Ягодка и Саса - нова година, нова тема

• 54 831
  • 767
  •   1
Отговори
# 60
Чета сега в сайта на митниците и май парфюмите и тоалетните води не се освобождават от ДДС и мита независимо от стойността им.

дори ако идват от държава от ЕС ли ?
Не. От ЕС нищо не се обмитява и не се начислява ДДС.

# 61
Тия дни и аз ще се разходя до митницата за едно малко пакетче от HK . Всичко, което поръчах в началото на декември си го взех от пощата.

# 62
Имам известие за митница и на него пише, че трябва да платя 3,50лв и ДДС. Трябва да представя фактура или извлечение за плащането.  Аз не разбрах някоя от вас взимала ли си е скоро пратка от митница, носите ли такова извлечение и ДДС наистина трябва ли да плащам? А защо 3.50, а не 1.50?
На последния въпрос сигурно никой не може да отговори  Confused

# 63
Имам известие за митница и на него пише, че трябва да платя 3,50лв и ДДС. Трябва да представя фактура или извлечение за плащането.  Аз не разбрах някоя от вас взимала ли си е скоро пратка от митница, носите ли такова извлечение и ДДС наистина трябва ли да плащам? А защо 3.50, а не 1.50?
На каква стойност ти е поръчката? Трябва да занесеш разпечатката, с която си платила по интернет.Ако е над 30 лв. ще ти начислят ДДС и ще платиш 3,50.

Има ли пратки от декември, които още не са получени???

# 64
  • София
Не се заблуждавайте момичета,че митничарите били разбрали . Аз от доста време се занимавам с митници просто такава ми е работата и трябва да ви кажа, че нямат никакво право да вземат ДДС от поръчка,която идва от Швеция, а аз последния път съм гледала кашона и етикетите под лупа и никъде ама никъде няма отбелязано нито, че е минало през Щвеция и  там не е платено мито и ДДС нито че въобще е дошло от някъде другаде и минало само през Швеция. [

Ако се представя извлечение от банковата карта, там на транзакцията пише, че е с Хонг Конг. Аз също съм привикана на митницата за пакет от 99 долара, от Швеция, но като разпечатах транзакцията видях, че на нея пише Хонг Конг, освен да не я давам разпечатката и да се правя на "ударена"... много лошо..., от години поръчвам и въобще не се бях информирала за тази промяна. Веднага след това пуснах и една поръчка за 40 долара, още не е дошла, но ако знаех за митницата, щях да я разбия на три малки поръчки.

По Нова година слушах по новините, че митничарите предупреждавали, че потребителите пазарували от сайтове, за които се заблуждавали, че доставяли от ЕВропа, но те всъщност доставяли от Азия - явно точно за този сайт е ставало въпрос.

# 65
А като пише на извлечението, че е от Хонг Конг какво ще се плаща? Стойността на поръчката ми е 62.25лв. Непременно лично ли трябва да ходя? Извлечения на движението по картата ми получавам на мейл. Ако го разречатам него дали ще им свърши работа?

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 13:17 от vike

# 66
  • София

Разбира се, че наистина трябва да плащаш ДДС. Пратката ти е от страна извън ЕС и е на стойност над 30 лв.
3.50 лв. се плаща за освобождаване на пратки на стойност над 30 лв., от страни извън ЕС, за които се дължи и ДДС. Пратки на стойност до 30 лв. от страни извън ЕС също се получават на митница, но не се дължи ДДС и се освобождават срещу такса от 1.50 лв.

Цитат
А като пише на извлечението, че е от Хонг Конг какво ще се плаща? Стойността на поръчката ми е 62.25лв. Непременно лично ли трябва да ходя? Извлечения на движението по картата ми получавам на мейл. Ако го разречатам него дали ще им свърши работа?

В случая конкретно ще трябва да платиш 12.40 лв. ДДС +3.50 лв. такса НУПУ.
Не, не е необходимо да ходиш лично, може да изпратиш упълномощено лице, взимат само 30 стотинки допълнително, ако не си отишла лично.
Всеки документ, от който е видна стойността на поръчката и на кого са приведени парите, върши работа, включително и мейл.  Peace

# 67
Reiny, хиляди благодарности за изчерпателния отговор!   bouquet

# 68
  • София
мда, върнах се, платих си 20 % ДДС. Питах, като блондинка, що така, като пратката идва от Швеция - обясниха ми (и видях), че на кашона е залепена една жълта бележка, на която пише нещо от сорта, че пратката не отговаря на Европейските стандарти и т.н. (не ми е сега пред очите).

# 69
  • София
Reiny, хиляди благодарности за изчерпателния отговор!   bouquet

Радвам се, че съм била полезна.  Simple Smile  Hug

Момичета, някоя случайно да има отзиви за този ФДТ - http://us.strawberrynet.com/makeup/givenchy/teint-miroir-lift-co … /27080/?CatgId=15 ?

# 70
здравейте, и аз вчера си взех пратката от митницата. Платих 3,50 лв и 20% ддс. Митническа декларация не попълвах. Да, заради жълтата лепенка е това, иначе идва от Швеция. На нея пише: goods not fulfilling the conditions prescribed by Articles 9 and 10 of the Treaty establishing the European Economic Community .
Фирмата има седалище в Хонг Конг и нормално плащането да отива там. Складове имат там и в др. д-ви. Има значение от коя държава пътува пратката физически, а не къде сте платили.
Подозирам, че ягодка не са платили задължителни такси за ЕС, защото не знаят коя стока за коя държава ще пътува, и после "оправят сметките" с клиентите. Утре ще им пиша, дано ми върнат ддс-то.

От банката не ми дадоха извлечение за плащането, не ползвам пей пал и не мога да си изпечатам от вкъщи. Затова изпечатах имейла-потвърждение от ягодка със сумите, отстъпките и тотала и втория с номера на пратката. Сумата на колета съвпадна с тази от имейла и приеха разпечатката. Опитайте и вие така Simple Smile

# 71
Такааа, взех си колетчето от митница. Попълних и формата за ДДС. Между другото много добре опаковат пратката.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 15:59 от vike

# 72
  • Бургас

[/quote]

Да аз още чакам от 22.12.

# 73

Да аз още чакам от 22.12.
[/quote]

И моята е от 22.12, но странното е, че не се появява информация в руския сайт и в бг пощи  newsm78 Взех да се притеснявам вече.

# 74
Много неприятно се изненадах, като разбрах за това ходене до митница, най-вече заради губенето на време. Но като отидох вчера, оказа се, че свърших всичко за 10 мин. Не е толкова страшно. Към 14 часа нямаше друг освен мен и служителите бяха съвсем любезни и експедитивни. Утре ще попълня и формиляра за връщане на ДДС, че не ми се занимава в момента. Сигурно ще поръчвам пак, но по-рядко.

Поръчката ми беше закъсняла много, от 12.12. мисля...За поръчки от 22.12. май няма защо да се притеснявате  Peace

Общи условия

Активация на акаунт