откъде ти хрумна?

# 52
  • Пловдив
Момичета не разбрах, ако сумата е до 30лв. дължа ли нещо на някой newsm78? От ягодка мисля да поръчам някои неща....

# 53
  • София
Момичета не разбрах, ако сумата е до 30лв. дължа ли нещо на някой newsm78? От ягодка мисля да поръчам някои неща....

Не, не дължиш. Най-много 1.50 лв. за освобождаване на пратката, ако е отишла на митница.

# 54
  • Пловдив

Не, не дължиш. Най-много 1.50 лв. за освобождаване на пратката, ако е отишла на митница.
Благодаря, а ако е под 30лв. защо да ходи на митница, т.е ако по грешка са е пратили там защо да им плащам 1.50...за нещо което те са сбъркали?

# 55
  • София
Благодаря, а ако е под 30лв. защо да ходи на митница, т.е ако по грешка са е пратили там защо да им плащам 1.50...за нещо което те са сбъркали?
Защото пратки от извън европейски държави е задължително да отидат на митница. Просто не дължим ДДС, а само някаква такса за освобождаване на пратките. Това, че повечето нас си получават пакетчетата от под 30 лв в пощите е само късмет.

# 56
  • Пловдив
Защото пратки от извън европейски държави е задължително да отидат на митница. Просто не дължим ДДС, а само някаква такса за освобождаване на пратките. Това, че повечето нас си получават пакетчетата от под 30 лв в пощите е само късмет.
Разбрах  bouquet

# 57
Момичета, какво да правя с моята пратка от 22.12, която не пристигна? Да им пиша ли на сайта или да чакам още??? Още по-странното е, че не се появява нито в руския, нито в български пощи  newsm78

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 21:20 от _Jenny_

# 58
Чета сега в сайта на митниците и май парфюмите и тоалетните води не се освобождават от ДДС и мита независимо от стойността им.

# 59
Чета сега в сайта на митниците и май парфюмите и тоалетните води не се освобождават от ДДС и мита независимо от стойността им.

дори ако идват от държава от ЕС ли ?

Общи условия

Активация на акаунт