Ягодка и Саса - нова година, нова тема

• 54 500
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
  • Айтос/Бургас
Здравейте и честити празници на всички!   bouquet

Аз пак да попитам,някой с поръчка от 03.02 получил ли я е вече? Моята още я няма никаква.Няма да е за митница,защото е само грим,това в пощата ли означава да я чакам?  Rolling Eyes

# 181
  • София

Аз пак да попитам,някой с поръчка от 03.02 получил ли я е вече? Моята още я няма никаква.Няма да е за митница,защото е само грим,това в пощата ли означава да я чакам?  Rolling Eyes

А защо реши, че като е само грим няма да отиде на митница?!

# 182
След два пъти ходене до митница ,първия защото не носех разпечатка от плащане през пейпал, най-после си получих парфюма.
Платих 1.50 под великодушния поглед на чичката митничар, който заради скандала, който вдигнах първия път беше доста любезен и с мазна усмивка установи, че надвишавам определената сума със съвсем малко, така че сложи печатче, че не дължа мито. Това ми е последната поръчка от ягода. Нито ми се разхожда повече до митница, нито имам желание да се разправям със служители. Twisted Evil

# 183
  • Айтос/Бургас

Не знам,мислих,че само за парфюми се плаща мито,аз съм от Айтос,мислих,че в пощата ще пристигне,сега къде да ходя? Rolling Eyes

# 184
  • София

Не знам,мислих,че само за парфюми се плаща мито,аз съм от Айтос,мислих,че в пощата ще пристигне,сега къде да ходя? Rolling Eyes

ДДС се плаща за всичко, ако надвишава 30 лева, щом е от страна извън ЕС. Трябва да получиш бележка в пощенската си кутия къде да си търсиш пратката. Дано да е в пощата, ако нямате митница в Айтос, за да не се разкарваш.

# 185
Момичета,малко извън темата-но има ли в момента актуален сайт където може да се провери истинността/оригиналността  на парфюмите?!

# 186
  • София
Момичета,малко извън темата-но има ли в момента актуален сайт където може да се провери истинността/оригиналността  на парфюмите?!
Не, и никога не е имало Simple Smile Един сайт не може да определи такова нещо.
Но в оригиналността на парфюмите от Ягодка можеш да бъдеш 100% сигурна.

# 187
Не, и никога не е имало Simple Smile Един сайт не може да определи такова нещо.
Но в оригиналността на парфюмите от Ягодка можеш да бъдеш 100% сигурна.
Определено! Peace

# 188
Задължително ли трябва да чакам известие, за да отида до митницата?
Видях в сайта на бг пощи, че поръчката ми е дошла.
Да принтна мейла с потвърждението от Ягодка и номера на пратката от бг пощи достатъчно ли е?

# 189
  • Айтос/Бургас
Здравейте,много ви моля за помощ,вижте какво пише в сайта на БГ пощи за моята пратка:

2/16/2011 10:33:00 AM    BULGARIA    BURGAS - MITNITZA    Record item customs information (Inb)    
Retention reason : Hight-value goods - Official Customs declaration required    
2/16/2011 10:33:00 AM    BULGARIA    BURGAS - MITNITZA    Unsuccessful item delivery attempt (Inb)    
Reason : Missed Delivery
Measure : Attempted delivery today   

Не знам къде да ходя да търся пратката. Sad

# 190
Аз съм много доволна тъй като поръчката ми дойде в пощата. Направо се учудих, тъй като мислех, че известието от пощата е за да получа митническото такова/така беше миналия път/, а то се оказа поръчката ми. Пратката ми беше шампоан и маска за коса, ако това има значение и беше ship-ната от Хонк Конг, а предния път от Швеция. Стойността и беше около 80 лв., така че не мога да си обясня защо не отиде на митница, но съм доволна, че е голяма досада ходенето до митницата.

# 191
  • Айтос/Бургас
Охх,аз най-накрая си взех поръчката от Ягодка.Не разбрах защо ми взеха 13 лв. за сума от 47 Shocked

Повече май няма да пазаря от този сайт,то голяма хамалогия с тази митница,при положение,че дори не поръчах парфюм... Twisted Evil

# 192
  • Бургас
Охх,аз най-накрая си взех поръчката от Ягодка.Не разбрах защо ми взеха 13 лв. за сума от 47 Shocked

Повече май няма да пазаря от този сайт,то голяма хамалогия с тази митница,при положение,че дори не поръчах парфюм... Twisted Evil

47х20%=9.40 + 3.50 пощенска такса =12.90 всичко

# 193
  • София
Момичета, бих искала да ме посъветвате какво да правя. За първи път имам подобен проблем. Имах направена поръчка на парфюм миналия месец, видях го в сайта на БГ пощи и смятах, че до няколко дни ще пристигне. За съжаление не дойде. Обадих се аз и попитах какво става с тази пратка. Отговора беше, че пратката е пристигнала в Б-я и на другия ден е върната към подателя. На логичния въпрос защо ми връщате пратката, нямаше отговор дори. Писах на Ягодка, щели да проверят и толкова. какво друго да направя? Пак да им пиша ли?

# 194
  • София
ИМаше някакъв срок, в който ако стоят непотърсени и се връщат на подателя.Да не би и твоя случай да е такъв?
Значи аз днес си взех парфюма поръчан на 02.02. от митницата, всичко беше 34лв и митничаря много се зачуди дали да му взема ддс, ама вика "айде ще му взема", та ме оръси 7лв за ДДС и 3,50 за освобождаване.Сега попълних и там ,където се възтановява ДДС та да видим.Ама дори и да не възтановят, нямам намерение да спирам да поръчвам, нещо не им имам доверие на тукашните сайтове за парфюмерия  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт